Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 21 november 2016

Look-alikes: Har Trumps dotter begåvningen hos Lisa Kudrow från Vänner?Efter nyheten att flera av Donald Trumps familjemedlemmar kommer att ingå i hans "kungliga kabinett" noterade jag en viss "look-alike"-faktor mellan dottern Ivanka Trump och den knasigt roliga Lisa Kudrow från tv-serien Vänner.Ibland är likheten bara en lycklig slump men studerar man ytterligare bilder med personerna när de är i matchande ålder, ser man snart om första intrycket stämmer eller inte. I det här fallet tycker jag det gör det. Trumpskan har visserligen bara en bråkdel av den ruskigt starka magnetismen hos Kudrow,  men det är något i kraniets struktur, och ögonplacering (och inte minst leendet som gjort för tandkrämsreklam) som förenar dem.

Det visar sig att minsta gemensamma nämnare i horoskopen är Månen i Skorpionen hos båda, och med Kudrows psykologiska utspel i sina filmroller är den giftigheten inte svår att skriva under på. Ivanka Trump har jag aldrig sett "in action" och den väna Solen i Vågen brukar mildra excesser förutom i de få fall där Vågskålarna är så ur funktion att man istället får mentalt obalanserade eller homosexuella yttringar.

Så frågan är om Lisa Kudrows kända ascendent i Tvillingarna kan ge någon vägledning om Ivankas okända fysiska ascendent. Har hon samma?

Lisa:

Ivanka:


Som synes har Ivanka "ärvt" sin fars koleriska krigare, Mars-i-Lejonet, men utifrån hennes sinnelagsascendent i Skorpionen blir Mars en "verksam välgörare" i 10e huset för absolut makt eller den status, det intryck man gör på omgivningarna. Ivanka är naturligtvis en odiskutabel skönhet så symboliken gäller henne själv i lika hög utsträckning som för den officiella fasaden på familjen Trump (om man tar 10e som uttryck för fadern eller hela hushållets yttre fasad eller ställning i samhället).

Ivanka tillhör också de få födelser i Vågens tecken där Solens disponent Venus INTE tappar nivå genom att sagga efter och lida sitt "fall" i osociala Jungfruns tecken eller gå in i "dödsskuggans dal", Skorpionen.

För en mycket liten del av alla födelser till Vågen befinner sig Venus väldigt långt efter, i Eldtecknet Lejonet eller väldigt långt före Vågen, i Eldtecknet Skytten och Ivanka prickar in det senare. Dessa måste betraktas som väldigt gynnsamma födelser, i synnerhet Ivankas version eftersom disponenten här har nått den universella medvetenheten eller zodiakens tredje akt, medan Solen i balanskonstnärens Våg således arbetar intellektuellt och medvetet på att hitta ett förhållande till frågan om jämvikt med en gigantisk förmögenhet.

För missa inte hur sinnelagsascendenten placerar hennes Sol som en i grunden introvert doldis, medan disponenten Venus betonar 2a huset för egna ekonomin. I sitt sinnelag är hon medveten om att tillhöra en av dem som går i exil (12e) eller döljer sig från världen, offrar ett naturligt deltagande i den, därför att hon står rotad i pengarnas 2a hus. "De väldigt rika har det minsann inte lätt." De får smyga ut bakvägen till sin limousin för att inte det folkliga rövarpacket ska riva deras kläder i stycken. Visst kan Ivanka beses på fotografier där hon stilfullt poserar iförd någon kollektion av värdefulla diamantsmycken, men detta är inte att agera ute i det öppna utan väldigt passande för en Sol i det "världsligt frånvarande" 12e huset, en slags skyddad verkstad eller ett hägn.

Solens världsligt svaga placering i försakelsens 12e är dock bara enligt sinnelagshoroskopet. Hur hennes individualitet (Solen) egentligen står placerad i fråga om världen, kan bara sias om med hjälp av en fysisk ascendent/känd födelsetid. Det skulle förvåna mycket om den någonsin blir offentliggjord. Varje generation blir nu alltmer hemlighetsfull och sjukt vakande över sin image. 

Lisa Kudrows generation kunde fortfarande dela med sig sådana här uppgifter vid intervjuer men företagare och onda kapitalister är inte sällan så snåla och mörka i sinnet att inte ens deras födelsedag läcker ut i det offentliga. Allt som är känt är födelseåret. Jag har ofta mött den här muren av mörkläggning när jag försökt hitta data för storföretagare.

Kudrows horoskop har granskats två gånger tidigare och det är verkligen intressant, inte minst för att Tvillingascendentens Luft här beter sig som Ivanka Trumps soltecken: disponenten har stationerat sig i Eld så att Visionens och hettans element hettar upp den pneumatiska individen - andesjälen. Symboliken blir här helt tajt: om Eld ytterst är vår gudomligt givna medvetenhet - det faktum att vi för evigt är närvarande observatörer i vilken kropp eller värld vi än befinner oss i - så fördjupas den här symboliken av Luftelementet som i den äldsta bevarade västerländska astrologitexten (romaren Manilius "Astronomica" från det första århundradet) anses vara Mänsklighetens egen domän. Vi är i djupet rationella "Luftvarelser" - andar! 

Men vi är besjälade andar och det är vår kreativa Vision som gör att människorna skapar koncept och tänker som inga andra däggdjur (mig veterligen) kan göra. Det är ingen slump att Människosläktet porträtteras av Vattumannen - ett Lufttecken - och i sin egenart kontrasteras med Eldtecknet Lejonet - djurrikets konung. Människan är en kombination av besjälat djur och den högre rationalitet som Vattumannen indikerar. 

Den här axeln i zodiaken har jag tidigare kallat "kosmologisk" eftersom vårt kosmos är ett levande "djur" som ytterst är en ofattbar komplex tanke som vidmakthålls i den kosmiska Människan (sanskrit: Purusha), som är ingen mindre än Gud själv i sin inomvärldsliga aspekt. Människa och Gud är på en nivå densamma, förutom att Gud är summan av alla andesjälar och andra sorters själar med, för den delen. 

Uppgiften att Lisa Kudrow har en IQ på nästan 160 skulle mycket väl kunna stämma, Tvillingascendenten lyfter fram det merkuriala som en dominant aspekt av henne, och nära ascendenten ligger norra månnoden eller Rahu som "girigt" förstärker ascendenthärskaren Merkurius ytterligare. Merkurius själv ligger sedan i 3e intellektuella huset och dessutom i Lejonets tecken som har "fullt blås" genom sin härskare Solen! Granskar man det naturligt solära femte huset som är viktigt för intelligensen i hinduisk astrologi ser man att den tillfälliga ägaren är Venus som normalt inte förknippas med IQ. Men här tjänar den bara som platshållare för det klarsynta femte huset och vid upptäckten att Venus minglar nära den kognitiva råstyrkans Sol hittar vi den sekundära bekräftelse man alltid bör söka innan man uttalar sig om t.ex. allmänbegåvning. 

Det här är en enastående stark serie placeringar om man ser till enbart den intellektuella delen och hög intelligens sammanhänger nästan alltid med komisk talang, de hyperbegåvade hinner vrida scenen två-tre gånger om på den tid en slö människa enbart "sinnligt" anpassar sig och försöker formulera en "realistisk" eller sakligt matchande respons.

Rubrikens fråga om huruvida Ivanka Trump inte bara liknar Lisa Kudrow på en del bilder utan också har intelligensen går tyvärr inte att besvara utan födelsetid för båda. Jag erkänner, rubriken var bara ett mindre genomtänkt försök att locka till läsning!

2 kommentarer:

 1. Vet inte hur bra det stämmer överens med personerna här ifråga men spontant tycker jag väl att det ligger något i det. Mars i tvillingarna ska ju vara en kluven tunga väldigt vulgär i munnen. Sattviska tecken är ju också av "rörlig" (eller kanske "rörig") kvalité i västerländsk astrologi. Sattviska tecknen är väl också mer tänkande eller reflekterande än de andra tecknen (med möjligen undantag Skytten då som kan vara mer utåtagerande hoppjerka)
  http://www.10viral.net/intelligent-people-go-bed-late-leave-mess-everywhere-use-bad-language/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mars-Tvillingarnas verbala vulgaritet måste vara västerländsk astrologi du av misstag råkar dra in här i en diskussion om den sideriska zodiakens tecken. Det du egentligen talar om är den sideriska zodiakens Mars-i-Kräftan, Mars i dess "fall" och verkligen känt för att frossa i låga och snaskiga ämnen och för ocensurerade känsloyttringar!

   Hinduisk astrologi anser tvärtom att Mars i Tvillingarna är en utmärkt planet eftersom primitiv libido eller aggression nu flyttas upp i det intellektuella och medvetna Luftlementet där den skapar en snabbare tanke och därför möjligheten att korrigera sig i tid. Mars i Vatten går på instinkt och i affekt kräker den ur sig otidigheter eller "hat" (ett populär ord i dessa tider av ökande vanmakt bland folk inför Överhetens destruktiva korttänkthet).

   Den hinduiska astrologin t.o.m. placerar Mars som signifikator (bhava karaka) för 3e intellekts- och kommunikationshuset, och fastän sektorn är "ond" är det också en "upachaya"-sektor, dvs reformerbar. Det merkuriska intellektet är ett svärd med två sidor men det är också ett man kan lära sig svinga på rätt sätt.

   Jag har en bekant som i många år arbetade med översättare under sig och han har Mars i Tvillingarna i 3e kommunikationshuset! Mannen är samtidigt en briljant musiker och har det mest välvårdade språk som kan tänkas! Mars gör uppenbarligen stor nytta i Luft och i 3e intellektshuset och stödjer inte alls din tes. Däremot har han en stor förkärlek för skvaller, vilket naturligtvis hör ihop med den allmänt pratiga Tvilingarna.

   Fast i just detta fall kan skvallertendensen lika gärna kopplas till hans populistiska Måne i Kräftan, som definitivt är lätt eggad av nyheter som är avsedda att skapa folkopinion (propaganda) eller skvaller kring det privata (4e huset).

   Jag har läst flera artiklar om hur intelligenta människor beter sig och det är alltid lika underhållande! Just i det här fallet verkar det dock mest vara viral smörja. Tourettes är inte självklart synonymt med intelligens. :-) Vad gäller Donald Trumps fula språk i valkampanjen var det ett djävulskt skickligt trick för att få med sig landets gräsrötter, en stor grupp som ingen skulle anklaga för att vara höggradigt begåvade.

   Radera