Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 3 september 2016

Tanke- och åsiktsförtryckaren Telia ("Senkapitalismens sista dagar")

Likt den vassa journalisten Lisa Irenius nyss i SvD uppmärksammade jag för knappt två månader sedan Telias bedrägliga reklam om att "hata hat". I det inlägget såg jag Telias stöld från tjänsteleverantören 3:s ungdomsreklam av idén om att "kärleksbomba" alla (osmakligt ord för övrigt, bomba blir inte mycket trevligare av prefixet). Båda reklambyråerna utnyttjade förstås med falskklingande opportunism den svenska näthatsdebatt så plagiatanklagelsen skull inte hålla i rätt.

Det är inget annat än en det Nya Etablissemanget, som inkluderar den onda teknokratin i allians med staten, som givit oss ett svenskt Öststaterna som genast börjar agera övermaga - precis som amerikanska Facebook på bara några år blivit internets sämsta och mest förytligade plats att vara på. 

Facebook motsvarar vad denna blogg tidigare sagt om de klaustrofobiframkallande "appar" onda människor sätter ihop i syfte att maska av mobilanvändarnas uppmärksamhetsfält och binda upp dem som "trogna kunder" (SvD är lika skyldiga här som någon annan). Internets kommersialisering går hand i hand med fördummandet av medborgarna. 

Det var därför det var ett så signifikativt OMEN när rovkapitalisten Elon Musks rymdraket exploderade just under den exceptionellt "kungaovärdiga" nymånen i Lejonet den 1 september - raketen skulle inom några dagar ha släppt ut en israelisk spionsatellit i rymden, vilken också hade som uppgift att föröda Afrika genom satellitburet Facebook. 

Notera att vi talar USA-IMPERIALISMENS KRIG här. Detta är alltså USA:s svar på Kinas enorma finansiella stöd - på marken - för att hjälpa Afrika komma på fötter. Nu skänker it it-fascisterna (och det usla Facebook-kramande Sverige) sitt stöd till Amerikas ambition att behålla världsherraväldet. Med den sprängda raketen visar Himmelen sitt gudomliga misshag. USA kommer att drabbas långt hårdare de närmaste 50 åren och med dem alla som satsat på fel häst. 

http://thehelenwang.com/2016/01/chinas-triple-wins-the-new-silk-roads/

Himmelens mandat finns inte längre i "Nya Världen", andra stormakter står på tur att visa om de förmår knyta världens länder till dem i syfte att göra världen till en bättre plats för alla.... USA:s rovkapitalism gjorde bara allt till ett helvete för jordens befolkning - även om de storkonsumerande svenskarna - med världens fulaste fotavtryck i miljön tilldelats den skamfulla rollen av syndaren som sent ska vakna. Titta på närighetsminister Damberg och den suddiga Löfven och beskåda den mot sanningen blockerade svensken i full genans.

(När bloggen visualiserar dagdrömmer om Vattumannens tidsålder och det "kriminaliserade vinstmotivet" handlar det naturligtvis om några schackdrag framåt på den historiska arenan. USA är ovärdigt men som artikeln av pro-amerikanska kinesen Helen Wang antyder, väntar först ett sista varv av det utgående tänkandet, men nu med Kina som världshärskaren. I Kina ligger emellertid fröet till "allt gott åt alla" så det är ur den nästkommande historiska epiosden som den sanna Mänskligheten kommer att vakna ur sin slummer.) 

Irenius artikel sammankopplar alla de viktiga pusselbitarna men håller tyvärr grundplanen, kapitalismen som helig och onämnbar mark. Hon lyckas därför inte förklara varför denna banaliseringssjuka breder ut sig över västvärlden. Inom ramen för den onda kapitalismen pekar hon dock ut det generande att Telia - väl alltjämt delvis statligt? - gynnar amerikanska Storaktörer för att den vägen mainstreama det redan intellektuellt skadeskjutna svenska folket. 

Det är som om vi ser upprepningen av gamla kampanjer från hälsovårdsmyndigheterna om att äta 6 brödskivor om dagen - eller var det ägg? - eller Systembolagets hycklande spritreklam (staten tar in enorma summor på spriten) eller statliga Svenska Spels flört med de lågutbildade svenskarnas främlingsfientlighet när de påstår att deras sätt att lura månadslönen av de arma idioterna är att spela "säkert", eftersom casino-helvetena är "svenskregistrerade" och inte gömmer sig i något skatteparadis. Som om de sjuka spelmissbrukarna skulle bry sig om att staten förlorar intäkter.

Telia tycks alltså ansluta sig till den nedriga tradition av översittare - Lisa Irenius kallar dem "storbroderliga" - som Sverige har en så makalös förmåga att omskapa om och om igen. Storebror ser dig och anser att du bara ska prata jollrigt som ett barn, lite som Stefan Löfven själv. Här är vi alla bussiga mot varandra i förskolan Sverige. Inte konstigt att nysvenskar radikaliseras och reser för att utkämpa ärorika strider i det här isolatet för byfånar! Ingen normalbegåvat människa kan känna sig bekväm i ett land vars officiella nivå för diskurser kommit hotfullt nära twitters one-liners och ren imbecillitet.


*****


Lisa Irenius horoskop intresserade förstås efter en krönika som nästan i detalj lät som jag själv tänker. Och minsann, Månen som sinnet eller psyket ska inte underskattas som nödlösning när klockslag saknas och därmed möjligheten att spika en äkta ascendent. Hon och bloggaren har samma kritisk-merkuriska Måne i Tvillingarna - ett sinnelag som naturligtvis ligger mycket nära reklam och andra typer av budskap från bakomliggande gudar eller låga makthavare. 

Faktum är att jag först för några veckor sedan klistrade en "Ingen reklam tack" på ytterdörren - åratal efter alla andra i hyreshuset. Det kanske kan förklaras av att Tvillingarna är så nyfiken på kommunikationen som sådan (i alla möjliga frågor) att jag sist av alla insåg att den här smörjan som landar klumpvis i brevlådan bara är ett slöseri med nedsågade träd.Trots ett exceptionellt vaket sinne - se hur seendets Eld/vision som ett orangefärgat inflöde fyller det lunära och luftiga sinnet och aktiverar tanken (Merkurius) som lustigt nog redan ligger i Eld. Betraktar man Sol och Måne noga i det här horoskopet inser man att de samarbetar minst lika väl som hos den 17e greven av Oxford, enligt de mer begåvade av förståsigpåarna den som egentligen skrev Shakespeare-pjäserna. Greven var också Vädur med Månen i Luft, men via sin kombination av Måne och Mars i omfångsrika Vattumannen mer benägen till stora grepp och till att ta tjuren vid hornen (han älskade den beridna riddarryttarens lans och värjfäktarens vapen i lika hög grad som fjäderpennan).

Likheten ska nu inte dras för långt mellan två goda stilister (för Irenius har jag läst någon enstaka text av tidigare och hon är en redlig tänkare och en god stilist). Greven och författaren hade som sagt sagt Mars i intellektuell Luft (så att hans krig i huvudsak utspelade sig i tankevärlden). Varför Lisa Irenius inte förmår eller törs ta det stora greppet om ämnet beror på att hon inte biter den hand som föder henne. 

Hennes krigare är den i viss mening defekta Mars-i-Kräftan, där man aldrig krigar offensivt utan bara för att freda sin säkerhet i nuet. Irenius, som enligt månascendenten föddes till komfort - onda pengars Jupiter - kan därför inte gå utanför sitt skyddade område och angripa det och hennes kritik stannar därför vid Mars-Kräftans typiska och till intet förpliktande små tjuvnyp och nålstick. Vill man se en fullskalig krigshetsare, se Donald Trumps Mars i ledarskapets Lejon stiga i öster! (Trump har ett känt födelseklockslag så vi vet att han är just det rovdjur han förefaller vara.)

Jupiter, expansion och välmåga, fungerar som tidigare nämnt inte i första huset när Tvillingarna ockuperar det. Den får onda följder. Bloggaren, med samma Tvillingarna i öster både ur Tidens perspektiv och ur den psykiska Månens perspektiv, har tackat sin "lyckliga stjärna" (Jupiter) för att denna verksamma illgörare positionerade sig i 6e huset för fiender och således inte belastar honom personlighen utan beskriver hans ideologiska fiender: de näriga människorna. (Säkerligen för att bloggaren har ett eget tidigare liv som närig varelse bakom sig, är det inte så att man går till storms som häftigast mot det man bara igår själv representerade?)

Men enligt samma logik (fast begränsade till den psykiska nivån) ÄR Lisa Irenius psyke (eller familj) personligen medskyldigt till den rike onde mannens missbruk av Jupiters valör och djupare innebörd. Jupiter eller gud fader Zeus vill "all rikedom och allt gott åt alla" (kanhända av den grekiska mytologin som låter Zeus vara den främste av alla häradspåsättare, otaliga gudar har honom som sin far).

Se hur perfekt detta resonemang stämmer - att hennes psyke härbärgerar en orättfärdig spelplan - med min kommentar om att hon märkligt nog bara talar om aktörerna INOM spelplanen, inte om spelplanen som sådan. För det är ju den senare som förklarar hur den Ondska hon så tydligt pekar mot faktiskt kan finnas. Men jag misstänker att ett så genomlyst intellekt som horoskopet antyder, i hemlighet vet och tänker mer än hon vågar säga i sina krönikor. De flesta har inte en tillräckligt stark dödsdrift eller martyrinstinkt för att ta det Stora Greppet och förklara för tidningens läsare att det himmelska Mandatet lämnat det rovgiriga västerlandet och att vi nu står inför en historisk mattningsperiod som sällan skådats. De som satte barn till världen nu kommer att förbannas i sina gravar av avkomman.

Ta Terrorkapitalismens horoskop (som jag först diskuterade i "Sensommarterror?") men som besannades med full kraft när Musks och Zuckerbergs Facebook-raket exploderade häromdagen, ta detta horoskop som GROUND ZERO. Denna förfärliga komplikation kommer nu att färdas över tid och vid givna tidpunkter utlösas om och om igen i takt med att Saturnus når kritiska positioner. Vi vet av världens mest signifikanta händelse den 1 september att problemet är USA och dess rovgiriga "futurister". "Stjärnornas krig" har nu nått mänskligheten på riktigt. Och gudarna är riktigt vreda på världens hybrisdrabbade skikt av superrika.

Någon i engelsk press föreslog för några dagar sedan att "Sir" Richard Branson - som skissar som rymdfärder för de superrika (och som också sett en av sina raketer explodera) - att som skattesmitare också lämna tillbaka sin adelstitel till det hemland han ändå bara profiterar på. En sådan man är inte värd adelstiteln.

Det här varit fullständigt knäpptyst i svenska tidningar om hur Richard Bransons privatiserade järnvägar i England skapat ett dyrt helvete för alla pendlande resenärer. Man undrar varför? För att Staten och Kapitalet sitter i samma båt här hemma och att Bransons företag Virgin lite väl mycket påminner om det numera profitjagande Statens Järnvägar? Återigen det Stora Greppet som inte Lisa Irenius nuddar vid eftersom hon då skulle irritera makthavarna på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar