Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 augusti 2024

Sellout

Årets vidrigaste replik tilldelades den politiskt korrekta Carina Berg (känd från ALLA galor med behjärtansvärt ändamål). I valet att uttala repliken visar hon sig vara en sellout till Kapitalisten, vilket man kunnat misstänka i många år.. Det handlar om propaganda mot illegal streaming-tv:

"I slutändan kommer VI inte att kunna göra de program du är VAN vid."

Bara en sån mening borde få ung och gammal att i protest välja det illegala tv-alternativet och vända ryggen mot den "vita" (legala) branschen. Argumentet visar att du för den bara är en drogad tv-tittare, VAN vid samma soppa dag till dag vilket är precis vad man gillar. 

Det bästa är förstås att helt vakna upp ur Västerlandets destruktiva ekorrhjul och sluta leva för att konsumera. Minns hinduernas tre kvaliteter. Carina Berg uttrycker förhoppningen att du alltid ska vara på botten av medvetandetrappan, i ignoranta Mörkrets kvalitet, ett habituerat vanedjur och ännu inte fullt ut reflekterande människa. Visserligen nyttig som bevarare av det rådande tillståndet, men ofta så på efterkälken att reaktionära positioner resulterar.

Not. I bloggens begynnelse var ställningstagandet mot det nerladdande/tjuvande folket. Men det var före analysen av Sverige-horskopet insett hur svart det vita svenska samhället var. Långt senare inlägg har konstaterat att landets sol- och månsida är som att välja mellan pest och kolera.

Bergs födelsedygn kommenterat 2011 och sedan åter 2024. Varje ny anblick på en karta visar nya nyanser och vid det här tillfället kommer minnet åter av det gamla testet av samtliga kvinnor som prostituerat sig för pengarna genom nakenutvik i herridningen Playboy. 


Det testet gav ett märkligt resultat eftersom den första och äldsta hälften av födelsedatumen tydligt pekade ut Jungfrun (trälen, servicearbetaren) - tecknet vari pengarnas Venus är "fallen" - som mest benägen att sälja t.o.m. kroppen för pengar.  I testets andra hälft hände det märkliga att fyndet spegelvändes, inte suddades ut via diverse andra tecken utan en exakt spegelvändning. Detta hände vid flera tester och kan fattas som att astrologin själv signalerar något genom triviala kvantitativa tester,

Axeln Jungfru/Fiskarna är nominellt del av Ljusets kvalitet och det är möjligt att här viskas om att den fallna Venus - den degraderade själen - renar sig och återfår sitt ursprungliga ljus genom den här Jord/Vatten-axeln. I den meningen kan man spekulera att Carina Berg vars "fallna" Venus dessutom är basen för soltecknet, avsiktligt sänkt sig så lågt det går i fjäskandet för pengar, för att själen i nästa liv kan påbörja "vägen tillbaka". 

Missa dock inte omoraliska Mars i 90-gradersattack mot den normalt behagliga Vågen. Den sceniska Solen tycks syssla med baktankar men håller dem mestadels väl dolda eftersom den (återigen) fallna Mars i Krabban gömmer sig på insidan. (Utom i fall av idrottare som måste visa upp sin Mars. Ta t.ex. den behagliga personligheten Charlotte Kalla. Hon beskrev en gång hur hon i skidspåret kämpade mot sig själv på insidan, vilket förvisso stämmer bra med den "internaliserade Olyckan". Men Mars i måntecknet Krabban kan också urarta till för mycket självklander eller rent självskadebeteende. Det är en av astrologins potentiella problempositioner.)

Vad som försvårar för Berg är att hennes psyke/Månen står konjunkt med stora feta pengars Jupiter, som just i Tvillingarnas tecken degraderas. Tvillingarna eller dess härskare Merkurius är förmedlaren och ska INTE befatta sig med rikedom för egen del och Jupiter klassas (precis som i Sverige-horoskopet) som en "verksam illgörare" i detta tecken. 

Å andra sidan skänker Jupiter framgång även här (men med dålig karma att återbetalas en dag) Berg har dragit på sig dåligt humör på sistone kan man läsa i slaskmedierna - kanske en snabb återstuds (bumerang-karma) efter att ha spelat in ovanstående, skamliga one-liner.

Som sista iakttagelse förvärras allt det sagda av att Venus (pengar i mindre mängd än Jupiters rikedom) anfäktas av Demonen en ond ambition som den norra månnoden (Rahu). Det skapar den kanske mest giriga typ av Vågen som tänkas kan. Inte underligt att Berg nästlat sig in i Sveriges medieelit sedan årtionden.

 

Bonusspaning

Låt se om några andra snarlika horoskop noterats under den här bloggens femton år. Sökmönstret exkluderar Mån/Jupiter. Det är tillräckligt kritiskt att ha Solen med "fallet" fundament och angripen av Mars (Berg har bytt män/Solen ett par gånger):

nod.vir & ve.vir & so.lib & ma.can

Kraven var så specifika att de sex träffarna alla är födda 1977 (noden återkommer till given position cirka vart 19e år).

  • Karl Sigfrid;17.10.1977;12:00, moderat riksdagsledamot not: "bottenlöst dravel och lögnaktig idiottolkning av Juholt, pub i SvD på Sigfrids egen födelsedag (spotlight på Sigfrids Sol)"
  • Ryan Carson;17.10.1977;12:00, workoholic retracts from 32H working week poster boy and old motto "work smart, not hard" (glömt detaljerna men det luktar unken moderat- eller arbetsgivarmentalitet som slog slint)
  • Anna Tenje;22.10.1977;12:00, ännu en moderat politiker. Fas3-"fascist" från tiden när arbetslösa tvingades jobba oavlönade eller under förnedrande former (dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt föddes med omoralens Mars stigande som "verksamt ond" i öster i Jungfrun)
  • Jasper Lake;23.10.1977;12:00, fd Waldorfelev som karaktärsmördade sin "älskade" skola i SVT-dokumentär
  • Jon Heder;26.10.1977;12:00, amerikansk skådespelare med Will Ferrell i homo-fjäskande komedin "Blades of Glory" (Ferrell har ovanligt mycket suspekta allusioner i sin underhållning och givet samma sol- och måntecken som Reinfeldt kan misstänkas en crossover-strategi för brett genomslag. Krabban/Månen drar dock lätt mot skeva begär om Vattnet är stört.)
  • Carina Berg;1.11.1977;12:00, referensobjektets ungefärliga politiska färg alternativt jakt på en yta som "funkar med alla" verkar tydlig ("visa mig dina "tidsvänner" och jag ska säga vem du är)

Det här är naturligtvis inte en "opartisk" sökning. Det är bloggarens urval av offentliga figurer, vilka av olika anledning fångat hans intresse. (Superkändisar inkluderas förstås i kraft av deras namn, men den här stjärnhimmelen verkar mest problematisk - ger "belastade" själar en ny chans på jorden)

 

PS. Bloggaren försäkrar att hans snarlika horoskop inget har med ämnesvalet att göra. Visserligen samma sol- och måntecken som hos Berg, men istället för en förgiftad rikedoms-Jupiter knuten till det egna sinnet född med Jupiter i fiendens 6e hus. 

Bloggaren har tidigare antytt åtminstone 2-3 tidigare liv i välmåga och möjligen är hela bloggen därför ändå en slags projektion. Fattigpension och halvsvält var självvalda i detta liv för att se kontrasterna tydligare för bloggens grundliga genomgång av hur astrologin kan avslöja själar snärjda av den lägre näriga delen av sig själva. 

Undertecknad har t.ex. Saturnus som i opposition kontrollerar och begränsar Månens irrationella begärssida. Eftersom Månen i sin tur ÄGER 2a huset för föda och pengar resulterar därför relativ fattigdom mitt i ett välmående land. Jag upplever hellre vad svenskarna i stort upplever än sitter vid elitens bord (som innefattar den självförljugna medelklassen som lurats tro att de hade något på g). Förhoppningen är att det svenska skitlivet kompenserar för såväl den girige handelsmannen i Marocko som den bayerske hertigen... Många hundra år sedan, men karma känner inte tid på människans sätt. 

Detta kan man ta som en generell sanning om hur flyt och oflyt fungerar. Klagovisor har alla sin upprinnelse i missbruk av privilegier och att inte alla haft chansen till groteska liv i överheten förklaras bäst av att KOLLEKTIV KARMA finns. Den som tiger och spelar med i orättfärdighet är medskyldig.


Inga kommentarer: