Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 augusti 2015

Sverige, självgodhetens och hyckleriets hemvist

 


Den USA-födda kvinna som från styrelseordförande näringslivsposition berättar i DN om det här landet, att det är "inte alls så öppet som man gärna vill tro", repeterar bara den här (nästan) avdöda bloggens kommentar till sitt närmast kusligt korrekta Sverigehoroskop, baserat på den antika sideriska zodiaken och midnatt den 28 februari 1974 som födelseklockslag. 

De två stora ödesangivarna, Jupiter och Saturnus, introduceras först i zodiakens tredje och sista akt! Bara det är tänkvärt och tyder på att det inte var några antika svenskar som designade det här sublima verktyget för orientering. Den expansiva och frikostiga Jupiter introduceras först med det nionde tecknet - Skytten - och huset - Guds tempel. 

Men som för att motverka en oändligt växande bubbla, en orimlighet, växlar zodiaken i tionde steget över till begränsande och hushållande Saturnus (patriarkatet eller matriarkatet beroende på vem som  håller i plånboken!) blir "världens tak" - det mesta som går att uppnå inom ramarna som satts av den okända intelligens som detta kosmos och dess många beskrivande modeller omvittnar.

I den universalistiska tredje akten repeteras sedan Saturnus och Jupiter ännu en gång, men nu i rollerna som den onda respektive den goda daimonen, sinnebilder för transpersonella men likväl personifierad böjelse att välja egoismens eller universalismens väg. Det är notabelt att den onda böjelsens nu är den gudomliga Jupiter men där 12e huset ligger hotande nära östra horisonten och 1a huset där ego-intresset är allenarådande! Universell expansion för ett enskilt ego är i sanning en ful urspårning och hinduerna betraktar därför 12e huset som ett av de onda husen/livsområdena, en sektor där dålig karma måste brännas och individen återfinna sin förståelse för de stora sammanhangen. 

Att Sverige helt förlorat greppet om livets mening, märkt av det gamla Fattig-Sverige och dess småaktiga vändande på vartenda korvöre, har bloggen ofta diskuterat utifrån landets horoskop. Detta är märkligt nog en karta som springer ur vad som brukar kallas socialdemokratins och välfärdsstatens sista gyllene år, just innan Rovkapitalismen / nyliberalismen slog klorna i västvärldens ledare och folk. Men det är uppenbart att staten och kapitalet satt i samma Harpsundseka under hela 1900-talet så att den verkligt privilegierade lilla delen av svenska folket 1974 inte längre har något alls med folkdjupet att göra. Sol och Måne är besynnerligt olika lottade i den här kartan och Vågascendenten och dess jämlikhetssträvan klingar synnerligen falskt och oärligt när man studerar ascendenthärskaren Venus (balans/proportion) och dess underliggande disponent Saturnus (kontroll/åtstramning).



Sarah McPhee i DN driver förstås Studieförbundet näringsliv och samhälles agenda och mixar in sina egna erfarenheter som utfrusen från den svenska arbetsmarknaden trots en prestigeexamen från Harvard University. (Hon var tvungen att ta en undermålig svensk examen för att "godkännas" av det här småfolket!) Men undertecknad är av åsikten att kapitalismen är ett system som avsiktligt förstör medborgarens intellekt för att säkra att toppskiktet förblir på topp. Det var säkerligen som en del av denna subversiva aktivitet som Svenskt Näringsliv 2011 gick ut med sin smutskastning av högskoleämnet filosofi och hävdade att utbildningen inte var "lönsam". 

Den mentala barnmorskan och förlösaren Sokrates borde ha varit på plats i Sverige och läxat upp dessa tölpar. Istället slutade skandalen med ett patetiskt implicit medgivande från kulturfolket att kapitalisternas system är det enda men att "hobbykurser", t.ex. den om fenomenet Harry Potter visst skulle kunna bidra till ekonomin. Att angripa Harry Potter, en våldsam ekonomisk succé, visade hur okloka svenska näringslivslobbyister var. Ja, så här korkad blir man när man dissar såväl logik som filosofi och bara ränner efter pengar! Tyvärr avslöjade reaktionen att kulturfolket inte är värst radikalt alls och att de tycks med i spelet bara för att göra sig egna pengar på sin kreativitet. Det är lågt, men begripligt givet den mentala tvångströja svenskarna har på sig. 

I Aftonbladet skrev Karin Pettersson nyligen om postkapitalism efter att ETC tidigare tagit upp författaren Paul Masons bok. Frågan är bara om världen måste gå under innan de "en procenten" (i krympande) inser att medborgarlön i robotarnas tidevarv (AB) är enda lösningen. Alternativet är att den handfull människor som snart kontrollerar jordens resurser dräps i en blodig och snart avklarad revolution - de är ju så få och så genomegoistiska att väl riktade mutor kan öppna säkerhetssystem och palatsdörrar. Världen skulle kunna vara kvitt de här parasiterna över en natt! Men dit har vi inte kommit än.

Men Sarah McPhee har förstås rätt om att Sveriges låga takhöjd i synnerhet drabbar utlandsfödda som försöker etablera sig här. Och som jag sagt tidigare, är det Sverigehoroskopets utlandshus som direkt röjer hur obefintlig vår förståelse av det universella är, årtionden in i en torftig satsning enbart på materiell välfärd. Guds hus - det rymliga och expansiva nionde huset - krymper och blir en mentalt handikappad uslings hus i Sverigehoroskopet och detta drabbar i någon mån alla som föds och skolas in i "svenskhet"!

Varför är Saturnus ingen höjdare i nationalhoroskopets nionde sektor? Jag minns inte vad jag skrivit tidigare, men jag hoppas den här vinklingen är någotsånär ny:

Vi har tidigare sett att den ömsesidiga receptionen mellan Vattumannens och Tvillingarnas härskare teoretiskt är mycket bra. Båda tecknen tillhör Luftelementet och Saturnus är själva förnuftsprincipens sinnebild. Det rörliga intellektets Merkurius samverkar således väl med sin överman, det torra förnuftet, så svenskheten har absolut inget problem ytligt sett. 

Man måste förstå symbolerna på ett mycket djupare plan än vad läroböckerna förmedlar, och framförallt tänka ut resultaten av planetkombinationen av egen kraft. 

Problemet med en rik och överprivilegierad grädda (Solen + Jupiter) i femte lyckosamma huset är att de står på en så omogen grund! I termer av zodiakens inre evolution är det en regression hos en nation att slå på stora trumman och kalla sig universell Vattumannen när man ändå bara är intresserad av det härskande skiktet av politiker och ledare inom den egna nationen. Saturnus söker alltid universalisera men Tvillingarna är bara en liten pojke som tillhör zodiakens första akt, den rent personliga!  

Att tecknet är sattviskt eller intellektuellt rörligt, gör det visserligen kapabelt att tänka bortom sin naturliga räckvidd, men det är likväl intellektet bundet till en enskild person och därför ett tecken i farozonen att tänka och tala falskt. Dess härskare Merkurius är också känd som en tjuv och handelsman och det är ingen slump att vi i dessa yttersta tider ser så många parodiskt usla försök att logotypifiera "Sweden" genom den ena exporten mer pinsam än den andra (någon tv-serie om svenskarna lades tydligen ner efter en säsong i USA). Reklambyrålögnen "Stockholm Capital of Scandinavia" ingår i samma fula kombination av stora och lätta pengars Jupiter och Merkurius, transaktören, med koppling till nionde huset för "utlandet".

(För att inte baktala svenskheten överhövan måste här inflikas att Merkurius disponeras av en verksamt okej Saturnus, men för den som kan sina symboler är det ändå en besynnerlig regression att spela Den Gamle (Saturnus) men bottna i merkantila dvs. amoraliska intressen (Merkurius). Det är något som inte stämmer med Sverigehoroskopet!)

För övrigt är femte huset är "för litet" för den genuint universalistiska Vattumannen, huset fokuserar enbart individens lycka. (Jag placerade i ett äldre inlägg eudaimonin, lyckan, i fjärde huset, men problemet är knivigt. Fjärde står för privat, inre lycka, medan femte huset är den extroverta versionen, den som fylld av skapandekraft vill dela med sig av sin tur och glädje. Det är därför den här bloggaren gång på gång söker ta död på sin blogg men inte kan sluta skriva: han har Solen och författarpennans Merkurius i sitt femte hus!)

Och som jag i "tidernas ände" upptäckte i ett relativt nyligt inlägg, det är t.o.m. så illa ställd med Sverigehoroskopet att den stora rikedomens Jupiter, här begränsad enbart till de lyckosamma femtehusindividerna, är en VERKSAM ILLGÖRARE när balansens och proportionalitetens Vågen stiger i öster! Hela landets projicerade bild av ett jämlikt land är falsk marknadsföring. Det är ett fåtal ledande individer med onda rikedomar som t.o.m. under socialdemokratins gyllene år hade intresse av att odla myten om Sverige som ett land där utopin om det goda samhället förverkligats. 

Sossehatare går det tretton på dussinet av bland lågpannade högerproletärer, så dem kan vi omyndigförklara direkt. Problemet går djupt in i den socialdemokratiska själen, i det lågutbildade hjonets ständiga krusande för sin överhet. Sossarna skulle ha nackat de svenska godsägarna medan de hade chansen, istället fegade de ur. Det obildade elände som är Sverige av idag och som Sarah McPhee tydligen inte i djupet har förstått, har rötter som går långt tillbaka, till det olyckliga valet att låta forna herrar få behålla sina privilegier. Eftersom inte roten till det onda utrotades när socialdemokratin var ung, kan vi se det onda slå ut i full blom i nationalhoroskopet av 1974: Solen och Jupiter - verksam ondska från det privilegierade ledarskiktets femte hus! Eliten som gynnar sig själv. 

Det säger sig själv att utlänningar inte har en chans när de möter en så omogen Saturnus i nionde främlingshuset. Den svenska kontrollmentaliteten bygger på landets omogna förhållande till intellektualitet och rationell hantering. Återigen kan det vara en myt svenskarna duperar sig själva med att vi har en så effektiv och rationell förmåga, men inte helt. Solen, Jupiter och Merkurius - alla i LUFT - bekräftar verkligen att vi har en förmåga att exportera! 

Det går att gräva djupare i paradoxen, men uppenbarligen beter sig "tullvakten" Saturnus på olika sätt beroende på om man betraktar det nionde huset som "utifrån avlägsna trakter kommande..." eller som dörren ut i vida världen. Svenskarna använder två måttstockar och förhärligar sig själva och söker förminska alla andra. En typisk egenskap hos människor med välgrundade komplex för sina varjehanda brister. 

Svenska direktörer är ett pack åsnor som jobbat sig upp ur folkdjupet och detta bekräftades till fullo genom näringslivets smutskastning mot högskolan 2011. Och lågfolkligheten hatar redan från början "kultursnobbarna" - så vilken chans har det här landet? Vi är redan frånsprungna av världen pga. kapitalismens tendens att förstöra allt den vidrör (en variant på kung Midas klåfingriga beröring).

Som jag tidigare noterat är femte ett tursamt hus och det är förför detta onda finanskapital (Jupiter) lyckas manipulera svenska folket så enkelt. Jag kommer aldrig att rösta på SD, men detta synes vara enda lösningen för ett folk som inte längre kommer någonstans i detta skendemokratins Sverige. Att SD är pengahungriga lycksökare och svekfulla skitar kommer väljarna bara alltför sent att upptäcka. Jimmie Åkesson vill väl ha ett gods och en ung troféhustru lika väl som moderata sextorsken Littorin! Nej, det här landet är kört i botten, moraliskt och intellektuellt. Vad som helst kan hända nu.