Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 augusti 2024

Regeringen Kristersson - bara odugliga eller lejda av andra än folket?

"Folkmord medels inkompetens."

Morgonradion P1 (240813) och därefter s-kritik i Expressen mot försöken att snygga till energiminister Ebba Busch totala fiasko i sin roll föranleder frågan: har en regering någon "själ"? Och vad säger i så fall denna speciella markör i den hinduiska astrologin?

Ulven Kristersson visar upp sitt kabinett den 18 oktober 2022 och tar man midnatt som hållpunkt är horoskopet precis lika odugligt, ineffektivt och rikemansfavoriserande som landets majoritet tvingats uppleva med skenande kostnader. Minns Sideriskas "spådom" om den kraschande välfärds-Jupiter som kommer att ge svinerier från de bemedlade när de söker bevara sin förmögenhet?

Fastighetsägarna har inte mer än hunnit tvinga fram saftiga hyreshöjningar för 2024 (genom att VÄGRA tala med hyresgästernas företrädare) förrän det är dags igen. Redan sommaren 2024 begärs 15% ökning för 2025 av den som hyr sitt boende. Marknadshyrorna införs nu bakvägen och värre än så, alla hyresgäster, oavsett "marknadsläge", är förlorare. Det är en obehaglig känsla att ens nattsömn under tak är på nåder av en GENUIN NATIONENS FIENDE. 

Kan regeringen Kristersson avsättas och en handlingskraftig och futuristisk politiker tillsättas via (antidemokratisk) kupp? Svenskarna är dessvärre för pacificerade för att kunna åtgärda den kantrade skutan. Hoppet står nu till så mycket skit i omvärlden att den svenska överföringen av medel från folket till en ny typ av överklass tvingas bordläggas, kanske för alltid om "Vattenbärarens tidsålder" kommer snarare än någon velat tro (senaste skrämselskottet och att Golfströmmen kan stanna mycket tidigare än tidigare beräkningar visar på). Det kommer att behövs en enorm katastrof för att väcka det här själviska folkets känsla för att bistå varandra. F.n. har "eliten" begränsat Vattenbärarens symbolik till att gälla dem själva, den privilegierade delen.

https://www.altinget.se/artikel/har-ar-alla-ministrar-i-ulf-kristerssons-regering


Faktum är att regeringen Kristersson presenteras under en bedrövlig himmel och som helt bekräftar dess värdelösa politik och många ändringar i fascistisk riktning. Kartan är kolorerad för att se ur som attityderna är positiva: den vindflöjelaktiga Passionen (orange) - så tydligt "människoartens variabla natur" - attraheras av Ljuset (gult). Men vad är detta för Ljus? Äkta eller falskt (djävulskt)?

Med ett klockslag (här passar dygnsstarten bra att använda), kan de tre kvaliteternas förhållande till övriga faktorer bättre avgöras än de många "träningshoroskop" på bloggen som väljer enbart psyket (Månen) och resonerar som sinnets (subjektiva) begär vore potentialen för även den manifesta verkligheten. Ett genuint stimulerande och kompromisslöst föredrag från f.d. moderata politkern och numera katolska prästen Thomas Idergard kan f.s. ses som det tredje i ett längre avsnitt på AxessTV:

https://www.axess.se/tv/virtues-and-vices/session-i-the-pillars-of-western-virtues-and-vices/

Som f.d. högerman måste denna människa ha genomgått ett otroligt inre uppvaknande (horoskopet har passande nog marknadens Månen i näriga Vatten-Krabban och för generellt tankarna till Ebba Busch och hennes obotliga maktfixering och sliriga tunga.


Men jesuitpråsten har en själssignifikator (atma karaka) av högsta kaliber enligt nyplatonisten Proklos mappning av Platons "yngre gudar" på en typologi av samhällsmedborgare. Detta både visar att själen dock inte är detsamma som försöken att teckna dess "klädnader" vid ingången i tid och rum, samtidigt som astrologin på sitt underfundiga sätt antyder att även den lägre världen bär på omen som för tankarna till det högre, för den med ögon att se och öron att höra..

Under många århundraden kommer inrikes säkerhet eller Krabban att stiga i öster i oktober varje dygn om tillfället att presentera en ny regering håller i sig. Det här landet är inställt på att gynna sig självt och minimera riskerna mot det. (Kräftans bas är näring, komfort och skaderiskminimering.) 

Den här regeringen har valts av ett ovanligt bedövat folk eftersom Krabbans härskare - det irrationella begärets Måne - stiger i sitt eget tecken. Och den Månen behöver stark uppbackning för att inte leda käpprätt åt helvete. (Ett rasistparti fick 20% av rösterna!) 

Styrkan att korrigera den "irrationella själen" saknas när den paras med Solen i Vågen som gömmer sig i 4e huset för inrikes komfort - detta är Ulven Kristersson som landets nya Sol och som genast bygger sig ett gym för skattepengar för att kunna bygga kropp istället för att regera med fast hand. (Nu grenar den här sol/mån-kombinationen ut sig i många undertyper, men Solen i 4e tecknar närmast en ovilja att styrka med fast hand - det är förstås den demoniska "marknaden" Kristersson hoppas ska göra jobbet åt honom...) 

(Missa inte hur jesuiten Thomas Idergard har Saturnus som urviktig planet, vilket jag i inlägget om Proklos förklarade som även min räddning undan ett skräpliv under Månens eller konsumtionsmänniskans generande karaktärsbrist. Idergard dök strax upp i tv-tablån som en "jungiansk synkronicitet" och bekräftelse på korrektheten i påståendet. Bloggen har även tidigare angivit Saturnus - "den stora illgöraren" för ytlig och ofilosofisk astrologi men omistlig för den som är destinerad att se det ateistiska samhällets alla lögner i detta liv.)

Krabba/Vågskålar är den misslyckade moderata statsministern Reinfeldts mån- och soltecken fast i ombytta positioner och även stolpskottet "finansminister" Svantesson missköter sig via denna kombination. (Bästa utfallet har jag faktiskt sett i rent sociala yrken där Krabbas modersinstinkt fungerar med Vågens vilja att skapa "frid i huset". 

Båda tecknen är "passionerade" men Vatten och Luft gör sig (förutom den sociala ådran) bättre som skådisar som fejkar roller än som starka positioner i termer av medfödd karaktär. (Zelenskij har Månen i Krabban och en mer fanatisk patriotism har aldrig skådats, han är så djupt inne i rollen att han aldrig kommer att komma ut. Men här saknas förstås Vågen, Zelenskij har Ebba Bush:s fullmåne där Solen står i härsklystna makttecknet Stenbocken. Underligt nog lyckas inte ens denna starka Sol håller Mån-Krabbans subjektivism i schack - det blir perioder av mångalenskap av det mest hårdnackade slag.) 

Svenska regeringen är enligt kartan en ynkrygg men det är folket som valde den. Den här kartan påminner om att kvaliteterna och elementen måste vägas mot planeterna och inte minst VAR (i vilka) hus planeterna befinner sig. Se krigaren Mars och dess bedrövliga placering i 12e huset för den ONDA DEMONEN eller världsliga förluster. Putin behöver bara nysa för att regeringen på sitt inkompetenta sätt fullföljer föregående regerings lika ynkryggiga klängande vid mamma USA:s kjolar. Nato och speciella avtal med USA blev det och Mars i 12e visar väl hur himmelen ser på denna fega eftergiftspolitik fast Ryssen inte ens hotade Sverige innan landet själv skriv in sig på deras svarta lista för fientliga nationer.

Vad är det då för "gruppsjäl" som fyller Rosenbads rum under de här fyra åren under Ulven Kristersson (för mer än så lär han inte få)? Längst kommen i sitt tecken är Venus vars ledning i Jungfruns 30e grad inte hotas av någon. Men Venus är "fallen" i detta tecken och ofta påfallande självtjänande (om man tittar noga för horoskopinnehavarens förehavanden - se nyliga inlägget Sellout) och allvarligare än så, den disponerar soltecknet som hade behövt vara välinformerat och handlingsstarkt för att styra upp den irrationella Månen i Vatten som här lätt förfaller till lögn och dikt, apropå inte minst Romina och Ebba och flera andra diskutabla tillsättningar.

Nu är regeringen Kristersson med några enstaka underlag inga sadister (preppern Bohlin verkar ha ett udda inre liv), och "passion/ljuset" påminner att de verkligen tror sig besitta lösningen. Men då måste man minnas det övergripande nationalhoroskopets prioritet över fyraåriga regeringsbildningar. Nationen sägs ha tagit död på filosofin (9e huset) vilket reducerar den till ett ideologidrivet land (11e huset) och därmed ett drevens land som inte har förstånd att genomföra mer än en idé åt gången och detta helt utan någon kontroll om man agerar med eller mot den moraliska världsordning hinduerna kallar Dharma (hus 9). 

Regeringen Kristerssons 11e-husideologi är som alltid när en regering presenteras i oktober Oxen. Ett arbetsdjur, en slav, en symbol för arbete och föda för dagen. Till Sverige föds inga själar som kommit värst långt på sin andliga resa och därav ett tystat folk som knyter näven i fickan (eller kompenserar sig genom illegal tv-strömning).

Nationalkartans 11e är mer intressant än den logiska kopplingen mellan rollen som landets murbyggare och beskyddare (Krabban) och Oxens slit penningoket. Sverige "föddes" med regeringsformen 1974 och påminner om en äldre tid genom att Vågskålarna i öster gör Lejonet - Hans Majestät - till 11e-husidealitet. Därav landets kluvenhet eftersom kungahuset favoriserades och fortsätter favoriseras trots att republikanerna slåss mot svenska folksjälen i ämnet. Nationalkartan har en exceptionellt illa grundad ascendenthärskare (Venus baserad på en svag Saturnus). Inte undra på att landet drar mot yta och estetik och naivitet i övrigt. Landet ligger lågt i den kosmiska hierarkin.

Men mycket av komplexiteten kommer av att idealet om att "vara kung" stämmer illa med Lejonets härskare (Solen) som i brist på filosofi i 9e blir en simpel show-off, en vräkig individualist. Ideologihusets ägare Solen har gaddat ihop sig med Storfinansen i en illgörande elit (hus 5) som gynnas pga. svenska folkets (Månen) låga medvetenhet och fåniga stirrande mot Stockholm som något att åtrå. Detta bör betonas: att sakna både filosofi och religion (9e huset) är illa men Solens verksamt onda natur och dessutom i elitens 5e hus gör den svenska ideologin (11e) till en ren mardröm.

Folket har korrumperats redan av den lilla välfärd som stacks åt dem under socialdemokratins uppbyggnad av landet. Redan 1974-kartans 5e elithus visar att en liten ideologisk grupp som innefattar Finanseliten (Jupiter) börjat bygga det nya Fattiga och Rika-Sverige som på senare år blivit tydligt. Men man måste stå utanför den charmade kretsen i 5e för att se det. I sig njuter dessa svenskar stort men "verksamt ond" betyder att de lämnar ett HORRIBELT ARV till sina barn. 

*****

Svenskt Näringslivs Sven-Olof Dunfält (fånigt omstavat "daun" för att låta adligt) har först i Expressen och nu åter i DN förklarat hur hemskt det är för den nya eliten att de mest behövande får arbetstidsförkortning. Den nya eliten som indikeras via kortslutningen Lejon/privilegieeliten i femte återkommer även på den här mannans himmel. (Medierna och politikerna använder inte längre ordet "respektavstånd" - varför arbetslösa SKA svälta för att inte sticka de arbetande i ögonen. Verkligeten har nu blivit värre - t.o.m. låglönejobbare klarar inte ekonomin på sin lön. Samma sadistiska princip från Svenskt Näringsliv et al. gäller även i frågan om kortare arbetsvecka.)

Huruvida Lejon/Vattenbäraren är en solid signal om karaktärssvaghet eller en tillfällighet vet jag inte, men vill minnas att den här axeln, som beskrivits som kosmologisk (central sol omgiven av luft/rymd) också funnits hos någon enstaka visionär. Men redan månascendenten skickar varningssignaler i fallet Dunfjäll: Månen och Demonen Rahu (Drakens huvud) visar hur väl kartan anknyter till det oerhört korrupta överhets-Sveriges 5e "elithus". 


Noterade att Camilla Läckberg också har Lejon/Vattenbärare i sin karta och denna civilekonom är ett praktexempel på landets låga verkshöjd, bara det säljer är allt förlåtet. Nu kränger hon via sitt "vårdengagemang"  bluffbehandling med värdelösa laserstrålar mot allsköns krämpor (magnetiska mirakelarmband i ny skepnad). Hon är kanske landets mest oseriösa företagarkvinna som nyligen ålade sig ur frågan om hon använder spökskrivare och likt Carina Berg med överallt där det ska signaleras girl power, goodwill och förträfflighet. Har jag sagt att Sverigehoroskopet saknar filosofi och därmed också moralisk fiber?

 

PS. Daunfeldt var påtänkt för en kommentar redan i juni, men det stannade vid en opublicerad karta och en skärmdump ... åter från DN.

Planen då (triggat av annat ämne, arbetskraftsinvandring) var att diskutera en ärkekapitalists själsindikator (atma karaka). Tolka loss själv! Trettionde graden av ego-intressets princip och Vädurshärskaren Mars involverad i "elitaxeln"... 


Intressant också att jämföra med fd närighetsivraren Thomas Idergard här ovan. Något motsvarande behov att undfly schackrarnas grad i helvetet tror jag inte Dunfält kommer att erfara.. Saturnus emfas på Väduren har en bit kvar till Skorpionens fördjupade insikt i tingens ändlighet. Och njutningslystnaden (Venus/Jupiter) i Vågen talar också emot en man av rätta virket.


Återblick

Några rubriker som fångade blicken bland över 150 inlägg taggade Sveriges planetära cykler (nyliga till äldre):

En av få "profetior" bloggaren försökt sig på och som slog in till 100%. Där, 2015, eller ännu tidigare, noterades som sagt att den verksamt onda storfinansens Jupiter förebådades innebära de rikas neuros och vad vi nu vet avsiktliga åderlåtning av svenska folket genom prishöjningar i varje led. Alla med något att profitera på, el-leverans eller annat, brandskattar nu de svenskar som inte lyckats (eller velat) bli något annat än slutkonsumenter. Idén med ny atomenergi som binder upp el-priset i 40 är passar väl rubriken "Lilla döden" som rådande sub-cykel döps till.

De här åren rymmer flera emblematiska tilldragelser som illustrerar att Sverige faktiskt dött (andligen). Det vare spännande att som flugan på väggen se alla de domsscener som kommer att utspelas på "andra sidan" när nu levande makthavare gått ur tiden.


I föregående inlägg om Proklos sociala kategorier noterades Solen som domaren. I den här udda bilden tycks Horus-falken (t.v.) snarare än Osiris övervaka "vägandet av själen". Varför Horus inte uppträder i sin dödsrikesskepnad Osiris, vet jag inte. Kanske en fejkbild i "egyptisk stil"... Kvinnan längst till höger är uppenbarligen Osiris maka Isis vilket borde göra domaren till "Horus den Yngre" enligt wikipedia. Men han håller också faraos insignier i händerna vilket förbryllar (läste för lite egyptologi när det begav sig).

Schakalen t.v. under Vågen är Anubis, balsameringskonstens gudom (vilket spikar domstolscenen efter att tiden runnit ut) och t.h. visar ibisens huvud att Thoth (Hermes eller Merkurius) flitigt antecknar själens "karma" i Livets bok (för att blanda nationernas varianter på den eviga vishetens beståndsdelar).


Inga kommentarer: