Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 29 november 2016

Nymåne i Skorpionen: Oljeherren Lundin och folkövergreppet i Sudan

Brottsmisstänkte
oljemagnaten Ian Lundin

Följande horoskop har ett tillyxat publiceringsklockslag eftersom Aftonbladet initialt inte ger en exakt uppgift. När nyheten tillhör gårdagen visar sig slutligen publiceringsögonblicket pga. den banala idén att efter viss tid byta från ett ungefärligt till ett exakt visningsformat. Det skiljer fem minuter på min gissning och den faktiska tiden, men det innebär inget i praktiken. Det är alltjämt den exekutiva maktens Saturnus som är ascendenthärskare eftersom Stenbocken ligger i öster.
Här ser man flera symbolladdade indikationer som väl stämmer in på det som närmast liknar ett folkmord i Sudan när oljeherren drog fram och VILLE HA MARK att profitera på. Vid några tillfällen har jag undsluppit mig tanken att den grymmaste och mest skoningslösa kombinationen kan vara dödens Skorpion och maktinnehavets Stenbock. Här binds tecknen stenhårt samman genom att deras härskare Mars och Saturnus gästar varandras tecken - ett s.k. ömsesidigt mottagande.

Vi genomlever nu en period som innehållit ett amerikanskt presidentval under det allra råaste och mest dödliga maktbegär som tänkas kan. Man ska minnas att valets förlorare Hillary Rodham Clinton stod för denna mordiska amerikanska imperialism men att segraren Donald Trump själv tillhör USA:s extrema lilla elit av kapitalistiska rovdjur.

Till rovdjuren hör uppenbarligen också Ian Lundin och anhang, att döma av ögonblicket då nyheten om utredning på folkrättsbrott först publiceras av AB och vars Lena Mellin för några år sedan var ovanligt fördömande över det Lundin ägnade sig åt under åren då Carl Bildt sökte berika sig genom engagemang i naturfyndigheter både i västerled och i Afrika.

Jag tror det var i samband med Carl Bildts Skorpionascendent jag ventilerade åsikten hur tecknet passar inte på inte bara förgiftningstillstånd (det ökända och giftiga skorpionstinget) utan också på Vattentecknet som en fermentationsprocess (alkohol är inget annat än ett nervgift och tydligen också cancerframkallande enligt en ny studie). Om man ser Vattenelementet som symbol för det biologiska livet (så beroende av vatten!) passar det utmärkt att knyta den förruttnelseprocess som döende växtlighet under värme och tryck undergår till de fickor i jordens innanmäte där råoljan hittas.

Att nu Lundin Petroleums sannolika förbrytelse (ingen anledning att hymla!) dyker upp under den starkast tänkbara Skorpion, understryker samma tanke. (AB körde häromdagen en svavelosande artikel om svartmögel i ett nybyggt hus i Stockholmsförorten Hammarby sjöstad och upprörd lägenhetsköpare undrade hur det ens är möjligt att bygga så dåligt i vår moderna tid att det strilar in vatten i byggnaden. Jag kan säga detsamma, som 2005 fick utrymma min hyreslägenhet en månad pga. svåra fuktskador i kök och vardagsrum. 

Det uppdagades att en byggarbetare vid husets byggnation 1984 sågat sönder ett avloppsrör från diskhon i golvhöjd. Sedan hade det strilat ut diskvatten i husets betongkonstruktion i exakt 20 år innan korkgolvet började krulla sig av all fukt som samlats i betongen. Jag minns hur jag besiktigade hyreslägenheten någon månad innan inflyttning. Bara grå betong och ett gäng byggjobbare som satt och slappade med radion på hög volym. De måste ha smällt ihop lägenheten på några dagar så illa var kvaliteten på allt! Massproducerat standardboende för en genomsnittlig löneslavande svensk.

Väggmodulen mot balkongen var så snett monterad att gardinerna stod nästan rakt ut när det blåste riktigt hårt! Ett par gubbar kom med slägga och bankade hela väggen vertikal! (Trodde att fönsterrutorna skulle gå i kras.) Sådan är Sveriges känsla för kvalitet kontra jakten på snabba vinster i ett nötskal. För arbetaren som slarvar på detta sätt är minimal arbetsinsats ett sätt att i fantasin ha tjänat mer per timma. Det är kapitalismen som gör människorna så här usla. AB:s Anders Lindberg producerar som vanligt en urvattnad version av den nakna sanningen, när han medger marknadens "valfrihet" "till en viss gräns" skulle vara något gott. 

Vad han och rena högermänniskor glömmer är att resonemanget bygger på att folk trycks nere på en idiots nivå, vilket exakt var Svenskt Näringslivs intention 2011 i kampanjen mot högskoleämnen som Filosofi. Ett folk som inte kan tänka och filosofera blir nämligen lätthanterliga nyttiga idioter som när folkrättsbrotten står som spön i backen varken har ord eller tankar att formulera sig. De har sänkts ner till Gilla-knappens nivå av de små djävulsverktyg som slugt sattes i deras händer av IT-fascisterna - och att dessa sjuka, oftast manliga datanördar älskar pengar över allt annat, om det omvittnar nätcasinonas explosiva tillväxt. Datanissarna är de onda bankirernas fursteslickare. Ett sorgligare missbruk av det mänskliga intellektet är svårt att tänka sig. (Och detta säger en som själv dataprogrammerade under några få år.  Jag slapp ut i tid, innan korruptionen var total!)

Ja, Skorpionens tecken som också tecknar "begärelse till den andres pengar" hade dåligt rykte redan i antiken, och ett dåligt exemplar blir en skoningslös profitjägare som går över lik för att fylla på i egna kassakistan. Poängen är alltså att Skorpionen representerar bortdöendet från innevarande organiska livscykel, vilket hos den levande individen som har tecknet som en aktiv "arketyp" i sitt undermedvetna resulterar i en kämpe, i en människa beredd att döda andra för att säkra sitt eget fortsatta liv. Det är zodiakens mest dramatiska krigsskådeplats och säkerligen förklaringen till att bloggen hittat fler av den "fallna" Månen (psyket) i Skorpionen bland just mördare, än någon annan månplacering. 

Allt verkar bli mer intensivt i detta tecken och det framföder kallhamrade psykopater, både Carl Bildt och USA har Skorpionen som sitt rollspel. Hemlighetsfulla och noga med att inte släppa ifrån sig några signaler om sina egentliga motiv. Återigen, och det måste alltid säga, är merparten av mänskligheten med Skorpion inga psykopater. Jag är säker på att olika typer av Räddningstjänster har generöst med Skorpionplaceringar i horoskopet för dem som söker sig en sådan yrkesbana. Brandmän som bekämpar eld med vatten är säkert också ofta Skorpioner eftersom detta är eldplaneten Mars negativa härskarläge.

Om man nu återvänder till horoskopet för AB-artikeln - den första att offentliggöra att brottsundersökningen av Lundin Petroleum nu drar igång - så ser man Skorpionen i öster som själva subjektet - Skorpionen som den klassiska syndabocken. Men vänta nu... Skorpionens härskare står ju i Stenbocken - som ibland kopplas till just den syndabock Mellanösterns folk skickade ut i öknen, lastade med gruppens anhopade synder! Är det så vi ska förstå den här förundersökningen, som en jakt på ännu en av Rovkapitalismens mer flagranta förbrytare som i värsta fall kan offras eftersom de övriga rovdjuren inte alls gillar den uppmärksamhet som i det här fallet Lundin drar mot dem alla. Varje kultur behöver stöta bort några av de sina från tid till tid eftersom människans smutsiga undersida följer henne vart hon än går. 

Intressantast med horoskopet är kanske att den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Saturnus är en mellan de två naturliga illgärningsmännen - kan väl knappast vara ett gott tecken annat än på en iskall psykopat som spelar kylig, precis som företagsledarna nu låter helt oberörda i sina uttalanden. Mixen av Skorpion och Stenbock kan vara det perfekta pokeransiktet, en stoiker av rang!

Men det verkligt intressanta ligger i att ascendenthärskaren Mars inte alls gillar den här täta kontakten med Saturnus (trots att två onda borde kunna uppskatta varandra). Ur Skorpionascendentens perspektiv är regleraren och kontrollören Saturnus en svuren fiende, en "verksam illgörare". Skorpionen (och Mars) står för djupa sexuella drivkrafter - det är denna energi som kapitalismen kanaliserar till sin skrämmande doktrin att samhället i en demokrati BÖR innebär att alla slåss mot alla för sin egen framgång och överlevnad. Mars är således urtypen för den genomonda själviskheten och kontrasterar med Venus - särskilt genom den kooperativa Vågen (individer i social harmoni). Skorpionen är därför syndens och dödens princip, som går ett steg för långt, och lämnar Vågens harmoniprincip och - för sent i zodiakens evolution - propsar på att det dock ändå bara är djurisk drift som ska styra. 

Det kan tyckas svårt att förstå hur Vågen som på så många sätt liknar idealmänniskan ändå inte är det sista ordet utan följs av sophögen Skorpionen! Men zodiaken innehåller som bekant fortfarande en hel tredje akt och i Skorpionen skördar individualismen sin undergång efter att i början av andra akten, i dominanta Lejonet, ha verkat vara allt som fanns att förverkliga. Men individen drivs av sina egna mörka begär och det duger inte som perspektiv när tredje akten kallar: nu måste människan lära sig att tänka "uppifrån" eller utanför sig själv för att kunna uppfatta det universella eller allmängiltiga. 

Det duger inte länge att agera på egen driftighet eller vilja att bevara sitt liv (på andras bekostnad), i den tredje akten lär själen sig att detta är en universell drivkraft hos alla som ännu inte ser "det större goda" och ur detta perspektiv t.ex. är villiga att offra sitt eget liv för att de många ska få det bättre. Exakt detta är vad det sista "biologiska" Vattentecknet Fiskarna lär ut. Eftersom det kapitalistiska Väst är så korrupt och sjunket i falska inbillningar om individens allmakt, saknar vår kultur av princip förmåga att förstå martyriets drivkraft och poäng, den som tecknas av självförsakelsens tecken Fiskarna. Vi ser bara "terror" eftersom det är vi som är Syndaren, Skorpionen på vår kulturella utvecklingsnivå. 

Först i Vattenelementets universella akt (Fiskarna) kan synderna slutgiltigt rentvås. Den Stora Välgöraren Jupiter (Gud) överinser detta arbete. Detta är också zodiakens 12e och sista tecken. Målet för mänskligheten är att helt bli fria från sin "vattniga" eller biologiska lägre natur - det är den som gör att vi underpresterar så enormt som människor (Luftelementet indikerar det mänskliga). Jfr. USA:s Skorpionascendent, den "Stora Satan" som andra kulturer korrekt kan se utifrån dess utrikespolitiska manipulationer för att själv dra nytta av alla andra. USA har ett gott sinnelag - Månen i Vattumannen - men den ROLL landet väljer att spela är Skorpionens, så amerikanerna själva (Månen = folket) kommer i kläm i den kartan.

*****

Det skulle vara guld att komma över Ian Lundins födelsedata, men som mörkermän plägar göra, har han sett till att hålla allt utom födelseåret 1960 borta från internet. Av ansiktsformen att döma, där ett drag av näbbig fågel är omistligt, drar jag en försiktig slutsats att han har en stark Skorpion i sig. En annan koppling som spontant kommer för mig är narcissisten Burt Reynolds från 1977 i "Smokey and the Bandit" där han spelar en laglös trucker om jag minns rätt, en efterträdare till en "laglösa" amerikanska koherden som har idoliserats så i USA.En slående sak med Burt Reynolds är hans koketta och självmedvetna stil, inte minst verkar han skriva under på tesen att "kläderna gör mannen". Och vad annat vänta med hortikulturens eller odlandets Jungfru i egocentriska första huset? Han odlar t.o.m. en buskig variant av tangorabatt! 

Och precis som Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt hatar Burt Reynolds det städade och civiliserade samhällets kollektivism: båda har samma Saturnus i Vattumannen i 6e fiendehuset! Rollen i "Smokey and the Bandit" (och andra där han spelat rent skrupelfri gangster) passar horoskopet perfekt så det är mycket möjligt att kartan ger ledtrådar även till Ian Lundins själsliga författning!Burt Reynolds hade svåra skatteproblem så det är inte svårt att se hur han hatar och ser den korrekta Saturnus-i-Vattumannen som sin fiende som angriper hans förmögenhetsplanet Jupiter i lömskt ränksmidande 3e intellekts- och kommunikationshuset. Eftersom Mars i Vattumannen ÄGER hans intellekt och han anser Mars vara en illgörare bör Reynolds ha varit den klassiska typen av skattefifflare och det finns en påtaglig släktskap mellan honom och Reinfeldt som sänkte skatterna för dem som hade det bäst ställt.

Reynolds, vad jag läst i skvallerpressen, blev på äldre dagar en förbittrad människa. Det är inte konstigt så förgiftat som hans horoskop är av den "sociala utstötningens" syndrom: Skorpion och Vattuman skär sig här mot varandra genom Mars placering i Vattumannen och dessutom i fiende- och olyckshuset. Inte undra på att Reynolds spelat onda kapitalister, pampar och maktmissbrukare med sån härlig inlevelse att man skrattat gott åt rollprestationena! Men faktum är att han är en av de onda - han hämtar bara ur sina egna dispositioner.

Ett skorpioniskt inslag hos Ian Lundin är faktiskt nästan oundvikligt då han "förra veckan" informerades om det allmänheten nu fick veta under nymånen i Skorpionen - en distinkt "projektstart" för den själviska driftighetens Mars att kontrolleras av sin fiende Saturnus. I samband med en så ond transit som Saturnus passages genom Skorpionen bör rimligen Ian Lundin ha något i tecknet som "drabbas" eller svarar på sin fiendens ankomst i mörkläggningens tecken. 

Notera hur Saturnus håller Skorpionen i sitt "korta koppel" i artikelhoroskopet genom att från det 11e huset för ideal och ideologier aspektera 1a ascendenthuset. Här har Lundin Petroleum minsann fått en "Överherre" på sig som de inte alls gillar: Internationella Åklagarkammaren, som utreder brottslighet som spänner över landsgränser.

Vem överskrider Saturnus landsgränser? Jo, befriaren Jupiter, som också råkar vara Lagens planet. Här står den perfekt i sitt eget naturliga 9e hus för religion och filosofi - just de ämnen som bäst skolar människans sinne och som därför Svenskt Näringsliv hatar allra mest. Att tanklösa svenskar indoktrinerats till religionsfientlighet via medierna (särskilt efter "nine-eleven") visar med all tydlighet att rovdjurskapitalismen - Satan själv - hatar de anständighetens gränsar som goda människor skapar för sig själva (typ "Tio Guds bud"). 

Det finns zodiaktecken som verkar tillhör Mörkrets sida (alla behövs i vår värld) och Skorpionen är verkligen inte en vän till Gud och Livet. Skorpionen är den ständiga invändningens och Dödens typ. Slutsatsen ligger logiskt inbäddad i zodiakens konstruktion. Det är inte Mars och Skorpionen utan Venus som tar emot reglerande och laggivande Saturnus så att den blir "upphöjd" i Venus positivt polariserade läge i Vågens tecken. 

Här kan man tala om att vara "Guds vän" på det antika sättet. Det är också en rätt odramatisk signatur eftersom den förknippas med normal och ospännande "god uppfostran". Individen känner instinktivt värde med lag och ordning (Saturnus) även om man kanske inte har utvecklad någon filosofisk förmåga att se den världsliga ordningens koppling till Jupiter eller den kosmiska morallagen som denna, den sjätte himlen "kanaliserar" och som Saturnus i sjunde himlen exekverar. 

Lite av en lurighet här, att det som är större än världen ändå inte kliver upp på sjunde plats och agerar "Den Högste" utan stannar steget under Gränsdragaren som den som skänker ande, liv och mening åt de världsliga tilldragelserna! 

När DNA-forskarna ens kommer i närheten av en lika komplett förståelse av vad som är genuint liv och genuin godhet och vad som bara är Ondskan som förställer sig och lurar människor att följa sin lägre natur, då ska jag bli biolog! Men det kommer aldrig att ske eftersom DNA (vilket ännu återstår att upptäcka) bara speglar ett ännu djupare set av faktorer som finns i den osynliga andliga verkligheten...

12 kommentarer:

 1. Lite mer än födelseåret går att få fram om oljebaronen ändå: allabolag.se säger "man född i september 1960" om honom. Alltså solen i lejonet eller jungfrun, och mars i oxen el tvillingarna. Om kopplingen du ser till Burt Reynolds är korrekt så är det väl soljungfru Lundin är. Skorpionkopplingen kan endast gälla månen eller ascendenten (eller rentav båda).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant precisering men fortfarande svårbedömt. Illgöraren Mars i Tvillingarna är intressant om man betänker att den olustiga kombinationen av expansionslystnad (Jupiter) och gränsdragning (Saturnus) är närmast sprickfärdig under denna period där de delar tecken i Skytten. En ytterligare opposition från Mars kan bli en tändhatt. Enda anonyma horoskopet för en hustrumisshandlare jag har horoskop på har samma tre planeter involverade på detta sätt samt även ett annat fall från samma tidperiod och med samma aggressiva tendenser under alkoholpåverkan.

   Å andra sidan skulle en Sol-Jungfru med Mars i Oxen ha den senare aspekterad av den omaka kombinationen av Solen/Saturnus i Skorpionen just nu, enligt "regeln" att den ömsesidiga receptionen i transit gör att natala Mars också ligger implicerad i transiten, trots att det är Saturnus som opponerar den natala Oxen... (Charles Carters tanke om att den triggande planeten måste var densamma som den triggade för tydligaste effekt.)

   Vad som ändå skulle kunna tala för ett Sol-Lejon och då en dålig ledarnatur, är förstås att födelse-Solen i just denna tid kommer under kombinerat angrepp från Skorpionen där det är Solen som kopplar till natal Sol men nu genom Saturnus "bärvåg" på 270 grader.

   Detta senare är nog det tyngsta ominat av alla och ett argument för en födelse i Lejonet. Därmed faller Lundin in under den tid av demaskerande av föraktfullt ynkliga världsledare och politiker som jag återkommit till sedan Saturnus-i-Skorpionen kopplade grepp om Lejonet för över ett år sedan. Inte en dålig illustration i så fall - Cantwell i AB säger att om detta går till domstol är det historiskt och första gången sedan Nürnbergrättegångarna efter Andra världskriget!

   Radera
  2. Ytterligare strödda bidrag till diskussionen, med sedvanlig utfransning:

   September 1960 ger även Rahu i Lejonet. Burt Reynolds Rahu, i sin tur, ligger graden intill Ian Lundins Saturnus, vid en födelse i september.

   Pappan Adolf Lundin (d. 2006) som grundade Lundin Oil var en bergsingenjör och Sol-Skytt med Saturnus i Stenbocken och Venus/Merkurius i Skorpionen. I ovan omnämnda Lejonet hade han Månen/Mars/Jupiter/Ketu.

   Dennes bror Bertil (d. 2005 i levercancer) hade också han Solen (plus Merk./Mars) i Skytten och Venus i Skorpionen, medan kartan ger Saturnus i Kräftan. Utagerande Lejonet gapar tomt. Symptomatiskt nog var denne tydligen något av en legend inom en lika underjordisk verksamhet som gruvdriften, nämligen underrättelsetjänsten, närmare bestämt som chef för Sveriges hemligaste militära spionorganisation KSI. Även hans efterträdare på Kontoret för Särskild Inhämtning dog i förtid. Det var en överste som hittades drunknad 2012 då Säpo utredde KSI:s roll i Saudiaffären. Namnet är sekretessbelagt.

   Saxat från nätartikel:

   "Ian håller låg profil, medan Lukas (f. 1958) är mer känd som en festprisse"

   Lukas är den som ska vara mer lik den äventyrlige och driftige pappan till personligheten. De har bott i Geneve sedan 70-talet. Lundins äger Bukowskis och vid en koll på Ratsit dyker deras namn upp i bolagsinfon, men förstås utan länk till födelsedata, då de inte bor i Sverige.

   Bertil Lundins dödsruna skrevs av Skorpion-AC:n Carl Bildt. Jag läser just nu boken M/S Estonia - svenska statens haveri av Stefan Torssell, som jag rekommenderar alla svenskar att läsa. Förste mörkläggare i samband med haveriet var den då avgående statsministern Bildt. Innan någon expertgrupp ens hunnit samlats (och efter en natt av telefonsamtal som Bildt aldrig redogjort för) hävdade politikern inför den samlade pressen att katastrofen orsakats av ett konstruktionsfel på bogvisiret. Sanningen var betydligt värre, men som vanligt hade de inblandade alltför mycket att förlora på den. En nedmonterad säkerhetskultur på Sjöfartsverket (som förvandlats till affärsverk 1987), ett sjöovärdigt fartyg med falska certifikat och eftersatt underhåll och det faktum att Sverige via Estonia ("Livlinan till väst") stod som transitland för transporter av militärt gods från det sönderfallande Sovjetunionen, som nådde t ex Mubaraks regim i Egypten - med ovetande passagerare som mänskliga sköldar. Men det obehagliga är hur ingen i varken media, myndigheter eller etiska råd någonsin ifrågasatte mörkläggningen.

   Alla ovan nämnda personer har den kraftiga rynkan mellan ögonen som jag tidigare relaterat till Kräftan. Jag klistrar in dem på rad för beskådan här:

   https://s22.postimg.org/cfnr6f8pt/Lundin.jpg

   Jag trodde att Carl Bildt var Kräfta, men det är ju ett minne från den tropiska zodiaken. Naturligtvis är han en pladdrig Tvilling (Solen/Merk./Mars). Attans! Det hade ju passat så bra med havets tecken:

   a) Han var omvärldsanalytiker på Salénrederiet under sin tid som studentpolitiker

   b) Den nya sjöfartspolitiken när borgarna tog över '91 innebar att rederierna skulle få anställa utländska besättningar och därmed kunna sänka lönerna med 2/3

   c) Månen stod i Kräftan när Bildt tillträdde som statsminister 4 okt 1991

   d) Estoniakatastrofen. Bildt drev personligen en kampanj för fartyget under valrörelsen och hjälpte rederiet Nordström & Thulin att expandera mot Baltikum.

   Men då är det så finurligt att Bildt ju har Venus i Kräftan disponerad av Månen i Fiskarna, där vi även hittar glupska Rahu. Estonias avgång från Tallinn kl. 18.00 den 27 sept 1994 ger AC i Fiskarna, medan Mars i Kräftan attackerar Saturnus i Vattumannen, vilken lägger sin trekvartsvarvsaspekt mot Skorpionen. Månen stod i Bildts tecken Tvillingarna, Solen i Jungfrun och Venus/Jupiter/Rahu i nära gradexakt konjunktion i Vågen.

   Klockan 00.45 hörs en kraftig smäll från förskeppet och klockan 01.35 stannar skeppsuret då vatten forsar in på bryggan. Vid dessa tillfällen befann sig AC i Kräftan, Saturnus i åttonde huset, Månen i tolfte samt Våg-stelliet i fjärde.

   Radera
  3. Lundins Rahu är ett bra påpekande just här. Borde ge en ovanligt glupsk årgång av dominanta Sol-Lejonet. Mot detta ditt citat om Ians låga profil vilket stämmer väl med Jungfruns förmåga (och till och med önskan) att få jobba på med sitt och bli "lämnad ifred" (Greta Garbos replik i 2 filmer).

   Ett ambitiöst APPENDIX till inlägget och antydningar till manövrer i maktens korridorer värdiga CIA eller vilken spionthriller som helst! Man får intrycket att Havsörnen har lika mycket ledig tid för spanande som bloggaren som halvsvälter sig fram på ett halvtidskneg! :-)

   Bokrekommendationen bör du nog använda ett annat forum än den här obskyra bloggen för att få ut till svenska folket! :-)

   På ditt bekräftande Bildt-tema instämmer jag, mycket pga. en kvinnokontakt som jag bara inte får något grepp om. Det går inte att hålla en fungerande kontakt vid liv, så fort man skriver något som tydligen misshagar på ett eller annat sätt tystnar människan istället för att gå i genmäle, skenbart mållös men också bevis för att Skorpionen tenderar att svara med mörker och tystnad... Merkurius i Fiskarna kanske också kan antyda en oförmåga att samla sig till spirituellt gensvar, man blir martyren som viker ned sig.

   Horoskopet visar Mars i Oxen i opposition till den egna hemmapunkten så att man kan förutspå instabila relationer och det redan innan man väger in den ibland diktatoriskt snålt gränsdragande Saturnus som också ligger i 7e huset och påverkar hennes egen öppenhet/slutenhet.

   Den mörklagda historien om Estonia har jag läst om tidigare - mycket passande pusselbit i det större mönster vari Bildt tycks må som fisken i vattnet. Bildts klockslag, ska sägas om någon läser denna kommentarspalt, skickades anonymt till den här bloggen. Men den sideriska Skorpionen stämmer så fantastiskt väl med hans gäckande "personlighet" att det måste vara en korrekt uppgift.

   Att Skorpionen i 1a placerar hans kommunikations-Merkurius i eget tecken i 8e skorpioniska korruptionshuset bara understryker allt det du sagt. Denna Merkurius är hopplöst "förtappad" eftersom den råder över sig själv men är i 8e. Smörjan i 8e kan räddas eller bibringas välgörande insyn förutsatt att åttondehusägaren inte själv står inburad som här. Då får man "syndaren hopplöst intrasslad i sina överträdelser".

   I fråga om "rynkan" tror jag dock din Mars-Jungfru går helt vilse, detaljfokus på bekostnad av helheten. Så bara Kräftans princip har det i sig att odla en bekymrad uppsyn som med åren gräver fram linje i ansiktet? :-) Kan tillägga att kvinnan med tendensen att bara sluta kommunicera så fort det inte passar vid 44 börjat botoxa sin "förgrymmade" rynka--utan något i Kräftan. Däremot en poäng i att toxiska Skorpionen använder nervgiftet botox för att döda en zon i ansiktet som man är missnöjd med. Negation på negation - så skorpioniskt!

   Radera
  4. PS. Många tankar som ger associationer i din kommentar!

   Beträffande färjans undergång är Vattensymboliken signifikativ, men huvudsaken var det kollektiva trauma som rörde offer och efterlevande. Samma som med Bildt: Ingen att rädda Saturnus i egna folkliga Vattumannen i 12e för upplösning och förlust. Att denna "class act" anknyter till döden ges av 8e huset som är smockfullt av Luft (det specifikt mänskliga elementet) samt Månen i Luft i 4e huset för "sakfrågans slut". Månen står hemma i sitt "naturliga" hus, en folkets Måne i Tvillingarna ägd av Merkurius i Vågen i 8e dödshuset och där vi återigen har en Vågen utan väg ut eftersom Venus var hemma i sitt eget tecken men instängt det dödande vattnets sektor... Alla 3 Lufttecken aktiva, precis som de också är i det sideriska Sverigehoroskopet om man betraktar bloggens Vågascendent som en aktivering av detta tecken.

   Du har så rätt: bortser man från Vatten som "upplösningen" så blir Sverige och dess ideologiska (LUFT) förehavanden höggradigt intressanta. Bildt-kartans koppling till Estonias avgång visar en remarkabel släktskap. Jag hade tidigare klockslaget för nödropet men ska man följa sin egen logik ligger resans öde redan i avgången. Så resonerade jag i alla fall i något gammalt inlägg om Titanic.

   Jag har horoskopet för en som avbokade just den här resan pga förhinder i Estland. Asc 17 Vågen och Vattumannen i femte lyckosamma huset rymmer ascendenthärskaren Venus i 17 och dagresornas Merkurius i 10e graden! Jämför med samma områden i Estonia-horoskopet.

   Lyckosamma 5e husets ägare Saturnus står i Fiskarnas 4e grad i olyckshuset! Hur tolkar man detta extremt suggestiva omen om en som har tur mitt i oturen?

   Det ser ut som om planeterna i tursamma 5e får sista ordet, trots att 5e lyckohuset försvagas av att ägaren själv fallit in i 6e huset för olycka. Den här människans livsöde urartade med åren och hon tycks ha gått sönder mer och mer efter dåliga relationer och oönskad barnlöshet.

   Radera
  5. Tillägg:

   Samma dag som en riksdagsdebatt om förlisningen framkrävts gick dåvarande Estonia-ansvariga Mona Sahlin ut med att åtta miljoner kronor skulle läggas på en ny undersökning av olycksförloppet och uppdraget gavs till Chalmers. En 90 meters bassäng med vågmaskiner där man kan testa modellbåtars bärighet etc. användes och en fyra meter lång kopia av Estonia byggdes. Man körde haverikommisionens scenario om bogvisiret och lastrampen flera gånger. Vatten forsade in, men båten sjönk inte utan kapsejsade och flöt upp och ner precis som M/S Jan Jeweliusz gjort i januari 1993. Hon flöt i en vecka medan Estonia sjönk inom en timme. Då installerade Chalmers en luftventil i modellfartyget som öppnades under förlisningsförloppet, så när pressen senare bjöds in till denna vetenskapliga demonstration sjönk modellen som en sten. Är det inte märkligt hur namnen Bildt och Sahlin dyker upp i de underligaste sammanhang?

   "Världens minst korrupta land", jo jag tackar.

   Radera
 2. Här är Ian Lundins födelsedatum: 12 september! Det står här: http://www.solidinfo.se/person/Ian_Lundin/5aef2674413233234b1546716ae5f2bc
  (Födelsedatum för Lukas Lundin är f.ö. 3/7)
  Detta ger en mån-oxe. Mars i tvillingarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värdefull sajt där. Det ger en Lejon-Sol fyra grader från Rahu. Och Lukas har alltså Solen i Tvillingarna och Venus i Oxen. Månen i Stenbocken och Saturnus i Skorpionen.

   Radera
  2. Fantastiskt! Både din spaning och att antal söktjänster verkar växa exponentiellt! Behövs snart verktyg för att ranka dem efter nytta. De söktjänster jag använt har aldrig listat expatrioter på detta sätt.

   Radera
  3. Ja allt verkar finnas bara en googling bort... i det här fallet t o m adressen till Lundin, ifall någon får lust att hälsa på... eller göra något värre...

   Radera
  4. Se så, inte så några griller. Sådana här bloggar frekventeras väl mest av extremister och drömmare... :-)

   Radera
  5. "Såna här bloggar..." - säkert! :-) Jag tror ingen presumtiv våldsverkare tar omvägen hit - det går som sagt så lätt att bara googla sig fram till andra sajter, t ex solidinfo.

   Radera