Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 7 februari 2015

Allmänhetens fiende, moderat så klart


Det är sant! Horoskopet uppvisar ingredienser som för tankarna till sadism. Ingvar Persson nöjer sig i sin politiska ledare i Aftonbladet med att kalla moderaten Forssell "halsstarrig". Precis som i föregående inlägg, högerns propagandistiska fitnesshysterika, är det grekernas Vegetativa Själ (Vattenelementet) som är i olag då den här stridstuppen föddes. 

Den Vegetativa Själen är förklaringen till att människor beter sig som odjur och själviskt söker säkra bara sitt eget istället för att samla tankarna och formulera en PLAN (Vattumannen) som gagnar hela mänskligheten eller åtminstone delproblemet för hand.
Klicka och förstora kartan. Det här är ett "rikt" horoskop med mängder av starka ingredienser. Man alla är dysfunktionella! Då blir man moderat.

Några uppenbara stickprov:

Själens form tecknas av Saturnus och här indikeras Jungfrun, tecknet där själen förlorar sina vingar och förälskar sig i sina händers arbete - vinsten. Denna kalla och kalkylerande grundstomme kontrollerar stenhårt sin potentiella fiende, den fria och lyckliga Solen (Eld).

Här befinner sig emellertid Solen i det vegetativa elementet Vatten så att den snustorra Saturnus lätt kan betraktas som att Ägaren till den jordlott trälen Jungfrun brukar ockuperar t.o.m. den lilla plats där arbetsslaven borde få vara i fred med sina tankar kring livet och sin arbetsinsats. Slavdrivaren ger inte trälen Jungfrun en millimeter att vara för sig själv på utan mikrokontrollerar underklassens varje steg. Detta är den moderata arbetslöshetspolitik som Anders Borg satte i system och som denne sadist naturligtvis, på grund av sin egen själsliga begränsning, instämmer i.

När Saturnus mixar sin Jord med den aktiva Solen i Vatten får vi en exempellöst mundan och ointressant människotyp, en introvert som gömmer sig bakom tal om "produktivitet". Här är en slav som låtsas vara arbetsgivare!

Tyvärr blir forna arbetare ofta sådana här när de återföds till ett nytt liv på Jorden, de tar med sig allt sitt hat mot sin forna överherre men har samtidigt en ambition att inte bli trampad på. Så när de strebrar sig upp två patetiska pinnhål i livet och blir yrkespolitiker, då läcker hatet ut och drabbar den underklass de bara igår själva utgjorde. Kosmos återanvändning av själar bjuder på många paradoxer och ingen är väl lika motbjudande att skåda som ett förkrympt intellekt som fått tillgång till en knivsudd makt.

Månen i Kräftan är herrelös eftersom den härskar över sitt eget tecken. Men detta är en känslig position som kräver en ytterligt omdömesgill Sol och ett horoskop som är starkt i övrigt. Annars får vi en helt omöjlig drasut, galet uppfylld av sina egna ständigt skiftande fantasier och föreställningar. 

Nog för att det här mån-psyket fantiserar om sig själv som en stark Sol i femte solära huset för ledarskap (även ett politikernas hus!), men titta på skiten som häver sig över denna defensiva Skorpion-Sol! Saturnus har annekterat och förslavat intelligensen till förmån för en outvecklad "form" (Jungfrun/Trälen - där som bäst individen koketterar med sin "personliga kultur"). Och Satans stjärna Algol angriper GRADEXAKT politikerns merkuriska intellekt och därmed också Solen som intelligensens källa eftersom alla planeter inom ett tecken sägs kombinera sina effekter.

Som grädde på moset befinner sig slutligen kooperationens, sällskaplighetens och kärlekens planet Venus i huset för olyckor och fiendskap. Men det hade man nästan kunnat räkna ut, givet den patologiskt sadistiska översittarnatur som vi redan kommit på spåren... En frilagd Venus (dvs. placerad i ett bättre hus än träldomens sjätte) hade knappast gjort någon skillnad eftersom Venus inte tillhör de fundamentala planeterna. Mycket om en individ ges redan med Månen, Solen och intellektets Merkurius.

Mycket mer skulle kunna ha sagts. Som att Solen angrips av sin egen ägare Mars och att denna är galet förvrängd genom mingel med girighetens demon Rahu som här dessutom kombineras med STORA OCH LÄTTA PENGARS Jupiter i lyxliraren Lejonet. 

Ibland dyker det upp kartor som ger impulsen att säga: detta var det värsta jag sett. Första gången den upplevelsen kom på den här bloggen var i samband med den djupt rasistiska och sedermera sinnessjuka shackmästaren Bobby Fischer (sep 2009). Men det var förstås innan den lika galna Anders Breivik (jul 2011) slaktade unga norska socialdemokrater. 

2 kommentarer:

 1. Denne yngling har en förvillande likhet med SD:s rikshetsare Kent Ekeroth, denna Goebbels-liknande figur......

  Men, han fick så han teg: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20275395.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mellan 00.00 och 09.00 bildar Ekeroths och Forssells Månar en verkligt stark opposition (±2°). Det finns en stor chans att moderaten föddes under dygnets första tredjedel. Inte minst som Ekeroth har sin Mars i 13 Kräftan som någon slags trigger som förstärker upplevelsen att de två har något gemensamt.

   Jag har ibland upptäckt rätt kusliga look-alikes när personerna inte delar zodiaktecken utan de motsatta tecknen! "Opposites attract"

   Radera