Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 juli 2016

Bond-bruden Britt Ekland och BDD (body dysmorphic disorder)


Aftonbladet skriver om forna Bond-bruden Britt Ekland, en liten naiv svensk lycksökerska som lyckades sätta klorna i den hyllade komikern Peter Sellers och genom hans inflytande introducerades för (lättare rekreations-)droger. Det där inom parentes utelämnar tidningen eftersom vinklingen är skandaliserande.

Att Ekland alltid varit osäker och negativ till sitt utseende - trots att hon i sin dag var söt som en docka - bekräftas fullt ut av horoskopet i vilket en detalj speciellt förefaller vara boven i dramat. 

Det är den i grund och botten negativa formplaneten Saturnus, med uppgiften att "strama åt", hålla tillbaka och begränsa så att inte det kosmos den skapande guden tänka sig flyter ut bortom gudens initiala tanke eller planritning för sin värld. Här angriper Saturnus Eklands personliga kropp med sin formfascism!

Kräftan i öster gör Venus "verksamt ond" och
i Jungfruns tecken dessutom "fallen"!
BDD (body dysmorphic disorder) -
oförmågan att se sig själv ens något så när
objektiv pga. psykisk smuts i hjärtat?

Hon anklagar "en man" på ett stort filmbolag för att ha sprutat saker i hennes läppar och för att ha använt henne som försökskanin tills hon inte såg riktigt klok ut. Det är här man börjar undra om ex-kändisens Måne i fritt fantiserande Kräftan rört ihop sitt öde med berättelserna om judebarnen i koncentrationslägren som utsattes för en galen tysk doktors experiment

Men berättelsen kan vara korrekt eftersom Saturnus således står i förtryckande 60-gradersvinkel mot Britt Eklands personlighet (yttre rollmask) i Kräftan. Saturnus representerar både den ÄGDA och maktlösa underklassen och samtidigt den makthavande och onda Arbetsgivaren som samlar rikedomar på hög genom att arbetsträlarna nere i armod. "Saturnus äter sina barn."  Dessutom har den onda Arbetsgivaren i fascistlandet Sverige (troligen med amerikansk förebild) börjat diktera vad trälarna får och inte får göra med sin kropp; Arbetsgivaren till och med tvingar anställda till forcerad fitnessträning vid vite av sänkt lön eller t.o.m. avsked!

många tyska nazister med ariska människoideal som återfötts som svenskar de senaste årtiondena! Landet består till stora delar av kryp, borgerliga medelmåttor som bär på låga, låga tankemönster i sina djup. Men de är så ytliga och blockerade in mot själen att de inte ens är medvetna om vilka skuggor ur det förflutna som driver den. 

Se bara de ansvariga på tidningen Aftonbladet som publicerat sån här mosig nyhetssmörja och tidningens oändliga malström av fitnessreportage av noll värde som finner förbi på förstasidan. Vem har bestämt om detta? Agerar inte tidningen exakt som Britt Ekland sade att stora filmbolaget gjorde, spädde på hennes egen negativa självbild (Saturnus 60 till ascendenten) och tvingade på henne yttre förändringar? 

Aftonbladet är som KOLLEKTIV ENTITET skyldig som synden till att göra dess läsare, underklassen, självfixerade och missbelåtna. Tidningen är skyldig ÄVEN om impulsgivaren till denna propaganda skulle vara regeringen Löfvens ekonomer som räknar på statens framtida kostnader för ett överviktigt och sjukligt svenskt folk, och kanske har en deal med Afonblödningen att skuldbelägga folk via artiklar om hur snabbt man kan få en sådan kropp som bara imbeciller och nazister skulle applådera (eftersom taket i deras världsbild är så groteskt lågt): en vältränad arisk nazikropp. 

Det här är gamla, gamla oskick som tidningen håller vid liv och det troligen för att ingen har sett över standardmallarna för vad tidningen ska innehålla på bra många år.

Och Britt Eklands horoskop då? Det tecknar ett våp, ett tanklöst och materialistiskt och bekräftelsehungrande litet stycke. Bara en sådan skulle ta så mycket ond regi (Saturnus) som Ekland uppenbarligen gjort. Dominansen på Jord och Vatten - bara fysikalitet och begär - tecknar väl hennes liv som B-celebritet och sedan avdankad sådan. (Intervjun gjordes i ett program med namnet "Lösaktiga kvinnor" så det är knappast prime time-tv hon deltar i numera - att Aftonhoran rotat upp ett sånt tv-program säger något om ärligheten i den tidningens ambition att hjälpa läsarna nå en högre intellektuell nivå i sina liv.)

De horoskop som saknar planeter i Luft betyder inte att dess ägare saknar förmåga till intellektuell problemetisering eller analys, bara att detta kanske inte är någon stor passion eller naturlig disposition. Men det är när Luft aktiveras för att i samma andetag (!) få på båten och offras man ser ett distinkt omen som förklarar varför Ekland spelade en så oändligt korkad lantlolla i sitt genombrott som Bondbrud. Att få in sin enda Luft-placering i 12e huset för uppoffringar eller försakelser är som att säga att hennes högre intellektuella själsegenskaper var tvungna att lämnas kvar i det himmelska hemmet för att hon skulle kunna gå ner i världen och spela med via Kräftan - symbolen för den allra mest flyktiga, ytskummande ("korka upp champagnen, vi vann") och begärsdrivna dimension, den som filosofen Platon föraktfullt kallade "strävandet efter sann existens som likväl aldrig leder till något resultat". 

Kombinera nu den negativa formplaneten som trycker på denna obeständiga och drömmande Kräfta, och man får en uppfattning om hur oändligt missnöjd Ekland måste ha varit hela sitt liv. Särskilt med Solen i kritiska och självmedvetna Jungfrun under motorhuven. Faktum är att hennes första Bondbrud - ett "pain-in-the-ass" för Roger Moore - beskriver det här horoskopet perfekt. Det var den klängiga, stirriga och ständigt klagande Ekland själv man fick se där!

Därmed inte sagt att En Sol-Jungfru med Mån-Kräfta ständigt kverulerar. En av mina bästa polare har kombinationen, och han har två distinkta sidor. En pöbelaktig småaktig gnällspik men också en fritt fabulerande, romantisk och svärmisk natur, harmlös och trivsam. En människa som typiskt nog jobbar med medial skitunderhållning, sådan som också Britt Ekland vigde sitt liv åt. Två människor som reducerat sig till chipstillverkningens nivå i livet. Näringen som aldrig leder till en reell känsla av att existera eller äga en identitet. Bortkastade liv på jorden - men som tur är lägger Ödet om planen i varje sekund, i takt med att hela jordens befolkning tänker och agerar

Någonstans är förstås universums hela historia redan skriven, men nu talar vi om så gigantiska tidrymder att det inte spelar någon roll om västerlänningen brutalt förintar sig själv via sin kapitalism och skräpmat eller om övergången till Vattumannens tidsålder sker som den rikemannens tillnyktrande om den helvetesvärld med fattiga och rika han i själviskhet skapat, och rejält förbättrar jordmänniskornas livsvillkor. 

Minns, Platon insåg att underbegåvade strebers som Ekland alltid kommer att födas, och att överbegåvade alltid kommer att vilja mer än så. Därför satte han för sitt ideala samhället ett maxtak: den driftiga människan kunde få tjäna fyra gånger så mycket som de i understödjande roller. Jämför den rimliga och försvarbara (ekonomiska) ojämlikheten med de siffror som numera bollas runt, där direktörerna för stora företag snor åt sig FEMTIO gånger mer i lön än de anställda på fabriksgolvet. 

Det är i dessa obalanser man ser att västcivilisationen mycket väl kan komma att krossas snabbt och hårdhänt. När överheten, alla de som gör stor skillnad, samtliga spelar så här falskt, då radikaliseras också Ödesplanen och nya terrorgrupper som IS verkar uppstå ur det blå. (Även omedvetna attityder är kreativa på det globala planet.) Dessa är Ödets skräddarsydda instrument och fastän den kosmiska planen rymmer rubbet, adresserar IS inte bara problem i Mellanöstern utan har också en ödesroll i västerlandets nedgång och fall... 

Men allt som varit kommer igen i den lägre overkliga halvan av verkligheten, och det finns ingen anledning att välja sida här. Man kan som Bob Dylan sjöng på sextiotalet (efter att han avvecklat sitt samröre med den socialistiska folkmusiksvängen), sätta sig vid strandkanten och "betrakta hur (tidens) flod rinner förbi"... (Texten till Watching the river flow)

Inga kommentarer: