Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 17 september 2016

Look-alikes: kvinnomördaren och rocksluskenKlicka för närmare inspektion


Ibland ser man ett nytt ansikte och VET omedelbart vilken kollektiv själsform den tillhör eftersom det ringer dubbelgångar-klockor i hela huvudet. 

När jag läste Aftonbluddrets fattigmansversion av den längre texten i DailyMail om hemlösa slusken Shawn Grate som kidnappat en kvinna och vad som vid hennes räddning uppdagades, såg jag direkt rockslusken Steven Tylers plirande små ögon, breda mun och repressivt surmulna uttryck. Varelser utan medfödd glädje i sina själar sprids ut till det kroppsliga uttrycket.

Steven Tyler, som beskrivit hur han inte längre minns gruppen Aerosmiths framgångsrika 70-tal pga. drogmissbruk, skaffade sig ju nyligen en fyrtio-fucking-år yngre lantlolla till flickvän (som uppenbarligen inte relaterar till människor utan till klichéer) som för att bevisa hur kronisk brist på självkännedom och kriminellt låg intelligens ser ut. 

Frågan var nu om Shawn Grate, som visade sig vara seriemördare av kvinnor, skulle ha ett horoskop som vittnar om samma låga närmast insektsliknande instinktivitet som rocksångarens. Att hitta födelsedatum för aktuella mordfall brukar inte vara det lättaste men den brittiska tidningen publicerar faktiskt ett dokument från när Shawn Grate gav sig på sin egen dotter, och där står födelsedagen. Den 8/8 eller BA-BA, fars dag hos kineserna. Just en snygg farsa!

Mycket riktigt visar den sideriska zodiaken att han inte alls är någon man utan en vurpad instans av KVINNOARKETYPEN KRÄFTAN och det är också här vi hittar den minsta gemensamma nämnaren med Steven Tyler. Den senare visar sig vara född exakt ett Saturnusvarv tidigare så att båda har den Stora Illgöraren i den sårbarhetens (och därmed också protektionismens) princip Kräftan. 

Tecknet står också för Hemmet, men Shawn Grate förlorade sitt och jag noterar hur han förde in sina mordoffer i hus och mördade dem där. Det är naturligtvis inte någon lyckobådande placering när Solen och dess ömsesidiga fiende Saturnus tvingas dela tecken och tecknet (här: Kräftan) är väsensfrämmande för dem båda!

Steven Tyler 1948 ("naturlig" zodiak för lättare jämförelse):
Shawn Grate 1976 ("naturlig" zodiak"):
Saturnus passerar Kräftan på cirka 2½ år och en vagare minsta gemensamma nämnare går det förstås inte att få. Hur många hinner inte födas under denna tid? Och lär inte naturen uppvisa en hel bukett av typer och ansikten under en så lång tid?

Men astrologin är inte helt falsifierad eftersom klockslag saknas för båda. För att Saturnus ska ta kommandot och bli den ledande principen i ett horoskop krävs att den världsligt står i ett viktigt läge på himlen. Här kan man bara anta - utifrån männens höga look-alike-faktor - att båda har Saturnus som den viktigaste planeten (på något sätt - astrologin har många tolkningsregler för att finna ut vilken den är). 

Men faktum är att båda anknyter till varandra på ytterligare ett sätt. Skickliga brittiska västastrologin Charles Carter brukade trycka på att Eld-planeten Mars är som en förgrovad miniatyr av Eld-planeten Solen - också indisk astrologin bejakar väsenslikheten och kallar dem "planetära vänner". Här ser vi hur rockslusken visserligen är född i martyrens och offrets tecken Fiskarna men att han har Mars och Saturnus i Kräftan, tecknet där Mars faller (som Tyler föll av scenen riktigt illa för några år sedan). Detta är alltså en utmärkt parallell till kvinnomördarens Sol och Saturnus i Kräftan.

Att båda har en "uppsvullen" Venus (kvinnoplaneten) kan förklara deras minst sagt udda förhållande till kvinnor (rockslusken som hög på droger använder kvinnor som madrasser för engångsligg och mördaren som uppenbarligen tar ut någon djup aggression på det täcka könet). I Steven Tylers fall kan han visserligen tyckas charmerande i intervjuer men giriga Rahu (hybrisplaneten) tillsammans med Venus i egocentriska Väduren är tecknet på en riktigt självisk skitstövel som bara har sitt eget tillfälliga välbefinnande för ögonen. Kvinnomördaren Shawn Grate har den kritiska "horbockskombinationen" av aggressorn/sexdriftens Mars med Venus, vilket skulle kunna ge en friskus i sängen - men titta nu på hur kombinationens disponent Solen mår! Dödad av impotensskapande och iskalla (frigida) Saturnus och därtill i det kalla driftslivets Vattenelement ("kall som en fisk" skulle kunna gälla för Steven Tylers horoskop). 

Här är något väldigt fel med Shawn Grates symbolik, och man kan t.o.m. misstänka homosexualitet, så vanligt hos mördare som specialiserar sig på att ta kvinnor av daga. Dessa män var troligen kvinnor i sina föregående liv men utsattes för något traumatiskt som de i detta liv söker överkompensera sig för. Här handlar det om själar så primitiva att de knappt har något gemensamt med majoriteten av människosläktet. Lyckligtvis bjuder alla samhällen på legitima utlopp för vissa själars nivå och Tylers typ är som klippt och skuren för rockindustrin. Här kan de (närapå) legitimt apa sig från scenen så att samhället kan fortsätta kontrollera de potentiella oroshärdarna i befolkningen. Ja, rocksångaren, rebellen, är nog den största nyttiga idioten av dem alla!

*****

Eftertanke. 

Visst, undertecknad är gammal nog att ha uppfattat Steven Tylers Aerosmith nästan från början. Det var framlidne radioprataren Kjell Alinge som spelade Lord of the thighs (om en hallick som äger kvinnans lårben) från bandets andra album, och vilken ung tonåring gillar inte fräck musik och (dålig) attityd? 

Men rocken fick inte stå oemotsagd och när fjortonåringen såg brittiska trion Amazing Blondel på tv, en liten grupp som simulerade Elisabetansk hovmusik från Tudor-England (i tidsenliga dräkter), avgjordes saken. Hövisk kärlek och riddartidens romantik var mer honom själv än hårdrockssluskarna, och intresset för slamrandet svalnade snart...  

Amazing Blondel drog fram sina gamla scenkostymer en sista
gång 1997 för "återkomstalbumet" Restoration där titeln
syftar på monarkins återupprättande i England.
När britter använder ett ord är det med en
exakt bakomliggande tanke!

Ibland är "typigheten" uttalad i födelsehoroskopet. Bloggaren har t.ex. en ömsesidig reception mellan Solen i Vågen och Venus i Lejonet (Luft och Eld) vilket genast för tankarna till riddarballader och oden till själens högre dygder snarare än dekadensen i den sublunära slasksjälen! Därför handlar den här bloggen nästan uteslutande om själens nobless och hur det ser ut när den förblivit i träda, outvecklad - som hos svenska politiker av alla färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar