Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 17 februari 2017

Ockultisternas sjunkna kontinent Lemurien bekräftad av vetenskapen
När The Independent ägnar en rätt vattnig artikel åt forskarrönet att Nya Zeeland bara är en höjdpunkt på en gigantisk "sjunken" kontinent som fyller Stilla havet, tycks det som om ytterligare en pusselbit faller på plats i siaren Edgar Cayces remarkabla världsbild. Cayce hävdade även i trans att Platons mytiska kontinent Atlantis existerat och t.o.m. haft någon form av högcivilisation fram till den kataklysm som drabbade jorden för 12000 år sedan (och sammanhänger med den senaste istiden).

Här hittar jag en faktaspäckad artikel på engelska som granskar turerna från 1800-talet och framåt kring den "förlorade" kontinenten Mu eller Lemurien. Sånt här material som skeptiker älskar att ondgöra sig över eftersom de är in i benmärgen rädda att sakna någon som helst makt och därför blir tankepoliser på gräsrotsnivå. Någon psykologisk störning som drabbar ett fåtal, antar jag.

Tillägg

Ser senare att The Guardian har en mer distinkt artikel i samma ämne. Här är det en betydligt mindre landmassa runt Nya Zeeland som definieras som sjunken kontinent än i de mest svärmiska versionerna.

2 kommentarer:

 1. Nu hittar jag inte länken med en kanadensare som kanaliserar sitt högre själv (eller en del av det i alla fall) på YouTube. Brad Johnson heter vederbörande. Den han kanaliserar går under namnet Adronis och befinner sig i sjätte densiteten om jag minns rätt.

  Denne entitet har berättat att Antarktis är en större del av Atlantis som hamnat där det ligger idag. Av diverse anledningar. Har läst om att just Atlantis civilisationer begåvades med kunskapen om kristaller och att de användes i negativt syfte, motsvarande kärnvapen idag. Och att det avlystes med (från "högre ort") att påkalla in blixt-istid.

  Tillika säger denne Adronis att ett 'disclosure' om Antarktis kommer att ske "snart". (Rör man sig utanför tid/rum kan det vara svårt att tolka ett "snart"!) Och att vi kommer hitta byggnader etc. Mycket intressant.

  Men det är svårt att yppa dessa tankar utan att ses som foliehatt såsom det finns väldigt många hyliker på denna planets yta. Men trevligt att scientisterna börjar närma sig sanningen någon gång. ;)

  Och som Adronis säger inför varje kanalisering: all sanning och information finns inom dig själv, det här är bara vår (ett socialt minneskomplex) version.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle just vara en omruskning - byggnation på Sydpolen! :-) Det är smått frustrerande att preliminära fynd aldrig tycks leda till något. Jag tänker dels på fynden i vattnet utanför Pakistan och så sonarläsningarna av husliknande strukturer på havsbottnen utanför Kuba. Båda ställena tycks ha övergivits till följd av brist på finansiärer.

   Radera