Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 augusti 2013

Folk är inte så dumma som man tror - folk är dummare



Rubriken är ABBA-managern Stikkan Anderssons ord som återges i en bra kortbiografi i Expressen. Det fina med astrologin är att man kan lägga ribban på olika nivåer. Här är jag ohyggligt lat och noterar bara några uppenbara kopplingar mellan horoskopet för dygnet och artikeln.




Stikkan Andersson Sjönk ner i förbittrad alkoholism efter att ha sålt av ABBA:s låtskatt till en internationell köpare - mot Benny Anderssons vilja. Kanske med en början i Whitney 'svampen' Houstons horoskop har en intuition om Vattenelementet och missbrukspersonligheten bara stärkts och stärkts. Anderssons horoskop är en stilstudie i det iskalla och näriga Vattnets rasande begär (utan att någonsin kunna nå tillfredsställelse).

Mars fallen i Kräftan disponeras av en Måne som också ligger i Vatten (Fiskarna) och därtill med giriga Rahu i samma tecken. Den fallna Mars är heller ingen den ägare man skulle önska sig till samförståndets och kärlekens Venus i Skorpionen. Stikkan och ABBA slutade i en hatisk fiendskap.

Stikkan, själv en simpel man av folket gjorde en klassresa och som varje människa utan kultur började han genast se ner på folket - se inläggets rubrik. Det luktar Moderaterna lång väg om den här mannen. Och för rasism, hybris och hackordningsmentalitet har vi inte bara Solen i strebertecknet Stenbocken utan också en streber med hatets planet Mars riktat mot den ansiktslösa massan - Kräftans tecken. 

Anderssons sluga förberedelser inför den förväntade schlagersegern med "Waterloo" 1974 nämns inte men det är uppenbart att det här är en Stenbock vars IMPERIUM andas av universum. Stenbockssolens ägare är paradoxalt nog dess fiende, den begränsande Saturnus - en manager och kontrollör med Skyttens pilar riktade ut mot hela universum. 

Ska man nu gå bortom den fula vonOben-attityden som geggig lera (Jord och Vatten) kan skapa, och den svampiga missbrukspersonlighet som en överdrift av Vatten kan ge, då finns faktiskt också (fast inte infärgad i kartan) en blixtrande Eld/Luft-kombination som uppenbarligen var hans drivkraft. Den ömsesidiga receptionen mellan krämaren och författarpennan Merkurius och expansiva "utlandsplaneten" Jupiter är utmärkt! 

Expressen berättar om hur Andersson satte i system att köpa upp rättigheterna till utländska hitlåtar och själv rafsa ihop en dussintext till dem och på så vis mata svenska folket med usla svensktoppskopior på utländska (och mycket bättre) original.

Med lite god vilja kan man se detta geschäft som tidiga studier i konsten att använda Jupiter och Merkurius och som gjorde Andersson väl förberedd att snabbt casha in på den seger ABBA skördade med en låt som var atypiskt poppig för att vara melodischlager vid den här tiden.

Det är intressant att se Stikkan som till varje pris ville expandera utanför landets gränser och skörda framgångar globalt i hans ödesplanet Saturnus. "Själens form" står just i den globalt riktade Skytten medan textförfattare i teorin tillhör Merkurius och inte minst planetens positiva tecken Tvillingarna. 

Textförfattande fick utgå när handelsmannen Andersson mer och mer växte fram... Den här ömsesidiga receptionen mellan Skyttens och Tvillingarnas härskare ser i sig fenomenalt lyckosam ut, och eftersom hans solära livsgärnings disponent Saturnus delar tecken med Merkurius, kommer den här import/export-axeln också att påverka hans karriär (Solen).

För en småaktig falsk och girig främlingshatare som moderata migrationsministern Tobias Billström råder det omvända förhållandet mellan öppna och globala Skytten och gränsdragande och snåla Stenbocken! Mycket tänkvärt att då få en man som jävlas och bromsar och håller emot där Stikkan ville öppna upp och göra hela världen till sin spelplan. 

Billström har Solen i öppna och globala Skytten, men se det är ett falskt budskap eftersom disponenten, Jupiter, befinner sig i den "globala restriktionens" Stenbocken och Saturnus verkar från den "begränsade trafikens" tecken Tvillingarna och söker bromsa Solen i Skytten via opposition.

Funderar man lite på de här två horoskopen och minns att indisk astrologi anser den dolda disponenten vara t.o.m. viktigare än det ytligare budskapet om "Solen i tecknet si eller så), då finner man det logiskt att det var den "snäva" Stenbocken Stikkan som i själva verket ville växa sig större, medan Tobias Billströms livsöde är att bli mindre och dummare för varje år han fortsätter operera i lönndom med fiffiga moderata ekonomiska transaktioner. 

Hur lätt var det inte för de högerstyrda medierna när drevet gick mot (s)-ledaren Håkan Juholt att låta Billströms dubbla boende och ersättning för detta passera utan mer än några enstaka kommentarer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Förlåt om jag avviker från ämnet totalt. Hittade en intressant kvinna, Cajsa Lisa Anders(s)on som tydligen tillhör skeptikergänget, uttrycker sig med hög grad av dissociation. Se: http://newsvoice.se/2013/08/27/postdoktor-cajsa-lisa-anderson-vill-tvangsmata-borreliasjuka-och-polisanmaler-debattor/ Hon föddes 1972-05-17. Månen står i tvillingarna men går sedermera in i kräftan. Jag tror hon har kräftmåne... En analys vore intressant! Tack för en underbart bra blog!!

Mvh,

Seaward sa...

CLA ser onekligen ut som en typisk kandidat för en liten granskning. Får se om jag tar mig samman och skriver något. Har bokmärkt artikeln. Tack för berömmet!