Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 5 november 2016

Horoskop för USA:s presidentval 2016


Amerikansk patriot signalerar sin IQ.

Som framgår av en informationssida varierar USA:s delstater mellan hur länge de accepterar sista-minutenröstare. Det går alltså inte att ställa ett horoskop utifrån en deadline. Givet att många röstat långt i förväg och att delstaterna skiljer sig i tidigaste dag för detta, återstår bara att göra en karta för själva valdagens öppnande (00.00) och då lämpligen med utgångspunkt i Washington D.C.
Det är naturligtvis en slump (eller inte) att ledarskapets tecken Lejonet nu stiger i öster och numerologiskt intressant att det dessutom är TIDEN FÖR NUMMER ETT - Lejonets första grad som just börjar höja sig i öster! Det ska vara roligt att syssla med omen (säger en bloggaren med Solen i Lejonets 5e nöjeshus) och detta är både signifikativt och skoj!

Den som sett Donald Trumps horoskop inser nu direkt vem som verkar ha chans på en liten presidentpost! Mediernas massiva försök att smutskasta Trump tycks inte ha fått avgjord effekt eftersom han nu är jämsides med eller kanske lite före Hillary, mycket tack vare att det genomkorrumperade pengahungriga paret fått hennes epost-skandal mot sig precis i valfinalen. Trumps okuvliga optimism och bristande förfining beror närapå helt på att han har krigaren Mars stigande och som oborstad men dock "verksam välgörare" i Lejonets tecken i öster. Om man ser på valdagens Lejonascendent finns något oborstat över den också eftersom den äregiriga Rahu stiger i öster. Psykopatvarning på båda presidentkandidaterna således!

Det röstberättigade folket (Månen) är typiskt nog bara en skuggfigur här. Månen i Stenbocken återspeglar Stenbockens världsliga makt men gör så ifrån det 6e huset för total maktlöshet. Detta är träldomens och arbetarnas hus och ett fruktansvärt negativt hus. Med Mars i negativ polarisering i Stenbocken och med folkkynnets Måne ser vi tydligt att amerikanernas kommer att rösta ur ett missnöjesperspektiv i år! Båda kampanjerna har som sagt varit en bedrövlig uppvisning i hur lågt imperialisten USA har sjunkit - makthungern i detta land har sedan länge gjort eliten så korrumperad att man bara kan gratulera den dumma svenskarna till att med öppna armar invitera USA hit. 

Nu tillåts USA med närighetsminister Dambergs gillande bygga en privat amerikansk sektion på Arlanda komplett med egna beväpnade vakter. Gräddfil för Etablissemangets högavlönande specialister när de far och flyger "inrikes" mellan slavannexet Sverige och Storföretagens huvudkontor i rika amerikanska städer! Man visste att det skulle sluta så här för Sverige redan när arbetarna gick upp utan revolution och sossarna lät den gamla landägande överheten fortsätta behålla den reella makten över Sverige. Demokratin har bara varit ett bedrägligt sken under alla dessa år, och nu i de yttersta tiderna före världsundergången kommer den gamla motsättningen mellan de Rika och de Fattiga (massorna) fram igen. 

Sosseregeringens avtal om Arlandas "pre-clearance"-station med USA säger allt. Det är symptomatiskt att det bara finns två andra sådana här installationer i hela Europa och det är i slavannexet Irland där invånarna får det allt sämre eftersom Irland inte kräver in någon skatt från de amerikanska överherrarna som bedriver verksamhet där! Se hur bedrägligt näringslivstillvända SvD beskrev tilltaget innan det hunnit gå igenom: "Som en av få flygplatser i Europa har Arlanda blivit utvald för att kunna vara med i ett nära samarbete med de amerikanska myndigheterna." (min kursivering)

Vinner då Trump presidentvalet lär han väl inte häva det här avtalet som första åtgärd, även om han skrämt skiten ur de skattesmitande amerikanska Storföretagen som suger livet ur andra länder på det sätt som nu fursteslickaren Mikael Damberg hoppas ska ske genom den privilegierade USA-incheckningen på Arlanda. Damberg tror på mer amerikanska turister i Sverige nu när vi inte kan något längre förutom att exportera krigsmateriel till tyranniska fjuttledare. Hurra! Fler dryga amerikaner på svenska gator och torg. Turistnäringen är ett gissel eftersom den tillhör den föråldrade tanken om "ekonomisk tillväxt", just den tanke mänskligheten nu måste lämna för en bättre och mer hållbar lösning på släktets fortsatta existens. 

Ur det svindlande perspektivet är presidentvalet 2016 inte alls märkvärdigt. USA är som sin kvartalsekonomi, ett av världens mest kortsiktiga länder, vilket syns i alla deras krig på utländsk mark och hur deras försök att "demokratisera" slutar i elände, inbördeskrig och terror - precis varje gång! Hur Sverige krälar till USA i denna dag är ett mysterium. USA är den största förloraren i när världshistorien så småningom kommer att blir tydligare om vad som följer efter den onda kapitalismen. 

(Sverige lägger förstås ut krokar för en framtid med Kina också, vi är ett lika tarvligt och cyniskt resonerande land som något annat. Och missar därför att det är dags att börja formulera ett postkapitalistiskt paradigm. Bloggen har redan bidragit: kriminalisera vinstmotivet och fängsla/reformera den lilla och hanterbara klick som har makten i dag. Detta kräver förstås något av en statskupp i Sverige. Militären intresserad?)

*****

När jag tolkade horoskopet om en tv-debatt mellan Trump och Clinton som att det såg ut som ett svagt horoskop för kvinnor, ja då ansåg alla svenska medier och deras globalismkramande reportrar att Hillary klart vunnit. Och så började alla mutade kvinnor dyka upp med anklagelser om Trumps tafsande och t.o.m. en våldtäkt på en minderårig nu senast. Den riggade showen är så tröttsam! Hillary skulle kunnat ha raglat redlös som hon gjorde tidigare i år på en minneshögtid och likväl ha pekats ut som vinnare i tv-debatten. När det finns underliggande intressen i botten då vanställer dessa ens perceptioner. Kriminologin och vittnespsykologin vet mycket om hur opålitliga vi som människor är när vi inte har 100% rent mjöl i påsen.

Valdagens horoskop pekar i förstone på att det är den främste bland stridbara Lejon som har den bästa chansen. Frågan är om Trumps Mars-Lejon i öster är den som tar hem valet.

Hillary har mörkat sina födelsedata precis som hon mörkar och dubbelspelar i precis alla andra frågor men jag tycker mig se tecken på att en Vågascendent är korrekt för henne. Vad säger det då att valdagens Lejonascendent ägs av Solen och att den just nu passerar genom Vågen, Hillarys förmodade ascendent- och soltecken? Tyvärr talar en del för att den globala Storfinansen ser till att skapa sig den krigslystna hök Hillary är (men det märker inte feminister som är så upptagna med sin lilla del av det gigantiska problem Kapitalismen är).


Men sakta i backarna! Hillary har ett hälsosvagt horoskop och hon saknar helt och hållet Eld. Hon är inte en entusiasmör utan just en slirig maktspelare. Se Vatten i 10e makthuset och BÅDA de naturliga illgörarna - värre omoral och bedrägligt dubbelspel måste man gå till USA:s eget horoskop för att hitta. Där upprepas den besvärligt sliriga dubbelmoral som verkar uppstå när Kräftans snäva intresse kombineras med Vattumannens mer övergripande och konceptuella förhållande till världen. 

Vattumannens omfångsrika intellekt, där de inte snubblar och går vilse i sin egen rymd, är perfekt för att lura korttänkta känslomänniskor som Kräftan representerar Hillary - och USA - är världens f.n. värsta mytomaner och lögnspridare! Trump är en politisk amatör och de köpta globalismkramarna påpekar hans mytomani som söker skyla bristen på faktakunskap. Hillary kan många fakta men hon mörkar sin grundläggande dubbelnatur och det är mångfalt mer motbjudande i mina ögon.

Den första astrologibok jag läste för många år sedan, allmänreportern Jess Stearns "A Time For Astrology" (1972) skildrade i ett kapitel den västastrologins politiska gren och beskrev i viss teknisk detalj hur olika horoskop illustrerade Richard Nixons väg till presidentskapet. Här försöker jag inget metodiskt utan noterar bara att Hillarys hälso- och eldsvaga karta ändå kan komma till korta om man ser till hur valdagens Sol i Vågen är konfigurerad. Den är inte som Hillarys stigande Sol i öster (dessa Solar tenderar att avslöja hur bräcklig hälsa den "fallna" Solen i Vågen har och gör inte individerna hjärtevarma trots att Solen i öster borde ge all den Eld en människa behöver för att nå ut, exempelvis till väljarna.

På valdagen har Vågens planet Venus nyligen lämnat sin passage genom Skorpionen och anslutningens och identifikationens Venus arbetar nu mot den bakgrund som Skyttens härskare Jupiter ger. Så typiskt att förmögenhetens och elitens Jupiter befinner sig i 2a huset för pengar och i Jungfrun, den självtjänande. Detta säger kanske mer om båda presidentkandidaterna, två Solar eller ledargestalter som båda lyser enbart för att det pumpas in stora pengar i dem. Detta kan beskriva såväl Hillarys korruption och vilja att sälja ut sitt hemland till utländska intressen som Trump, en skattesmitare av Guds nåde!

Horoskopet för valdagen är helt enkelt så risigt att man tycker sig känna igen båda kandidaterna i de viktigaste symbolerna.

Om man återvänder till Lejonascendenten hjälper den egentligen inte mycket den heller. Enligt Wikipedia inträffar valdagen i USA alltid på den första tisdag som följer en måndag i november. I år är det den åttonde, och senare kan inte valdagen inträffa. Det är med andra ord alltid Solen i Vågen vid denna tid (den sideriska zodiakens långsamma bakåtrörelse gör att valdagen en gång inträffade i Skorpionen - om nu USA varit ett så gammalt land). Det är dock inte alltid Lejonet som tiger över Washington D.C.s östra horisont vid midnatt dessa tidiga novemberdagar. 

När jag tittar på ascendentens dagliga rörelse under dagarna som föregår den 8e hittar jag ett mystiskt hopp från den 6 till den 7 november. Istället för att röra sig någon grad skenar ascendenten plötsligt från Kräftans 17 till 30 grad. Jag är beredd att tro jag hittat en matematisk bugg i programmet Zet 8, men när jag dubbelkollar med det hinduiska Jagannatha Hora, är det precis samma där. Jag här helt ställd. Använder programmen samma matematiska formler och är detta en bugg? Då blir man osäker på varje ascendent som båda programmen producerar! Det är bara så typiskt att springa på problem vid beräkningen av den falskaste dag i världen, dagen så den amerikanska Storfinansen utser sin nästa marionett.

Om vi låtsas om att den här matematiska "glitchen" vid beräkningen av ascendenttecknets dagliga fortskridande över Washington D.C. aldrig inträffade, är det således i år bara den 8e november som Lejonets 1 grad betecknar ledarvalet. Och Lejonets Sol står i Vågen som i år är en ovanligt färgstark Sol eftersom Venus befinner sig i yviga Skytten. Men, återigen, bakom denna Venus är det storfinansen som styr (Jupiter i Jungfrun i 2a) - missa inte hur femte huset för ledare och makthavare i Skytten länkas samman med 2a ekonomihuset genom femtehusägarens faktiska position. Är detta Trump eller Clinton och deras uppbackning? 

Spelade det ingen roll vid det här presidentvalet vilken presidenten blev? Kontrollerar Storfinansen båda två? Svaret på sista frågan är nog tyvärr ja. Trump lär inte riva ner amerikanernas gräddfil på Arlanda om man får makten, och Hillary är som sagt i hemlighet för USA:s fortsatta terrorvälde i världen. Som alla andra amerikanska ledare med få undantag.

1 kommentar:

  1. I den här intervjun med Julian Assange och journalisten John Pilger som nyss visats i Rysk TV framgår det tydligt vilken av de två kandidaterna som etablissemanget är bakom och vem som Assange säger inte kommer tillåtas vinna valet.
    https://www.youtube.com/watch?v=JQ7lYRnF1F8

    SvaraRadera