Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 augusti 2024

Smittfobikern i Expressen och själens gradvisa rening

Expressens politiska redaktör Patrik Kronqvist skriver så väl formulerat att jag ibland glömmer vilken unken världsbild han tillhör. Det är bistert att redan ha satt en fot in i nästa civilisationstyp och dagligen tvingas inse att världen inte kommit någonstans sedan ångmaskinen uppfanns och att produktion och slaveri alltjämt utgör ramarna för massans av överhetens påbjudna, materialistiska världsbild.

Kronqvists horoskop är ett exempel på den perfekt hjärntvättade samhällsmedborgaren som verkligen tror på hårt arbete i Luthers andra och ser komfort som en "smitta", lik den bekvämlighet norrmännen kan avnjuta i kraft av sina tursamma oljefyndigheter.

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/sverige-far-inte-smittas-av-den-norska-sjukan/

Låt oss bena ut kartan och bara använda de gamla käpphästarna som hängt med så länge bloggen har fuskat med den nyansrika hinduiska astrologin.

De tre Jord-tecknen motsvarar de tre hus som kallas artha (likt engelskans artisan/hantverkare). Resurser har de fått heta på engelska. Här är klasskillnader tydliga eftersom Jord i tredje stadiet är makthavaren, resursägaren Stenbocken. Även staten som motsvarar skatteindrivaren (nu inte "tionde" utan betydligt mer förutom de verkligt rika som ha sätt att fuska sig ur alla kollektiva spelregler). Artha i steg ett är den enkla Oxen, ett dragardjur som utför slitgörat. Men sånt intresserar inte den självupplevt smarta Jungfrun som använder mer av det kritiskt söndrande sinnet för att hitta sin nisch, 

Jungfrun fraktar inte länge bara timmer som Oxen eller bär bördor på sin rygg. I händighetens tecken excellerar förmågan att förfina råvarorna. Trots att många kvalificerade yrken som kemister och annat finlir i laboratorier spänner Jungfrun över allt från flinka händer som monterar grejer vid löpande bandet (det kanske var före robotarna) eller bäddar sängarna på hotellrummen. 

Den gamla astrologin var dock entydig och granne till överhetens Lejon där den fåhövdade eliten och cheferna håller till, representerar Jungfrun raka motsatsen: olyckan och träldomen. Här är då den majoritet som drabbas av elitens krav på mer flinkhet och högre produktivitet och likt Kronqvist förfasar sig över att arbetande människor sjukskriver sig i onödan.

Den oförtröttliga Maskinen är idealet om en anställd skulle ha oturen att jobba under en Jungfru som lyckats nå chefsposition. "Chefen från helvetet", det är faktiskt Jungfrun - slavens tecken - när den ikläder sig chefsrollen men bär underklassens signum som definierande "förnuftsprincip". Antik- och senantika filosofin inkluderade ofta astrologins symbolvärld. Dessa var logoi (plural av logos) och stjärnorna och tecknen pekade mot de högre Formerna (Platons Idévärld eller Paradigmen). Jungfruns tecken kan vara mer eller mindre en plåga allt beroende på hur förnuftsprinciperna i övrigt arrangerat sig på födelsehimmelen. 

Kronqvist föddes under värsta kombinationen av kravfylld och glädjelös fixering vid effektiviteten och ogillandet av flärd (se vad han tycker om Norges överflödiga nybyggnation). Det förvärrade tillståndet kommer sig av den energiska Mars "fallen" i Passionens kvalitet, i Krabban som är näringslivets och begärsfullhetens tecken/princip. Den här typen lever för att engagera sig/jobba och spårar ur om den tvingas fördjupa sig. 

Minns "arbetslinjens tyrann" Fredrik Reinfeldt som med Mars i slavens Jungfru i öster dessutom hade Solen (oavlåtlig verksamhet) i passionerade näringstecknet Krabban. Inte undra på att Sverige en kort tid i praktiken hade oavlönat slaveri (Fas 3) som lösning på arbetslösheten. Reinfeldt måste ha hatat siffrorna som visade att det fanns långtidsarbetslösa i landet och i ren oginhet satte folk på att måla om nymålade stolar och annat vansinne som växte fram i den dårskap som framträdde med "nya moderaterna". De som närigt skapade arbetsplatser för Fas 3-slavarna kommer att brinna i helvetet för sin perversa syn på entreprenörskap!

Att Kronqvist använder ordet "smitta" påminner om att Jungfrun och dess naturliga 6e hus också hänför sig till sjukdomstillstånd. Jungfrun är ett av de mest uppenbart bakteriefobiska av zodiaktecknen och en mängd tvångssyndrom kan tillskrivas tecknet eller huset. I ett fall noterat jag Jungfrun i öster och dess härskare Merkurius intryckt i 6e huset för Olyckan, Ohälsan, och Fienderna och ett hem som avslöjade en manisk perfektionism, som uppstår när den boende snöat in på en alltför liten världsbild (typiskt nog Månen i Krabban i detta fall, ett känsloliv som har hemmet som hela sin värld).

Nu påminner den traditionalistiska vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith att alla korrekta världsbilder (grundade på traditioner t.o.m. äldre än "de gamla grekerna") och sanna världsbilder inte demoniserar i onödan utan ser allt som sanningar men hierarkiskt ordnade mot en allt högre grad av insikt. Att ha städmani är inte fel men det är en förhållandevis låg grad av "sanning" och det finns mycket mer att lära sig... 

Ser i detta ögonblick att Smith nyligen avled (19 juli - 2 veckor efter min, som det visar sig, sista puff för detta geni - Människan kan inte se stjärnorna som de verkligen är). Han räknades inte till de kända traditionalisterna men dess ledande (ännu levande) röst, iransk-amerikanen Seyyed Hossein Nasr hyllade Smiths tankekraft redan för årtionden sedan. 

Tyvärr verkar traditionalismen ha klingat ut - satansteknologin och materialismen tog kål på den mänskliga civilisationen och nu väntar bara ett Harmageddon av något slag för att ge den överlevande mänskligheten en chans till total omstart. Män som Kronqvist tillhör dem som sköt civilisationen i sank genom sina föråldrade tankemönster. (Paradoxalt nog representerade traditionalisterna mänsklighetens framtid genom att blicka bakåt och hålla den röda tråden levande!)

Frågan är om Expressens ledare ens har medfödd potential att tillägna sig de högre och eviga sanningarna traditionalismen sökt bevara, givet sitt närmast hatiska förhållande till den bekvämlighet och komfort som är Venus. 

Den febrigt aktivitetshetsande Mars i Krabban kastar sin onda 90-gradersvinkel mot den ljuvaste av placeringar Venus-i-positivt-härskarläge-i-Vågen. Venus är också en symbol för kvinnan, skönheten/konsterna och på filosofisk nivå "en ren människosjäl". Vågskålarna antyder att denna Passionens art ännu är under bedömning. Universum kan alltjämt helt droppa den här livsyttringen. 

Filosofer i Platons tradition ansåg fordom att de renaste själarna inte ens återföds till Jorden, de tillhör en högre ordning. Filosofen Iamblichus (som levde några årtionden in på 300-talet) menade dock att Jordmänniskan var ett hölje som dolde en delvis oren typ av själ som var TVINGAD att återvända till Jorden då och då. Det låter som denna judiska eller syriska platonist var medveten om "indiska" tankegångar! Han menade att man bara tog platonismen tillbaka till grundaren och det verkar stämma.

För slavar och störda typer är Vågen ett lättjefullt tecken eftersom Luftens begåvning tillåter vakna själar att tänka sig ur de jordbundna slavarnas fångenskap på arbetslinjen. (I praktiken tycks dock Jungfrun och Vågen fungera väl tillsammans, men det kan ha med avancemanget genom zodiaken att göra. Både tecknen representerar den individualistiska fasen - en som inte längre shoppar exakt samma som alla andra eftersom den djupnad i frågan om vad individualitet är.) 

I det är fallet är det hugget som stucket om Kronqvists Mars-attack mot Venus både antyder en kvinnohatare (homo) och samtidigt föraktfull mot njutningskapabla människor - som norrmännen och förmåga att unna sig Venus komfort när nu materiella resurser kommit deras väg. (En annan nationalsjäl och annan karma.)

"Jimmie Åkessons självkritik är bara spelad"

Visst säger Kronqvist saker emellanåt som ingen normalbegåvad kan invända sig mot, men här handlar det om arbete som mått på värde och där visar sig Jungfrun vara en symbol som delvis tillhör gårdagens verklighet. Slaveriets Jungfrun kontrasterar skarpt mot den "arbetsbefriade" elit som lever på räntor och zodiakens tydliga kontraster (vissa graverande tydliga) tyder på att det återstår arbete på den mänskliga arten. Att orda om norsk smitta och karensdagar är så "igår". Men det är skrivet på himmelen så även Kronqvist är en av alla själar som jobbar sig genom oändligheten av "min sanning".


Noterat

Någon har noterat blogginlägget och beslutat bryta kopplingen med kvällstidningen. Inom ett dygn saknas nu "smitta" i rubriken, även om originaltiteln är kvar i länken... För visst låter det som SD-mässig beröringsskräck gentemot "deandra", typiskt för sjukdomsaxeln Jungfrun/Fiskarna...




Inga kommentarer: