Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 4 augusti 2018

Zombiepojkens självmord illustrerar udda engelsk fras

När jag läser (AB, TheGuardian) om det haveri till människoöde som "Zombie Boy" var, den sannolikt gay eller snarlikt störda vännen till Lady Gaga, kommer direkt ett engelskt talesätt för mig: den här mannens könsmässiga identitetskris var så total att han inte kunde annat än projicera sitt hjärta på utsidan av kroppen - wear his heart on his sleeve - i form av alla dessa fula och missprydsamma tatueringar. 

Som jag förstår det hade han redan börjat tatuera sönder sig innan han fick beskedet om en hjärntumör (framgångsrikt bortopererad) och det är därför frågan om han någonsin i vuxen ålder tänkt en frisk tanke. Det kanske var KRABBAN inom honom som gjorde allt detta.

Latinets "cancer" ska alltså översättas "krabba" och inte "kräfta" som bruket råkat bli i Sverige och fast zodiakens symboler aldrig betyder något definitivt i det enskilda fallet, har jag noterat många cancerhoroskop där just Krabbans tecken varit aktiverat på ett eller annat sätt. Jag har dock aldrig fördjupat mig i ämnet, det kan vara så att man är mer alert för det här sammanträffandet eftersom cancer väl är den sjukdom människan oroar sig mest för.

Jag blev medveten om det brittiska talesättet vid 14, via en poplåt, men det tog ett helt liv att söka upp ursprunget. Det visar sig att bloggens favoritneurotiker, den 17e greven av Oxford alias Shake-Speare var först med att mynta uttrycket. Någon i Othello säger:


For when my outward action doth demonstrate
The native act and figure of my heart
In compliment extern, ’tis not long after
But I will wear my heart upon my sleeve
For daws to peck at. I am not what I am...

Med ordet "daw" kan Shakespeare misstänkas ha kombinerat dubbelmeningen kråka och byfåne i ett. Genom att brodera sina känslor på klädesplaggets ärmar lockas byidioter och kråkor att picka på hans innersta, hans "hjärtas medföddda aktualisering och form". Det senare är ännu ett exempel att den som skrev "Shakespeare" knappast var mannen från Stratford vars utbildning man bara kan förmoda omfattade grundskola, hans familj i övrigt tycks ha varit analfabeter. 

Shakespearepjäserna å andra sidan dignar under fackterminologi från flera av Oxfords studieämnen och specialkunskaper, t.ex. juridik och sjöfart. Här använder t.ex. greven en aristotelisk term som kontrasterar till potential. En aktualiserad potential är enligt (den sene) Aristoteles en levande människa som är en kombination av form och materia.

Shakespeare förefaller för övrigt ha varit tämligen fixerad vid cancer via det anglifierade canker, ett franskt låneord. Om och om återvänder han till en och samma symbol, rosens "canker", med vilket han menar drottning Elisabets sjuklighet (Tudorättens symbol var en ros - se tidigare inlägg om hur romansen mellan den fyrtioåriga Elisabet och hovfavoriten Oxford, då bara runt 20, surnade betänkligt med årens gång och grevens upptäckt att han bara varit en i drottningens ändlösa rad av lösa förbindelser - alla naturligtvis maskerade bakom den officiella myten om "the Virgin Queen").


Ja, Tudor-Englands förljugenhet är betydligt mer spännande än den bedrövelse och förnedring homolägret befinner sig i, så outhärdlig, tydligen, att de måste fejka stolthet i en Pride-parad en gång om året. Eftersom det ska bullras och väsnas i Stockholm i frågan denna dag, som om det gjorde avarten mer normal och aptitlig för massorna, passar det bra att jämföra Zombie Boy med horoskopet för paradens start - i år en extra viktig parad eftersom den lokala flera timmar långa miljöförstöringen sammanfaller med någon slags europeisk moderorganisation, EuroPride. 

I mina ögon låter det här bara som att ett parasitiskt extra lager administration har tillkommit, men homolobbyn i medierna tycker uppenbarligen att det är ett extra viktigt år. Faktum är att horoskopet säger något åt det hållet, men kanske inte det tillskyndarna ville höra...

Först zombiepojken som avslutade sitt liv vid några dagar före sin 33e födelsedag. Eftersom den psykologiska reflektionen tycks ha varit obefintlig och allt flyttade ut till den utagerande solsidan, passar en solascendent bra i avsaknad av känd födelsetid.
Ett bisarrt obalanserat horoskop, precis som man kunde förmoda. Solen i Krabban kontrolleras av överhetens Saturnus via den senares trekvartsvarv - här är doktorn som avlägsnade zombiepojkens hjärntumör. Det finns ofta något formalt frågetecken kring människor vars solära uppenbarelse (och identitetsupplevelse) har Saturnus, polis, censor med mera händer över sig och kontrollerande gränser och form på detta sätt. 

Jag har t.ex. sett Saturnus kontrollera sin antites Solen i ett horoskop för en kvinna med en fullständig utseendefixering (vilket samtidigt gjort att hon nu ser tjugo-trettio år yngre ut än andra i bloggarens framskridna ålder - vid 58 är man själv en skrumpen zombie i det ålderdomshatande och ytliga Sverige, så Saturnus kontroll av den skenbara livsvitaliteten (Solen) är en av många sannolika utfall. 

Zombiepojken har dock en olycklig dissociation mellan blåkarteplaceringen blå Luft-Saturnus i blå Lufttecknet Vågen och när denna kartridning knyter an till det korruptionsbenägna biologiska substratet (Solen som sjunkit ner i Vattenelementet, ner i "naturen", ner i Krabbans domän), så ringer alla varningsklockor. Zombiepojken drabbades av en inre slirighet och tycker uppenbarligen sig höra signaler om en ANNAN kartritning än den han biologiskt föddes att vara. Klassiskt främlingskap i den egna kroppen med andra ord, och egentligen bara en variant på kvinnan som vägrade åldras i harmoni med andra i sin egen generation...

Zombiepojken har samma olyckliga psykindikation som statsminister Löfven. För första gången fick jag nu en känsla av hur illa han mått psykiskt i hela sitt liv. Det är ett under att han hållit ihop och spelat "medlare" mellan fack och arbetsgivare i alla år, trots att han inte ville något hellre än att få gå över till de trygga och mäktigas sida - det är därför det inte finns ett uns socialism i den mannen. Han dras till Närighetslivet som malen dras till nattlampan... Problemet är att psyket står i egocentrerade Väduren men inte fått förmånen att utvecklas och bli vidsynt: disponenten Mars klänger nämligen i mammas kjolar och är "fallen" i skyddsinstinktens Kräfta. Det är med andra ord i rent självförsvar mot omvärlden zombiepojken gjorde sig så ful med alla tatueringar. Övertatuerade människor bär "sina hjärtan på rockärmen" och avslöjar för hela världen hur rädda för Livet de är! Som den här bloggen världsunikt upprepat, är homosexualitet en pervers rädsla som fyller individen med fruktan inför det motsatta könet och som till och med får människa att psykologiskt feltolka sina sin djuppsykologi och söka homokärlek - söka kärlek av "samma slag", dvs söka bekräftelse på sin egen kropp i en annan samkönad kropp, vad som helst för att slippa våndan att ge sig ut på okända farvatten. Latinets CUPIDITAS, förvänd kärlek, egokärlek.

Det är troligen inte ett enstaka tidigare liv på Jorden som vållar en så här markant urspårning utan flera skeva liv på raken, men eftersom hårda data är mer än sällsynta, kan det tyckas fruktlöst att spekulera. Men en mer komplex situationstyp kunde vara den där två älskande ur ett tidigare liv återses och bara en av dem har bytt kroppsligt kön på sin nuvarande medan den andra har genomgått en homoerotisk snedvridning. Det finns kort sagt mer än ett scenario, givet själens många liv, som kan resultera identitetsstörningar, men sjukdom är det i samtliga utfall, relativt den heterosexuella norm som givits planeten Jorden.

I något fall av hypnosregression visade sig den kvinnliga patienten ha levt fem liv på rad utan kontakt med män, ett av liven som klosternunna och i ett annat liv med en make som reste så mycket i tjänsten att de knappt aldrig sågs. Den här SJÄLEN har gått ner sig i SOLITÄRA HJULSPÅR så långt att den tycks fortsätta odla en natur som alltmer tenderar mot total, oåterkallelig lesbianism! Sekulära Sverige vägrar själen och tanken om flera liv, så att födas här är att garanterat inte få någon som helst hjälp från samhället att häva dessa negativa cirklar. Om något som förvärrar Pridegalor situationen för dessa de djupast fallna själarna än mer...

Vilket för oss till lördagens Prideparad genom Stockholm:Så "passande" att zombiepojken tog sig liv just före paraden så att detta blogginlägg kunde få två horoskop i den VETTLÖSA PASSIONENS tecken att lägga sida vid sida. Visserligen kallar indisk astrologi Passionens kvalitet (Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken) "den specifikt mänskliga kvaliteten" eftersom den både har drag från Mörkrets och från Ljusets kvalitet. Men när man studerar faktiska horoskop och deras ägare noterar man ofta något stört i livsödena. Tur då om individen har någon talang att slussa denna allt annat uppslukande lidelse genom.

Sångerskan Kate Bush, med en storhetstid som nu ligger flera årtionden tillbaka,, var den första som fick sitt stora kors i Passionen kommenterat på denna blogg. Korsfäst av sin egen okontrollerade lidelse. Hur mycket sensation den unga låtskriverskan än skapade, noterade brittisk musikpress att fysisk skönhet till trots var det något så "udda" med henne att få upplevde kvinnan som attraktiv - hon var mer en "cook" (knäppgök). När allt är sagt och gjort kommer lidandet vida att ha överstigit stunderna av hänryckt passion, men det vet inte de själar som stiger ned i Tidens flod under ovanstående signatur. Men de är här för att lära sig på det mest plågsamma sättet...

Västerlandet begår dagligen misstag just därför att sekularism är har fel tolkningsramar och är en återvändsgränd, och kartor som dessa två säger att det var ett misstag att friskförklara homosexualiteten. I min kommande bok om den svenska national- och folksjälen förklarar jag varför begreppen i detta land är mer eller mindre synonyma, och föreslår hur landets HBTQ-människor borde gå tillväga för att integreras istället för att arrangera genanta "stolthetsfestivaler" som bara alienerar "vanligt folk". Ingen ska tro att folk verkligen älskar utagerad homosexualitet, folk är bara så genomsnittligt att det faller in i ledet när lobbyisterna dikterar villkoren. 

De kloka gamla kineserna visste allt om folkets psykologi. När nya (despotiska) ledare eller befängda nya idéer tog kontroll, då "skinnömsade" menigheten bara ansiktsuttryck (bokstavligen "skinnömsar ansiktet"). Dvs. de skruvade upp smilbanden och låtsades vara med på det nya direktivet. Sen var de perfekt nöjda med att ha uthärdat en Pride-dag om året och för att sedan kunna återvända till sitt normala liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.