Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 29 juli 2018

Joe Laberos fingerfärdighet med pengar
När jag såg att illusionisten svekfullt bryter ett åtagande i Las Vegas för att han fått vittring på ännu större pengar i Kina tittade jag till hans horoskop och upptäckte att det är samma sol- och måntecken som Fredrik Redlös, han som genast stack till Bank of USA för att dra in storkovan när inte svenska folket villa ha honom längre.  

https://www.expressen.se/noje/alla-laberos-shower-i-las-vegas-stalls-in/

Politiken måste ha slitit hårt på Ren Svält eller också är det dåliga gener, för man måste söka ungdomsbilder av honom för att - möjligen - se några procents look-alike-faktor mellan dessa två födslar i Kräftan, den passionerade närighetens tecken, och ett psyke som söker rationalisera den här soltypens instinktiva opportunism. Det kan också vara att Labero, som den scenartist han är går till plastikkirurgen en gång om året som en annan fjolla.


Finns det då någon skillnad i horoskopen som förklarar att den ena blev en pajas och den andre en ehh, politisk pajas?Ex-politikern har en känd Jungfruascendent vilken här inte används. Istället Solen i Kräftan som förstahusmarkör för att underlätta jämförelsen.

Labero är ett par år äldre och hamnar i inre kretsen. Här ser man direkt en bekräftelse på att Solen-i-Vatten baserad på Månen-i-Luft perfekt funkar med hans jobb att bedra och lura sin publik via "dissociationen" - de här elementens tendens att glida ifrån varandra eller där man säger ett men gör ett annat. Reinfeldts falska Nya Moderater var ett exempel men illusionistyrket har jag nämnt förr som ett bra "legitimt" sätt att uttrycka den här hala och substanslösa naturen. 

Och Joe Labero har verkligen den varan i övermått för inte bara Solen "dissocieras" från sin disponent Månen utan även Månen från sin! Ex-politikern har en mycket, mycket enklare sinnelagskonstruktion med Månen i Vågen snyggt uppbackad av en Venus i Lejonet som får honom att drägla efter ledarskapspositioner. Labero däremot har sin psykhärskare i den undflyende och näriga Kräftan så att det verkligen inte finns någon stabil moral i människan alls. Och tursamhetens Jupiter stöttar denna fludida vattentyp. För en framgångsrik karriär finns det knappt något bättre än när den utagerande Solen får uppbackning från Jupiter via samma element.

"Falsk som vatten" sade Hans Alfredson, "sann som vatten" sade de gamla kineserna. Men den orientaliska visheten tillade att den som förlorar troheten mot sig själv medan man "rinner på" i livets flod faktiskt blir det motsatta: en genomfalsk varelse. 

Men återigen: Joe Labero har hittat ett av de få områden där man kan vara falsk som vatten och både dra ned applåder och tjäna storkovan på det. Illusionister är nog mänsklighetens lägsta avskum, de har inga övernaturliga krafter så de fuskar istället och gör barnshow av det.

RenSvält har som den civilekonom han var utbildad till sin lyckoplanet Jupiter i pengarnas tecken, Oxen, en rätt slätstruken placering som inte påverkar något av hans stora Ljus (Solen och Månen). Tvärtom finns en aggressivitet knuten till hans syn på stora pengar (Jupiter förstorar allt) det är Oxens härskare i Eldtecknet Lejonet som inte drar jämnt med det materialistiska Jord-tecknet. Den här brun-orange blandningen har jag kallat "egenmäktighet" som när RenSvält stal från Sveriges fattiga och delade ut pengarna åt de mer välbärgade, mer ju rikare de redan var. Också RenSvält är därför "falsk som vatten", men hans karta uttrycker det på ett annat sätt och via andra symboler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.