Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 augusti 2024

Ringa in Kamala via andra

 

När Kamala Harris dök upp i svensk press klottrade jag ner nyckelord från första bästa tidning. Men redan innan jag var klar insåg jag att det var ren demonisering från, vill jag minnas, Expressen som använde Fox News. Vem i sina sinnens fulla bruk använder material från den källan? 

Jag sparade (tyvärr) inga länkar men efter att ha sett kvinnohatet alternativt det lutherska arbetspåbudet (arbetsgivarens världsbild) i kartan för Expressens politiska redaktör förstår jag att Expressen använde Fox: "Impopulär, ansedd lat, inkompetent, oerfaren". 

Men vindarna vände och numera är den svenska rapporteringen väldigt annorlunda. Istället för negativt spinn om hennes skrattighet ses hon nu som en frisk fläkt som avslöjar Trumps unkenhet.

Tidigare inlägg om Harris noterade dock Månen i Väduren baserad på Mars-Krabban och den Eld/Vatten-mixen tenderar tydligt mot populism och väldigt enkla budskap. Det verkar vid andra eller tredje påseendet som om denna jurist båda är intelligent nog att "tala latin med de lärde och med bönder på bönders vis". Kamala Harris har en mängd remarkabelt starka födelseomen där fullmånen och det stigande überambitiösa Drakhuvudet (Rahu) bara är början. Hennes CV visar en högpresterande människa.

Jag plockar här fram några överlappande "signaturer" och använder enbart de cirka 2000 horoskop med klockslag för att hålla det kort.

För det första och mest sammansatta sökmönstret visar sig bloggaren som en parallell till Kamala Harris, men då måste understrykas att mönstret fokuserar hennes mer rationella (juridiska) sida och inte den flabbiga känslonaturen (Månen). Bloggaren är en mycket dystrare typ med Månen stramt kontrollerad av Saturnus - rena partydödaren jämfört med Kamalas skojfriska och smittsamma natur!

asc.gem & so.lib & me.lib & ve.leo

Bloggaren;22.10.1959;19:00
Kamala Harris;20.10.1964;21:28
"Draken";31.10.1967;19:00 - detta var en kvinna bloggaren fick syn på en sommar i Kungsträdgården i Stockholm och kände en obetvinglig lust att kommunicera med. En mycket otypiskt tilltag, men något hände och vi tillbringade hela dagen i den soliga staden. Inga efterspel och det kändes som vi rekapitulerat ett helt tidigare liv genom denna intensiva och kortlivade bekantskap!

"Draken" var ett namn jag satte eftersom jag var uppslukad av kinesisk filosofi vid tiden och syftade på en viss dominant självsäkerhet hos henne som började kännas tröttsam - vi var alltför lika med samma ascendent, en direkt kommunikation via ascendenthärskaren tillsammans med Solen i det turliga femte huset. (Kanske var BÅDA de naturliga illgörarna Mars och Saturnus i prominenta hörnhus bidragande. Bloggaren har enbart en i ett hörn och kanske var Drakens två en "för mycket".)

Nu till en kort och koncis "signatur" som fokuserar intellektet:

asc.gem & nod.gem & me.lib

Alexander Todd;2.10.1907;22:05 - Nobelpris i kemi 1957
Klaus Kinski;18.10.1926;20:30 - skådespelare, geni eller galen?
Kamala Harris;20.10.1964;21:28

Byter här fokus eftersom Kamala har den ytterst ambitiösa/världsliga Demonen i öster men som här tekniskt är en tillgång - disponenten Merkurius är välplacerad i 5e tursamma Dharma-huset (elitens hus, ett kognitivt fördelaktigt hus och medfödda plus-poäng från något tidigare liv i dominant position . Tursamma liv tenderar att överleva som talanger. "Drakens" och min (?) påfrestande självsäkerhet kan indikera att överklassmanér sitter kvar, de också. Med Drakhuvudet i första huset går den extroverta tendensen i taket och det är tur att Tvillingarna är ett lättsamt tecken!

(Nyliga kartan för Marius Borg-Høiby visade ett Drakhuvud som umgicks med väl tunga problematiska indikationer. Och kartor med födelsetid och verkligt svårt belastade femte hus ger istället "förstörd god karma".)

En Nobelpristagare visar att Rahus ambition skördar lagrar och att hinduerna kallar månnodsaxeln en demon beror på deras negativa värdering av världslig ambition överhuvud - en själ på Jorden är en själ som underpresterar sett till dess egentliga väsen!

nod.h1 & so.lib & me.lib & ve.leo

Kamala Harris;20.10.1964;21:28
Victoria Lagerström;22.10.1972;14:00 - Miss Sweden 1997

Ännu ett mönster som inkluderar det via 1a ascendenthuset delvis fysiologiska Drakhuvudet och den lätt dominanta men ändå goda "ömsesidiga receptionen" där skönhetens Venus är fundament till Solen i Vågen. 

 


Upplevde Kamala som en oerhört vacker lite äldre kvinna från första foto jag såg tidigare i år, och en skönhetsmiss som enda ytterligare träff stärker den upplevelsen. Notera visst Kamala-flabb på Lagerström! Är det Demonen (Drakhuvudet) som tenderar att överdriva allt?

Vågen tycks ibland ha tur med utseendet och jag noterade nyligen att den enda kvinnan i kitchiga tv-originalet till Charles Änglar (1976) som uthärdade alla fem säsonger var född Våg. Att hon uthärdade alla fem säsonger av detta skräp är en gåta (se båda återlanseringarna i långfilmsformat, båda den från tidigt 00-tal och den smyglesbiska "girl power"-versionen" med Kristen Stewart). 

Farrah Fawcett 1976
(Charlies änglar, 1a säsongen)

Farrah Fawcetts rågblonda hår och vita tandrad kanske bländade mest i originaluppsättningen (hon lämnade efter bara en säsong, redan fixstjärna i USA). Men Vågen Jaclyn Smith kallas "det perfekt symmetriska ansiktet" (se nedan) och påminner om att Vågen/Venus har en mildare ton från början och tycks åldras som ett årgångsvin. Hon är nu 78 och på bara några år gamla foton undrar man hur det är möjligt att se så ung ut. Måste vara många och skickliga skönhetsingrepp!

Lustighet: Farrah och Jaclyn möttes vid castingen till och fann varandra i djup vänskap ända tills den förra dog i cancer och notabelt hade båda startad som fotomodeller, hade Månen i Tvillingarna (som är en socialt tillgänglig typ) och Farrah var Sol-Stenbocken som fungerar utmärkt med Sol-Vågen.

Som sista sökmönster inkluderar jag den "populistiska" och lätt exalterade Månen med sitt fundament och för balansens skull Sol-Vågen med sitt fundament:

 so.lib & ve.leo & mo.ari & ma.can

Men den grupperingen ledde enbart till Kamala (minns, bara tvåtusen kartor). Eftersom mönstret inte inkluderar ascendenten kan tiotusen sparade kartor utan känd tid inkluderas. Men fortfarande 0 träffar. Den här fullmåne med Solen i jämviktens tecken men psyket av överexalterad typ är INTE hjälpsam för kändisskap!

Just nu säger P1 Morgonradion något om Kamala Harris - hon behöver precisera sig och inte bara levererar floskler. Samma kritik som när hon dök upp. Solen baserad på harmonins Venus tenderar faktiskt mot "aptitlighet" snarare än djup och precision, och den populistiska Vädurs-Månen vill heller inte störa sig mot någon (Mars-Krabban).... (Hon och vice har bättre kontroll över retoriken än hatiska Trump-lägret.)


Bonusspaning, Jaclyn Smith, ursprunglig Charlies ängel


De som talar om det perfekt symmetriska ansiktet, tittade slarvigt. Detta foto (från 1976) visar tydligt asymmetrin mellan höger och vänster öga. (En vän till familjen, konstnär, pekade på undertecknad och menade sig se asymmetri och förklarade att femåringen var född "konstnärlig". Därav blev inget i detta liv förutom ett intresse för bilder och symbolik.)


Smith har händelsevis Drakhuvudet i Tvillingarna, precis som Kamala Harris. Smith verkar - enligt en minuts skvallerläsning - vara en social natur. Också hon, likt Farrah Fawcett drabbad av bröstcancer men trots okänd tid tror jag på en Tvilling-Måne eftersom den skiftar tecken så sent på dygnet och vänskapen med Farrah Fawcett. (Tvillingarna och Krabban har i princip inget gemensamt.)

Kan "dissociationen" mellan Krabban och dess härskare Månen (Vatten och Luft "skilda världar") vara ett skäl att Saturnus - tidens tand - inte biter på denna Måne i "ungdomlighetens" Tvillingarna? Det finns oändligt många hypoteser att undersöka för den intresserade.

Faktum är att cancern kan vara ett otrevligt utfall enbart av konjunktionen av båda de naturliga illgörarna Mars/Saturnus i Krabban/Cancer. En annan möjlig risk här är expansionens Jupiter svag i Jungfrun och dess påverkan på Venus "fallen" i Jungfrun. 

(Ett olustigt inlägg om Fawcett från 2010 fick mig att välja bort hälsofrågor som fördjupningsämne. 2024 är det nu tydligt att fördjupningen istället kom att kretsa kring astrologins kopplingar till antikens filosofi.)

Eftersom Jaclyn Smith har ett kluvet omen som fundament till livskraftens (och berömmelsens) Sol, kan ev. expanderande delning av cancerceller har med saken att göra men här saknas födelsetid och de olika hälsohusen är därför okända. Det kan i värsta fall vara så att känd tid skulle avslöja att både Krabban och Jungfrun samverkar. 

Men de båda naturliga välgörarna Venus och Jupiter i Jungfrun kan mycket väl ha med den "fläckfria ungdomligheten" långt upp i åren att göra. Googla om Smith och se hur tiden tycks ha stannat. Det är f.ö. rätt typiskt att Jungfrun drar ner ett horoskop till fysiologiska frågor och i synnerhet som bas för Vågen som i sig kan degradera till skönhetsfixering. Enligt antik filosofi är fysisk skönhet bara det första myrsteget som avser locka fallna själar att börjar förstå Platons "Ena, Goda och Sköna" och vad detta egentligen handlar om.

 

Inga kommentarer: