Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 23 september 2016

Brad Pitt - manshora, alkoholist och kanske barnmisshandlare

Det är lätt säga att man aldrig gillade människan efter att skandalen väl rullats ut för öppen ridå: den superrika, knarkande och spritmissbrukande före detta kvinnornas drömman Brad Pitt är en vanlig skitstövel. 

Men sanningen är att jag avskytt Pitt sedan jag insåg att han bara är sig själv i varenda filmroll, den där uttryckslösa, spelat likgiltiga stilen, i vissa filmer med den arroganta distansen uppbruten av flyktiga och sockrade smil (för kvinnorna i filmer med den inriktningen - se särskilt hans debut som förföraren i Thelma & Louise).

Faktum var att jag tyckte Kerstin Gezelius inlevelsefulla beskrivning av Pitt i DN (november 2008) så underhållande, jämfört med den åsikt jag själv format om en hycklande skithög att jag sparade ner en mening tillsammans med horoskopet:
Flickrumsväggarna skrek efter bilder av Brad Pitts mjuka mun och lysande blågrå ögon. Hans talang och energi skrek efter något helt annat....Hans konstnärliga energi kommer inte från Eros utan ifrån Ares. Han är en krigare.
Så mycket krigare är han nu inte, visar det sig - Gezelius lät sig förstås påverkas av ROLLEN han gjorde i Fight Club!

Faktum är att ur ett visst perspektiv är Pitts horoskop kanske det allra genomruttna bloggen har publicerat. Den aspekten nämndes aldrig då jag senast kommenterade att han och en annan fallen Hollywood-diva, Johnny Depp, var de två enda män som blivit "årets man" två gånger i tidskriften People.


Den sataniska axeln (2/8), tre av de fyra onda husen,
ett helt uppfuckat 11e idealhus och en total fixering
på 2a huset och ansamlingen av egna pengar
och personlig makt på patetiskt låg nivå.
That's Brad Pitt for you.

Se bara vilken rad av bottennoteringar den här födelsehimmelen innehåller: dels har vi oppositionen mellan 2a och 8e huset - den sataniska (hyperprosaiska) axeln i dess rent materialistiska koppling till denna världen, Pitt är som sagt snorrik. Men tre av de fyra onda husen (3, 6, 8, 12) är aktiverade av planeter och eländet man kan skönja i psyket eller Månen i balansaktens Vågen är inte att leka med!

För bara några dagar sedan jublade jag åt en relativt bra fallen krigare i Kräftans tecken. Musikern Trey Anastasio har visserligen också han en period av alkoholism bakom sig men det finns något sensitivt och poetiskt i Kräftans tecken som gör dem lämpade för musik och troligen fler konstarter. Tecknet jobbar ofta bäst i skyddad verkstad och bloggens stickprov på ett gäng Hollywood-skådespelare med känd kroppsliga ascendent ledde också till att "trygghetsnarkomanen" Kräftan tog ledningen. Detta är fantasins och den introverta föreställningens tecken, så att många Kräftascendenter går genom livet i en sekundär inbilsk version av det som andra och mer nyktra upplever utanför det skyddande kräftskalet. 

Kräftan är möjligen mer kapabel till självlögn än något annat zodiaktecken eftersom det är mer benäget att bygga upp kryptominnen - dess härskare Månen har en distinkt koppling till minnet, även om indisk astrologi hellre ser minnesfakulteten under Merkurius. Här kan man naturligtvis fråga sig vad västastrologin resp. den hinduiska menar med "minne", men som vetenskapen av idag påpekar att det inte finns några minnen - det är medvetandet som skapar "minnet" nytt varje gång vi framkallar det (och detaljerna ständigt skiftar) - så kan hinduerna ha en poäng här. Budbäraren Merkurius slussar fram data när vi efterfrågar ett "minne" och en dålig Merkurius är som bekant en hemsk desinformatör och lögnare!

För Brad Pitts del är det mycket olyckligt att hans libidinösa energi (Mars) aktiverar Kräftan, för detta gör honom till en nervös och orolig natur. Men i 8e huset undertrycks denna underliggande neuros, särskilt som hela hans offentliga framträdande (Solen = offentliga jaget) går ut på att framstå som en torr och självbehärskad macho: Solen och Saturnus i samma tecken är ingen lyckad kombination eftersom den fria leken hos den levande solära själen här blir stel och formaliserad pga. Saturnus, Djävulens eller "denna världens herre".

Pitt är definitivt en av dem som sålt sin själ för materiell rikedom, och det viktiga att minnas är att han sålde själen redan före sin födelse, horoskopet visar ju "ingångsvärdena" för den här själen till en Brad Pitt-kropp!

Den skadade och i 8e korruptionshuset inspärrade Mars är naturligtvis inte hela förklaringen till hans alkoholism och våld mot eget barn. Psykets Måne står extremt ostadigt eftersom den disponeras av Venus som fallit in i förlustens 12e hus (under västastrologins första tid kallat för den onda daimonens tempel). Venus i Skorpionen fungerar i sin tur inte bättre som kärleksfull och anpassningsbar än vad DESS ägare Mars gör, och så sluter vi en cirkel mellan två av de onda husen som involverar två extremt ointellektuella och helt känslomässiga planeter, "männen från Mars och kvinnorna från Venus"! Brad Pitt är ett fiasko i båda lägren, men USA kan minsann tricket att sälja all sin skit till en aningslös och korkad konsumtionsmänniska var i världen hon än bor.

Väl att dessa vår tids kungligheter demaskeras nu under kapitalismens sista dagar! När sönderfallet så tydligt märks genom de rikas demonisering av "Ryssen" (för att få folk att titta åt fel håll), det globala kapitalet som spelar roulette med människors liv och arbeten, och alla andra tecken på en civilisations snara undergång, kan naturligtvis inte heller det värsta opiatet - 
drömfabrikens produkter (vilket inkluderar både filmerna och de människor som deltar i dem) - fortsätta fungera på samma sövande sätt som förr. 

Notera för övrigt hur dessa djupt ovärdiga människor i nöjesbranschen flyttat in bakom säkra grindar i formen av betal-tv-kanaler som HBO och Netflix varifrån de kan fortsätta parasitera på den hårt arbetande allmänheten via licenser. Jag har noterat ett flertal kända skådespelare med just Solen i Kräftan som tagit sin affärsverksamhet in i dessa nya gated communities. De följer västvärldens usla tendens där de Rika flyttar ihop med andra av samma sort och sedan inte ens vill höra om att att de existerar därför att de skapat de Fattiga till jämförelse. Dubblerad falskhet!

Det är publiken som föder och håller Brad Pitts korruption vid liv, så det bästa är att sluta konsumera allt detta flimrande skräp för öga och hjärta. Läs en god bok istället och involvera intellektet! Då tvingas även Pitt ta ansvar för den sorgligt veka utrustning hans stjärnorna pekar ut, och börja resonera som en vettig människa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar