Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 augusti 2024

Svantesson och petandet med ekonomin

Andreas Cervenkas överblickande ekonomikommentar är allt en sifferignorant behöver. Häromdagen lät finansminister Svantessons 60 miljarder mycket, och en del skribenter har redan visat hur lite de förstår som inte talar ut.

Bloggaren har kommenterat Svantesson förr och hur hon är en Fredrik Reinfeldt och tillskyndare av nattväktarstaten där all samhällsservice är minimerad - de rika kan köpa sina tjänster från någon Privat leverantör, men folket är staten och avhängig av den och får det sämre. "Använd rabattkuponger du fattighjon"-Svantesson har Sol och Måne i spegelvända tecken med den eländiga statsministern men hur ser den här kombinationen ut i den packe av tolvtusen kartor bloggaren samlat på sig genom åren? 

Här måste inflikas att datasamlingen inte är opartisk, det hade inte räckt ens att blinda och peka på tidningsrubriker för en helt slumpartat datainsamling. Tidningarna själva är extremt partiska och väljer bort vissa människor vilka kunde ha gett underlaget bättre bredd. 

Det märks inte minst på att "högpresterande" horoskop till stor till kommer från 1900-talets början eftersom jag ägnade tid åt att spara alla Nobelpristagare (utom fejkpriserna i "Fred" och "Ekonomi"). Paralleller till Svantesson visar tydligt hur nivån spå horoskopen sjunker dramatiskt när man närmar sig dem som får press i vår tid! 

Sökmönstret för att inte ge en flod av träffar är: 

so.lib & ve.leo & mo.can 

Solen i Vågen med dess fundament Venus i Lejonet. Kombinationen är intressant eftersom den ses hos den smittsamt positiva och skärpta Kamala Harris. Det är en viktig "ömsesidig reception" med båda planeterna i den andres hemmatecken - även om Harris ultravitala norra månnod är viktig för henne).

Månen i den försiktiga riskmedvetenhetens och/eller protektionismens Krabba ingår också i sökmönstret. Eftersom detta är en ren symbol för NATUREN (där "äta eller ätas" gav den antika rubriceringen "den irrationella själen") och vissa forskare ser detta som symbol för Platons liknelse om "fångarna i grottan", bundna och inkapabla att se de verkliga väsendena därutanför, de ser bara skuggor fladdra runt på grottväggen. Andra menar att Platon med grottan syftade på helt kosmos och inte bara dess mörkaste nederdel (Naturen), alternativ komos innersta krets (Terra).

Jämför grottliknelsen med fd finansminister Magda Andersson och hennes slaviska fastkklängande vid "det trygga överskottsmålet" - i det fallet stod istället stora pengars Jupiter i trygghetssökande Krabban. Svantesson föddes samma år och därtill med Venus "småpengar" eller den ordinära människans ekonomi. Cervenka förefaller presentera vad hon sade i sitt anförande, men det han egentligen lyfter fram är en människa med en fånges grottperspektiv com inte ens förmår göra korrekta paralleller med USA. Skrämmande.

Träffarna var 13 stycken av lite drygt 12.000 kartor (där bara 2000 hade känd födelsetid, en faktor som därför inte används)

  1. Samuel Coleridge;21.10.1772;10:45; Romantisk poet med ett sedeslöst liv i smärta. Perfekt exempel på den njutningssökande lägre sidan hos alla tre planeterna! Månen i Naturens tecken drar ner "verkshöjden" på Sol och Venus som potentiellt tillhör den positiva polariteten (Luft/Eld) där "skönandarna" håller hus, inte minst poeterna.
  2. Jean Dausset;19.10.1916; 1:00, Nobelpristagare, upptäckter inom genetiken.
  3. Pierre-Gilles de Gennes;24.10.1932;11:20, Nobelpristagare men förstår inte min egen förkortning: "simple sys generl. to complex ditto"
  4. Ellie Greenwich;23.10.1940;12:00, pop-kompositör i den kända grupp som inkluderade Phil Spector och levererade många ikoniska hits från tidigt 1960-tal (COOP är så ur led med tiden att den alltjämt 2024 använder Ronettes "Be My Baby" - förmodligen är låtvalet förmedlat av inledningen till den bara något färskare långfilmen "Dirty Dancing".
  5. Catherine E. Coulson;22.10.1943;12:00, aktris, den underliga "damen med vedträet" i tv-serien "Twin Peaks"
  6. Catherine Deneuve;22.10.1943;13:35, aktris
  7. Kirsten Imrie;26.10.1967;12:00, kokaindränkt glamor (naken-) modell
  8. Elisabeth Svantesson;26.10.1967;12:00, referensobjektet
  9. Keith Urban;26.10.1967;12:00, Svantesson omges av två kokainmissbrukare (samma dygn). Urban var illa däran under sin tid som Nicole Kidmans partner.
  10. Carl-Michael Edenborg;27.10.1967, "kulturtyp", tidigare förläggare av "anrik" pornografisk litteratur och därmed i närheten av det dekadenta liv "kokain" representerar.
  11. Richard Bergfors;27.10.1975;12:00, vd för hamburgerkedjan MAX som 2014 varnar hela personalen för att rösta på s eller v !!
  12. Johnny Lewis;29.10.1983;12:00, mördare (under drogpåverkan) och ramlade sedan (drogpåverkad) ner från tak och dog
  13. Édouard Louis;30.10.1991;15:15, författare, sensationell fransk bok om den grymma Arbetslinjen. "Louis uträttar ensam mer än vad hela den franska vänstern gjort under de senaste fem åren" https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/21e9wr/jobba-jobba--do

Nummer 13 räddar i någon mån äran på vår tids skitar under denna astrologiskt karaktärssvaga konfiguration. Skulle förklaringen vara annan än den här ovan, måste man gå djupare i stjärnhimmelen och studera om det är låg kvalitet på de tunga (långsamma) planeternas positioner år 1967. Kinesiska zodiaken kallar detta Getens år men således ingen koppling till västerlandets Stenbock. I mina ögon har Geten framstått som självbekväm, lätt utbränd och skyggande från verkliga stordåd, men det är bara från en handfull kända fall. Kineserna beskriver enbart det positiva med varje års-tecken (visar en positiv livssyn i denna kultur):

https://thewoksoflife.com/chinese-year-of-the-goat/

 


Bara franske Louis är intressant i träfflistan eftersom han synat borgarnas "arbetslinje" och har ett känt födelsedatum (kulturlandet Frankrike är överlägset Sverige med sin astrologiska tradition). Hans födelse på eftermiddagen visar perfekt vad det handlar om. Den goda mänsklighetens Vattenbäraren (altruism, kollektivitet) står i zodiaken i ett förhållande som gör den instinktiva och därför bundna trygghetsvarelsen i grottan till Fienden (hus 6). Han offrar sin egen Måne - komfort och trygghet - för att distanserat kunna beskriva slavarna på arbetslinjen. 

Missa inte hur viktigt "det bästa huset" (filosofins 9e hus) är hos fransmannen. I Sveriges karta hänger Luft också tung i kartan men där är 9e huset dött. Landets förmåga till lögn och självbedrägeri utan motstycke!

Säg inte att den här bloggen producerar konsekventa resultat. Just bristen på synergi mellan Vattenbärare (Babylons "Den Stora") och den lilla sekteristen Krabban har ofta kommenterats. Väst-astrologin förlorade det filosofiska perspektivet som fortlever i Indien och ytterligare förtydligas genom antik grekisk filosofi (som kastar ljus över astrologins lärosatser).

Här måste man minnas att alla tecken "räknas" och det är bara när man förstått dem alla som insikten föds att jämlikhet inte finns bland själar på jorden. Individuellt finns dock godhet i varje typ av livsuppdrag, om så aldrig så litet. Regeringen Kristersson verkar var en lekstuga för själar på barnstadiet och frågan är om Folket kan se igenom detta. Och om så, vad annat finns att välja på? Det här är Sverige, med dess öde och plats i historien, inga som helt utopier i sikte att dra landet framåt.


Tillägg


Apropå inläggets ordande om ideologi inkommer Jan Guillou redan dygnet efter med en sedvanligt dråplig men egentligen tragisk historia om hur den gamla tidens höger byggde ett perfekt SJ vilken sedan marknadsfanatiska ideologer (sådana som Svantesson) förstörde allt. Mycket läsvärt och distinkt kopplat till vanartig Luft i 1974 års Sverigehoroskop, vilket som tidigare påpekat måste ses som en närmast profetiskt förutseende start för nyliberalismen - ABBA med engelskspräkig text om nederlaget (Waterloo) ödesmässigt synkad med landets nya horoskop.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dRJ5qz/sj-raserades-av-rent-ideologiska-skal

 

2 kommentarer:

Susanne sa...

Edouard Louis: Jag har läst alla hans böcker, och förstås blivit nyfiken på hans horoskop, så jag hade redan kollat in det. Alla hans böcker handlar om honom själv och hans familj, men är väldigt intressanta. I den första boken beskrev han sin uppväxt på ett så fruktansvärt sätt och skildrade miljön så oerhört deprimerande att man undrade om det verkligen var sant allting. Och eftersom jag såg att han har månen i kräftan tänkte jag att man kanske ska ta en del med en nypa salt. Men icke desto mindre är hans böcker fascinerande. Han är homosexuell och skildrar i en av sina böcker ett destruktivt och våldsamt förhållande, med missbruk i botten. Han har också skrivit en bok om sin mor, som också hade ett bedrövligt liv och äktenskap, men som lyckades ta sig ur det. Han har också skildrat sin klassresa, där han med tiden gjorde sig osams med en familj som "tog honom under sina vingars skugga" och hjälpte honom att ta stegen ut ur sin ämliga underklasstillvaro, tillika mobbad som bög. Så det är en komplicerad människa, men ingen "ond" sådan, och en viktig författare - med rätta uppmärksammad i hemlandet.

Seaward sa...

Tack för flera intressanta biografiska detaljer. De understryker att sökmonstret har problem men det alltid kommer som överraskning HUR det uttrycker sig. Har sedan länge slutat tro med kan avlocka några extremt detaljerade "sanningar" ur en känd födelsetid - även om skrönor florerar om österländska astrologer som "sett allt" om horoskopägaren.