Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 30 september 2016

Sverige - slaveriets och förnedringens hemvistMärk hur SvD Näringsliv distraherar sina läsare att fokusera oviktiga detaljer för att därmed missa den horribla Sakfrågan: att vårdprofitören Attendo importerar mängder av sjuksköterskor från Filippinerna till lågpris och alltså aktivt bidrar till att dumpa lönerna för svenska löntagare. Artikeln nämner visserligen "svenska kollektivavtal", men jag skulle bra gärna vilja veta vad de här sjuksköterskorna får ut för sitt slit.

Och än värre: detta är inget annat än ett bevis på  att den ledande superrika "en procenten" mitt inför våra yrvakna ögon har återinfört SLAVERIET i vårt fina västerland. Tvångsförflyttning av grupper med antingen tvång eller löften (som egentligen är tvång på grund av rådande förhållanden). Där Penningen tillåts styra, där uppstår slaveri. Visst, att tala om sitt okreativa skitjobb som "löneslaveri" - träldom under penningsystemet - kan man väl göra på skoj, men nu blev det plötsligt allvar. Det är rent koloniala ordvändningar som SvD kommenterar, men utan att verka se kontexten.

Se även inlägget om Attendos vd: Skorpionen som vårdprofitör och: Det ultimata sveket från (s) - båda från våren 2012.

Attendos styrelse för den som t.ex. vill ställa horoskop för hela den smutsiga byken: http://www.attendo.com/sv/content/styrelsen
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar