Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 19 juli 2018

Hur Branden kostade regeringen all trovärdighet

Upptagen av annat inser jag först idag hur länge bränderna i Sverige pågått och  hur de vuxit sig bortom myndigheternas kontroll. En brandman i Expressen får inrikesminister Morgan Johansson (s) - en gudlös ateist - och hans regering att framstå som ett gäng kompletta idioter. 

"Att Johansson pratar om 'brandflygen från Italien' har nog ingen undgått. Men är det EU och Italien som är lösningen för Sverige? Är det dit vi ska ringa så snart en brand gått över styr för att vi själva inte har utbildad personal...?"

Först NU, efter att andra länder kommit till undsättning med vattenbombning från luften, har regeringen fattat att de åtminstone för syns skull måste sätta in militärhelikoptrar och återkalla semestrande piloter till det nationella krisläget. Det är tsunamin en gång till...

Gissa om det här kostade socialdemokratin överskådlig framtid som trovärdiga ledare för landet. Partiet kan lika gärna skrotas efter valet och de bäst lämpade omgruppera sig under nya namn...

Samtidigt är det lite av en tragedi, för nu går Sverige ur askan in i nästa eld. Högern är inte bara inkompetenta utan också onda i sinnet och hatar det goda Sverige de i vilket fall bidragit till att montera ned...  En skrämmande stor del av befolkningen har ännu inte fattat hur vidrigt livet i landet kommer att bli under en stålbadshöger, och detta folk - som aldrig borde ha fått rösträtt - kommer naturligtvis att lägga makten rakt rakt i händerna på det vidrigaste av det vidriga.

Jag har idag korrekturläst argumenten i den kommande boken om Vågen som landets korrekta rollmask. Några av dem finns eller har funnits att läsa på bloggen och några är nya. Då kapitlet är färdigt lägger jag ut den här dagsfärska ytterligare bekräftelsen på Våghypotesen. Detta evidens är inrikesministern själv! Johansson har nu pladdrat en gång för mycket och "i princip" lovprisat den svenska Räddningstjänsten under brinnande inferno. 

Hur passande inför en sådan här total nolla är det inte att hitta hans ansvarstagare, Saturnus, i det "fallna" tillståndet i mytomanen Väduren (subjektivitet utan faktabas) och - och här kommer det viktiga - i Vädurens 21a grad, opposit Sveriges Vågascendent i 21a graden. Morgan Johanssons sliriga säljsnack går rakt emot den klokskap som Sveriges rolltyp Vågen ändå sitter på.Porten ned till det brinnande Inferno (2a penninghuset).
Ateismens hånleende Satan är dörrvakt
till de förtappades reningsbad.
Ex-politikerns ankomst är "hett motsedd" där nere...Finns det någon rättvisa i landet (men det gör det inte), ska den mannen aldrig mer ha ett offentligt förtroendeuppdrag. Låt det privata näringslivet få honom direkt - det är ju där karriärpolitikerna ändå hamnar till sist.

Att hela Sverige brinner lagom till valet ser också ut som en tanke eller snarare ett järtecken av sällan skådat slag. För den som närläser verkar krönikören Johan Hakelius smygspana på den här bloggens tendens att förvandla aktualiteter till omen och återanvända på ett raljant sätt. Senast i en Expressen-krönika ett dygn efter att jag astroanalyserat skitrulltrapporna som Stockholms Lokaltrafik köpte in från USA. Vad ska han då inte skriva om detta land i brand? 

Men minns att den här bloggen var först, Hakelius bara parasiterar (och tjänar pengar på sina krönikor). Den här bilden använde jag den 2 maj som vinjett till ett välläst inlägg, apropå sommarens historiska "60-talet bränder":


Eftersom den tidigare rekordbranden i Västmanland inte kommenterades 2014 kan kartan läggas ut nu, mest för att jag såg att Wikipedia har klockslaget för larmet till Räddningstjänsten:


Även denna ekonomiskt kostsamma storbrand är ett argument för bloggens nationalhoroskop eftersom Saturnus 2014 passerade Vågen och vid brandtillfället bara befann sig två grader från den hypotetiska ascendenten. Den prominent placerade Solen är en ILLGÖRARE för Vågen i öster och dess disponent, Månen, ligger i 12e förlusthuset. (Det påminner om samma vattenbrist som rådde hos brandkåren fortfarande 2018...)

Men mer intressant är vad som händer runt ascendenten i Vågens 6e grad. En gnista från någon skogsmaskin startade branden och vid Surahammars östra horisont har just den demoniska rovdriftens Rahu i naturprofitören Jungfrun stigit några grader över horisonten men befinner sig nu i den materiella förlustens 12e hus. Samtidigt stiger eld- och katastrofplaneten Mars och är bara tre grader från ascendentgraden, står därför är belägrad mellan två distinkta illgörare. (Mars är inte bara i grunden en skadegörare utan för Venustecknet i öster också en "verksam illgörare".)

Och, som sagt, Liemannen, den stora Avverkaren, väntar lite längre in i 1a huset.... Den brittiske astrologin fann i sina undersökningar att Saturnus ofta var inblandad i brännskador mot huden och dubbelt sant måste det vara när BÅDA de naturliga illgörararna möts i samma tecken (tre illgörare faktiskt om man räknar in Rahu). När det gäller Saturnus blir det dock en mix av elände och välsignelser eftersom den också är en Begränsare och en vän till Vågen. Saturnus talar således om en (långt) senare begränsning av eldens härjningar.

Jag har ett anonymt fall där vederbörande har ett ovanligt stort eldsmärke på kroppen och där Mars och Saturnus bildar en konjunktion och båda angriper den fysiska kroppen (ascendenten) via aspekt. Astrologin "funkar" inom alla verklighetsområden man nu orkar spalta upp Livet i...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.