Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 augusti 2018

Horoskopet för nassarnas torgmöte röjer deras utblick



Först på dagen för nynazisternas torgmöte och demonstration noterar jag hur mycket skriverier det varit och sökerfinner tidpunkten för torgmötet i en lokaltidning.

Den läsare som känner igen vissa horoskopinslag från sin egen födelse behöver inte bli skrämd. Den amerikanske idéhistorikern Richard Tarnas skrev en gång en hyllad allmän historiebok för universitetsstudier och kom några år senare ut ur garderoben: han hade skrivit boken med hjälp av astrologiska principer, vilket skulle förklara att dispositionen blivit så extraordinärt tydlig! 

Tarnas passade på att begagna sig av den jungianska arketypläran: mänskligheten har ett kollektivt omedvetet och ur detta djuphav av ovetenhet kan det poppa upp bildmässiga representationer i t.ex. nattliga drömmar hos människor som lever långt bort i tid och rum från den plats där den osynliga arketypen - "axiomet" - först inkorporerade det som drömmen visar som en bild. Arketyperna verkar vara som svampar och Tarnas talade därför om deras multivalens - de bär inte bara på ett unikt värde utan hela kluster av relaterade uttryck. Det är därför två individer kan reagera olika på "sina stjärnor" fastän de är födda samma dygn. De är två olika själar och zodiaktecknen representerar olika värden, beroende på individernas medhavda karma vid denna återfödelse som människa. 

Eftersom födelsetidpunkter för celebriteter är en sparsmakad företeelse har jag ännu inte noterat två födda samma dag och under samma stigande tecken och där den ena blivit en "djävul" och den andra en "ängel". Men inte ens det vore det ultimata testet på astrologins siarförmåga, eftersom hinduisk astrologi kan bryta ner horoskopets indikationer i så små delar att det går att skilja på ett tvillingpar födda så lite som en minut från varandra! Principiellt skulle man kunna zooma in ännu mer och isolera var unik sekund, men alla hör hur poänglös en sådan exercis skulle vara... Bättre hålla sig högre upp i luften så att man ser de övergripande bilderna...

Nazimötet startar förstås i separatistens tecken Jungfrun, zodiakens symbol för fientlighet och olycka. Det "arttypiska" för den här symbolen är att den alltid hittar en invändning mot socialt mingel. Bloggen upprepade de första åren ofta Sol-Jungfrun Greta Garbos berömda filmreplik där hon bara ville bli lämnad ifred. Senare insåg jag att detta ska kopplas till Venus så kallade fall i Jungfrun, den anpassbara och sociala Venus tappar höjd i detta tecken och upplever nervositet inför inte minst den sexuella union som den "multivalenta" Venus indikerar. När torgmötet startar stiger Venus över Stockholms östra horisont i Jungfrun och genast tillstöter en tolkningsparadox. 

Visserligen anses Jungfruns härskare Merkurius samt Venus vara "verksamma illgörare" medan Jungfrun står i 1a huset ("egot" eller "vad saken gäller"). Men samtidigt får man inte glömma Jungfruns begränsade intresse av att beblanda sig med andra. Det finns t.o.m. ett xenofobiskt inslag i kombinationen, vilket den folkkära svenska judehataren Vilhelm Mobergs horoskop illustrerar. Hans födelsetid är mig okänd men utifrån ett sinnelagshoroskop där hans Måne-i-Jungfrun tilldelas 1a huset kommer samma fallna Venus också att landa där. Missa inte hur hans författarskap i mycket handlade om kverulans och veklagan - Jungfrun är ett Jordtecken så den fattiga jordbrukarens sinnelag är ett mycket illustrativt uttryck.

Också horoskopet för Nya Moderaterna (en falskt PR-trick som lyckades över förväntan med det kriminellt naiva svenska folket) visar samma ascendent som Vilhelm Mobergs, men nu som faktisk ascendent (baserad på känd födelsetid). Och här var det "arbetslinjen" som nådde remarkabla nivåer av Jungfruns välkända småaktighet och t.o.m. pennalism riktad mot samhällets svagaste. Det tycks således finnas en koppling mellan Mobergs judehat, moderat själviskhet och nynazismens behov att hetsa mot samhällets minoriteter. Allt tyder på att alla dessa tre exempel delar Jungfruns okända mindervärdighetskomplex som gör att de blir felfinnare och kritiker eller än värre...

Nazisternas torgmöte startar således med ett ledande tecken (ascendenttecknet) som passar som hand i handske med den här bloggens undersökningar av främlingsfientliga och rasister som lågintensivt pågick några år och där just Jungfrun framtonade som ovanligt intresserad av att använda sitt merkuriska intellekt och dess anti-venusianska önskan att SEPARERA och särskilja individer från varandra. Ett sista exempel, bara så att ingen ska missa hur dödsseriös astrologin faktiskt är: den 2 juli 2017 klockan 4.07 publicerar Expressen Britta Svenssons text om svensk apartheid, den diskriminerande åtskillnad mellan individer som tycks vara ett svenskt adelsmärke. Jag gjorde horoskop för den här stort uppslagna texten och naturligtvis tittar Jungfrun fram igen, ännu en månplacering och nu tillsammans med den expansiva Jupiter som är distinkt farlig för en redan negativ orientering som Jungfruns. 

Nya Moderaterna hade den stora förmögenhetens Jupiter i 1a huset som en illgörare vilket vi nu i backspegeln kan beskåda som miljarders i skattelättnader för de redan välmående och sista spiken i kistan - från och med regeringen Reinfeldt var Sveriges öde beseglat och nu kommer det ekonomiska eländet bara att tillta. Högerekonomen Magdalena Andersson, f.n. finansminister, må skryta om ekonomin men sossarna motsatte sig under fyra år vid makten att söka reparera den skada högern dessförinnan ställt till med. Också när Expressen publicerar texten om svensk bostadssegregation i de facto statusklasser, verkar Jupiter i separatistiska Jungfrun som en verksamt ond kraft (Tvillingarnas tecken stiger över Stockholms tidningshus 4.07 på morgonen och även för det andra merkuriska tecknet är Jupiter en "ond tillväxt", än mer faktiskt, eftersom Tvillingarna drivs av kärleksbudskapet från Venus...)

Så långt har bara det nazistiska torgmötets yttre rollspel kommenterats via paralleller. Men givet det vi redan vet blir sedan tillfällets hjärta - Solen och dess husplacering - rena mardrömmen.

Solen symboliserar ytterst och får ytterst få människor i varje generation vad hinduismen kallar den stora Atman, det gudomliga som bara går att uppnå när individen lagt såväl personlig grooming och livsstilsjakt som individualitetshysteri bakom sig. Det är inte svårt att förutsäga troligen ingen svensk går direkt till Himmelriket efter sin död. Men även den som inte når medvetandets totala befrielse (från sin betingade låghet) är Solen en god symbol. Horoskopets Sol betecknar Atma (synonym med Brahma) på just den lägre, individualiserade nivån - motsvarande västerlänningens ännu mer urvattnade fixering vid sin individualitet. Den tappar materialisterna totalt när de dör, men för den med bara en smula andlighet kommer att uppleva hur jiva-atma - den levande själen - fortsätter vidare in i kroppslösa världar. 

Men håller man sig i vår värld representerar Solen helt enkelt livet som sådant, det odelbara LIV som alla medvetna varelser äger. Hur mycket medvetande en växt har kan förstås diskuteras, och här blir frågan akut om det kanske snarare handlar om en kollektiv själ, dvs. medvetande på artnivå. Studier av myrors samarbetsförmåga tyder på att de verkar fungera som fjärrstyrda arbetsslavar som förmår "se" varandra rakt genom väggar i sitt höggradigt koordinerade byggande av en myrstack. Är det HONAN, Drottningen, som styr arbetsmyrorna eller är också hon bara en materiell symbol för myrstackens kollektiva medvetande (och ytterst hela artens "handlingsprogram")?

Givet Jungfruascendentens tendens att vilja separera sig från sina omgivningar blir torgmötets solplacering problematisk: Solen i härskarläge i Lejonet är på pappret en magnifik symbolik. En "när man är stor måste man vara snäll"-symbol. Men inte när nassarna ska missionera sin utblick. Då ska LIVET i all dess strålglans offras, buras in, skickas i exil. Den "onda daimonens" 12e hus betecknar alla dessa ting. Nyckelordet är "förlust" eller elimination från samhället. Är det inte exakt vad man kunde förvänta sig av ett patrask av lågutbildade människor som säkert har Hitlers "slutgiltiga lösning" för samhällets renande som ett ideal?

På tal om ideal binder 11e huset sig samman med torgmötets Jungfruascendent. I 11e hittar man särdeles klaniska och begränsade kontaktyta Kräftans tecken symboliserar, i princip bara dem av det egna blodet duger att umgås med om man driver Jungfruns separatism tillräckligt långt. Och just så illa är det här, med Merkurius och den demoniska överdriftens Rahu i idealhuset. Rent tekniskt är naturligtvis Merkurius en verksam välgörare för Jungfrun i första. Men jag säger bara: TÄNK DJUPARE. Det finns en större berättelse dold bakom lärobokens fragmentariska tolkningsinstruktioner och det visar sig att nassarnas torgmöte är ett av bloggens starkaste exempel hittills på den sjukliga brist på social vilja som utmärker Jungfruns tecken. Detta måste antikens skapare av astrologin också ha upptäckt med tanke på hur de klibbade etiketterna "Olyckan" och "Fiendskapen" på det till Jungfrun korrelerande 6e huset...

Till och med om man håller analysen enkel och kort måste också något sägas om horoskopets sinnelag, Månen. Denna visar också vad som "besjälar" gruppen som håller mötet, och bara dygnet efter senaste inlägget om Jimmie Åkesson, möter vi återigen den makthungriga Månen i Stenbocken, nu i kombinationen med krigs- och olycksbringaren Mars i det femte huset för ledarskap men också god lycka. Är det något det här torgmötet associeras med så är det våld och störningar! Månen i Stenbocken tyder också den på en rasistisk tendens, en vilja att skikta livet i grupper, skapa en hackordning, en hierarki. 

Horoskopet behöver knappt sammanfattas: det indikerar dysfunktion på flera sätt.

Intressant är dock hur "Homeland Security" tecknas för detta torgmöte. Här är enda stället i horoskopet där kreativitet glimrar till. I 4e huset för "inre säkerhet" hittar vi lagens långa arm Saturnus och den är en verksamt god kraft för Jungfrun i öster. Om nu butikerna i området stänger och förlorar pengar hellre än att åse den sjukliga frukten av Etablissemangets och Politikernas destruktiva Sverigeprojekt, så tjänar Saturnus här som en stabilisator och gränsdragare. Polisen låter nassarna tåga på gatorna i en cirkel runt Polishuset på Kungsholmen. Så symboliskt: det är polisen som är spindeln i nätets mitt. 

Och hur väl stämmer inte detta med Saturnus i 4e trygghetshuset, disponerad från Jupiter i den sociala balansens tecken Vågen. Ja, Jupiter är visserligen en ond kraft för Jungfrun i 1a huset, men detta är som sagt nassarna och deras torgmöte. Så klart de finner denna expansiva och socialt balanserande Våg som använder sig av maktinstrumentet Saturnus en irriterande begränsning!

Som synes löser sig allt till det bästa, tack vare intelligent planering på Luft/Eld-nivån - den som nassarna sorgligt nog inte har del i själva.
 

Inga kommentarer: