Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 augusti 2024

“Säkerhetsexperten” Oksanen – ett andra påseende


2022 synades säkerhetsrisken Oksanen astrologiskt.

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/annu-en-av-sveriges-alla.html

Efter att ha hört den här krigsfixerade journalisten hetsigt debattera någon alltmer avmätt professor i P1 Morgonradion - ”Sverige ligger pyrt till” var Oksanens stridsrop - tvangs jag titta på nytt på horoskopet. 

Noterar att också han passar in i det mönster av fallerad harmoni med “utlandet” (”den stora bilden”) till följd av den egna ekorrhjärnans pusselläggande, som föregående inlägg talade om:

https://siderisk.blogspot.com/2024/08/en-sista-bon-for-en-mordad-manniska.html 

Störningen mellan det lilla intellektets Tvillingarna och den stora förståelsens Jupiter är en aktiv axel hos Ulven Kristersson, försvarshöken Pål Jonsson och islamofobiske socialminister Jakob Forsslund. (Vad har rädsla att göra hos en politiker? Gå i kloster om världen inte passar!)

Det är ett sorgligt tecken att svenska folket vände sig till denna inkompetenta regering – föregående regim måste ha varit under alla kritik. När ett folk släpper in rena rasister (SD) att företräda sig, då har staten misskött landet rejält.

Tvillingarna är faktakunniga och skickliga räknenissar. Men för det större perspektivet måste man ge avkall på detaljprecisionen, Skytten är en visionär som ser längre om än inte lika detaljerat. Den här axeln är viktig och avstämningen kan ge båda bra och dåliga resultat. Astrologin blir bara mer komplex ju mer man förstår av blotta mängden variabler som måste behärskas. (Lite som engelska språket som många tror de har bra grepp om utan att någonsin ha öppnat en akademisk lärobok och hört hur dess sanna nyansrikedom. Amerikanska tv-deckare är inget mått.)

Oksanens intellektuella axel kommenterades aldrig 2022, så den får några ord nu men missa inte "expertens" födelse - knappa året före nationalhoroskopet och på ett sätt där vissa saker återkommer som förebådanden. Här är en Vattenbärare (precis som landet) vilket antyder att staten är OERHÖRT ANGELÄGEN att pådyvla massorna exakt samma tankemönster eftersom maktutövandet blir lättare då. Tecknet betonar gränser och restriktioner vilket landets elit själv smiter utan ("ond" välmågas Jupiter). (Att Sverige-kartan saknar filosofi innebär att bara "låga läsningar" av Vattenbäraren blir möjliga.)

Ett år före Sveriges "pånyttfödelse" ser man Jupiter mycket svag och återigen materialistiskt fixerad (i ett Jord-tecken). I Oksanens sinnelagskarta dessutom i ett "ont hus" vilket gör honom omedveten om sina egna ambitioner att få ingå i eliten. 

Den verksamt onda Jupiter som drabbade Sverige när sossarna insiktslöst släppte in marknadskapitalismen att härja som aldrig förr i landet kan jämföras med det elände för folket som 2024 blivit tydligt sedan ful-kapitalistens Jupiter (en ond typ i Sverigekartan) regerat "ödescyklarna" sedan några år. Man kan tala om en hel sub-generation svenskar som nu passerat 60 nu plundrar folket för att skapa fler överhetsfamiljer vars avkomma ska kunna leva på räntor alltmedan folket försmäktar.... (Se elitens 5e hus kontra folkliga månen i nationalkartan.)

"Experten" föddes därför med POTENTIALEN till samma måttlösa arrogans som utmärker nästföljande års nationalkarta. Är därför en råtta väl lämpad att söka ingratiera sig med eliten utan att någon ställer frågor. (Mörker kan inte uppfatta mörker.) 

Samma brist på verklig gravitas som i Sverigehoroskopet och tydligt ersatt av en pustande och frustande stil (Zeke Varg) som nyttig idiot för de stora profitörerna på alla denna krigshets.

Månasendenten tillåter ingen djup inblick, men så mycket kan sägas att om psyket i Tvillingarna tjänar som ascendent är detta via Luft-elementet ett mer faktamedvetet sinne där redan Månen i sig förmodligen skulle klara gymnasiestudier, Månen är mer mental än emotionell, och typisk en journalist eller folkuppviglare. (Agitatorn ska dock typiskt ha en hel del Eld, enbart Luft kan bli för "intellektuellt" för massorna.)

Men även i månkartor kan man läsa de "onda husen" (primärt 6, 8, 12) som mörklagda zoner vilka undslipper även vakna sinnen eftersom de per definition tecknar aspekter av det omedvetna. Att båda tungviktarna Jupiter och Saturnus - som i egenskap av Expanderaren och Gränsdragaren ritar upp världens gränser - befinner sig i omedvetna sektorerna 8 och 12 avslöjar att detta är en falsk profet. Oksanens ihärdiga faktaspottande mörkar att han inte har en susning om dessa helt avgörande faktorer för ödet och framtiden.

Eftersom "lilla och stora medvetenhetens axel" (Tvillingarna och Skytten) delvis påverkas av omedvetenheten om expansionen (Jupiter i 8e) blir omvärldsbevakningen sjuklig och missvisande. Det här är en annan Rasmus Paludan men en som klättrat från gatupöbelns nivå ända in i till de som tror sig syssla med "krigsvetenskap" (siffernissar av enkelt slag).

Viktigt i Oksanens månkarta är att den frånvarande Jupiter inte fungerar som fundament till den krigsbesatta Mars + demonen Rahu som månpsyket opponerar eller involverar sig så starkt med. När inte Jupiter kan ange vidden av Expansionen blir det här just bara ett tomt pustande och frustande i frågor om krig. Och Rahu är som bekant redan en garanti för "demoniska" överdrifter (en demon som söker bli som gudarna). Sådan ser Oksanens expertis ut. Ännu ett fall av Ljusets kvalitet som vid närmare granskning inte håller måttet.

Här förtjänar det att upprepas att knappt något horoskop är fullgott. Hinduerna har ingen legend om själarnas "syndafall" men var ändå medvetna om konsekvenserna av att trilla in i Kretsloppet. Mänskligheten blir i detta tillstånd aldrig mer än "Passion", fladdriga vindflöjlar som ibland anar gudomligt Ljus (perfekt kognitiv klarhet) men lika snabbt dras ner i Mörkret och fixeringar.

99% av alla horoskop har skavanker. Det intressanta är vad folk söker tjäna sitt levebröd på. Är det deras talanger eller tomt skådespel? En skrämmande del av landets styrande är psykopater. Minns Ulven Kristerssons ordvrängande för att slingra sig ur utfästelser som skulle ha omöjliggjort statsministerskapet medels utnyttjande av rasisten Jimmie Åkesson (den senare hade sin egen egocentriska agenda - lika barn leker bäst).



PS. Bloggaren medger villigt sin egen ofullständiga "medvetandeaxel" (Tvillingarna/Skytten, öst till väst), men har argumenterat att det är bättre med psykets Måne i opposition till auktoritetens Saturnus än en konjunktion eftersom sinnet mognar genom livet och oppositionen föder nya insikter. Konjunktionen kan istället ange ett psyke som är besatt av auktoriteten och resulterar i ett liv som tankebegränsad slav, dvs. just det lågt utvecklade regimer helst vill se. De låga med makt är repressiva - som sittande regering Kristersson - och vill inte inse att de själva är bottenskrap som behöver utvecklas.

Oksanens VERKLIGA ascendent (födelse på Jorden) är okänd, men gällde även här Tvillingarna är de mörklagda Saturnus/Jupiter ett verkligt handikapp, utom kanske i Sverige, där underprestation har implementerats under generationer i det vällovliga syftet att göra folket mer jämlikt (fåvitskt men jämlikt). Sossarna var nu så korkade att de gav allt till den gamla Eliten och vad vi nu fått är ett folk som knappt ens kan tala för sig. Scenskifte: aktivismens era är inne.


Inga kommentarer: