Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 augusti 2014

Moderaternas valupptakt (Det korrupta sinnets vinklingar)


Svenska Dagbladet uppger att Moderaterna låter föredettingen Reinfeldt hålla ett öppningsanförande inför samma högtidliga press som han besvärat delat säng med under åtta katastrofala år. 

Presskonferensen startar 11.30 vilket ger ett nästan osannolikt horoskop, till lika delar Reinfeldts eget och det för nymoderaternas födelse (ett mörkläggningsprojekt för att betjäna Storfinansens önskemål):

Klicka för läsbarhet

Nymoderaternas horoskop, med självtjänandets och vinstens emblem Jungfrun stigande i öster och ett sinnelag i egocentreringens Vädur, studerades första gången i det här inlägget. Månen i Väduren anknyter dessutom till Sveriges nationalhoroskop.

Partiledarens brutalt själviska konfiguration har ägnats mer utrymme än någon människa rimligen kan vara värd. Men nu är det den mannens vanartade ideologi som ledde landet till en så grotesk urspårning att han i själva verket avslöjade - ännu en gång i historien - att Jungfrun faktiskt arbetar för lönen eller profiten. Och den som lägger sin ribba så lågt blir själv en fiende till det allmänna bästa - en skadeinsekt i det allmännas spannmålsbodar. Just som vi sett moderaterna bete sig i alla utförsäljningar av kommunal egendom till vänner och bekanta (8e huset = korruptionens sektor).

Det är ett pragmatiskt Jordtecken som således saknar idealitet och som varje människa som har det aktivt i sitt horoskop måste ta tydlig ställning till.

Utifrån horoskopets utseende är det lätt att se hur Reinfeldt kommer att följa upp den generande lögnpropaganda han lät någon reklambyrå i Stockholm sno ihop och som inte ens den borgerliga pressen kunde acceptera. Stockholmsmoderaternas normala språkrör DN, dömde t.ex. ut 4 av 6 partiets valaffischer som ren lögn!

Reinfeldt: "Öppna era hjärtan för de utsatta"

Och vad håller denne Reinfeldt egentligen på med? När han uppenbart havererat i rollen som "Landsfadern" - han som bar på svenska folkets förtroende - där tycks han nu bytt kön helt och spelar Moder Teresa för alla världens utsatta.

Den mannens sliriga försök att rida på alla till buds stående aktualiteter, saknar motstycke! Miljöpartiets debattartikel i SvD är både avslöjande och generande för moderaternas sökta svammel och flip-floppande.

Alla vet att han enbart betjänar det globala finanskapitalet, som bär det yttersta ansvaret till att vår värld är så här hemsk.


Tillägg. Den 24 augusti återkom jag till horoskopet för denna dag och drog en del paralleller mellan det och Reinfeldts födelseögonblick.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar dig Siewert! Jag trodde verkligen bloggen var död. Jag kikar in här för att förmedla en liten länk till de som hittat hit och vill på ett enkelt vis fördjupa sig i Jyotish: https://www.youtube.com/user/KRSchannel Denne herre, Kapiel Raj kommer från Indien men huserar numer i Usa. Han är mycket pedagogisk, men saknar Siewerts djupa filosofiska tänkande. Jag kan bitvis tycka han kan vara litet ytlig, men han kan sin vediska astrologi!

Give it a try!

Mvh/Specsavers

Anonym sa...

Och för att tillägga: (jag minns min egen aversion mot månhusen här på bloggen) Nakshatra har mer betydelse än vi kan förstå! Ringakta ej månhusen!

Seaward sa...

Det har varit fullt av andra vägar att utforska de senaste åren. Just nu är det stiltje men när i nästa rusch griper in kanske jag slukar slukar kunskapen om nakshatra-tänkandet. Det är rimligen en mycket gammal tradition (givet inte minst hur viktig månen var för babylonierna). Tack för länken!

Anonym sa...

Vi är nog många som anser att Reinfeldts tal idag var hans både symboliska & politiska självmord.

Havsörnen sa...

"Alla vet att han enbart betjänar det globala finanskapitalet"

...vilket dagens avslöjande om Wallenberg och saudiaffären påpassligt belyser.

Anonym sa...

Tack för en intelligent blogg. Glad att du fortsätter posta.

Reinfeldt vill få bort blickarna ifrån plundringen av svenska välfärden, överföring av våra gemensamma resurser till skatteparadis. Svensken skall vara rädd för flyktingströmmar. Han är genomfalsk.

Anonym sa...

http://snaphanen.dk/2014/08/17/sondagskronika-en-dares-forsvarstal/#more-180367

Seaward sa...

Det är sant. Har aldrig insett så tydligt som nu att den politiska högern är en marionett för dem som plundrar Sverige, vrider ut landet som en trasa. Rovkapitalismens signaturer är skriven i stor stil över hela eländet.

Anonym sa...

Detta tal av Reinfeldt hyllades av Aftonbladets Lena Mellin som tyckte det var "modigt" gjort av Reinfeldt att prata om detta. I ett massmail till mig skrev att hon inte hade röstat sedan 1980. Nähä och? Aftonbladets kolumnister, och speciellt Mellin, attackerar som vanligt vänsterfalangen och hyllar allianspartierna i valtider. Mycket märkligt att en socialdemokratisk tidning har kolumnister som Lena Mellin. Expressen däremot står bakom de borgerliga och på så sätt har alliansen ett stort stöd inte bara av sina väljare utan också av en stor tidning. Vänsterfalangen däremot har i det stora hela tappat Aftonbladets stöd och det tack vara såna som Lena Mellin. Ett val som det återigen kommer bli svårt för S och V att vinna.

Anonym sa...

Med tanke på den bok som Reinfeldt kom ut med 1993 där han gav SIN syn på det egna folket (men som han inte vill kännas vid idag), och den politik som han nu har fört i 8 år OCH sitt undanglidande beteende, så visst faan är det djävulen själv som vi har fått som statsminister.