Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 augusti 2015

Britternas showiga vapenskrammel slutar i förödelse och död




Än en gång måste bloggen resa sig ur sin grav och kommentera ett distinkt horoskop. Snarlika kartor innebär inte att det alltid måste falla ner flygplan från himlen, men när en olycka är framme verkar det alltid speglas i himlarna. Därav den romerske filosofen Plotinus kloka ord att astrologin ska uppfattas som en lära om omen och inte som en betraktelse över kausativa agenter.



Den som minns bloggens "dödshoroskop" (se slutet av detta inlägg) kan inte missa likheterna - det har ju bara gått några dagar. Intressant är att det brittiska flyghaveriet inträffar under samma "nymåne-cykel" som dagen då bloggaren gav upp ambitionen att driva den här bloggen vidare. Nymånar sägs ha det i sig att de verkar sin särart fram till nästa nymåne, så det är uppenbarligen dödstemat som upprepar sig igen. Den sublunära sfären (Vattenelementet) är inte en plats för den rationella själen att vistas i. Ändå fylkas själar i drivor till detta element för att i sina liv fördjupa sig i djurens hemliga liv och biologiska skenmekanismer till det vi kallar livet.

Människan, det andliga väsendet, sorterar under Lufttecknen (Tvillingarna, Vågen och Vattumannen) och här är det Vågen som drabbas av maktshowen uppe i tionde prestigehuset. Det är den fallna krigaren Mars i hemlandsförsvarets Kräftan som direkt attackerar Vågascendenten, och effekten blir än tydligare av att Vågens härskare Venus oklokt allierat sig med denna korkade militarism. 

Det ligger en uppenbar poäng i att folkmassornas Månen var på väg in i direkt konjunktion med Döden/Saturnus själv denna eftermiddag och att "Trickstern" (den onda stjärnan Algol) direkt nuddar vid både Måne och Saturnus och därtill från det åttonde dödshuset. 

Notera skillnaden på bloggens, som det verkar, skendöd härförleden. Här lyfter inte lyckobringaren Jupiter själen upp ur det världsliga träsket. Istället har vi Solen och Jupiter med kungavärdighetens Regulus i 11e idealhuset. Britterna sökte den här dagen gassa sig i glansen från sitt idealiserade (flygshow) kungliga luftvapen (Royal Air Force), men mörkare budskap som tillhör den deprimerande sublunära sfären hade andra planer. 

I jämförelsen med 11 septemberhoroskopet då kapare avsiktligt störtade flygplan, noterar man att även där Mars och Venus är sammanblandade och Mars attackerar ascendenten, men nu från "fiendens" sjätte hus. Skillnaden är intressant, britterna drabbas av "friendly fire" - en maktdemonstration som går åt helvete. World Trade Center - den nyliberala ondskans fäste på jorden - kom under Mars krigseldar från exakt det sjätte fiendehus som är det mest logiska. 

Ändå lyckades bara två astrologer i hela USA och mig veterligen ingen i övriga världen förutsäga denna kritiska period. Det var en ytlig underhållningsastrolog, en kvinna, som publicerat en förutsägelse som utrryckligen varnade för terrorangrepp. Båda dessa prognoser baserade sig förstås på västastrologiska och jag vill minnas att båda använda Pluto i sin tolkning, Pluto som inte ingår i den klassiska astrologin med dess sju himlar. I intuitiva människors händer funkar det mesta eftersom de hämtar sina ingivelser någon annanstans ifrån än själva planetpositionerna.


Tillägg den 23 augusti

Och så var det dags för nästa stajlande jetplan att falla på europeisk mark! Tysk våghalsgrupp på flyguppvisning i Schweiz, två plan kör in i varandra och ena piloten omkommer. Vid denna olycka stiger Jungfruascendenten i öster och bär på en färdmedlens Merkurius som här går till överdrift till girighetens demon Rahu. 

Men jag undrar om inte minsta gemensamma nämnare för dessa två olyckor är Liemannen Saturnus som riktar sitt ogillande öga mot självförhävelsen som pågår i Lejonets tecken just nu! I dagens olycka hamnar stajliga "kungavärdiga" (Regulus) Lejonet i misslyckandenas tolfte hus och att ha Liemannen i Skorpionens dödliga vatten i tredje huset för luftakrobatik och i attack mot showiga Lejonet, är inte bättre än den konfiguration vi såg i horoskopet här ovan.




Inga kommentarer: