Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 augusti 2015

Girighetens demon Rahu och Norstedts förlag


På morgonradion ett nyhetsinslag om en dansk tidning som vägrar befatta sig med svenska Norstedts förlag efter deras diktatorsliknande försök att styra litteraturkritiken i syfte att maximera sina vinster. 

Det handlar förstås om bluffboken i Millennium-serien och i radion svarar en medieansvarig på kritiken med den värsta översittarmentalitet jag hört på en tid. Myndigt räknar mediediktator Linda Altrov Berg upp hur journalisterna BORDE tänka och agera inför Norstedts nya diktatorsfasoner. 

Nyfikenheten på den brutala mentaliteten hos bokförlagets språkrör blev för stor och horoskopet måste lokaliseras.

Minsann, här finns en stjärnhimmel som bloggen tidigare pekat ut som nära till den osmidiga dramadrottningstypen som saknar kontakt med trovärdiga utspel - man kan nästan tro att Politikens kritik mot det värsta förlagsbeteende de någonsin varit med om, bottnar i beslut som denna Altrov-Berg själv fattat! Det är förstås "på liv och död"-kombinationen Lejonet/Skorpionen  eller frågan om Vatten ska dränka Eld (bluffboken i Millenium-trilogin ska dissas) som harmonierar med den här förstoppade och övermaga horoskoptypen.



Det "sensationalistiska" kriget mellan Eld och Vatten får något förbittrat över sig och låsta positioner uppstår när de involverade tecknen är Lejonet och Skorpionen, båda envetna och ovilliga att ge upp position. 

Värmen från Elden förbyts här dessutom i iskall, nästan patologisk, beräkning eftersom Lejon-sinnet baseras på Solen i dödstecknet Skorpionen, en solär viljestyrd aktivitet som i sin tur baseras på den profithungrande Mars-i-självtjänande-Jungfrun-i-andra-ekonomihuset - åtminstone enligt sinnelagshoroskopet där Månen agerar fixpunkt och förstahus. Som framgår är strikt talat astrokomplexet sensationalism inte tillämpbart här - jämför med den blixtrande och sjudande artisten Madonnas Eld och Vatten. Här undermineras lejonets ledaregenskaper i två steg: 1/ disponenten Solens defensiva kamp för att överleva (Norstedts söker säkra sina vinster genom att i förhand skorpion-mörda alla möjligheter till journalistisk kritik eller diskussion av deras produkter). 2/ Denna mörkläggande Skorpion baseras i sin tur på en grov och primitiv materialism som enbart styrs av vinstmotivet: Mars-Jungfrun i andra penninghuset.

Inte konstigt att det inte lät bra i radiomediet med dessa astrologiska indikationer, och återigen ett bevis på att svenskarna idag saknar intellektuell omdömesförmåga! Man skickar inte ut en uppsvullen pamp i radion att myndigt diktera vad journalisterna borde fråga om givet det orubbliga faktum att Norstedt nu sänkt sig till en skitstövels nivå.

*****

Tankarna går naturligtvis direkt till "den giriga demonen Rahu" som förstör den svenska intellektualiteten mellan 2002-2020 (sök i bloggen!). Norra månnoden ligger i nationalhoroskopets tredje kommunikations- och mediehus från början och under Rahus dasha (planetära cykel) lyfts bristen på nyansering fram och Sverige kan betraktas som en sinnessjuk som vanvettigt vräker ur sig det ena och det andra. "Hatdebatten" som bekymrar de härskande är bara det folkliga uttrycket för Rahus störningar av den nationella tankeförmågan, andra uttryck är konststycket att sätta nollor som Reinfeldt eller Löfven till sitt huvud eller den groteska kapitalismens fullständiga destruktion av vad som på det hela taget var ett väl fungerande samhällssystem. Giriga Rahu kan inte sätta stopp för sig själv och tredje kommunikationshuset har via Merkurius också en koppling till handelsmannayrket - alla typer av förmedlande verksamhet. 

Från den bransch jag pga. åldersdiskrimineringen i landet tvingats jobba i för lägstalön trots åtskillig högre kompetens, kan jag se hur det växer upp giriga svenska importörer som svampar ur jorden  - nya mellanhänder som har som enda effekt att svenskarna får betala mer för vissa varor än för bara några år sedan. Pga. anställningsskäl kan jag inte säga vilken bransch det handlar om, men uppenbart vimlar det av svenska ärthjärnor som plötsligt vill leka småpåvar och berika sig på folkets bekostnad. Leken kallas "följa John" och det är förstås det rika svinet som alltfler tagit till rollmodell. 

Tacka nymoderaterna för att den här olustiga regressionen tog skruv. Deras förhållande till demonen Rahu har inte undersökts på bloggen, men det räknar att dra sig till minnes Fredrik Reinfeldts horoskop (med känd Jungfruascendent) för att minnas att Rahu faktiskt ligger i tredje mediehuset! Under åtta år med Reinfeldt uppstod just de diktatorsfasoner i Regeringens kommunikation utåt som vi nu ser Norstedts ha tagit till sig. Reinfeldts gläfsande vakthund hette Roberta Alenius, ett efternamn som alluderar till Norstedts Altrov.

Hoppas detta visar hur Rahu i praktiken fungerar, det är något subtilt galet över planeten som distorderar och får de drabbade att skjuta över målet. Den förklarar varför ord som "landsförrädare" klibbat fast vid Reinfeldt och hans "öppna hjärta". Distorsionen hopas, men hade det inte funnits något i grunden skevt i personen, hade överdrivna epitet aldrig kunnat få fäste. 

Merkurius som intellekt och utbildning: Sverigehoroskopets tredje hus med Rahu indikerar också den helt urartade svenska friskoleutvecklingen under de nymoderata åren. Den debatten har blossat upp igen, och det skrivs i SvD om den för tillfället och David Suhonen m.fl. påpekar att skolresultaten på allvar började sjunka från och med millennieskiftet. Jag skulle misstänka att det var Sveriges ingång i dasha-cykeln Rahu 2002 som var det verkliga startskottet.

Inga kommentarer: