Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 februari 2013

Lagstiftaren Zeus & Billströms egenmäktighet



Vad bloggen kallar det astrologiska egenmäktighetssyndromet (som gradvis tonar över i ett diktatorssymptom), det kallar svenskarna utslätat för ministerstyre. I SvD påpekar två jurister att moderaten Tobias Billström kommit farligt nära gränsen för egenmäktighet.

Det är en svår akt att utföra ett politiskt uppdrag, en nyttig byråkrat utan att helt förtvina som individ. Lusten att "säga sitt" finns säkerligen där och Billström var ju redan sedan tidigare känd för sin inskränkta natur och främlingsfientlighet. 

Nu börjar de alltmer maktgalna moderaterna prata rakt ur sina smutsiga hjärtan - Fredrik Reinfeldt börjar också bete sig alltmer otillräkneligt! Han slinter kanske inte oftare på orden än förr, lögnare var han från första dag men regeringen Reinfeldts smekmånad med högermedierna verkar definitivt över. De regerar uselt! (Se om Maud Olofssons finansiella vanvett i AB - det är denna "förbannelse" som Annie Lööf tagit över.)

Astrologiskt kan man likna Jupiter och Saturnus vid en stats lagstiftande respektive verksställande organ. I tidigare inlägg om främlingshataren Tobias Billström har konstaterats att han har en friktionsfylld födelsekarta, sida vid sida i zodiaken står den fria och expansiva Skytten och den bundna och inkrökta Stenbocken. Härskarna Jupiter och Saturnus på det mest grundläggande plan: tillsammans fyller de koppen utan att hälla i för mycket (eller snåla överdrivet). 

Eftersom båda tecknen ingår i zodiakens sista tredjedel, den universalistiska, är det här vi hittar de verkliga politikerämnena. Jag var troligen för snäv som inför socialdemokratins partiledarval, det som ledde till Håkan Juholts stormiga tio månader som ledare, betvivlade Veronica Palm som ordförande enbart för att Luftelementet var underbetonat i horoskopet. I ett senare test av runt 100 (s)-politiker visar sig hon tvärtom vara den typiska socialdemokraten med sin Sol i Stenbocken. 

Detta är ett jordnära och materialistiskt tecken - men det enda i jordtrilogin som tar samhällsansvar och vill kontrollera materiella resurser i syfte att kunna fördela dem till folket. Stenbocken som soltecknen förekom knappt ens i samma test av (m)-politiker, och det säger en del om den typiska moderatens djupa själviskhet. 

Den moderata mentaliteten är inte kallad att göra en bra insats för ett land och när folket i ren dumhet väljer själviskt får de genast en inkompetent regering, vad än den högerdominerade pressen säger om att Sverige rankar högt i på internationella listor. Priset för vår framgång är genomruttna företag som TeliaSonera som inte drar sig för något när det gäller att dra in vinster! Blodspengar gör Sverige respekterat i demoners ögon. Just en fin merit.

Billström, främlingshataren, hur ser det ut mellan hans lagstiftare och vise man, Zeus, och lagens långa arm - Saturnus eller den verkställande makten i form av riksdag, militär och polisväsende?

Från förra Billström-inlägget, Den smutsigaste moderata hantlangaren, kommer kartan i repris:




Frågan om lagstiftaren Jupiter och lagens verkställare Saturnus (Skarprättaren!) är intressent eftersom dessa två bildar en mini-diskussion i horoskopet om "själens form" (Saturnus) och dess uppfyllelse (Jupiter söker växa intill ödets gränser). Jag var inne på den tanken i förra inlägget i frågan om årgång 1954 är moraliskt vek och särskilt då Vågarna årgång 1954.

Jupiters uppfyllelse intill den gräns som själens form Saturnus angivit (för detta liv) ger en helt annan ingång till de stora frågorna om vad själen vill med detta sitt liv på jorden. Den indiska Jaimini-traditionen söker sådana svar i läran om atma karaka, själens signifikator, en betraktelse som är märkligt lik tanken på Solen som den levande själen (jiva-atman), dvs. solstråle som förirrat sig ner i den materiella världen och där soltecknet grovt skissar ett slags "livsuppdrag".

Negativa "livsuppdrag", där soltecknet enbart är problematiskt, antyder att man i huvudsak är på jorden för att betala av gamla skulder. Själen kan visserligen ta sig an bakläxor från flera tidigare liv och gör det helt klart. Detta liv är en sömlös kombination av karmiska inflöden från många olika tider och platser på jorden! Bara det får en främlingsfientlig människa att framstå som totalt intelligensbefriad! Hur många olika nationaliteter utgör inte själsfibrerna hos var och en! Att hata utlänningar är som att hata 99,99% av vad man själv är.

Tobias Billströms lagstiftare Jupiter - överguden Zeus eller Guru (Läraren) som den indiska astrologin kallar planeten och den realitet denna platshållare pekar vidare mot - står neutralt placerad i den verkställande maktens tecken Stenbocken. Lagstiftaren Jupiter är nu gäst hos realpolitikern Saturnus där de verkligheter dominerar sinnena - bara invånare i Jordelementet skulle som Billström använda sina yttre "jordiska" sinnen och hävda att det är för stor invandring till Sverige och därmed låta en låg förståelsehorisont begå våld på Jupiters högre och sannare nivå.

Jupiter eller den kosmiska lagen representerar som sagt universell frihet, och detta är arketypen eller urbilden bakom varje tanke om människors rättighet att röra sig fritt och göra lyckan var de vill. Det är bara små och förtvinade själar - helt utan tillväxtkraft - som skulle vända sig mot och hata denna idé om att röra sig för att förverkliga sig!

*****

Fast Jupiter och Saturnus är neutrala till varandra i det planetära vänskapsschemat - och så måste vara eftersom de är kompletterande principer - kan en planet sköta sig mer eller mindre väl i det enskilda horoskopet.

Billströms månhoroskop placerar Månen i legalistiska eller lagtrogna utföraren Stenbocken, som därmed blir till första huset ur sinnelagets perspektiv. Detta gör Saturnus till en verksam välgörare, till en perfekt byråkrat eller tjänsteman och utgör enligt fasta regler och föreskrifter. Men för Stenbocken i öster, förvandlas nu plötsligt Jupiter till en verksam illgärningsman.

Hur kan den neutrala och ömsesidigt kompletterande duon plötsligt hamna på kant med varandra? Jag tror man kan förstå detta som Jordelementets tendens att fastna i rutin och slentrian - att bygga upp en kultur (minns den hemska kultur som avslöjades på Migrationsverket för några år sedan). 

Jordelementet "förkalkar" och representerar en slags bibelfundamentalism som obegåvat läser enbart Lagen på bokstavsnivå. Därmed blir den verkliga Lagen - Sanningen - till en verksam illgörare för den i egna ögon så välgörande Saturnus! Begränsaren vill leva kvar inom sin rutin, vill inte ha några nya Lagar från Zeus/Jupiter. Den gode guden i Saturnus ögon ett irritationsmoment som hotar att spränga de gränser man blivit så bekväm med. 

Fundamentalister och bokstavstroende lever utan andligt djup, utan insikt och på ett slaviskt sätt. Jordelementet rymmer händelsevis också slavens eller trälens persona - det är Jungfrun. Ett noggrant studium av Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt visar hur oförstående den mannen faktiskt är för det lidande hans mytologiskt baserade hat mot den svenska välfärdsmodellen skapar. Han ser bara siffror på ett papper men inte människoödena. 

Fredrik Reinfeldt är bara en enkel tjänsteman som aldrig borde kunnat bli statsledare! Att man kunde bli det beror på att Sverige just hade en stark tjästemannakultur och då och då dyker det upp en råtta i korrekt klädsel, en egoistisk karriärist som trots sin bakvända (och grammatiskt pinsamma) byråkratsvenska lyckas fånga något av det sämsta med "svenskheten". Folk har tytt sig till honom!

Men Tobias Billström är att fresta turen, här har vi en byråkrat som dessutom är uppenbart rasistisk och obegåvad. Jupiter bär som sagt på expansionens och framgångens gåva, men i migrationsministerns fall hämmas denna framgång av att Jupiter är underställd begränsningens Saturnus. "Själens form" avgör exakt hur mycket nåderikhet och generositet Billström kan producera. Hans egen andliga struktur avgör hur stor visdom denne "lärare" (guru) förmår producera som en i grunden verkställande politikerindivid.

Men Saturnus är lika primitiv som i det svenska nationalhoroskopet! Jupiter söker växa och uppfylla en själslig form som beskrivs genom "Saturnus i Tvillingarna". Tvillingarna motsvarar ett tioårigt barns intellektuella mognad! 

Detta är Sveriges dilemma, vi är logiska men på en oerhört enkel och ungdomlig nivå. Vi löser korsord - triviala intellektuella aktiviteter - och bygger åldersrasistiska datasystem (enkel manipulation av de fyra räknesätten) för att hjälpa arbetsgivarna billigt sortera bort folk eftersom anställningsintervjuer tar tid och kostar pengar. Svenskarna förvränger verkligheten för sig själva och ser på den som en omogen systemteknikers eller byråkrats vis!

Billström är ett skräckexempel på svensk mentalitet när den är som sämst, för han har denna begränsade "själsliga form" i opposition till sin intelligens (Solen) och Saturnus ägare, intellektets Merkurius, står med Sol och Saturnus fastkletade i den demoniska månnodsaxeln som har med (omotiverad) girighet och bestraffning att göra. Eftersom Skytten också har med utlandet att göra (Jupiter = expansion mot okända territorier) syns det nästan ödesbundet att Billström skulle hamna i migrationsfrågor. Solen som livsuppdrag står ju i Skytten och dess koppling till främmande folk.

Men Solen i Skytten ger Jupiter som intelligensens disponent, och Jupiter står i det tecken som effektivt utsläcker Eld, och det på två sätt: dels att Jord förnekar Eld (materialisten förnekar det gudomliga och blir därmed en brottsling som bryter mot den gudomliga Lagen, mot Zeus/Jupiter/Guru). Och dels för att Jupiters disponent är Saturnus, här i opposition mot sin ömsesidiga fiende Solen!

Det finns som alltid en risk att sådana här analyser trampar läsare med snarlika mönster på tårna, men principiellt beskriver dessa intrikata förhållanden helt enkelt en byidiot som genom att liera sig med moderata värderingar lyckats fiffla till sig privata pengar genom underliga dubbelboenden av just den typ högermedierna älskade att belasta socialdemokraten Håkan Juholt för, när Skammen gick över Sverige i nylig tid. 

Ministerstyret då? "Egenmäktighetssyndromet" är bloggens försök att skildra kollisionen mellan det ögats eld ser och den döda materia som brutalt förnekar Visionen i Eld. Ofta resulterar en natur liknande stridisen, atleten eller idrottsmannen. Billströms Sol i Eld - hans aktiva och viljemässiga natur - lider alltså av egenmäktighet genom att Solen i Eld vilar på en disponent (Jupiter) i död Jord. 

Billström är som en Don Quijote som slåss mot väderkvarnar (sitt eget intellekts omogna nivå och skeva föreställningar). Det är hemskt att inse att så här ser de bästa människor ut som en stor del av svenska folket haft vett att välja som sina representanter.

Jag har tidigare funderat på om svensk jantelag får oss att välja politiker som på inget sätt är bättre än oss själva, trots att all vettig tradition låter byn välja ut den bästa bland dem som deras informella ledare. Vi väljer mediokra och själviska politiker för att vi ska kunna känna igen oss och gärna också "lika god som nån". Landet Sverige tycks vara ett lika olösligt problem som Israel/Palestina-konflikten.

Inga kommentarer: