Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 5 november 2016

Trenne svenska rovkapitalister

SvD:s Carolina Neurath anses numer av arbetsgivaren vara premiumläsning och ligger i allmänhet bakom "prenumerationsbommen". Men ibland bedöms en artikel vara lagom åt den gratisläsande fattiga folkmassan, som den här om riskkapitalisten Melker Schörling som satsar på säkra investeringar. Han har i sitt liv uppvisat osedvanlig maggropskänsla och lyckats bättre än större aktörer enligt sajten Fortune (artikeln från just innan Schörlings affischpojke Ola Rollén torskade big time i försöket att fylla fickorna med ännu fler sköna miljoner).

Neuraths egenhet är att hon sticker ut hakan lite lagom och nitar då och då en och annan rovkapitalist i lilla Svedala. Hon kan därmed tyckas vara en provokatör men hjälper i själva verket bara Etablissemanget att behålla greppet om sin gynnsamma situation där de berikar sig med summor den vanliga löneslaven knappt kan fatta.

När Neurath lever gott på att hänga ut någon enstaka ekonomisk brottsling från de fina salongerna får den sensationslystna pöbeln det blod de törstar efter. Samtidigt fungerar dessa punktinsatser som en rökridå och tar hettan från alla de andra som också kunde ha åkt dit. Vad den kapitalistiska delen av världen behöver är inte reportrar om Neurath utan en organiserad superrazzia mot alla i den "ena procenten". En global expropriering av alla dessa omätbara tillgångar som hamnat i händerna på några få. Pengar som kunde förvaltas av en ny världsregering (sannerligen inte USA!) och användas till "rekonstruktionen" av mänsklighetens existensvillkor! Postkapitalism, Carolina baby!

Dessa båda texter om en ljusskygg svensk rovkapitalist fick mig att granska Melker Schörlings födelsedag i jakt på tecken efter en osedvanlig näsa för pengar. Men det fösta man inser är naturligtvis att detta är vad ingen i mainstreammedierna knystar om: ännu en av de judiska penningmaskiner. Andra världskrigets judeutrotning och röda flaggen "antisemitism" har blivit en utmärkt täckmantel bakom vilka allsköns giriga materialister av judisk börd - sekulära naturligtvis, judisk religion skulle inte tillåta sådana här otyg - driver sitt näriga spel.

Som barn kände jag en vänlig och kristen specerihandlare som hette Melker och som vuxen insåg jag att efternamnet Levin tydde på en konverterad jude. I det antisemitiska Europa fanns det en tid då man fick anpassa sig om man ville nå en position i samhället... 

Finanskapitalisten Melkers förnamn är mycket intressant när man ser på namnets semitiska rot:

mlk / Semitic roots

Examples of words with the root mlk: Mameluke, Melchizedek, Melkite, Moloch.

mlk

West Semitic, to rule, dominate, possess, own; Common Semitic noun *malk-, ruler, king.
1. Melkite, from Aramaic malkāye, plural of malkāy, royal, royalist, from malkā, king.
2. Melchizedek, from Hebrew malkî-ṣedeq, my king (is) righteousness, from malk, presuffixal form of melek, king + , my.
3. Moloch, from Hebrew mōlek, from Canaanite *mulk, perhaps variant of Canaanite *malk, *milk, king.
4. Mameluke, from Arabic mamlūk, owned, slave, Mameluke, passive participle of malaka, to own, possess.

the free dictionary

Från substantivet "kung" och i bemärkelsen "dominera" "äga" - ni hör själva. Jag mötte första gången ordet i Melkisedek "min kung är rättfärdighet", namnet på den präst-kung i Jerusalem som judarnas anfader Abraham knäböjde inför då han var en överstepräst åt Gud den Högste. Att enbart döpa barnet till Melek låter för mig (som återfödd jude i svensk kropp) som blasfemi och föräldrarnas vilja till usurpation. Självförverkligande genom barnet! Judenheten erkände i det längsta inte världsliga kungar, enbart ett folk lyhört inför den kosmiska morallagen så jag fantiserar inte enbart här.

Hur uttrycker sig då detta det mest olyckliga förnamn via dygnets horoskop (det här är möjligtvis det enda barn i hela världen det här dygnet som döptes till "kung", men som tidigare noterats är de flesta själar bara utfyllnadsmaterial i det kosmiska spelet. Av deras frukter lär man känna vilka som bäst förverkligat tidens potential - Melker Schörlings karriär som finansman kan vara den mest enastående berättelsen av hela barnakullen det här dygnet och med rätta "kungen" av dem alla.

Vi avpersonifierar och ritar en "naturlig zodiak" för att enbart fokusera zodiaktecknen som uttryck för distinkta idéer eller paradigm.


Vem blir förvånad av att upptäcka att Melkers kung inte är Gud utan Satan! Jimmie Åkesson, också med Solen på rät linje med djävulsstjärnan Algol behövde bara bjudas på en prålig lunch av Svenskt Näringsliv för att svika svenska folket och anamma tanken att barn och sjuka, dem ska man profitera på! Solen med handelsmannen Merkurius och båda under Djävulens falska viskningar om att få äga hela världen bara man säljer sin själ, det är exakt det budskap som Solen tecknar några dagar varje år när den passerar Oxens tidiga grader. 

Själar som föds vid denna tid har uppenbarligen en och annan oklarhet i förhållande till materialism och den onda ägandeinstinkten att reda ut, och huruvida själen svarar på den här utmaningen från Satan (Anklagaren, Frestaren) beror mycket på det övriga horoskopet. Om detta kan vi inget säga eftersom en "naturlig zodiak" inte rangordnar omina utan bara ska läsas för vilka principer som är aktiva. 

Men det är tillåtet att notera att hybris-skaparen Rahu - den äregiriga demonen som ville bli odödlig som gudarna - också finns med i Oxen detta år. Därav den svartfärgade "sataniska axeln" som bloggen diffust identifierat som en hårdnackad materialism, och ett tecken på att det finns risker att man blir ett "barn av denna världen", dvs. mer eller mindre en uttrycklig satanist.

Att vi ser en lyckad affärsman snarare än ett patetiskt fiasko som Jimmie Åkesson, ligger inte i korruptionens Algol med Solen att göra. Tydligen är detta ett klassiskt exempel på krämaren på finansnivå som går på maggropskänsla. Titta nu på 4e sektorn (Kräftan) - en emotionell Vattensektor som just exakt står för maggropskänslor. Häri den iskalla fattigdomsplaneten Saturnus, en som ger inte bara kalla fötter utan här knip i magen så fort något känns en smula osäkert. Uppenbart en bra placering för en trygghetsnarkoman som jagar "säkra" placeringar och verkligen lyssnar på magsäckens vishet (magsäcken vill vara bukfylld och aldrig behöva uppleva tomhet och hunger - den Vegetativa Principen är simpel bortom mänskligt förstånd, en verklig grönsaks sätt att uppfatta livet).

Se nu hur Saturnus och "magens planet" Månen bildar en ömsesidig reception mellan självbevarande Kräftan och den storskaligt tänkande och konceptuella Vattumannen. Den här Luft/Vatten-blandningen brukar ge slirighet och det är lustigt hur den här rovkapitalisten spontant anmäler sig via en tidningsrubrik just som jag skrivit om samma störning i Hillary Clintons och USA:s nationalhoroskop! Båda entiteterna är sinnebilder för självisk efterrationalisering. Även Fredrik Reinfeldts Vatten-Sol i Kräftan och Luft-Måne i Vågen kännetecknades av en sådan här blind maggropskänsla följd av idel mörkläggning av den borgerliga politikens verkliga effekter. Typen brukar också vara särdeles bra på att först agera på känsla och sedan efterrationalisera friskt. 

Men Melker Schörling, "medieskygg" som han beskrivits, har tydligen inte behövt bete sig på detta sätt. Han har lyckats över förväntan i sina irrationella maggropsbeslut (man kan också fatta redan den torra och rationella Saturnus i Vattentecknet Kräftan som rationella beslut tagna på basis av känsloförnimmelser, men då får man bortse från att Saturnus själv är den som kyler Vattnet och genererar de negativa signaler som får en att avstå investeringen - det går inte att uppnå total logik när man arbetar med symboler och mytiska representationer).

Finanskapitalistens framgångar är dock inte svåra att se, för det här dygnet innehåller inte bara en massa vattenförnimmelser och luftrationaliseringar, utan även den distinkt rovkapitalistiska axeln mellan egoistiska Väduren - en pionjär och risktagare utan motstycke - och den mer avvägda och analytiska Vågen (som också har mycket med handel och investeringar att göra). Vi har den överhettade libidons signum i Väduren (Mars + Venus) och detta gör att Venus i Eld sätter fyr på handelns vågskålar på andra sidan. Sajten Fortune berättade att finanskapitalisten var väldigt team-orienterad och villa se samma "guts and glory" hos sina direktörer. De skulle satsa lika hårt som han själv och antingen vinna stort eller förlora. Detta är typiskt den intima sammanblandningen av 1a egoprincipen och 7e för samarbetspartners. Den insidermisstänkte Ola Rollén citerades i Fortune. Ung och dumdristig satsade han på ett lån motsvarande två årslöner (tänk vd-löner) och köpte in sig i ett företag. Till all lycka slog allt väl ut och han blev stormrik. 

Vilken är spekulationens och de stora pengarnas planet? Jupiter. Den hittar vi alltså i den här extremt stridbara och kreativa axeln mellan egohävdelse och partnerskap!

Men den axeln tenderar att gå överstyr och se nu till sist hur lämpligt "is-i-magen-placeringen" Saturnus i Kräftan kastar en lång cool aspekt mot den överhettade Väduren! Gammal (Saturnus) är dock äldst! Alla dessa symboler tecknar i mina ögon exakt den framgångsrika månglare som finansjournalisterna beskriver och de många intressanta placeringarna i den "naturliga zodiaken" kan jämföras med den eländigt inkompetenta kvinnoskändare och troligen seriemördare som just föregående inlägg noterade.


Ola Rollén är ännu en korrupt och självberikande vd från de borgerliga villakvarter i Stockholmsförorten Bromma där undertecknad bodde några få år i tonåren innan hans far insåg att han, en i själ och hjärta lantlig människa, inte hade något gemensamt med dessa slicka och självbelåtna småpåvar. Jag har förstås genom åren noterat en och annan från trakten göra sig ett namn men det är sällan några kul eller kreativa karriärer vi talar om. Det är bara pengar och handel för hela slanten. 

Bromma härbärgerar Lidingö/Djursholms mindre lyckade släktingar. Nyrika nollor. Att en stor del av mediernas journalister håller till där, förbättrar naturligtvis inte saken. Svenska medier går inte att läsa till följd av deras slaviska lydighet gentemot dem med en smula mer pengar och makt än någon enskild reporter kan hoppas ansamla. Medierna har aldrig varit något bevakande och korrigerande tredje statsmakt, inte i Sverige i alla fall. Här ligger man i säng med överheten.

Maggropskänslan - i synnerhet i fråga om affärskollegor - svek alltså till sist Melker Schörling. Insidermisstänkte Brommabon Rolléns horoskop ser på ytan inte anmärkningsvärt ut, men här lämnar vi den rent arketypiska "naturliga zodiaken" och återvänder till ett pseudopersonligt horoskop som sätter sinnelaget som ascendent (i brist på känt födelseklockslag).


Dessutom väljer jag här som en illustrativ motbild till den obegåvade kvinnoskändaren att färgsätta tecknen utifrån deras delaktighet i den "kosmiska grundplanen" eller de tre kvaliteterna. Kvinnoskändaren hade akut brist på Ljusets kvalitet (Sattva guna) medan den här stormrika direktören är "bright" så det förslår! Han vet hur en slipsten ska dras inom sitt gebit. Och se bara hur Månen/psyket i Skytten förfogas av tursamhetens och de riktigt stora pengarnas Jupiter - som är till råga på allt välsignas av "kungamakaren", den "goda" stjärnan Regulus. Inte undra på att Rollén blev den åldrande satanisten Melker Schörlings sista affischpojke. Den här mannen var en gudabenådad spekulatör. Missa inte hur hinduerna associerar Jupiter med det tursamma femte huset för lek, kreativitet...och SPEKULATION. Det är som om den antika astrologin instämmer i uttalandet "no guts no glory" eftersom 5e huset, "lek" och "spekulation" eller djärva satsningar tycks hänga nära samman.

Rollén är dock något av en anomali - han saknar förmänskligande drag genom den totala bristen på Passionens kvalitet. Här är allt svart eller vitt! En fanatiker anas... Och när man verkligen börjar fundera över VAD som agerar i VILKEN RIKTNING ser man hur horoskopet verkligen pekar mot en katastrof. Och detta för att han delar "kung" Melkers urbota materialism i Oxens tecken. Här dyker återigen den överlibidinösa kombinationen av Mars och Venus upp och eftersom Sol-Oxen nu ägs av Venus medan Mars äger 5e huset för synande (spekulation) förstår man hur Rollén troligen är skyldig som synden till insideraffären som just bara handlar om att få syna eller inspektera uppgifter lite före alla andra på börsen och "spekulera" därefter. 

Varför hans ledarskapsnatur är korrupt - trots allt fint gult ljus - beror alltså på att 5e ledarskapshusets ägare Mars minglar med den "verksamt onda" Venus som i sin tur äger den dagaktiva arbetaren Solen. Hela den här mannens sjuka materialism var hans fiende och nemesis, men hur kunde han missa det innan han häktades?

GLAMOUR !!! Brommasonen var sjuk i psyket av så många år där det falska ljuset från mörka och stolta tecknet Lejonet stod honom bi och fick honom att tro han var en världshärskare. Han kände sig som en kung i sinnet - vilket Regulus på linje med sinnets disponent Jupiter intygar. Detta var de goda influenserna i det här dygnets livsöde. Men den framåtsträvande Solen ser ut att vara förutbestämd att arbeta honom allt närmare smällen då han blir sin egen värsta fiende och en näringslivets persona non grata. En olycka och belastning för alla inblandade.


Carolina Neurath är lite av bloggarens smygfavorit trots att hon skor sig på andra människor för egen vinning (den här bloggaren bara förlorar mer och mer på sitt bloggande). För det är inte utan att man ser ett större grepp i den länkande artikeln här ovan, nästan som min universalkur för världen (grip dem alla). I en och samma artikel lyckas hon både täcka in kung Melkers sjunkande imperium, nämna belastningen Ola Rollén och samtidigt reaktivera BP-skandalens Carl-Henric Svanberg, just som man glömt denna parasit som kryssar mellan vd-stolarna och bolagsstyrelserna och plockar ut mångmiljonbelopp. 


Spekulation igen - 5e huset ägs av Mars som
är involverad i en "seende" eller "kreativ axel"


En liten minnesuppfriskare - här är ytterligare ett av Satans barn, som "råkar" sälja av aktier i Melkers kollapsande imperium för ett miljardbelopp just innan resten av världen fick höra om den abdikerande kungen... Den där Svanberg är också han skyldig som synden till spekulationen som insiderbrott. 

Det är horoskopen med extrem tonvikt på det monetära (se Oxen hos Svanberg i "idealets" 11e hus) i kombination med missbruk av briljanta intellektuella gåvor (ofta tecknade via Eld/Luft) som jag undrar om de inte signalerar nedflyttning till djurriket i nästa liv. Då lämpligen som någon förskrämd liten råtta i en tid då hungriga rovdjur gör existensen osäker! De såg till att roffa åt sig mer än de någonsin kunde förbruka i detta liv, och nu väntar TIOTUSEN ÅRS FÖRBANNELSE I DE VÄRSTA AVKROKARNA PÅ DENNA JORD. Smart jobbat, Rollén och Svanberg.

4 kommentarer:

 1. Jag funderar på det där med att Schörling skulle vara av judiskt ursprung... Såvida du inte vet något om hans mammas släkt så undrar jag om det verkligen stämmer. Det står på Wikipedia att han kommer från en närkingsk lantbrukarfamilj, och det låter ju inte så värst judiskt.... En googling på efternamnet Schörling visar att i något fall är det ett taget soldatnamn. Verkar vara mest frekvent i Östergötland/Närke, men det finns en mp-politiker - Inger Schörling - som är född i Västerbotten. Så jag sätter frågetecken för det där med judisk. Girig kan man ju mycket väl vara ändå.
  (Jag vet att det här bara är detalj och inte behandlar andemeningen i inlägget :-) Om det har jag inte mycket att säga, bara att jag håller med.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kanske är påverkad av Europas historieskrivning och hur många ambitiösa judar som "assimilerade" sig för att komma ur gettona. Extremhögerns förenklade resonemang à la Sions Vises Protokoll var bara så frestande lämpligt här.

   Samtidigt hade jag raddan av tyska efternamn inom moderatismen i tankarna när jag såg efternamnet Schöring (Borg, Reinfeldt, Schlingmann) och begrundade möjligheten att det före det hamnade i Sverige som ett, vad du säger, soldatnamn kan ha varit ett tyskt efternamn. Detta skulle stärka den judiska kopplingen.

   Jfr tyskans SCHOR (avknoppad) t.ex. något förvridet vid svenskimporten till schörlingen, den avknoppade (judisk diaspora eller t.o.m. en tanke om de nazistiska dödslägren där judiska liv skördades av Saturnus).

   Judarna var mycket för att se en högre mening i orden som klibbade fast vid en människa och det tar jag av och till fasta på – medan din Vedersakare Algol i säng med sinnelaget undantagslöst invänder sig. Tydligen ingen judisk inkarnation för din del, då skulle du "se" mina tankelekar
   :-)

   Radera
  2. Jag tycker inte du ska skylla på Algol här. Sant är sant och falskt är falskt, och antingen är Melker Schörling av judiskt ursprung eller så är han det inte. Skyll snarare på mitt sattviska sanningssökande i extrem form med Rahu/Merkurius. Och här gällde det en detalj (Jungfrun). Men visst är det intressant med namn - både personnamn och ortsnamn. Sverige har ju ända sedan medeltiden haft tysk invandring, så många svenskar har tyskklingande namn, men alla som kom kan väl inte ha varit judar ändå.
   Det är f.ö. bara 66 personer i Tyskland som heter Schörling, enligt en sajt. Mot 44 i Sverige (en annan källa säger 55 pers). Jag tänker - angående det tagna soldatnamnet Schörling - att det kanske på den tiden var "inne" med det tyska, så man gärna tog ett lite tyskklingande namn. På samma sätt som det nu är inte med allt engelskklingande. Läs här om knäppgöken som bytte från Strandman till Beachman. http://sprakforsvaret.bloggagratis.se/2009/07/29/1868467-andersson-pettersson-lundstrom-och-beachman/ Språk- och folkminnesinstitutet avslog, men regeringen godkände bytet, så nu är det fritt fram att amerikanisera sitt namn.

   Jag skulle nog lämna frågan om judisk inkarnation öppen för min del... :-)

   Radera
  3. Mitt sista bud får väl bli utifrån ditt eget exempel med den förskräckliga amerikanseringen av Strandman: Schörling är en assimilering till värdkulturen i två led. Många judar i Tyskland gjorde exakt vad Strandman gjorde och när just den här släkten kom hit skedde ytterligare en namnanpassning precis som den specerihandlare Melker Levin inlägget nämnde. Det judiska släktnamnet torde förstås ha varit Levi, men så tillkom ett "n" på slutet.

   Men visst, "sant" eller "falsk" är ju ett favoritämne här på bloggen, även om jag lustigt nog häcklar den mentaliteten i ett av dagens inlägg om räknenissen på opinionsinstitutet Novus (som av mitt exakt tio sekunder långa besök på sajten för att verifiera chefens identitet också verkar erbjuda exakt det han anklagar amerikanska kollegor för: förment sanna mätningar i lobbysyfte! Vad är "sant" och "falskt" i detta fall. Kan i och för sig sanna sifferdata bli falska om uppsåtet med deras redovisning är orent? Är Novus samma hästhandlare om amerikanerna?

   Radera