Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 3 mars 2017

Det rabiata religionshatets signatur?

Ateistförkunnaren Christer Sturmarks förlag Fri Tanke har naturligtvis knutit till sig den nu blamerade terroristforskaren Magnus Norell, vars horoskop verkligen röjer en människa i oavbruten kamp med demoner - sina egna. Som så ofta angriper han islam på det ensidiga och förvirrade sätt som sjuka själar brukar göra.

Faktum är att det börjar bli löjligt hur ofta xenofober dyker upp under den spänningsfyllda axel jag för bara några dagar sedan senast hade tillfälle att peka ut i samma ärende (se: Norske mördaren och den eviga mamman). Det krävs uthållighet, som den bloggen uppvisat genom att följa upp ett spår så länge att man faktiskt märker de små tendenser som ändå antikens astrologer måste ha sniffat upp för att betrakta Jungfruns tecken som en fientlig grundnatur, en som i sin egocentricitet och antisociala tendens sår illvilja och fiendskap. 

Att sedan inte se att problemet kommer inifrån det egna hjärtat utan istället söka syndabockar ute i samhället det tyder på att det är mer som strejkar i horoskopet än bara soltecknet.

Fiender, fiender, fiender!

Här kan man lätt identifiera flera extra bördor den här födelsen för med sig. Psyket lider av en svårartad alienation i förhållande till den klara och rena förnuftssjälen (Luft) - se hur olyckligt psyket står i känslosamma Vatten och inte begriper sig på vad dess disponent Jupiter i Luft i det 8e mörka korruptionshuset har för sig. Det här snillets tänkande är på exakt samma nivå som Sturmarks och "Humanisternas".

Och för den som ändå vill se Jupiter producera en smula godhet i linje med sin grundnatur: ledsen men här är dess disponent lika illa positionerad, i Jungfruns naturliga 6e hus för ovilja, otur och fientlighet! Det finns kort sagt ingenting som fungerar normalt här, till och med 3e intellektshuset är besmittat av extrem och reaktionär ovilja och missunnsamhet. Det är intressant att också "extremismbekämperskan" Mona Sahlin hade Mars i Oxen under inflytande från det korrumperande Satanshuvudet. Den här Norell, mer terrorist in spe än något horoskop jag granskat på länge, har kontakt med den onda stjärnan som klingat ut men uppenbarligen går att skönja eftersom helhetsbilden är så grumlig och förmörkad.

En fråga åtminstone jag börjat ställa mig är hur djupt den religionshatiska lobbyismen från Humanisterna och Liberalerna egentligen går. Det är som hela landet är inflammerat av dessa vidriga människor och deras skrämmande brist på vilja att förstå. Kan man förstå detta som att en del av svenska folket lider av ett kollektivt trauma som de tillsammans inhämtat t.ex. som orättfärdiga korstågsfarare och vars själar ännu så här många år senare är fyllda av samma religiösa fanatism och hat mot saracenerna, fast idag klädd i en lövtunna mask av teknokratisk rationalitet. Under ytan ser man att dessa intellektuella myror själva är oskiljaktiga från de religiösa fanatiker de i vågor går till storms mot, som nu senast i Norells idiotförklarade rapport om muslimsk mission inom landets gränser.

Gång på gång tycks bloggen hitta tecken som tyder på att det tvärtom är sekularismen som är Satan manifesterad som samhällssyn.
 

1 kommentar:

  1. Mona Sahlins ögon är väldigt lika I*vanka TrÄump. Den ena blingade naken i sovjet, den andra har verkligen lyckats fiffla sig igenom karriären. Varje gång endast en smäll på fingrarna, så vilka hållhakar har hon på alla?
    Ryktena talar om sena festmorgnar i Kinnevik limousin med en Metro-redaktör och en huvudägare. Partybrudar båda två.

    SvaraRadera