Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 1 november 2016

FBI-chefen och vapenprofitören Comey ett hot mot Hillary


FBI-chefen James Comey vittnar inför kongressen
om Clintons epost-affärer


Av de länkade texterna i föregående inlägg kan man dra slutsatsen att det artar sig till en ren härdsmälta om den hyperkorrupta Hillary Clinton vinner valet! I den här smutsiga maktsfären ingår FBI-chefen James Comey själv, som via sitt förra jobb på giftgas- och krigsmaterieltillverkaren Lookheed generöst hällde pengar ner i Clintonstiftelsens fickor och som tack fick sälja mycket mördarvapen - vi känner igen stilen från Stefan Löfven och Marcus Wallenbergs lilla tripp till Saudiarabien. 

Dessa är världens ondaste människor som snarast borde avrättas - om inte den metoden bara låter Ondskan flyttas över till nästa aktör som en osynlig demon! "War by proxy" och vi låter därför, likt USA, IS eller någon annan låg hejduk sköta blodspillan åt oss!

Naturligtvis har ingen lyckats komma över födelseklockslag för en maktmänniska som James Comey (AstroDatabank har inte en enda artikel som ens nämner honom i förbigående). Minns hur skickligt Hillary Clinton hållit t.o.m. en så oansenlig faktabit i mörker genom de motsägelsefulla svar hon själv givit om sin födelsetid (sagda sajt redovisar förvirringen).

Likväl räcker själva födelsedatumet till för att väcka misstankar om Comeys ärbarhet. Här hittar vi något så extremt som en ömsesidig reception mellan två teckens härskare som binder dem samman och skapar en närmast kronisk "slirighet" eller "dissociation" mellan Luft och Vatten. Det här är en hundra gånger mer slipad "efterrationaliserare" än vad Fredrik Reinfeldt eller hans skandalösa försvarsminister Sten Tolgfors - han som avgick vid Saudiskandalen - någonsin var. Förklaringen ses tydligt om man använder en månascendent för FBI-chefen:
Månen eller psyket i Vågen är en ganska labil position eftersom dess begär är att behaga andra och fungera som en socialt nätverkande kopplerska. Vi har sett hur falsk den kan bli genom Fredrik Reinfeldts år vid makten. FBI-agenten har en personlighet som liknar entiteten Sverige eftersom han och vårt land delar Vågens försök att spela jämlik och humanistisk på ytan och där Vågens härskare Venus orienterar sig mot makt och pengar via Venus i Stenbocken. Det här är förstås Sveriges ambition att framstå som likställt och modernt, medan bloggen har visat hur Eliten via sin förkärlek till Utlandet ägnar sig åt något helt annat... (Sverigehoroskopets 5e elithus tätt sammanbundet med 9e utlandshuset, men på ett inte helt gynnsamt sätt.)

FBI-chefen har ett obefintligt samspel mellan hans försök att framställa sig som en balanserad och opartisk figur och den Sol-i-Skorpionen som i 2a huset för Pengar är en formidabel mörkermänniska! Och som om inte redan bristen på synergi mellan Måne och Sol sätter frågetecken för mannens omdöme (och nu talar jag verklig KARAKTÄR och inte gatsmartheten som kan lura andra att man har koll), så är det i 2a penninghuset som vi hittar den ena hållpunkten för den ömsesidiga receptionen mellan handelsmannen Merkurius och aggressorn och krigshetsaren Mars i 9e huset för samvete eller, på en låg tolkningsnivå, "utlandet".

Vi får här den kanske värsta tänkbara formen av korruption i dessa skrämmande falska signaler, och Skorpionens tendens till korruption drabbar här FBI-chefens eget intellekt 3e huset inte mindre än att "receptionen" så tydligt visar fuffens i samband med vapenindustrin. 

Det är helt klart att Comey som f.d. chef för Lookheed och bidragsgivare till Clintonstiftelsen lade ner epost-frågan tidigare i år, men nu uppenbarligen hamnat i just sådana lojalitetsproblem som Vågen är så benägen att råka ut för.


(Ruskigt nog börjar världens maktmänniskor nu uppvisa födelseår runt bloggarens eget och därmed hittas oundvikligen onda makthavare med horoskop som liknar en eller annan i bekantskapskretsen. Det här är en smula knäckande för ibland hjälper de här summariska bloggstudierna undertecknad att se bevekelsegrunder i vänkretsen som han tidigare inte riktigt velat medge att de finns där...)


*****

Det finns en antik tradition om att noga studera närmast föregående ny- och fullmåne i samband med viktiga saker som ett presidentval. Nu hade vi faktiskt en intressant nymåne i Vågen, och den blir inte mindre intressant om man påminner sig att den ascendent jag valde ur de konflikterande uppgifterna om Hillary Clinton var just Vågascendenten! Den här nymånen påverkar alltså henne i högre grad än Donald Trump, för vilken Vågen inte en aktiverad princip (och avklarnad balans är heller inget han vinnlägger sig om).


Det här nymånehoroskopet bör naturligtvis också kopplas till FBI-chefens Måne i Vågen och det faktum att epost-skandalen som han hjälpte till att tysta ner likväl är tillbaka och nu just före valet! De vars horoskop innehåller Vågen hamnar alla i blåsväder av olika slag under den här perioden ("perioden" kan löst beskrivas som en nymåne till nästa). 

Bloggaren har själv varit med om flera tråkiga händelser under några dagar, bl.a. ett återseende med en person vars personliga problem visade sig så djupgående att jag genast förstod att Ödet "sänt" mig denna kontaktsökare för att jag skulle lära mig något om den gradexaka konjunktion mellan Saturnus och Venus som gällde då jag sökte förklara att en totalt emotionell natur med idel negativitet och undertryckt härsklystnad helt enkelt inte fungerar med en renodlat intellektualiserande typ (som undertecknad). Ibland skiljer det för mycket för att det ska vara möjligt att utifrån gammal nostalgi tro att det bara är att fortsätta som för evigheter sedan. Vissa utvecklas i livet, andra stannar kvar i exakt samma mytologiska (klichéartade) självförståelse. Den som helt saknar Sattva guna i sitt horoskop saggar efter dem som drivs av kunskapstörstens kvalitet, så tycks det vara.

Nymånekartan inför det amerikanska presidentvalet är en "naturlig zodiak" med alla tecken i sina normala positioner. Den tjänar därför mest till att studera de idéer som "ligger i tiden" som arketypiska krafter. Jag har inte studerat den antika metoden att utifrån en sådan här karta sia om själva valet, utan nöjer mig bara med en väldigt enkel analys av nymånen som ett omen i sig.

Ibland är astrologin så enkel att man missar hur mycket den säger redan på den här enkla nivån. För vad visar nymånen med kommunikationens och mediebevakningens Merkurius som en "tredje statsmakt" och möjligen också påverkansfaktor? Jo ett val som går i KORRUPTIONENS OCH MÖRKLÄGGNINGENS TECKEN! 

Detta är tyvärr vad Skorpionen representerar i zodiaken och att nymånens "ägare", vindflöjeln Venus, irrat sig in i Syndens och Dödens åttonde sektor/princip och här binds upp vid den Stora Illgöraren Saturnus (Liemannen) är en ganska brutal berättelse. Det är berättelsen om vilka som äger medierna, äger Hillary och som vill driva sitt lukrativa maktspel vidare och genom att kriga i utlandet (Mars i 9e huset för utlandet).

Utifrån den naturliga zodiaken är Mars (krig) en hälsosam kraft så första tecknets budskapet om att valets persona mer ser ut som unga människors personliga sätt att angripa varandra stämmer i så måtto som Mars i sin tur ägs av Jupiter i olyckans och fiendskapens tecken Jungfrun (tecknets maktlöshet föder en harmsen och negativ inställning och intellektet fastnar lätt i felfinnande i stället för visionär framåtblick - exakt detta är vad som hänt mellan presidentvalets kontrahenter. Notera hur Mars i Skytten degraderas rejält av att dess disponent, den välvilliga och expansiva Jupiter, saggar efter och befinner sig i olyckans och fiendskapens sjätte tecken. Valet, som så ofta noterats, handlar om det minst onda av två onda ting. 

Hur kunde USA - svenskarnas favoritland - sjunka så lågt att dessa illusionister med Hollywoods alla trick likväl inte kunde dölja landets pinsamma inre tillstånd? Jag tolkar det som att den Onda Rike Mannens dagar på Jorden nu börjar bli väldigt få. 

Men Ondskan kommer inte att ge sig utan ett Armageddon så räkna med att FBI-chefens polare i det förflutna, den globala Krigsindustrin samlar ihop sig till ett sista storkrig. Den Giriga Närighetssjälen vet inte bättre än att gå i graven kämpande för sin rätt att vara en idiot! (Se tidigare inlägg om en svensk representant för denna brist på sann intelligens: Alice Teodorescu.)

4 kommentarer:

 1. Hillary har galna arga utbrott enligt Secret Service Agent som jobbat med henne. Ändock är ju hennes Mars fallen i Kräftan. Dock så tyder aspekterna, dominansen av planeter i tamas guna och Algol på en labil person.
  https://www.youtube.com/watch?v=SRnko4flI3s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sätt att förstå den "fallna" Mars är att olyckan redan krupit in i det säkra reviret. Ett annat att individen går på alarmberedskap hela tiden. Jag har åtskilliga fall av helt hopplöst lättretliga människor med denna placering för Mars. De ligger nära till våld eftersom de så lätt känner sig hotade. Labila i känslolivet är exakt rätta ordet. Att Mars är "fallen" betyder inte alls att den är inkapabel till krig, tvärtom! Den är dessutom ett tecken på sexmissbruk eller överaktiv fantasi av det lägre slaget.

   Radera
  2. Olyckan som redan krypit in i det säkra reviret rimmar perfekt med beskrivningen i videon av Hillarys utbrott som en vulkan som får eruptioner. Vidare är hon ännu ett exempel på en homosexuell med Mars i Kräftan med tanke på hennes kärleksrelation till Huma Abedin https://youtu.be/nKt2zaOrxD8

   Radera
  3. Jag följer för egen del inte filmklipp utan läser initierae texter. Här en analys av den påstådda lesbianismen i samband med en gammal länk som plötsligt blev väldigt populär:

   http://gawker.com/why-is-the-internet-obsessed-with-photos-of-hillary-cli-1770265338

   Artikelns skepsis utesluter naturligtvis inte att ryktet kan vara sant...

   Radera