Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 16 juli 2018

Gammal svensk rasbiolog


En DN-ledare söker frammana den mardröm som följer på folkets val av SD i valet i höst, och rotar fram en gammal svensk nazisympatisör vid namn Elmo Lindholm. 

Mannen påminner en hel del om moderaten Sven-Otto Littorin och mycket riktigt verkar något av den landsnära Oxens arketyp framskymta i båda männen. Händelsevis är det också Jimmie Åkessons sideriska soltecken, vilket jag tar som en bekräftelse på att DN-skribenten fått pejl på en djup nerv i det andliga drama svenskarna alltför länge lurats tro bara är "materiella omständigheter". 

Som min bok, nu i korrekturläsningsstadiet påstår, spelar Sveriges rika elit med massornas korttänkthet - SD är bara en marionett - och folk kommer att rösta igenom ett parti som påskyndar det redan skenande nationella sönderfallet och uppgående i Krigsprojektet Nato. Innan det smäller till rejält kommer dock Sveriges rika att ha mjölkat de fattiga så hårt det någonsin går och alla de som röstade på SD kommer - kanske - på sin ålders höst att förbanna sig för att de var så ointresserade av att förstå de djupa frågorna... Den här generationen svenskar verkar inställda på total självdestruktion genom sin materialistiska kortsiktighet.

Elmo Lindholms horoskop (här ritat med en aktivistisk solascendent) kan med fördel jämföras med bloggens gamla ministudie över ett gäng svenska rasbiologer från samma period.

siderisk.blogspot.com/2009/07/profil-den-svenska-rasbiologin-del-1.html

siderisk.blogspot.com/2009/07/profil-den-svenska-rasbiologin-del-2.htmlMissa inte att också den här rasisten har en slummig variant av självprotektionismens Kräfta. Utifrån den statiska och landfixerade Oxen är faktiskt det mesta i den här ultranegativa kartan piss, en klassisk rättshaverist och än värre utifall tiderna redan från början med är onda till följd av överhetens vanstyre...

Med Satans förledelser i närheten av Elmo Lindholms merkuriska känselspröt, ser man åter paralleller med Åkesson och Littorin (numera konservativ skåning med eget herresäte). En del talar för att den onda stjärnan Algol är en "dialektal variant" av Mammon som korrumperar de svaga med löften om 30 judaspengar -  precis som Åkesson redan sålt sig till Svenskt Näringsliv och kommer att sälja ut svenska folket ytterligare innan han hänger sig i skam över vad han deltagit i...  

Jag har vissa iakttagelser som tyder på att Algol i vissa sammansättningar med planeter tycks göra förståndet avtrubbat så att vi här har med riktiga "verktyg" eller "nyttiga idioter" att göra... Minns Mona Sahlins försök att hjälpa livvakten till ståndsmässigt boende genom att fiffla med fejkade inkomstsiffror. I det fallet var det Algol och omoralens Mars på rät linje... Algol med Merkurius kan ge en oförmåga att skilja sunda från osunda tankekonstruktioner och Littorins och Åkessons kartor rör deras själva själ, vilken som bekant kan säljas för pengar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.