Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 9 november 2016

Trump är Herkules och han dräper Hydra - det onda närighetslivetNäringslivet/"marknaden" i chocktillstånd
efter Donald Trumps seger


Men, tänkte bloggaren, om hela massmedieinformationen är en enda lång förljugen propaganda och indoktrinering (se detta och detta inlägg), har han då inte själv fallit i fällan som tänker i termer av Trump som en sådan vettvilling att han kommer att utlösa ett Tredje världskrig eller är en rovgirig profitör som nu bara hade Makten kvar att erövra och därför gick in i politiken?

Vad om han verkligen har amerikanernas väl om hjärtat och som några i Väst har genomskådat den globala kapitalismens urbota ondska. Tänk om han verkligen här hjälten Herkules som är i stånd att dräpa det näriga och protektionistiska monster som är de globala Storföretagen och som bloggen liknat vid vattenmonstret Hydra?

Jag återvänder ytterligare en gång till horoskopet och tänk, så generös är astrologin att man kan hitta nästan vad som helst i en karta! :-)

Ja nästan i varje fall. I själva verket har några av inläggen om Trump varit för slappa rent intellektuellt och - som sagt - byggt på den totala lögn som massmedierna serverar om Trump som en sinnessjuk, främlingshatisk våldtäktsman, typ. 

Låt oss t.ex. se hur pass illa det är med den "sataniska axeln" som sägs placera individen i riskzonen för en överdriven materialism och lågsinnad dyrkan av denna världens grannlåt. Trumps dragning till vackra kvinnor visar att Djävulen och den ytliga grannlåten förvisso utövar ett starkt inflytande på honom, och vem förutom en patologisk penisdyrkare skulle ägna sig åt skyskrapor i New York och bygga sig ett Trump Tower? All denna materialism för att bevisa något tecknas tydligt nog av härskartecknet Lejonet i öster som placerar just sin planet Solen (dominanten) i 10e högresta makthuset för dem som strävar högt, högt över andra. Trump var född till en härskargestalt!

Men varje Sol-kung behöver undersåtar och accepterar honom som en sådan och här kommer den intressanta fullmånen in. Trumps Sol möter det amerikanska folket tecknat som Månen eller den ansiktslösa (identitets- eller solbefriade) massan. Och den här Månen befinner sig typiskt nog i sitt eget naturliga hem, det fjärde maktlösa huset för USA:s alla hushåll. Men detta är alltså missnöjets typ av hushåll eller sinnelag: Månen är "fallen" i Skorpionen, tecknet som indikerar civilisationers eller biologiska kroppars tidsbundna förfall och slutliga död. Trump vann, som flera yrkeskommentatorer hamrat in, inte bara några knäppgökar utan stora segment av den vita medelklass som sett vartåt de 1 procenten av superrika drivit landet. Allt fler i allt större misär medan Hillary-gänget (representerat i Sverige av hela medieeliten vilka förstås ingår i kategorin "näringslivet").

Det finns alltså något dystert och tragiskt över den amerikanska befolkning som här i fullmånetider (bristningens eller kollapsens tider) ser mot Donald Trumps Sol som en vinnare och ett hopp för dem själva. Etablissemanget har bevisat sig vara så fullständiga svikare att USA:s normala människor (inte hbt-maffian i New York och Kalifornien) givit upp hoppet om dem. Svenska medier representerar en sjukt liten och extremt skev bevakning av den normala och hyggliga människan - här och i USA - och det är väl därför Trumps seger kom som en sådan chock för alla. Medierna har lyckats hypnotisera sig själva genom sin ständiga, desinformativa propaganda och de eländiga kapitalisterna drömde via samma falska rapporter drömmen om att smutskastningen av Trump skulle ge Hillary, den köpta, en seger för fyra ytterligare år av status quo. Nu faller börserna och otyget Stefan Löfven ser bedrövad ut.

Men se nu vad Donald Trumps horoskop egentligen säger - och jag får ta på mig fullt ansvar för att inte tagit presidentvalet på värst stort allvar. Då hade jag säkert drivit horoskopanalysen lite längre.

Den här bekymrande Månen i Skorpionen - de med all rätt dystra och pessimistiska amerikanska hushållen som också är Trumps eget sinnelag - är i själva verket en okuvlig optimist. Både det amerikanska folket hade en kärna av hopp om något bättre och så även Trump som gått i personlig konkurs tidigare i livet men utifrån en extremt positiv kärna återuppbyggt sitt imperium. Månen i Skorpionen förvandlas faktiskt från en negativ förlorare till en vinnare genom att dess härskare Mars förvaltas av Trumps egen person och denna Mars står alltså i ett livsdugligt positivt polariserat vinnartecken. Hans ascendent är en råbuses men jag kan inte förstå hur inkompetent det svenska politiska kommentariatet är som inte förmår att läsa andra människor ordentligt. 

Trump har ju showat sig genom hela presidentkampanjen - "rå men hjärtlig" - och allt vi får höra är dävna svenska journalister som ondgör sig över hans sexism och avsky mot illegala invandrare. (Det senare kan ingen förståndig människa ha någon invändning mot - det är ett korrupt och förslappat samhälle som låter en låglönesektor med underbetalda mexikaner uppstå i det burgna bita Kalifornien.) De svenska skribenterna är helt enkelt inte värdiga sina positioner, de greppar inte ett så komplext ämne som den mänskliga naturen. Skyll det på vår själsförnekande materialistiska kultur i detta kyliga land!


Till följd av den enbart goda Mars i nyckelposition i öster blir därför Trumps svarta och surmulna psyke transformerat och hettan från det Stridande Lejonet torkar så att säga ut det härskna och negativa vattnet i djupet av hans själ - och Amerikas folksjäl!

Men eftersom Vatten - giftiga och osunda Vatten - är exakt det som bäst illustrerar den rovkapitalistiska mentaliteten - "marknaden" - är det inte svårt att se hur Elden som förångar det skämda Vattnet är just Trumps person som får de dödsdömda rovdjuren med sina anspråk på globalt herravälde att ringla sig inför den eldgivning som utgår från Trump själv! 

Men detta är alltså reaktionen hos dem som har mycket att förlora på att Trumps ledarskap och brist på den globala perversion som så många andra indoktrinerade och svagsinta västerlänningar tar för det naturgivna tillståndet. Det är i själva verket den Onda Människans konstruktion, detta med passfria passager mellan länder. Allt i denna gränslösa mardröm handlar bara om att Kapitalet - Hydran - Monstret - söker flöda på ett sätt som dess ryttare personligen drar nytta av. Kapitalister, mänsklighetens verkliga fiender.

Och glöm inte att Trump föddes med kungamakaren Regulus i öster då han föddes (en av de fyra persiska nyckelstjärnorna). Detta är en genuin krigarkonung och folket kände det. De ryggradslösa kräken till kapitalister som backade lögnerskan Hillary däremot förstod inte att folk förstår när en verklig ledare är för handen. (Ascendenten 7e graden, Mars 4e graden, Regulus 6e graden!)

Så vad blir kvar av den "sataniska axeln" när man inser att denna lodräta linje som vid Månen (hushållen) står i mörker och indignerad maktlöshet men under fullmånen upplever en stark positiv respons till Solen i maktpositionen? Är inte detta i själva verket en verkligt intressant fullmåne, och ett löfte om den IMPLOSION jag ofta kallat fullmånen mellan de negativt polariserade Oxen och Skorpionen? Implosionen är förstås den kollaps den regelrätta rovkapitalismen nu fruktar, sammanbrottet av den doktrin som stipulerat att den lilla människan ska sugas ut för mervärde åt de väldigt rika

För se hur i en annan läsart den stora rikedomens Jupiter i Trumps horoskop i ett enda slag visar att han faktiskt står på den lilla människans sida i kampen mot de globala utsugarna: För alla Lejon (i öster), härskare som är vana att se det stora perspektivet, är den väldiga Jupiter inte bara den "Stora Välgöraren" utan också deras personliga välgörare. Jupiter är således "dubbelt god", och genom att vid Trumps födelse stå i den lilla människans, löntagarens tecken Jungfrun, är Trump närmast garanterad folkets villiga stöd! 

Att rötäggen i Etablissemanget nu är i chock och förvirring över hur fel alla opinionsundersökningar slog, beror som sagt på att deras egen Apparat så systemetiskt ljuger och desinformerar (precis som Trump sagt hela tiden), att de inte hade en susning om hur stark uppslutningen från de små enkla löntagarna denne man skulle ha.

I det starka ledar-Lejonet och dess högra hand Jungfrun ser vi ett exempel på den gudomligt uppenbarade Lag som astrologin menar sig synliggöra genom zodiakens noga uttänkta konstruktion. Mitt ointresse av valet blockerade klarsynen - Lejonet och Jungfrun arbetar fantastiskt tillsammans i detta horoskop och det var ytligt och dumt av mig att bara se "Jupiter-i-andra" som en rikedomskåt fastighetsmagnat. I termer av ledarskap och entourage berättar Trumps horoskop så mycket mer!

2 kommentarer:

 1. Hejsan Siwert!

  Det är faktiskt så att undertecknad inte har satt sin fot på bloggen sedan 24 juni, morgonen då Brexit blev verklighet. Då kommenterade jag att det nu var "solklart" att Trump skulle vinna valet. (Läste aldrig ditt eventuella svar på kommentaren). Det blev som jag väntade mig precis som vid Brexit i och med att det av "alla" förväntade resultatet vändes upp och ner under valnatten.

  Election '16
  Trumfkort XVI = The (Trump) Tower
  Astrokorrespondens Mars (tisdag)
  Tornet innebär just ett "chockartat uppvaknande" (för etablissemanget, alltså).

  20 januari 2017 svärs presidenten in. Dagen därpå, under sitt första kompletta dygn som president, är Trump 70 år, 7 månader och 7 dagar gammal. Något som de evangelikala drar stora växlar på.

  Man skulle ju kunna tänka sig ett antiglobalistiskt hattrick om även Le Pen vinner i Frankrike nästa år, men det är nog ett betydligt osäkrare kort.

  Hur ska jag nu ha tid att läsa alla tusentals bloggsidor som tillkommit sedan sist? Men det har väl inte hänt så mycket, eller..? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, numerologin har onekligen sin märkliga magi men det är svårt att säga om tricket är likt astrologins fast omvänt: dess extrema begränsning gör att alltid något tindrar dunkelt meningsfullt precis som astrologin har så många pusselbitar att det alltid finns något (som jag säger ovan) som går att läsa ut som en meningsfullhet.

   Det är onekligen fascinerande tider, dessa, när Etablissemanget gör allt som står i deras makt för att underminera folkmedvetenheten. Jag tänker på de tre överrättsdomare i England som häromdagen krossade tanken om en enkel Brexit genom att ta parti för sagda Elit.

   Det är verkligen en tid för de Rikas krig mot de Fattiga (de vanliga människorna).

   Radera