Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 februari 2013

Horoskop för dansk islamofob

Det misslyckade mordförsöket på en dansk rasist (SvD) nu med hemvist på vänsterkanten, leder tillbaka till bloggens avslutade kapitel om zodiaktecknen och deras grad av öppenhet eller slutenhet. 

Främlingsfientliga eller rent rasistiska har symbolerna Jungfrun och Kräftan visat sig vara, båda negativt polariserade och båda med en tydlig anstrykning av att främst vilja se om sitt eget hus. Noll idealism i dessa tecken - annat än då möjligen någon grumlig fosterlandskärlek kombinerad med en torftig materialism.

Det var visserligen Månen som nådde signifikant överrepresentation i dessa båda tecken vid studiet av främlingsfientliga politiker, men sinnelaget eller Månen plockar bara upp någon kvalitet som redan bor i tecknet som sådant. Det är därför ingen överraskning av att Lars Hedegaard, bötfälld i Danmark för rasistiska uttalanden, visar sig vara en Jungfru av värsta sort och en som angriper den mycket högre utvecklade och universellt välvilliga Skytten:



Det här Skyttsinnet når i vilket fall inte sin normala tankehöjd eftersom disponenten Jupiter "bara" befinner sig i Tvillingarna, ett tecken vars mission är helt opposit det Skytten vill. Mars kastar dessutom smuts mot den klara elden så att måhända det är materialistiska bevekelsegrunder som grumlar danskens sinne.

Eftersom mannen titulerar sig marxist är det rätt intressant att Skytten dominerade i ministudien av det svenska Vänsterpartiets styrelse. Med sin härskare Jupiter tycks symbolen representera "universellt välstånd" vilket naturligtvis den materialistiska (Jordelementet) och privatistiska Jungfrun avskyr. Jungfrun vill ha egna saker - det är bara det man lever för på denna mognadsnivå. Att som islam förbjuda ränta inom bankväsendet måste skapa djupt hat i just det tecken som VILL profitera på sin verksamhet - Jungfrun!

Är det av den här anledningen Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt totalt har försvunnit från medierna - han kombinerar också Skytt och Jungfru i samma horoskop. Slår de här två symbolerna knut på sig själva när de kombineras, så att inte mycket konkreta resultat (Jungfrun) kommer ur Skyttens vidlyftiga perspektiv?

Med Skytten i öster, här via månascendenten, kommer utlänningarnas nionde hus under Lejonet. Här finns också Venus som borde betyda kärlek, men som för Skytten byter innebörd och blir en "verksam illgärningsman". Hedegaard tycks alltså, ur sinnelagets perspektiv, hysa djupaste misstro mot utlänningar och Venus är inte alls den välkomnande och sociala kompetens som kulturmänniskor vanligen visar främlingar. Han framtonar tvärtom som en tölp av rang eftersom denna verksamt onda Venus förstärks av den demoniska eller giriga Rahu. Naturligtvis är det enligt Hedegaards huvud så här muslimer är! Giriga och anti-venusianska. 

Men sanningen är förstås att det är hans eget 11e idealhus i Vågen som helt enkelt inte vill umgås med utlänningar. Dansken är sjuk i själen har en galenskap på idénivån (Luft i 11e luftiga huset - detta skulle kunna betecknas som en andlig skada). 

Går vi apropå ideologins 11e hus till Saturnus, essentiellt en luftplanet och ideologiernas signifikator men också "själens form", är den dubbelt ondskefull utifrån sinnelagets (Månens) perspektiv: själens form i Oxen som antyder en primitiv nazi-aktig lära om det nationella, egna blodet, om den egna marken, de egna materiella ägodelarna. Men i sjätte huset för fiendskap. 

Detta omen är måhända den marxistiska berättelsen och den här mannens hela själsliga form består av demoniseringen av mark- och godsägare. Ur det perspektivet kan man istället se Jungfrun på topp som arbetaren eller trälen som idealiseras och lyfts upp - åtminstone i Månens fantasi - som den allsmäktige härskaren. Solen och järnets planet Mars blir ur Månens perspektiv drömmen om den goda arbetarklassen som tar makten över furstarnas tionde makthus - både Solen och krigaren Mars är planetära välgörare ur Skyttens perspektiv - de är alla av fri och levande eldnatur.

Vad jag förstår av danska Wikipedia är Hedegaards problem med islam att den är en konkurrent till västerländsk socialism, och tittar man på nytt på den verksamt onda Venus i härsklystna Lejonet, klarar bilden bit för bit. Venus VERKAR i nionde huset för utlandet (och filosofier) men den har sitt ideologiska Luft-säte i det vågiga 11e idealhuset. 

Hade inte Venus varit så ond hade Vågen och Hedegaard kanske kunnat skaka hand med islam och alla utlänningar och välkomnat dem som en kultur med noblare värderingar än den västerländska kapitalismen. Men se, den förståelsen äger inte Solen i Jungfrun som även som "verksam välgörare" är diskriminerande till sin grundnatur och ställer det ena mot det andra.

Det finns med andra ord flera tecken på att den här mannen inte förmår tänka stort och rätt utan skapar ett intellektuellt haveri istället för att bidrar till något nytt och gott i Danmark. Därför riktades ett skott mot honom. Han har förlorat tumme med Gud och sitt eget öde. Det var väl lika gott att mordförsöket misslyckades, andligt sjuka människor som Hedegaard behöver inte en martyr.


*****

Tillägg.

Noterar att Expressen har en artikel som ger bra exempel på den skit som rinner ur hjärnan på den här danske dåren. Jag blir än mer styrkt i att sinnelagshoroskopet (med Måne som ascendent) ger en bra indikation via 11e huset för övergripande konceptioner. Detta är ett saturniskt hus och liknar således "själens form". Hos dansken är båda faktorerna verksamma illgörare!


1 kommentar:

Anonym sa...

Är du nykter