Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 februari 2013

Improduktiv rovfisk högst i näringskedjan

SvD/Näringsliv som avslöjat de grova missförhållandena i Vattenfall uppehåller sig länge och skadeglatt vid den sparkade kommunikationsdirektören Elisabeth Ströms orimliga ersättningsnivåer, givet att hon verkar ha misslyckats med precis allt i sin karriär. 

Efter visst bökande kan jag inte komma fram till att rätt horoskop tillhör en människa bosatt på snobbiga Djurgården, det är enda matchningen som både motsvarar namn, ett förflutet i girigbukorganisationen Posten och födelseåret 1962.

Horoskopet är så komplext att förklaringen till vad som driver en själ till orimlig girighet och viljan att "skimma" folkets pengar för att berika sig själv kunde bli till en hel roman.

Låt oss bara titta på det jag tror är den verkliga moralsänkaren här, horoskopets mest materialistiska del. För det säger sig själv att "kungavärdighetens" stjärna Regulus visserligen välsignar hennes Lejon-Sol in i eliten men knappast i sig kan radera de mörkare berättelser som utspelar sig på andra platser i kartan. 

Allt Regulus välsignelse av hennes dagaktiva viljeplanet Solen innebär är ett löfte om att "bli någon" (Lejonet) i detta liv. Lejonet har verkligen en hel del med ledande befattningar att göra, har du märkt det? 





OM Sol-Lejonet Fredrik Skavlan sades det snart att han var en snobb i takt med sin framgång började umgås enbart med fint folk. Att han drar in skamliga summor på en så ytlig och otillfredsställande pratshow påminner om hur mycket Elisabeth Ström lyckats berika sig på helt värdelösa insatser i samband med fiaskot Coop Bank, Posten och senast Vattenfall. 

Och det visar sig att Skavlan och Ström båda har Sol och Måne i samma tecken. Månen i Fiskarna känner vi dessutom igen från den (rätt) stora undersökningen av 270 vd- och styrelsemedlemshoroskop där just Månen i den "världsliga förlustens" tecken dominerade så totalt att jag misstänker den fenomenalt läsvärde ekonomijournalisten Andreas Cervenka för att ha fått syn på testen och sedan använt tanken i en krönika om rov- eller riskkapitalisterna som ett fiskstim som simmar över världen. Han kan naturligtvis ha läst av Platons "idéhimmel" han också och intuitivt hittat exakt rätt metafor.

Min enda förklaring på varför sinnelaget i Fiskarna är så duktiga på att förse sig - stick i stäv med Fiskarnas rykte om att vara "samhällets förlorare" (de är offer för motsatta profitprincipen i Jungfrun), nämndes i undersökningen. Jupiter är dock välmågans och förmögenhetsbyggets planet och den härskar över Fiskarna. 

Är härskaren Jupiter att likna vid de små djurens lyckoamulett eller en apotropaisk besvärjelse som dessa små vd-typer oavbrutet mumlar i sin färd med bräcklig farkost över stora och hotfulla vatten i sin enda ambition: att komma åt nästa feta lön och ohemula avgångsvederlag? Tydligen känner sig den här spiggen som "samhällets förlorare" oavsett hur många miljoner de lyckats fylla bankkontot med. De bara fortsätter och fortsätter som vore de helt förvridna i huvudet...

Med okänd födelsetid men en definitiv Måne i Fiskarna kan åtminstone de tolv husen diskuteras ur sinnelagets perspektiv. Inte sällan är de mångalna fantasier och begär en människa härbärgerar i sitt inre också det som på sikt blir synligt i den yttre världen.

Minns kvinnans parodiska titel på Vattenfall: "kommunikationsdirektör". Tankarna går dels, förstås, till chefskap, och för den böjelsen är väl Solen i Lejonet en tydlig nog signal. Kommunikation lyder förstås under Merkurius men också under tredje huset.

Med denna Chandra lagna-karta (månascendenten) hamnar lustigt nog Solen-i-Lejonet i Fiendens eller Träldomens sjätte hus. För just Månen i Fiskarna är uppenbarligen ledarskap något fientligt - vilket naturligtvis leder till paradoxen att kvinnan avskyr sin egen härsklystnad och tendens att vilja utnyttja de räkmackor den nådiga planeten Regulus sträcker henne. 

Så Fiskarna upp i dagen, på en psykologisk nivå alltid konflikterade - som dubbeltecken rör det sig i två eller flera riktningar samtidigt

Varje impuls eller intryck får stimmet att skingra sig i flera riktningar och sedan samlas när impulsen försvinner eller faran är över. Fiskarnas tecken är nebulöst - stimmet är så stort att det inte kan undgå upptäckt men genom att momentant upplösa sin form vid fara och framtona som en mängd enskild småfisk blir nu den glufsande och hotfulla storfisken snuvad på kalaset. 

En av de mest ogripbara människor jag någonsin mött hade sin kommunikationsplanet i duala Skytten (i åttonde dödshuset) och ägdes av Jupiter i härskarläge i Fiskarna. I varje debatt där personens position var det minsta hotad (och gissa hur lätt en person i åttonde dödshuset känner sig hotad!) vaknade fiskstimmets överlevnadsstrategi till liv. 

Kvinnan var blixtsnabb i tanken (vi talar två sattviska tecken) och SPLITTRADE sakfrågan i tusen nya delfrågor och utfransningar. Det fanns ingen möjlighet att följa alla dessa nya trådar och terminera dem, för i varje replikskifte skapade hon genast tusen nya jupiteriska förgreningar. (Kvinnan hade tillbringat en tid på sinnessjukhus i övre tonåren.)

Detta är det till synes harmlösa Fiskarnas tecken när det ingår i en människa som drivs av Rovkapitalistiska värderingar. Den här hysteriskt övergarderade människotypen beter sig just som fiskstimmet, som Cervenka såg tydligare än jag. 

Den här onda sjukdomen i världen är Gestalten hos stimmet som helhet, men de enskilda fiskarna är sällan samlade eftersom de var och en för sig söker mätta sina munnar. Zeus Soterios är därför en gud man bör passa sig en smula för. Det är också Jupiter som i andra skepnader står för gambler-instinkt och spekulation, vilket naturligtvis anknyter till kapitalstens våta Vattendröm om "lätta pengar".

Det är inte lätt att ta ett steg tillbaka och greppa implikationerna av bloggens forskning och fynd. Fiskarna som "samhällets olycksbarn" kan te sig som det mest harmlösa och goda av tecken, men det är kanske bara när man själv är utsatt som man börjar förstå vad det är att inte längre befinna sig på solsidan. (Vatten anknyter till sorg och nattsidan, Eld till glädje, flyt, och solsidan).

Här har vi horoskopet för en misslyckad chefstyp som båda älskar livet på solsidan och dess överflöd (Solen + Regulus) men i sinnet verkar frukta framgången så till den grad att fiskstimmet om och om igen skingrar sig och hon blir en katastrof för dem som anställt henne. Hennes Jupiter bringar inga lätta vinster åt den som hyr henne, Jupiter står i själva verket i huset för "materiella förluster". 

Den placeringen i sig skulle ju tala mot de ohemula inkomster hon haft för sitt dåliga ledarskap, och det är därför jag misstänker att den viktiga drivkraften bakom jakten på inkomst för egen del är den gyttjiga axeln Fisk/Jungfru som ur sinnelagets perspektiv naturligtvis blir till två prominenta hörnhus. En ytlig själ kanske aldrig uppfattar mer än det som tydligt visar sig i hörnhusen, och blir då det människan strävar efter. 

Pengarnas Venus har "fallit" i Jungfrun, och vi behöver inte repetera diskussionerna om horan fler gånger. Med den omoraliska och aggressiva Mars i attack mot Venus kan man antingen se attacker mot hennes heder, eller också en självförvållad kritik som beror på att hon faktisk bär på en horas mentalitet och själviskt söker berika sig vart hon än går. 

Både Tvillingarna och Jungfrun är rätt själviska eftersom deras härskare Merkurius inte vill förbinda sig eller verka som delar i ett större sammanhang. Som bäst är Merkurius en opartisk rapportör och Gud använder sina änglar både för att välsigna och döda. 

Med Tvilling-Mars angrepp mot pengaorienterade Venus i Jungfrun understryks tankarna om det rörliga fiskstimmet som rör sig från plats till plats och mumsar i sig allt det goda. Månen opposit Venus och hela denna axel demoraliserad av Mars - vilken eländigt självisk härva.

Vi behöver knappt ens gå in på finliret - vilka av planeterna är "verksamma välgörare" eftersom den mest anslående symboliken säger så mycket. Mars är driftighet och i Tvillingarna kanske inom kommunikationsfrågor ("kommunikationsdirektör"), Venus i Jungfrun är en distinkt tendens att sätta sin egen komfort eller sina egna pengar i första rummet.

Se bara Nya Moderaternas horoskopet med den fallna Venus, horan, i första jag-huset och tillsammans med "lätta pengars" Jupiter. I sitt arbete med Nya Moderaterna borde Per Schlingmann ha formulerat en devis som följer: "Vi som säljer ut politiken och all form av mänskligt tilltal och reducerar allt till ett sketet pr-spel eller en dålig reklamfilm eftersom vi är såna horor för pengar". Men det kunde han ju inte säga, för det var just det rökridån var tänkt att dölja...


Andra med samma signatur.


Mars attack mot en fallen Venus och det begärliga sinnet i Fiskarna i geggig röra med Jungfruns döda damm, är en så fascinerande gruppering att jag genomsöker 7.300 horoskop efter andra med samma motiv. 

Detta är uppenbarligen en problemsignatur eftersom bara två personer lyckats leta sig in i den växande samlingen. Med tre himlakroppar som sökkriterier brukar det bli betydligt fler kändisar.

De två är:

1. Clifford Shull;23.9.1915 - Nobelprisbelönt fysiker som belönades för sin, hör och häpna, upptäckt av hur man splittrar en neuron och får den att fara i världens alla riktningar! Jämför diskussionen om Fiskarna och stimmets tendens till splittring här ovan!

Apropå utmärkelsen, har han Månen med Jupiter i Fiskarna, och "idolplaneten" Solen med Venus i Jungfrun. Här kan man alltså säga att Solen var väldigt stabilt uppbackad av BÅDA välgörarna, även om Venus fallenhet är ett litet (men inte dominant) missljud.

2. Divine;19.10.1945 - Mer tragiskt är det här livsödet för en apart, homosexuell drag queen som dog vid 42 pga ett hjärta som växte tills det sprack. Jämför hjärtat med fysikerns "splittring av neuronen" eller möjligen Jupiters tendens att förstora och förstora tills framgångsbubblan spricker. 


I just det här fallet tror jag dock mer på det störda sökmönstret PLUS hjärtats planet Solen som hos Divine stod i sitt "fallna" tillstånd i Vågen. Vågen och död i hjärtattack obsessade jag (faktiskt!) över runt femtio och det syns på bloggen där flera inlägg ägnades åt Solen och kändisar med hjärtproblem eller död till följd av hjärtsvikt.

Inget av fallen kastar något uppenbart ljus över tankarna om överbetald inkompetens, men då ska man minnas att sökmönstret inte inkluderade det ibland storvulna och lyxsökande Sol-Lejonet. Vad vi fick var i själva verket en homo drag queen som perfekt påminner om att sökningen innefattade sexualitetsplaneterna Mars och Venus i störning och i "dubbla" tecken. Drag-beteendet kanske har just med de duala tecknen att göra?


Ny spaning!

På rak hand minns jag bara namnen Flinckman och Lindarv från drag-gruppen After Dark. Efter en sökning på "drag" och bortresning av en mängd "bedragare" återstår förutom Divine fem svenska drag-artister, alla svenska. 

Alla saknar födelsetid så Månen är ascendent och därför i sig prominent (1a huset):
  • Divine;19.10.1945
    - Månen i duala Fiskarna opp. Venus/Jupiter i duala Jungfrun
  • Lars Flinckman;5.8.1949
    - Månen i duala Skytten opp. Mars i duala Tvillingarna
  • Roger Jönsson;25.2.1952
    - Månen i Vattumannen, men disponenten Saturnus i duala Jungfrun opposit Jupiter i duala Fiskarna
  • Christer Lindarv;3.3.1953
    - Månen i duala Jungfrun opposit Merkurius/Mars i duala Fiskarna
  • Lars-Åke Wilhelmsson;8.9.1958
    - Månen i duala Tvillingarna utan opposition
  • Rickard Engfors;22.11.1976
    - Månen i fall i Skorpionen
Går man en nivå ner och tittar på Månens disponent (Roger Jönsson) ökar ju sannolikheten för bekräftelse på "drag" och dubbelnatur markant.

En tredjedel av tecknen är duala och med sex drag queens hade det varit naturligt att hitta en dual Måne hos två av dem. Här hittade vi fyra! Så litet testet än är, uppmuntrar det till en stor uppföljningsstudie. Det lär aldrig hända, jag gäspar åt hela idén om "man klär ut sig till kvinna" (eller vice versa) - det är underhållning för dem som inte passerat spädbarnets psykologiska mognad. Vad säger det om svenskarna som så tagit drag show till sitt hjärta?

Själv smygtestade jag morsans kläder runt 5 eller 6 (några gånger faktiskt), bara för att konstatera "jaha, så är det att bära kvinnokläder". Jag har Månen i duala Tvillingarna men "kvalitetskontrollerad" av en opposition från gränsdragaren Saturnus (också känd som själens form). Den lyckan att hade tydligen ingen av dessa män som alla kan misstänkas ha kommit tillbaka till Jorden efter ett föregående liv i kvinnlig kropp.

Inga kommentarer: