Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 19 november 2016

Moderaternas hora-skandal - del 2

I föregående inlägg sågs hur planeternas passage under Moderaternas hora-skandal chockerande tydligt aktiverade partiets beklämmande svaga horoskop. Två och ett halvt huvud har rullat i partiledningens försök att låtsas som att detta inte skulle avslöja partiets verkliga drivkrafter eller anda. Dels han med den fula munnen, Delmon Haffi (frestad att felstava daimon!) och dels någon försumbar figur som inte ens namnges av DN

Det halva huvudet är själva kommunikationschefen Per Nilsson som får stanna men omplaceras. När jag ser efter, finns han redan på bloggen efter en skandal redan under Fredrik Reinfeldts ledning. Ännu en av Reinfeldts många, många felrekryteringar! Den mannen hade verkligen näsa för korrupta människor - och gillade dem tydligen instinktivt!

För vilken gång i ordningen? Ännu en omoralisk moderat.

Då gällde det Nilssons girighet och ocker som självutnämnd hyresvärd - modell Moderaternas syn på driftighet (23000 kr för en 67 kvadratmeter stor andrahandslägenhet). Den här gången kan noteras att han inte bara har den dekadenta och självefterlåtna fullmånen längs "den sataniska axeln" utan även placeringar i "onda" hus för de två planeter som undgick att dras in i den här "implosionen". I vissa fall har jag noterat hur den sataniska axeln inte så mycket ger illvilja utan ren och skär stupiditet - människor som inte har en suck om vad de egentligen håller på med! 

I ytterligare några fall ger den aktiverade onda stjärnan Algol skenbart helt oskyldiga offer för "all världens jävelskap". (Men varför Anklagaren, Satan, riktar sin blick mot någon planet i dessa fall, måste beror på att själen tog med sig dålig karma från föregående liv. Nu ska de testas på just den ömma punkten. I linje med välmågans Jupiter som blir mottagare till Algols aspekt färgas fixstjärnans natur så att den inte så mycket framstår som en oförsonlig och hård satan eller åklagare utan istället en korrumperande frestare, denna Algol underminera Per Nilssons karaktär (Solen) och gör honom till den allra sorgligaste sorts materialist, en varelse helt utan moralisk fiber. En typisk moderat. (Jfr horoskopet för Nya Moderaterna och det korrupta sinnelaget i den kartan.)Givet ett så svagt horoskop förvånar det inte att hans slappa hantering av partikommunikationen som möjliggjort denna korruption uppmärksammas kort innan hans egen födelsedag i den sideriska Skorpionen. Den fd moderata kommunikationschefens onda fullmåne placerar sig direkt i partihoroskopets 3e kommunikationshus (se t.ex. kartan i föregående inlägg)! 

Det här är astrologi när den är som bäst: knivskarpa kopplingar mellan TIDEN, händelsens art och de inblandade personerna! Jag noterar att Solen passerade över Per Nilssons ONDA välståndsplanet Jupiter just som skandalen exponerades. En "verksamt ond" Jupiter ger garanterat bubblor som spricker eftersom det finns något osunt i hela den här lycksökarens väsen. En ond Jupiter - om man själv uttrycker den - blir den fulaste sortens guldgrävare, vilket Per Nilsson avslöjade om sig själv i hyresskandalen (se Expressen, 30 jan 2014).

*****

Nu till pajasen som utlöste sanningen om partiets inre röta, Delmon Haffo. Ingen blir väl förvånad av att upptäcka samma Mars-i-Väduren som också finns i partihoroskopet! Också han är således "astrologiskt integrerad" i de här skandaldagarna.Den här kartan ser sangvin ut, livlig och energisk med en gigantisk triangel i Eld via lyckobringaren Jupiters försorg. Men precis som med Per Nilsson, vars djävulska förmåga till analys partiet vill behålla, föddes Haffo under en fullmåne. Den här maximala spänningen mellan Sol och Måne antyder allt annat än en jämn livslinje! 

De positivt polariserade elementen Eld och Luft tenderar till fullständiga nyorienteringar istället för den "implosion" som efterlämnar en krater eller ruinhög i den "sataniska axel" - Per Nilsson blev liggande kvar på samma fläck som en skugga av den position han en gång hade i partiet. Men med Haffos fullmåne är det bäddat för dramatik och radikala avsteg - Ljusets kvalitet är inte rigid och rutinmässig som Mörkrets kvalitet.

Enbart den utagerande och livliga Elden är nu inte boven i dramat här, annat än att den äregiriga Rahu med psyket/Månen med en kraftfull Jupiter i Lejonet låter som ett recept för "overkill" eller överdriven gestik. Som ursvenska främlingshatare skulle säga: Han beter sig inte lugnt och samlat som en svensk.

Men problemet med den här kartan, så långt man nu kommer med hjälp av Månen som substitutascendent, ligger helt klart i den intellektuella korruption som - återigen - har sin förlaga i Moderaternas partihoroskop. Moderaten Sten Tolgfors avgick som försvarsminister i samband med den skandalösa vapenexporten till Saudiarabien och han hade samma dåliga kontroll på vad han sade som Delmon Haffo. Tolgfors trasslade in sig i för mycket lögner (och slutade sin politiska karriär genom att utnyttja sin familj som svepskäl till sin framtvingade avgång - oförmåga att intellektuellt och redbart acceptera verkligheten). Haffos kraftfulla Eld innebar att det räckte med en enda salva illa formulerade ord för att göra sig omöjlig! 

Båda moderaterna hade en "dissociativ" eller "löslig" hopfogning av kommunikativa Tvillingarna och protektionistiska och korttänkta Kräftan. Jag har noterat hur den här kombinationen här och var leder till instabila och flyktigt pladdrande tendenser. Hos Haffo landar nu Merkurius lågt, i den orena Vegetativa Själen (Vattentecknet Kräftan) som dessutom ligger i det 8e korruptions- och dödshuset (toxiska eller förorenade Vatten). 

Istället för ett skarpt intellekt antyder denna Merkurius en smutsig pladdermakare, ett förorenat intellekt. Också Venus halkar in i 8e - sett utifrån mannens eget sinnelag - så det skulle inte förvåna mig om det här är en homosexuell människa av den typen som uttryckligen hatar kvinnor. 

Utifrån psyket/Månen är både Venus och Merkurius "dolda" i 8e huset och snubben har helt enkelt ingen som helst kontroll över vad han gör när sinnelaget befinner sig i uppeldat och affekterat tillstånd. Det är alltså Solens disponent Merkurius som bäst förklarar han gapande om socialminister Strandhäll som en hora. Hennes horoskop innehåller intressant nog också Månen i Skytten, likt sin angripare och dessutom också hon en opposition längsmed Skytten och Tvillingarna. 

Men i Tvillingarna hos Annika Strandhäll ligger dödaren Saturnus, så den gallfebrige Haffo visste inte vem han gav sig på: Saturnus vinner alltid över hans Sol i Tvillingarna så han begick i princip självmord när han sökte mucka med Döden själv! Som hinduisk astrologi säger: Saturnus gör man bäst i att förstå sig på och samarbeta med, detta är den sjunde himmelens herre och härskare över vår tidsbundna existens!

*****


Bonusspaning 

Det är inte varje dag en medlem av ett borgerligt parti visar sig så full av skit som Haffo och jag prövade en sökning bland 9000+ kartor på samma fullmåne inklusive den destabiliserande Merkurius-i-Kräftan. 

Som vanligt med sådana är "fågelperspektiv" handlar det mest om att läsa av terrängen och se om någon trend visar sig, men eftersom man så sällan har värst mycket information om var och en blir spaningen mest kuriosa.


 1. J. Hans D. Jensen;25.6.1907;12:00 - fysiker, Nobelpristagare
 2. John Wheeler;9.7.1911;12:00 - fysiker, anti inställning till parapsykologi
 3. Anna-Greta Leijon;30.6.1939;12:00 - fd (s)-politiker och fd Skansenchef
 4. Tony Hatch;30.6.1939;12:00 - musikproducent, kompositör och arrangör (gav USA deras första kvinnliga Billboard-ettan med brittiska Petula Clark och låten Downtown)
 5. Karen Black;1.7.1939; 5:00 - aktris med 4 äktenskap
 6. Mariette Hartley;21.6.1940;12:00 - aktris
 7. Larry David;2.7.1947;12:00 - manusförfattare till Seinfeld
 8. Hilary Mantel;6.7.1952;12:00 - författare, historiska romaner om England
 9. Tom Petters;11.7.1957;12:00 - fd CEO, massivt bussbedrägeri (minns inte detaljerna)
 10. Michael Rose;11.7.1957;12:00 - sångare, tidigare i reggaegruppen Black Uhuru
 11. Kurt Lindgren 'Hagamannen';26.6.1972;12:00 - brottsling, våldtog 9 kvinnor - någon form av "horbock" apropå skandalens tema?
 12. Suzanne Stokes;9.7.1979;12:00 - utvikningsbrud Playboy - "hora" för pengarna
 13. Petter Birgersson;11.7.1984;12:00 - skribent i DN, skyllde svälten i Afrika på militären istället för den knäckande hettan (klen tänkare)
 14. Ashley Tisdale;2.7.1985;12:00 - aktris
 15. Johanna Schreiber;23.6.1986;12:00 - medieröst, påstått islamofobisk
 16. Delmon Haffo;13.07.1992;12:00 - jämförelseobjektet

Jag lade till min syrliga kommentar till nummer 12 för att understryka att gängets minsting, Delmon Haffo, troligen själv är den "hora" han anklagar andra för att vara. Planeter i 8e huset ger en undermedveten fixering - här kan djupt sittande dispositioner som följer med sexualiteten vagt avläsas och Venus i trygghetssökande Kräftan i 8e vittnar om hur Delmon Haffo inte är medveten om vilka hans egna trygghetssökande drifter är, de som fick honom att välja den själviska moderata partilinjen istället för ett parti som tar ett större grepp om livet och dess frågor.

2 kommentarer:

 1. Det förvånar mig att du inte nämner det mest iögonenfallande i Haffos horoskop: Både Saturnus och Mars angriper Merkurius och Venus. (Illgärningsmännen dessutom belägna i sina resp hemmatecken och därmed starka.) Det är ju nästan en övertydlig symbolik, tycker jag.

  Och apropå "Mucka med dödens Saturnus" så ligger Nya moderaternas Saturnus i kräftan - just där Haffos svaga punkt är belägen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver merparten av inläggen så rasande snabbt att det alltid är något som faller ur blickfånget. :-) Här valde jag dock bort Saturnus, vilket jag strax ska förklara.

   Du har förstås rätt, båda "naturliga illgörarna" tycks ju ge den värsta tänkbara version av 8e huset, även om sinnelagsascendenten i Skytten faktiskt är betjänt av Mars (verksam välgörare) - därav inledningen om att det var en eldig och energisk grundtyp. Men Mars attack mot Venus har alltid något kuriöst över sig - "horbockssignaturen" som den hette till en början!

   Värre är i så fall Saturnus som den Stora Illgöraren och ut det frihetliga (och inte alltid särskilt taktfulla) Skyttpsyket en förhatlig begränsaren. Varför jag undermedvetet silade bort omnämnandet av Saturnus, var för att jag framför allt bedömde att detta var en för det gränslösa Skyttpsyket onda VÄRLDSLIGA MAKTEN som opponerar sig mot hans dunkla åttondehus-intellekt. Saturnus i härskarläge i Stenbocken må ha varit en politisk ambition (vet inte om dessa årgångar är mer politiskt eller maktorienterade än andra, men symboliken är ju tydlig), men i det här fallet tog jag det som partistyrelsen som blixtsnabbt satte en gräns för honom (sparken).

   Men...i så måtto Saturnus inverkar på hans egen karaktär (och det lär den ju göra genom tagandet och givandet med Me/Ve) så blir den en hård och snäv influens som varande "verksamt ond".

   Så du har rätt, där syns en bristande generositet mot kvinnor, och utifrån sinnelagsascendenten i Skytten är redan detta "framåt" tecken besvärat av Venus så att kvinnoplaneten blir en verksam illgörare eller ett problem för individen. Att sedan Saturnus och Venus anses vara planetära vänner (Venus anpassar sig till sin husbonde!) kanske ger en förklaring: axeln ger en förlegad och hierarkisk syn på relationen mellan en patriark (Saturnus) och underordnade kvinnor (Venus).

   Så, det där ska väl duga som komplettering, i medvetandet att en månascendent är en osäker ersättare till en riktig. Men saker och ting stämmer ändå förunderligt väl i det här fallet.

   Radera