Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 3 juli 2016

Den bedrägliga ormen
I brittiska Daily Mail kan man samma dag läsa två artiklar om tv-underhållaren och hypnotisören Paul McKenna. Dels att han har en tv-show där han utlovar att göra folk smala utan ändringar av dieten, och dels en artikel som avslöjar att han, en hypnotisör, kallades in att bedöma UKIP:s reklaminslag med ett latent invandrarfientligt innehåll. Rubriken är talande: Blev britterna hypnotiserade att lämna EU?

Ett horoskop klart värt att kasta ett öga på!Det första man ser är att han själv lider av ett våldsamt fetthat, så mycket att han patologiskt tagit på sig att sjukförklara andra överviktiga och tjäna pengar på att få dem att tänka i patologiska banor över sig själva!

Var ser man denna olyckliga karaktärsbrist? I den fladdriga och nyckfulla Månen i Kräftan, den enda månplacering där den lägre vegetativa själen "är sin egen herre" och således beskriver kroppens låga och närmast omedvetna instinkter som säger när det är dags att äta för att säkra överlevnaden. Men se här kommer fitnesspolisen Saturnus (den onde, som äter sina barn) och står i den snobbiga hackordningens tecken Stenbocken och opponerar sig Mån-Kräftans lynniga och periodiska svängning från ebb till flod. Här duger inte naturens egen rytmik utan patriarkat-fascisten ska introducera en NORM för Kräftan (aptiten, magsäcken). 

De som kan sina planeter och zodiaktecken ser hur sjukt exakt just den här okreativa dräggiga oppositionen stämmer! Den pekar NER i den sublunära och materialistiska delen av skapelsen (Jord och Vatten) och leder till ett oändligt ältande av relativismer. Kineserna såg igenom den här låga verklighetsuppfattningen redan för 2500 år sedan när någon anonym taoist skrev typ att det tjocka kan bara bedömas om du först bestämmer vad som är smalt. Kort sagt, för simpla människor ligger allt i betraktarens öga. Dessa brukar ofta vara samma människor som skriker som stuckna grisar om man visar något om att det finns en högre objektiv naturlag som också råkar ha moraliska aspekter...

För att rädda Månen i Kräftan, som är sin egen härskare i hemmatecknet, från att nyckfullt svänga fram och åter, har bloggen ofta efterlyst en bra Sol som stabilt kan leda vägen så att Månen har ett tydligt normativt ljus att förhålla sig i, i sin fluktuerande förmåga att återge ljus och intelligens. Men den Solen hittar man inte i Paul McKennas horoskop! Solen i Vågen är i sig något av en bokstavlig vindflöjel, den påverkas starkt av sina egna idéer (Luft-elementet =tankar). Det kan den här bloggaren intyga, född i samma soltecken.

Men McKenna har ett avgjort problem när hans solära disponent Venus, tagit klivet in i Skorpionen, som visserligen bjuder på den Mörka kvalitetens fixering (som många upplever som en stabil och trovärdig faktor i personen). Men Skorpionen och Vågen är verkligen inte på samma våglängd och några av de mest manipulativa människor jag mött har uppvisat den här extrema fixeringen vid den Vegetativa eller Irrationella Själen (Vatten) och Vågens försök "att gjuta olja på vågorna" via viskningar i vinden. 

Ja, detta är ett skrämmande tydligt horoskop för en som ägnar sig åt att krypa under skinnet på andra och suggerera dem från bakom försvarssköldarna! Måtte de arbeta för det goda, för annars är detta mänsklighetens praktsvin och avskum. Reinfeldt hade en mild form av Luft/Vatten-störning och hans förfader - negerkungen - blev ju utvisad från Sverige för sitt sol-och-vårande. Kanske går astrologiska indikationer i arv och på något sätt markerar när ett släktdrag åter står på tur att aktiveras i en senare generation...

Jag måste återigen påminna om den brittiska mästerastrologen Charles Carters varning för STORTRIGONEN, som man skulle kunna kalla Zeus (Jupiters) triangel och tro var något enbart bra. Dalai Lama har den i Luft, och vid ett tillfälle lovordade jag den. Men Carter menade att individen drabbades av en "olycklig tendens" att röra ihop sig med andras ve och väl, och som tv-värd och hypnotisör tycke McKenna verkligen ha trillat dit. 

Den stora triangeln i Vatten är dessutom den potentiellt värsta versionen just eftersom den Vegetativa Själen är så irrationell och här tenderar att ta överhanden. Så McKenna självmedicinerar genom att mörka sina egen beroenden (som han säkerligen har) genom att istället "bota" andra! Det skulle vara bra intressant att veta vilka perversioner som frodas under den här brittiske halvkändisens spelat förtroendeingivande yta!

Vid morbid övervikt kan jag förstå att det finns en poäng med hypnos, men det är uppenbart att han är i hälsobranschen för att berika sig på de stackare som inte kan kontrollera sitt ätande och det gör honom till samma låga naturer som de svenska vårdprofitörerna.

Jag vill också påminna om ett inlägg ända från 2009, om den brittiske (igen) och oetiske skeptikern som praktiserar en annan sorts dissociation (skärning mellan Luft och Vatten), vilket hypnos med rätta kan beskrivas som. Det var Derren Brown, illusionisten och jag tog upp det faktum att alla med Luft/Vatten-störningar inte behöver ha ADD, vara dagdrömmare eller lida av emotionella förträngningar eller vara hysteriska efterrationaliserare (lögnare). Det finns också dem som cyniskt eller i lugn och full kontroll behärskar tanken och lurar andre med i sitt illusoriska spel. Och scenmagiker tillhör verkligen den formen. De vet vad saken gäller, men sen gäller det att dupera massorna att uppleva något annat... Jämför gärna Derren Browns karta med McKennas och notera likheterna, energi kanaliserad ner i Vattnet (Mars-i-Skorpionen) och en Sol i rationaliserande, mentaliserande Luft hos båda männen...

 
2 kommentarer:

 1. Mer intressant är om vi blivit hypnotiserade att tro att det blev en Brexit härom veckan. Kanske har vi hoppat över i ett alternativego som programmerats in i oss som små.
  En mästerhypnotisör skulle kunna skapa en centralsänd show där alla som såg hoppade över i alternativa verkligheten "Jaha det var ingen Brexit, vi bara trodde det". Sedan kan man göra en regression i vilken riktning som helst.
  Har man väl individerna i sitt grepp kommer deras undermedvetna att acceptera vilken lösning som helst som minskar trycknivån mot egot. Som en piskad hund med belöning eller en lumpare som får sluta tidigare. Det psykiska trycket försvinner efter hård press, i detta vacuum kan inducering ske.


  Lövin är lite lik McKenna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förmodligen så riksdagen är som riksdagen är. Tryck från olika håll, sedan ges det efter i en viss riktning. Psykena slappnar av i denna riktning och via Stockholmssyndromet accepteras den nya verkligheten och man blir försvarare av den nya linjen. Linjen måste hållas, oavsett vilken linjen är.
   Det som inte passar in i mönstret förträngs. Ju fler icke passande bitar, desto svårare att hålla ihop.

   Intressant, mycket intressant.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.