Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 20 november 2016

Den norska pedofilskandalen
Precis som när norrmännens hemodlade terrorist gick lös på unga socialdemokrater och massmördade dem har vi i samband med grannlandets nästa övergrepp på små och oskyldiga barn ett särdeles märkligt förhållande mellan nationalhoroskopet och planeterna just nu i skyn. Den yttre kretsen (med ascendent i Kräftan) är publiceringsögonblicket i Verdens Gang för den horribla nyheten.

Den gängse läran är att det är transiterande planeter på himlavalvet som "uppsöker" entitetens medfödda positioner och inte tvärtom. Men som den här kartan visar är det BÅDA de naturliga illgörarna Mars och Saturnus (sexualitet och föräldrar eller auktoritetsfigurer) som från sina medfödda lägen i Norges nationalpsykologi här hittar sig själva genom sina transiterande alter egon. 

Brittiska mästerastrologen Charles Carter underströk ur den västerländska traditionen att man inte kan studera transiter med någon pålitlighet om man blandar allt i en enda röra. Men samma planet i födelsehoroskopet och på himlavalvet i kontakt ger effekter. Mig veterligen har ingen tänka på att studera den motsatta riktningen, men eftersom alla kloka tänkare från romerske filosofen Plotinus och framåt förnekar att astrologin beskriver en orsakspåverkan från himlakropparna finns det inget logiskt hinder mot att som omenlära studera transiterna som själva utsatta för "triggerverkan" från sina natala motsvarigheter!

Men min första tanke efter att för femtielfte gången läst i slasktidningen Aftonbluddret om Plura Johnsons knark- och spritfylla liv (och nu hans egna anspelningar på att han också varit sexmissbrukare), så slog det mig att dygnet går i den absoluta själsrötans tecken: Solen passerar hungriga Vattentecknet Skorpionen (sex- och alkoholtecknet) och Månen passerar den fullständigt herrelösa lägre Vegetativa Själens nyckeltecken Kräftan. Plura föddes med Solen i Kräftan och samma måntecken som på himlen igår (då pedofilnyheten briserade i Norge) och idag ses också i Norgehoroskopet, nu påminnande om det 12e huset för världsliga förluster. Huset har också en sekundär innebörd av "sängkammarens hemliga nöjen" i Indien, vilket är precis som man kan beskriva pedofilskandalen med dess hemliga fildelningssajter för de berörda norrmännen. Samma "hemliga rummet"-symbolik har redan dykt upp i bloggens början i samband med kände tv-personligheten David Letterman som förförde anställda i en hemlig sexlya i CBS-byggnaden i New York.

Som synes attackerar just nu transiterande Mars i föräldra- eller auktoritetstecknet Stenbocken denna dolda zon i det norska nationalpsyket. Man undrar hur sjukt det här idrottsdopande, USA-kramande folket egentligen är?

Går man till den blinda sexualitetens planet Mars i nationalhoroskopet ser norrmännen inte riktigt balanserade ut! Mars i Vågen ägs av Venus i Barnets tecken Väduren, som i sin tur ägs av Mars i den erotiska föreningens Vågen - och runt, runt går det i en s.k. "ömsesidig reception" mellan härskarna till de båda tecknen. 

Problemet med norrmännens mentala balans är påtagligt eftersom det tredje intellektshuset och det nionde för avlägsna utlandet kopplas samman! Här är deras instabila natur och NATO-inflytandet för att inte tala om deras galna ryssfobiker Stoltenberg pusselbitar som väl låter sig läggas i samband med ett folk utan kapacitet att avgöra vad som är krig/Väduren eller fred/Vågen eller, tydligen, vad som är legitim erotik och vad som är sexuella övergrepp på Barnet. 

Det här kan vara Norges största internationella skandal sedan Anders Breivik och det är också typiskt att landet föddes med de unga barnens och kommunikationens planet Merkurius under attack från Satans stjärna - Anklagare eller Korrumperare tycks variera från fall till fall. I termer av människan och hennes åldrar tecknar Merkurius barn från fyra år och upp till 14, då puberteten väl i snitt sätter in, och amorösa Venus ersätter som allmän indikator under några år. Men Merkurius är fortfarande bara en pojke eller flicka på ett asexuellt sätt och såldes en planet att vara uppmärksam för i frågor om pedofila mönster. 

Eftersom norrmännens Merkurius ligger i Oxen, är det således amorösa Venus som dominerar redan de barn som inte borde ha utsatts för sexualitet så tidigt. Ett ont omen om norrmännens sexuella preferenser. Det slår mig att jag inte vet ett skapande grand om dessa mina grannar, förutom att de känna lite mentalt obalanserade så fort de öppnar munnen och uttalar sig. Det är helt klart oppositionen som vidrör tredje kommunikationshuset som bekräftar min känsla av lätt illamående när en norrman tar till orda, ofta lite skrikigt och "over the top". Eld och Luft ger "hetluft" eller ett lätt exalterat tonläge.

Som sista iakttagelse kring den här skandalen och dess horoskop kan man notera att "överdriftens" demon Rahu har nått tillbaka till samma tecken som vid Norges födelse. Rahu ger en besinningslös ambition att "bli som gudarna" och i Lejonets tecken resulterar en bossig ton. Vad Rahu gör är att förstärka härskaren till det tecken den passerar på sin ständiga baklänges resa genom zodiaken. I detta fall inget mindre än Norges egen identitet - Solen. 

Det är uppenbarligen en skakig tid för den norska stoltheten och identitetskänslan (ryssfobikern Stoltenbergs gapande om "hotet Trump" och debaclet om den norska skidåkerskans dopingklassade munsalva). Och se hur t.o.m. Solen som transit har ett besvärligt läge till Norges Ox-Sol där den just nu börjat röra sig genom det opposita och syndiga sexualtecknet Skorpionen där den för övrigt stöter på sin ömsesidiga fiende Saturnus.

Norge drabbas alltså med full kraft av den ovanligt mörka period jag för bara några dagar sedan förutspådde under årets solpassage genom Skorpionen! Det här landet har så mycket skumma saker i sin nationalkarta att det passar perfekt att en affär ruttnare än det ruttna - barnövergrepp i stor och organiserad skala - rullas upp just nu! Hur sjuka är egentligen de isolerade norrmännen där borta i världens bortre hörn?

1 kommentar:

  1. http://www.independent.co.uk/news/science/paedophile-brains-difference-child-sex-abusers-those-who-dont-study-a7378911.html

    SvaraRadera