Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 augusti 2024

En sista bön för en mördad människa ifrågasätts av en satan förklädd till kristen

”Nyligen kunde vi ta del av ytterst besvärande uppgifter om en bön i Göteborgs moské". (Bön för den av Israel skändigt ihjälbombade Hamas-ledaren Ismail Haniya på fredligt besök i Iran.)
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1280370

Även DN skriver påfallande oengagerat (är det samma text som AB också använt?):

 https://www.dn.se/sverige/bon-for-dodad-hamasledare-i-goteborgs-moske/ 

Den kristdemokratiska socialminister som uttalar sig röjer den typiska västmoralistens islamofobi, har psykiska problem. Sideriska har aldrig utgivit sig för att vara en exklusivt hinduisk astrologisajt, men så mycket av den gamla västerländska traditionen påminner om den indiska att man kan fylla ut vissa luckor. Som övertygelsen jag att det faktiskt är bättre att ha psyket i opposition mot den auktoritära ibland auktoritativa Saturnus än att plågoanden redan tagit sig in i psyket, dvs Måne och Saturnus i konjunktion. Först nu 15 år efter bloggstart googlade jag på saken och såg direkt ett instämmande:

"Shani-Chandra Visha Yoga är en konjunktion av de två viktigaste himlakopparna i solsystem och anses  vara en av den vediska astrologins mest kraftfulla yogas."

https://bejandaruwalla.com/blogs/astrology/saturn-and-moon-conjunction

Tyvärr visar sig länkinnehållet lika ytligt som mycket annat på nätet och texten ger ingen djup förståelse av varför konjunktionen är så skadlig. 

Märkligt nog berättade den instruktiva boken "Light on Life" (som hoppar rakt in på "mellannivå" och övertygade mig att hinduisk astrologi ligger flera nivåer över västerlandets spillror) inget om denna hämmande kombination. Men att finna konjunktionen hos regeringen Kristerssons socialminister Jakob Forssmed är talande för KD:s form av kristendom, samma gamla rasistiska fördomsfullhet och exklusivitetsanspråk med vilken kristendomen alltid förgiftat det västerländska psyket med. En grundbult till de två inläggen om brittisk rasism nyligen. (De första judekristna BEKÄMPADE Rom och hade inga tankar på att bli statsreligion för en kolonialist.) 

Inget nytt förstås, judeföraktet syns även hos Shakespeare, flera hundra år innan det gällande brittiska nationalhoroskopet från 1801. Som noterat; karma är en långlivad infektion, närmast kronisk eftersom historierna tappar sikte på sitt studieobjekt och missar hur gamla "karaktärsdrag" övervintrar och dyker upp som nya fenomen... Jimmie Åkesson är formad nazist men det kan han inte säga, islamhat däremot funkar prima i denna tid.

 

Sinnelagets Måne pga. Saturnus mer konservativt och upplåst i fundamentalism än normalt i fritänkande Tvillingarna. Ljusets kvalitet (kunskapsviljan) förefaller intakt (sinnets härskare Merkurius också i ett av Ljusets tecken). Men se mörkret och hatet mot den upplevda fienden (demonen Rahu och krigaren Mars - projektioner personen själv inte klarar hantera och beskyller andra för). Mörkret från Skorpionen är en sak men osäkert med sinnelagskartan är huruvida religionens Jupiter (skenbart välplacerad i 9e andliga huset) smittar "utlandets" Skytten med mörka fördomar och varnar för att sinnet i Tvillingarna inte är så änglalikt när allt kommer omkring. (typisk för Ebba Buschs KD). 

Att det här är förenklad astrologi framgår av att Mörkret också kan läsas på ett helt annat sätt i samband med just 9e filosofi- och religionshuset. Saturnus som en av de mörka planeternas kan läsas som att den representerar en högre värld utanför tiden - bara "mörker" för den jordiska människan.

Det här är första titten på socialminister Forssmeds födelsedygn och intressant nog tycks sittande regering ha ett återkommande mönster: den låga intellektualitetens Tvillingarna i opposition med den högre medvetenhetens Skytt. Gatsmarta som opponerar sig de verkligt medvetna gudarnas (eller Gudens) kognitiva nivå. Tecknen motsvaras av tredje och "det bästa" nionde huset och finns därför i varje horoskop. 

Husen kan beskriva mer eller mindre väl fungerande synergi mellan simpel mänsklig tankeförmåga och "gudomlig intuition". Att det inte finns ett spår av högre medvetande i Sverige har redan nationalkartan klargjort med dess problematiska konjunktion av hämmaren Saturnus och halshuggaren Ketu.

Kristersson har av allt att döma både Tvillingarna och Skytten aktiverade och så även höken och försvarsministern Pål Jonsson. Att Sverige kört sig själv i botten med permissivitet mot Koran-brännare och annat som fått miljarder människor att undra av för degenererat land Sverige är, har uppenbarligen med denna "globalistiska" opposition att göra. Rasmus Paludans bokbränning "med bacon" slutligen leder till åtal för hets mot folkgrupp påminner om det Falska Ljuset, en annan påhittad astrologisk figur som dock har fog för sig om man analyserar. (Bristen på känd tid är ett avbräck, men både Sol och Måne i "ljus" ger dock antydningar.)


Solen och Månen har båda Jupiter i passionerade Vågen som fundament, medan den intellektuella klarheten också grundar sig i Merkurius i ett passionerat tecken, "härsklystna" Stenbocken. Problemet verkar dock vara konjunktionen mellan de naturliga illgörarna Mars och Saturnus som dessutom opponerar psykets Måne. Bara Måne och Saturnus kan ge en hälsosam frihet från underdånighet under aktiviteter, men med Mars inblandad blir det mest slödder, en "folkuppviglare".

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/rasmus-paludan-atalas-for-hets-mot-folkgrupp/

Även invandrarhataren Geert Wilders hade ett överflöd av aktivitet i de Ljusa tecknen, men uppenbarligen har både Ljus och Mörker fungerande och defekta uttryckssätt (som det mesta i astrologin). Paludan har samma överflöd av Ljus och överallt små tecken på en skadad grundstomme som tror sig syssla med politik när han egentligen drivs av något helt annat. Astrologin ser först ut att lova mycket bara för att sedan ta tillbaka allt igen. 

Har Paludan otur kommer hans "ställningstaganden" i detta liv att beröva honom tankeförmågan i nästa och hans föds mentalt efterbliven. Folkuppviglare korrigeras hårdare än många i det karmiska balanssystemet. (Obs. Det går "tiotusen" intetsägande horoskop på varje själ som nått en intressant fas på sin resa. Ingen anledning att deppa över en medelmåttig himmel - detta är människoartens tillstånd och härifrån kommer ett fåtal att upphöjas till gudar, medan några glider ner i något djurrike med enklare lektioner.)

 

Inga kommentarer: