Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 4 augusti 2013

Siderisk och tropisk Josie MaranStuderar horoskop för modellsköna individer och hittar en talande illustration av hur galet den västerländska zodiaken ringar in individer jämfört med den sideriska.

"Moon and Venus in Gemini make her very pretty, intelligent, and flirtatious. There is a strong liking for reading, writing, or communicating in general."

Den korta (tropiska) horoskopskissen över den ljuvliga Josie Maran (som jag först noterade för sitt spektaluära leende i en ultrakort inledningsscen som cigarettflicka i The Aviator från 2004) använder de traditionella zodiakbeskrivningarna. Hon föddes den 8 maj 1978 i Kalifornien (sommartid).

Problemet är bara att inte ett enda ord om den flirtiga Mån-Tvillingen stämmer, jämfört med hur Josie Maran bsskriver sig själv. Hennes beskrivning av sin natur stämmer å andra sidan perfekt med den sideriska zodiken:

"I'm usually a mellow, go-with-the-flow person, except when someone tells me I should do something. Then I get stubborn."

Vad är detta om inte den normalt passivt fogliga Mån-Oxen som dock tvärstannar i tjurskallighet så fort den upplever press! Modellens Sol i Väduren är heller inte den normalt framåt typen eftersom härskare Mars är fallen i passivt defensiva Kräftan. Både Kräfta och Oxe ger basen för en extemt feminin och undergiven natur som har tvärandet som enda uttryck. 

"When I was younger, I wanted to be a sex therapist - a hipper Dr. Ruth. I've never had a boring conversation about sex."

Jag säger bara: sexplaneten i sitt fallna tillstånd i Kräftan, ägare till karriärvägen Solen!

Allt detta sammanfattas också i hennes första sekunder på vita duken i filmen Aviator där hon är ett passivt och fogligt objekt för Leo DiCaprio som den lystne Howard Hughes.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar