Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 augusti 2024

Korruptionen i borgerliga skrytbygget Karolinska

Ett gäng läkare, tillika datorkunniga, hävdar att det är "smutskastning" när självberikande fiffel avslöjas. Det är it-teknik Karolinska inte ens har dokumentation på att den någonsin beställts. Det har runnit ner pengar i läkarnas / it-teknikernas egna fickor.

När bloggaren för tio år sedan började undersöka den indiska läran som "tweakar" planeternas verksamma egenskaper (till skillnad från deras naturliga roller) var osäkerheten stor. Sverige hade ett så vansinnigt korrupt horoskop ett det inte verkade stämma med verkligheten, rena tjuvstaten! Men genom åren har förståelsen djupnat. Även om socialdemokratin skapade ett nytt land med Regeringsformern 1974 vari kungahuset fråntogs politisk makt, måste man tänka på att ett frö såddes och dessutom ett frö som såg löftesrikt ut. 

Elitens och tursamhetens hus föreföll komma alla till del som högerretoriken alltid hävdat (blir de rika ännu rikare faller även smulor från bordet och kommer underklassens hundar till del).

Men sanningen är att de sådda fröna enligt hinduiskt synsätt representerade "verksam ondska" eller "brusten god karma". Sverige hade bytt karaktär och blivit en plats för samvetslösa skitar som sökte berika sig själva. Tidiga tecken var en skandalös och cigarrpuffande LO-pamp (1980-talet) som jag inte ens minns namnet på längre. Arbetarklassen hade skaffat sig later och sökte imitera den svenska eliten eftersom materiella värderingar var allt detta forna fattigland förmått. Sista spiken i kistan var insikten för några år sedan hur stendött det 9e filosofihuset i Sverige-kartan var. 

Nionde är "djupt upplevd koppling till den kosmiska moralläran" och sammanhänger med begreppet "samvete". I Sverige har kristendomen gradvis rensats bort - kyrkan samma konkurrent om själarna i den socialdemokratiska staten som i Hitlers nationalsocialistiska Tyskland. 

"Komisk morallära" är inte längre en verksam faktor i Sverige, här styr låga begär och marknadskrafter. Bloggaren påminde om att "konventionell moral" utgår från maktens 10e hus men blir rent hyckleri och dubbelmoral om 9e huset "djup" saknas. Apropå de trixiga läkarna på Karolinska var deras it-mygel inget nytt. En förvisso vänlig men likväl helt amoralisk it-chef jag jobbade några år under, förevisade han stolt senaste tricket för ett kvarts sekel till: bygga ETT system men prissätta det helt olika beroende om kunden valde "standard" eller "premium". 

Det var knappast visionärt utom kanske i Sverige. När internet var ungt kryllade det av shareware-versioner av olika fullt fungerande appar som mot betalning låstes upp och fick full funktionalitet. "Marknadens" tidiga variant av hacking som förlitande sig på att den hämmade programvaran skulle locka till köp. Med åren blev shareware-versionerna allt snålare och ibland började en kort användningstid räknas ned från första uppstart. 

Nu när hela mänskligheten lurats med smartphone-tekniken som kontrollerar dem på många sätt, behövs inte dessa primitiva shareware-metoder, men skurkarna på Karolinska har tydligen satsat på gårdagens kriminalitet: man nästlar sig in någonstans som göken som lägger sina ägg i främmande bo och mjölkar verksamheten.

Det intressanta är hur Sverige-horoskopet genom dess "planetära cykler" mognad och alltmer börjat likna det genomkorrupta frö som sossarna lade vid Regeringsformen 1974. Varför folket är helt blint och inget fattar beror på att de är så tillvanda sin underkastade roll. Månen (folket) befinner sig i 7e allianshuset, ett slags "komplement" till Sverige (via socialisering och arbetslinjen). Folkets ideal (hus 11) avslöjas genom den hinduiska tradition där man tar Månen som folkets punkt och räknar till 11e steget för att se vad människor utan makt idealiserar: händelsevis resulterar detta i elitens 5e hus som folkets "virtuella" 11e ideal. Svenskarna har fostrats till så löjeväckande slavmentalitet att de tar eliten till sina förebilder och vill ha det precis som de bemedlade, varenda svensk äter de förgiftade fröna till samma korruption båda Solen Ulven Kristersson och storfinansens Jupiter representerar i 5e elithuset.

Viktig debattartikel:

https://www.expressen.se/debatt/aven-villabarn-imiterar-gangens-valdskultur/

Jag kan intyga detta att detta hade börjat redan vid millennieskiftet, där ett "hippt it-bolag" i kulturmärkt hus i huvudstadens centrum fick rekrytera inhyrda tekniker för att möta orderingången (it-hajpen innan bubblan sprack). Bloggaren var tio år äldre än de flesta teknikerna och såg med distans hur unga it-nissar runt 23-30 löjeväckande imiterade den populära rap-musikens poser och uttryck. Banala plagiatörer av den amerikanska musikkulturen med rötter i underklassen. Här uttryck imiterade/ approprierade av välbeställda svenskar i lyxrenoverade lokaler i ett k-märkt hus i elitens Stockholm. Förråelsen har förstås nått nivåer idag som inte var tänkbar då. Debattartikelns intryck av "villabarnen" stämmer, det är underhållningskulturen som ansvarar för ruttnande länders "socialisering".

I dag, kan jag säga att den hinduiska astrologin har helt rätt: Sverige-horoskopet har sått "verksam ondska" under många år och de stora pengarnas Jupiter är visserligen olika stora beroende vem man talar med, men det handlar, som hinduerna säger, om "lätta pengar" dvs. utkomst av räntor och elitens rikedom automatiskt växer.

Jag har inte sett någon sajt om indisk astrologi (Jyotish alt. Jyotisha) som tryckt lika hårt som Sideriska siktet på planeterna som "verksamma illgörare" men så är Indien en gammal kultur och har säkert inte ett lika stendött 9e filosofi/samvetshus som Sverige. Under de moderiktiga kläderna skapar Sverige morgondagens rena slumbefolkning och det är möjligt att nationalkartan är unikt tydlig. Frågan är hur mycket folkets medvetande kan duperas tro de har tumme med "eliten" och rösta på det marknadsekonomiska/filosofibefriade systemet. (Länge till givet att inga politiska alternativ lockar en hypnotiserad folksjäl. Vilselett folk vill sin "frihet" och "lyx".)

Redan nu är den onda typen av Jupiter tydligt skönjbar. Under dess period 2020-36 kommer landet att förfalla enormt eftersom svenskarna blir korrupta så fort de närmar sig den privilegierade eliten (i tron att de är förebildliga). Föga fattade gårdagens arbetarklass vilket ris de band för egen rygg när de byggde bort inte bara fattigdom utan folkets förmåga att tänka självständigt. 

Samtidigt är ett nationella öde en stor sak, Dharma eller den universella morallagen är ur Jordens perspektiv ett normerande Öde och att stryka det ur människans världsbild har konsekvenser. Antingen söker man förstå Ödet (eller "Guds vilja") eller också gör man sig till den smärre existensens fiende (verklig existens finns inte på Jorden, den tillhör bara avgiftade själar). Sverige-horoskopet från 1974 är idag långt ifrån harmoni med Sveriges Dharma. Var vi förbannade från början?

 

Fördjupning - Sveriges relation till Dharma

Den röda pilen illustrerar en fortgående korruption av
Sveriges förmåga förstå vart världen är på väg.
Det normalt goda 5e huset, starkt ur styr.

 Det 5e huset ser gott ut med Solen i hemma i sitt "naturliga" hus medan ideologins eller folkkollektivets Vattenbärare är motsatsen till husets "naturliga" envåldshärskare eller kung, Lejonet. Jämviktens Våg i öster borde betyda att detta är en sann demokrati (som svenska medier aldrig tröttnar att predika för folket). Men för att fungera enligt idealet ska INTE Solen och överklassens Jupiter befinna sig här utan Saturnus borde vara den ledande planetära principen. Så såg det nu inte ut 1974. Solen och Jupiter är en verksamt ond elit, medan den ultimata rättvisans Saturnus är utslagen i 9e Dharma-huset och det är Demonens södra månnod som har en undertryckande funktion vilket kastar extrema frågetecken för landets själva själ (Solen). 

Har gör de rika sitt ryck och tillskansar sig gamla tiders "majestätiska" framtoning (5e var kungens hus i äldre tid). Religion/filosofi (9e) sätts på undantag och här inskärps en mycket låg form av Luft-elementets intellektualitet, långt från dess perfekta "andliga" uttryck. Sveriges gör sig själv till himmelriket och pratar sociologi i stället för människosjälarnas verkliga värdeskala. (I antiken käbblade de platonska filosoferna om hur många högre arter som fanns mellan jordmänniskorna och daimonerna i "den lägre luften". Kristendomen förenklade diskussionen maximalt och strök allt utom "änglar" men envist har en äldre tid levt kvar. Dödas osaliga andar (spöken) har beskrivits i tiotals säsonger av "Det Okända" visar att "låg folklig nivå" behållit äldre insikter än det officiella, teknokratiska och sekulära skit-Sverige. 

Den folkliga Månen ser inte imponerande ut som bihang (7e huset) till "landet", men dess disponent Mars befinner sig i 8e huset och detta är dödens hus. Ergo: folket har inta bara kvardröjande dålig karma från landets äldre historia utan också nyfikenhet på det okända. 

Detta har bloggen inte betonat tillräckligt när det 9e husets brist på religion och filosofi påtalats. (Snarast är religion något farligt som måste halshuggas/södra monnoden). Men eftersom 9e är dött eller svårt hämmat ur "Sveriges" perspektiv blir underordnade Månen/Folket svältfödda på verklig filosofi och forskning i ämnet. AxessTV (näringslivsfinansierat och i basutbudet) har då och då repriserat en ytterligt seriös fransk dokumentär om nära döden-upplevelser, men SVT är snåla med program som stimulerar det högre medvetandet...Vanligt folk ska inte tänka stort, de ska arbeta och gynna svensk BNP. Jag kan inte föreställa mig att svenskarna i stort tittar på AxessTV, detta är "elitens" egen kanal och uttryck för det lilla filosofiska liv som nu ändå finns i landet.

Astro-tekniskt ser 5e och 9e utmärkt ut vid första påseende. Båda dharma-husen (9e universell, 5e individuell) borde garantera hög mentalitet. Och 5e-ägarens Saturnus och 9e-ägarens Merkurius har en ömsedig reception vilket ytterligare borde stärka landets intellektuella välmående. Men detta tillstånd nås inte eftersom Demonen håller Saturnus kort och allt landet producerar är teknokrati och social styrning (social ingenjörskonst). Dessutom är inte bara Saturnus skadad av den lunära nivåns Demon utan även intellektets Merkurius står inringad av verksamma illgörare vilket perverterar landet. Individer (5e=individualism) snedvrider dess högre Dharma så att landet blir ett religionshatande, koranbrännande land, ljusår från vad Dharma lärt alla folkslag i alla tider.

Missa inte den astrologiska graderingen av 11e ideologihuset och 9e dharmahuset. Dharma är högre och 11e husideologi kan vara skadlig om den inte har ledning från en högre utblickspunkt.

Det tog flera år att inse hur viktig doktrin om planeternas VERKSAMMA NATUR är, men med korruptionen på Karolinska sår detta borgerliga fuskbygge och statusprojekt ännu en gång som exempel på att fula fiskars stora pengar (eller näsa för rikedom) gör mer ont än gott.

 Riksbankens räntebesked på tur i P1 Morgonradion aviseras just. Så passande påminnelse om hur låg svenskarnas religion är.



Inga kommentarer: