Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 november 2014

Det som göms i snö (Margot & högersosseriet)

Det fanns en gång ett inlägg som under hennes EU-år liknade Margot Wallström vid en som hamstrade och byggde lön och förmögenhet under det att hon spelade kallsinnig inför svensk politik. Det här inlägget tog jag bort, "hon utstrålar ju ändå sådan norrländsk trivsel, den där Margot". 

Men frågan är om inte första intrycket var korrekt. Av alla skändliga uppdrag hade hon inga samvetsbetänkligheter över att sitta ner och med mörkat arvode bistå skandalföretaget Svenska Postkodslotteriet. "Bara ett urval" förklaras det att hon stolt visar upp sina extrainkomster via det positivt laddade varumärket ICA, men döljer det omoraliska lotteriet i sitt officiella regerings-cv. 
 
Det är Aftonbladet som snabbt har jämfört cd-punkterna med vad hon egentligen gjorde under de här åren då svensk politik inte alls intresserade henne (men lätta pengar via styrelseuppdrag lockade mer). Nu behövde inte AB tänka efter så hårt, de behöver bara gå till sina "svarta listor" över potentiella skandaler. Jag menar, de höll ju på om samma lotteriuppdrag redan när Wallström tog det:


AB 130313 om Margot och Postkodslotteriet


Horoskopets nymåne i den sluga och instrumentella Jungfrun är nog så tydlig - Jungfruns tecken saknar ideal, den söker göra sig en hacka oavsett verksamhetens moraliska halt. Vem blir därför förvånad när AB berättar att också moderaternas gamla propagandaminister Per Schlngmann betjänar detta förkastliga verksamhet? 

Men det finns en annan intressant astrologisk tilldragelse på himmelen dessa dagar, och den skulle man kunna sammanfatta som "det som göms i snö kommer upp vid tö". Vi kommer till den så småningom.


TUNG betoning på pengaförmerandets båda hus!


Titta på Margot Wallströms kontrollplanet Saturnus, var den befinner sig i detta horoskop, som samtidigt ger både en mån- och en solascendent. Bara en fysisk ascendent saknas, men "kosmos" är fullständigt renodlat i sin intention vid nymånetider och dessa horoskop brukar stämma ovanligt bra vilka stickprov man än tar ur befolkningen. Under två dygn föddes en klunga människor som är extremt orienterade mot pragmatik, nyttotänkande, och hur man själv ska kunna göra sig en hacka på allt man lägger tid på. Inga volontärjobb här inte! Jungfrun är troligen den bästa symbolen för näringslivet, och den privatistiska och vinstorienterade människotypen.

Apropå Saturnus och dess önskan att kontrollera och regissera (visa eller dölja allt beroende på den övergripande planen), är det inte typiskt att Wallström inte hade några betänkligheter över att arbeta för Svenska Postkodslotteriet förrän hon fick en ministerpost, då det blev nödvändigt att bryta?

För Jungfrun, i antiken träldomens tecken - numera nödtorftigt dolt genom eufemismen "serviceyrken" - är Stora Pengar verkligen ingen välsignelse. Som otaliga sedelärande sagor om framgång som byttes i katastrof kan man inte låta underklassen vinna mångmiljonbelopp på lotteri. De blir ofta nog nyrika på ett sjukligt sätt och ruinerar sina liv. För arbetaren Jungfrun är planeten Jupiter visserligen i botten alltjämt en god planet som bringar fantastiskt komfortabla förhållanden, men den antar i praktiken egenskapen av "verksam illgörare". Det kan t.ex. göra att Jungfruns svaghet för att göra vinst, expanderar och blir underklassmänniskan som söker och hittar fula vägar att undslippa sitt anonyma förflutna och bli någon. Margot har lyckats över all förväntan i sitt liv. 

Men det är en uppblåst Jupiter-bubbla som är ond, inte den äkta Jupiter som är en god och vällvillig kraft. Jungfrun i öster gör att hela hennes liv är självcentrerat och syftar till hennes eget berikande. Hon har precis som den onda förra statsministern en betoning på båda ekonomihusen, det andra husets "egna tillgångar" och det elfte husets "förmögenhetsbygge" via karriär. Det är naturligtvis ett katastrofomen att ha Stor men Ond Rikedom i sitt elfte hus: man skulle kunna acceptera medvindar oavsett hur snuskiga de är - tänk Carl Bildt och hans blodiga afrikanska oljepengar! (Bildt har dock ingen 11e-husproblematik.)

Som 11e-husideal är en ond Jupiter häpnadsväckande, fast jag inte tänkt på det (pga. hennes trevliga norrländska dialekt), är hon kanske den värsta högersossen i hela det patrask som drivit det här partiet mot dess undergång. Det enda hon väl inte deltog i var kuppen mot den genuint socialdemokratiska Håkan Juholt.

Jungfruns intentioner är inte idealistiska men t.o.m. Karl Marx sade att "arbetaren är värd sin lön" och Jungfrun har ett svalt men neutralt förhållande till Husbonden Saturnus, den som kontrollerar resurserna och pytsar ut fredagslönen åt trälarna. Som synes befinner sig kontrollören Saturnus i andra ekonomihuset och nu kommer det intressanta: den anses göra ett extra bra arbete som "upphöjd" i det mentala lufttecknet Vågen. Margot behöver inte bokstavligt ha fyra träklossar på borden och dela upp dem jämlikt i två högar om två klossar var. Hon gör den här operationen i det osynliga Luftelementet istället. 

(Obs. Med detta vill jag inte påstå att människor födda i Jordelementet inte är kapabla till abstraktioner, alla har en Merkurius i sitt horoskop. Jag bara indikerar Jungfruns tendens att hamna i arbeten som har att göra med att bära och flytta tingestar, utom i de fall då de blir räknenissar och med penna och papper eller Excel-ark jagar "fina och lönsamma" sifferkombinationer åt Husbonden. Jungfrun är t.ex. ett tydligt revisorstecken.)


Wallströms förmåga att i den osynliga Luften låta Saturnus konstruera stora organisatoriska scheman, begränsar sig här (tyvärr) till enbart andra husets rent materialistiska perspektiv. Hon kalkylerar ständigt i termer av ägande, och nymånen i Jungfrun säter enorm kraft på EGET ÄGANDE !!! Det här låter inte särskilt socialdemokratiskt, om nu inte sossarnas enda ambition är att bli som alla lågpannade moderater som tror att den som äger mest när man dör, har vunnit.

Jungfrun i första huset har den lilla välgöraren Venus som en aktiv välgörare (arbetaren ÄR värd sin lön!)  och därför får vi akta oss för att smutskasta denna Saturnus. En bra disponent verkar vara en förutsättning för att den disponerade planeten ska kunna visa sina bästa egenskaper (här gränsdragningar, kontroller och logiska systembyggen). Wallström har Venus i sitt eget positiva härskarläge i Vågen tillsammans med kommunikativa Merkurius, och det är väl därför jag faller platt för henne varje gång hon öppnar munnen och kommunicerar på en sjungande melodisk svenska! Saturnus systematik vilar alltså på en tadelfri grund. 

Men ändå... Se hur den smarta osynliga planläggningen greppar Jupiter långt borta i det långt primitivare tecknet Kräftan, det instinktiva tecken som inga ideal alls har utom att lika en växt suga åt sig energi/resurser. Det är en "ond svampighet" som tecknas av Jupiter i huset för förmögenhetsbyggnad, och man kan faktiskt sammanfatta hela EU med just den här placeringen. Europas folk har ingen nytta av EU, det här är bara storfinansens konstruktion för att berika sig själva och - numera - hålla uppstickare på den internationella arenan stången. Det är en grotesk kartellbildning där de rika håller ihop!

Man skull t.o.m. konspiratoriskt kunna hävda att väst släppte in "tiggarländerna" i EU:s gemenskap för att förgifta hela det gamla Europa eftersom arbetskraftinvandringen hela tiden (sataniskt!) syftade till att knäcka det löneläge västeuropeisk arbetskraft lyckats uppnå genom fackliga företrädare. Det är ur det här perspektivet man måste fatta hur djävulsk den nymoderata planen var som Anders Borg och "han vars namn vi inte längre nämner" iscensatte efter valsegern 2006: chockhöjningen av a-kasseavgiften för att lura svenskarna att "avorganisera" sig och göra den lilla svaga människan till ett lätt byte för den globala Rovkapitalismens lönesänkaråtgärder, som alltså pågått på bred front mycket länge, inte minst genom EU. 

Det är bara synd att det är Sverigedemokraterna som tydligast motsätter sig EU-medlemskapet eftersom de i övrigt är en förvirrad mixtur av gammal landägande kapitalism och den påföljande nationalismen. Det är därför ingen lösning för framtiden, för Vattumannens sublima ideologi, att låta SD göra hela Sverige fascistiskt (vilket jag ändå tror kommer att hända vid valet 2018 - så efterblivet är det här folket när det gäller att lägga stora pussel). 

Det enda som då händer är att Rovkapitalismen fortsätter att regera som tidigare PLUS att Sverige blir världens största skithögar och allra längst från den nya tidsålder som kommer att leda till en ny syn på vad en människa är för något (och då talar jag inte biologiska genombrott, inte reservdelsmänniskor och "odlade" nya organ).

Margot Wallström talar säkert sanning när hon säger att hennes regerings-cv bara ska uppfattas som ett utdrag, det här är alls ingen urkundsförfalskning. Men det är ett urval gjort med en manipulativ avsikt och det är här man ska minnas att Saturnus inte är en "snäll" figur! 

Saturnus är en diktator och envåldshärskare, en maktspelare eller åtminstone en kraft som söker sätta agendan. Den är också en censor och här är det uppenbart så att Margot Wallström söker tona ner sin "förmögenhet via Onda Källor" (Jupiter i 11e, det andra "ekonomihuset" räknat från det tionde makthuset där t.ex. styrelsemedlemmar hör hemma.)

Givet Saturnus natur ser vi tydligt en osynlig mental plan att i Vågen "balansera bort" de onda inkomsterna i cv:t. Till skillnad från en tidigare partiledare på högerkanten - som likt Costa Condordias kapten smet från det sjunkande skeppet - är nu den både naturliga och verksamt onda Mars inte ett uttryck för Maggots egen vilja att söndra och härska. Mars står i det fjärde huset som en kraft som river upp och förstör hennes privata liv, hennes känsla av belåtenhet. 

Mars kastar en aggressiv aspekt mot hennes onda förmögenhetsbyggande i 11e huset och Mars kan därför ses som en extern aktör, t.ex. Aftonbladets envisa hackande på hennes kapitalistiska tendenser eller (i all osynlighet) det här blogginlägget som bekräftar att hon var född för att frestas av en tilltagande korruption i förhållande till större summor pengar.... Den onda kapitalisten utmärks just av sin sociopatiska likgiltighet inför källan till inkomsterna. Det var just därför Wallström inte hade några samvetsbetänkligheter alls med att arbeta för EU.

Varför dyker "skandalen" upp så direkt i Aftonbladet? Mitt förslag är att hon accepterade ett återinträde i svensk politik medan Saturnus passerade sitt födelseläge i hennes horoskop. Saturnus ger ökat ansvar men här alltså en ökad önskan om makt. Jag tror Wallström noga följde utvecklingen fram till valet och kallt och beräknande övervägde utsikterna för en (s)-seger och en regeringsposition. I annat fall: fortsätta lönsamma styrelseuppdrag i näringslivet. Jungfrun = instrumentalisten, symbolen saknar moralisk dimension, den bara "fixar" och "trixar" så att kunden blir nöjd (här är kunden det egna jaget).

Leif GW Persson kallade nyligen Fridolin en "hal ål" och också han har den stora planläggaren Saturnus i Vågen liksom Annie Lööf, en kvinna som redan beslagits med falskplanering! Jag har bekymrat mig att den "upphöjda" Saturnus i Vågen sällan verkar bete sig så värst mycket bättre än Saturnus i andra tecken, men kanske måste man tänka MYCKET längre för att förstå Saturnus komplexa natur. Saturnus ÄR komplexitetens planet!

"Skandalen" dyker upp helt enkelt för att Saturnus nyss lidna helg LÄMNADE VÅGEN och gjorde entré i Skorpionen. De ränker den smidde i Luft tappar nu höjd och sjunker ner till en betydligt sjaskigare domän: den syndfulla Skorpionen. Som talesättet säger: "Det som göms i snö, dyker upp i tö". Saturnus "upphöjelse" i osynliga "balansräkningen" Vågen (= det selektiva cv:t) förbyttes nu och smutskastaren Skorpionen tog över.

Med 2½ år av planläggaren Saturnus i Skorpionen kommer vi nu att se den svenska högern TOTALFÖRGIFTA svenskarnas verklighetsuppfattning via sina medier. Se t.ex. föregående blogginlägg om DN. Men eftersom Skorpionen är det destruktiva tecknet kommer högern troligen också att begå självmord genom sin manipulation. Löfven-effekten uteblev helt, det var en högerkonstruktion från början till slut. Men när höger ökar trycket på sitt fanstyg, DÅ kommer det sovande folket äntligen att vakna. Frågan är bara om Sverigedemokraterna blir största parti vid nästa val, eller om socialdemokratin förstår vilket historiskt svek de är på god väg att genomföra. 

Stämmer misstanken att de redan är helt infiltrerade av näringslivet, är det bara efter plan. I djurriket finns det exempel på hur ena parten går under efter genomförd parningsakt för att säkra monstrets överlevnad. Rovkapitalet kommer inte att behöva Socialdemokraterna längre, de nyttiga idioterna har fyllt sin funktion på vägen mot (och detta förstår inte Rovkapitalet) den yttre intervention som kommer att ända den vite mannens terrorregim på Jorden. Det är bara på den här upphöjda nivån man kan se någon ljusning överhuvudtaget!

När Vattumannen kommer, då är det Universum själv som kommer att vilja ha ett ord med i laget om vad människorna sysslar med.


*****


PS. På tal om Saturnus stora och komplexa formationer. Det här inlägget utgör ett symmetriskt helt och en motbild till föregående inlägg om Wallströms kontrast, Fiskarnas Maria-Pia Boëthius (Platons stora tradition). Tänkte att jag borde nämna det. 

Merparten av denna blogg har för övrigt skrivits från Saturnus, så på dessa tolv-femtontusen sidor finns implicita sammanhang att sysselsätta eftervärldens forskare i flera år.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag har tidigare nämnt en f d arbetskamrat född en dag före Wallström (dock inte i samband med inlägg om henne) och som alltså har samma månhoroskop. Men det rörde hans medialitet, han "får besök" av avlidna släktingar och vänner enl vad han har sagt. Vad jag då inte tänkte på var att han faktiskt också berättade att han hade förköpt sig och skuldsatt sig över öronen, så att han till slut blev föremål för skuldsanering. Därför är det rätt slående att läsa det här. Han hade väl samma "Vill ha-mentalitet" som Wallström, men hans vaktmästarlön (serviceyrken var det ja) räckte ju inte till för att finansiera allt, och då gick det som det gick. Det här är ju kanske tio år sen, så jag hoppas att det har rätt upp sig och att han inte gör om samma misstag.

Seaward sa...

Jag har, sorgligt att säga en bror född med Jupiter i Kräftan som förstärker den negativa Mars i Skorpionen. Detta har lett till en så förtärande avundsjuka på andras materiella välstånd att hela hans mentala välbefinnande har rubbats av detta. Hans fall är inte alls olikt det du beskriver.

Det ser mer om mer ut som att astrologin (allmänt och inte bara jag på den här bloggen) djupt har missförstått vad antiken menade med att en planet var "upphöjd" resp. "fallen". (Jag måste forska i detta!)

Jupiter är ju upphöjd i Kräftan, men jag har tyckt mig se mer problem än fördelar med den placeringen (har ett fall av självmordsförsök och en emotionellt helt "inkontinent" själ där Jupiter bildar stor triangel i Vatten). Du kanske minns att jag skruvat på mig flera gånger angående den förmodat extra ädla Saturnus i Vågen. Jag har väldigt svårt att hitta några helgonlika fall där man kan peka på att Våg-Saturnus är det som bidragit till de ädla egenskaperna... Wallströms Satrunus är ytterligare ett fall där man inte är riktigt säker på om Saturnus verkligen ger en äkta önskan om Alla människors välgång...

Avgörandet fälls förstås med husen baserade på den fysiska ascendenten, men den får allmänheten leva utan...