Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 19 februari 2017

Folkmobben och pensionärsplundrarna

Jan Guillou brukar favorisera rättssamhället men han låter i sin krönika mer än lovligt rådvill efter att ha konstaterat att två bedrägliga Östermalms-stekare plundrat Sveriges pensionärer på hundratals miljoner med sitt falska bolag ALLRA. 

Givet landets pågående kollaps och ökande segregering mellan de Rika och de Fattiga kommer vi inom tio-femton år att ha medborgargarden som gör saken kort med dessa mänsklighetens fiender. Föräldrarna till Öfvre Östermalms spolierade brats får börja investera tiofalt mer i larmsystem och livvakter med mindre de lägger om livsstilen totalt och börjar arbeta för ett nytt samhällssystem, när nu sossefanskapen inget hellre vill än bli som överheten och inte längre är tillräkneliga.

De två bedragarnas horoskop är fyllda av Eld och Luft vilket påminner om hur bloggen tidigt och lite grovt tillyxat rubricerade verksamhet i den supralunära sfären som "kreativ" medan den sublunära och ordinära människans värld sinar om den inte matas med kraft ovanifrån. När de höggradigt supralunära typerna väljer brottets bana bör man, som sagt, göra saken kort med dem, för dessa är de som är onda ända in i själen. De stjäl inte för att de är hungriga (Jord + Vatten) utan för att deras kreativitet ägs av Ondskan själv.

Exakt vad som spårat ur går inte att avgöra med enbart horoskop för dagen. I sådana här fall ska man nog räkna med att ascendenthärskaren befinner sig i usla omständigheter.

Men även utan klockslag finns en och annan intressant detalj att kommentera. Båda brottslingarna har tyskklingande namn vilket lustigt nog anknyter till bloggens stående tes att Nya Moderaternas ledning med deras tyskklingande namn är andliga utflöden från gamla odöda nazityskar. Bara svin kunde ha genomfört en så hjärtlös politik som syftade att klämma åt samhällets svagaste och urholka den gemensamma välfärden för att berika skitar som dem själva.

Rothman:


Den äldre och, kan man förmoda, ledande av de två har framgångshungrande Månen i Skytten och lustigt nog samma "kreativa" opposition mellan Skytten och Tvillingarna som den lamt visselblåsande Jan Guillou själv. Så sent som idag nämnde jag den moderata bluffmakaren Ulf Kristersson som också har den här vidlyftiga axeln accentuerad.

Se: Den kapitalistiska marknaden som Lögnens ande personifierad

Det välfyllda nionde huset för samvete skulle vid tanklös tolkning kunde ge intrycket av ett samvetsömt sinnelag i Skytten, men se vilka eländiga planeter som håller välgöraren Jupiter gisslan genom att omringa den! ("Omringande" är en klassisk hinduisk lärosats.) 

Den som behöver fler indikationer kan vidare studera hur 9e husets ägare gått ner sig fullständigt i ondska och materialistiskt mörker via Solens placering i penningfixerade Oxen och det 6e huset för olyckor och dubbelspel och fiendskap. 

Ridå för den födelsedagen, men jämför med den socialistiska debattören Kajsa Ekis Ekman som också har Månen i Skytten disponerad från välgöraren Jupiter i Lejonet. Skillnaden kunde inte vara större - hon har en FRISK Eld medan den här slusken lider av den fulaste mix av ren Eld och smutsig Jord - "andens brutalisering".
 


Ernstberger:Här har vi sannolikt ytterligare en framgångslysten Mån-Skytt och nu frihet som bygger på folkets rikedom, Jupiter i Vattumannen. Men den senare placeringen är bedräglig eftersom kollektivismens Vattuman är svårt störd av den grupphatiska Skorpionen som huserar just Vattumanhärskaren Saturnus. En social utmobbare, en samhällets fiende nummer ett! 

Tolftehusägaren, "den onda daimonen" är här den naturliga illgöraren Mars och den fyller sinnelagets Måne i 1a huset. Ibland ger astrologins tolkningsregler paradoxala resultat, och här är ett av dem: Mars är (med Solen) en välgörare för Skytten i 1a huset. Den onda daimonen, den sämre instinkten i en människa, gynnar alltså den här människan. Guillou konstaterar att svensk företagslag är så lam att den inte kan sätta dit skitarna för deras bedräglighet. Skurkar ha skapat lagarna åt sig själva och kapitalismen överhuvud.

Dessutom finns en andra dissociation mellan planerande Luft och instinktiva Vatten och den ses i brytningen mellan Vattumannen som håller Jupiter, Sol-Fiskarnas disponent. Den senare behöver inte vara farlig, men mannens själviskhet när det kommer till pengar är det definitivt: Venus i Väduren med giriga Rahu i 5e kreativa spekulationshuset drivs av Mars intill Skytten. 

Rent tekniskt finns här flera "goda" placeringar i Eld och utifrån enbart en månascendent går det inte att säkert säga varför människan blev ett drägg. Men gränsdragande och moralistiska Saturnus är verkligen svag i 12e huset och den står som sagt i ett uselt förhållandet till svenska folket (Vattumannen). Exil, en av 12e husets signifikationer, är sannolik om han tänkt leva hela sin livslängd. Det är nog inte femton år kvar tills uppretade mobbar söker sig till de välbärgades kvarter för att utkräva rättvisa, av tecknen i samhället verkar det snarare vara fem...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar