Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 3 augusti 2018

När mörkret sluter sig runt Sverige och polis dödar handikappade


I dunkel ser den med fördunklat sinne en orm där bara ett rep ligger. Troligen var det psykologiskt ofärdiga poliser som varken lyckades se att det var en mongolid eller att vapnet han viftade med var en leksak. 

Dödsskräcken för illa fram med speciellt sekulära människor utan tro på något högre. De har själva stängt dörren till BUDDHI, hinduernas ord för intellektet, och har gjort sig själva till fångar i det simpla SINNET, tecknad av Månen eller CHANDRA i österländsk astrologi.

AB har minuten för det som polisen opersonligt kallar "verkanseld" och horoskopet är i sanning mystiskt. Det verkar som om bloggens ofta återkommande slirighet mellan Vatten och Luft är boven i dramat här:


Grannar med samma oförmåga att skilja en orm från ett rep hade kallat på polis, och typiskt nog stiger Krabbans tecken över Stockholms östra horisont vid tidpunkten, tecknet för "säkerhet på hemmaplan". Den här protektionismen är nu demoniskt överdriven pga. Rahu i tecknet och även om Krabbans härskare - det simpla SINNETs Måne står i det goda 9e huset (för samvete) slog det rådliga polislarmet helt fel när in på scenen travar fler svenskar med den pågående svenska månpsykosen överförd från kollektivsjälen till sina egna personer. 

Ett förklaringens ord krävs kanske: Sverige genomgår nu - passande nog med tanke på det stundande "demokratiska" valet en kortare planetär cykel som sorterar under Månen. Eftersom nationalhoroskopets Måne står i Eldtecknet Väduren och eldplaneten Mars står i ondskans och terrons 8e hus, är detta en usel period när landet Sverige tappat kontrollen över sig självt. Se bara regeringens Lövens taffliga sätt att hantera den episka Branden! EU tvingades komma och rädda oss med sin utrustning!

Men dödskjutningen äger rum under nattplaneten Månen här representeras som ett slirigt sinnelag eftersom dess disponent Jupiter står i Luftelementet och försöker rationalisera vad som i grund och botten bara är låg och irrationell protektionistisk instinkt. "Skydda hem"-fixeringen är så grotesk - stockholmarna så vansinnigt rädda (inklusive polisen!) att hemvärnet t.o.m. dyker upp ännu en gång i kartan, nu som Jupiter i 4e huset för hem och trygghet. 

Ingen kan missa att Stenbocken med väpnade Mars står mittemot ascendenten och attackerar. Mars-i-Stenbocken kan typiskt beskrivas som samhällets monopolisering av våldsutövandet, av skäl som jag bloggat om i 9 år och inte behöver tänker repetera ännu en gång. Zodiaken är en genial karta av axiomatiska principer som avslöjar både individers och nationers karaktär och därmed också Öde.

Horoskopets grå pilar visar den kanske mest intressanta rundgång mellan disponenterna jag sett. Pilarna visar hur tecknens härskare spanar på sina egna hemmatecken och här sluts en gigantisk disponentkedja som börjar med den defekta blicken (Solen) som från Krabban skrajset ser hot (Mars mittemot) och sedan vandrar runt tills historien avslutas med det intellekt (Merkurius) som en lunär instinktstyp som Krabban inte är vän med och som här äger den dålig Venus i Jungfrun och tyvärr i onda 3e intellektshuset. Fy fan för att söka närhet och umgänge under dessa indikationer. Ta ett steg fram och folk skriker i högan sky och kallar på polisen som sen kommer till platsen och skjuter ihjäl dig.

Min bok är färdigskriven och korrekturläst så den här händelsen kommer inte att finnas med. Men den är en utmärkt illustration av det svenska kollektivspyket vid denna tid i Sveriges historia och givet att landet inte längre kan se och tänka klart är det rätt uppenbart hur det kommer att gå i valet och att "försvarsministern" nu för oss ner i avgrunden genom ännu mer amerikanska vapenövningar senare i år... Boken blev svartare än jag tänkt mig och det är tur att en människa kan vakna upp och växa sig större än sin nationella eller kollektivsjälsliga nivå... För att vara svensk är verkligen ingen höjdare, inte ur Himmelens perspektiv. Se bara den här händelsen där Aftonhoran lyckades räkna till hela tre utländska tidningar som tog upp nyheten om den tjugoåriga Downspojkens sköna slut. 

Skönt ja, för Jupiter ger snabb och lindrig utgång från jordelivet. Den själen var bara här på en snabbis, och troligen ett martyriskt offer för att påminna svenskarna om att något står väldigt fel till med landet. Istället börjar alla ropa "såå tragiskt" i kör och förstår inte ett dugg av att detta är SVENSK KARMA som rullas upp inför våra ögon. 

Kalla det ett varsel om kommande tider när inte bara "Orten" är osäkrad. Mer om det i min bok som dock inte är någon djupstudie. Politiska expertbedömningar lämnar jag till andra, den är ett försök att via exempel och diskussioner göra tanken om en nationalsjäl synlig via ett horoskop lite mindre befängd...2 kommentarer:

  1. Nu kan downspojken gå vidare efter att ha lärt sig av detta liv ... Vi har mycket att lära och se upp med.

    Utmärkt blogg.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.