Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 2 juli 2016

DN, lamt mörkläggande, talar om politikers "negativa förtroendebalans"


"Samtliga partiledare har en negativ förtroendebalans, vilket är unikt."

Unikt kanske, men knappast oväntat. Redan förra sommaren varslades om att politikernas förtroende kapital skulle falla som en sten i samma ögonblick välmågans och noblessens Jupiter trädde in i ledarskapets Lejonet och hamnade under den kolsvarta Saturnus negativa strypgrepp. 

Det vore väl märkligt om inte planeternas symboliska budskap slog igenom även i den här typen av undersökningar när den så uppenbart dödar musikartister och skådisar i sällan skådad mängd.

Men vad är det för patetiskt försök av DN att desinformera sina läsare med skitformuleringen "negativ förtroendebalans"? Det behöver inte vara "politikerförakt" det man ser, men nog borde DN ha stake att tala ur skägget. Eller har de sin finansiering tryggad från de politiska partierna mot uppdraget att hålla den borgerliga läsekretsen i ett sovande status quo?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.