Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 augusti 2024

Wolodarksi sparkar ut mammonister från DN - märkliga tider!


Peter Wolodarski har fått utstå mycket spe även på denna blogg, men det ÄR mer samhällkritiska artiklar nuförtiden. Och så går han och sparkar ut kapitalistdonnan Katrin och popsnöret Strage för att de valt Mammons parti, sålt sig till en storbank i hopp om att glida i mål, välavlönade och med föga ansträngning (lättare prata i tv-rutan än komponera krönikor).

Ingen minns väl horoskopet (bloggaren inräknad) så en liten minnesuppfriskare. Hur ställer sig kartorna till skamlös materialism? Astrologin är nu inte säker, speciellt utan känd födelsetid, och därtill finns också möjligheten av helgon eller rena själar som kan ta plats på jorden även under bedrövliga omen. De föds under problem med ämnar åtgärda! (Se några inlägg om planeternas om själens klädnader eller dess fordon - grekiska begreppet okhma pneuma).

Ett lustigt sammanträffande var en kvinnlig amerikansk proffsgolverska i en skotsk stortävling i dagarna fyra. Den surmulna kvinnan såg ut att ta hem segern men klappade ihop helt med bara några hål kvar, Jag tyckte illa om henne från början pga. en ful mössa med namnet på en vidrig storbank. Kanske namnet Goldman Sachs förgiftade hennes hjärna (Platons plats för själen) in på fjärde dagen.


Tid okänd men begäret i den irrationalla lägre själen tydligt - Jupiters stora pengar stark i egna tecknet och djup infiltration av psyket som bär den låga själens begär. Solen i Krabban, alltså spotlight på begäret och hungern Trygghet i form av t.ex. pengar (här Jupiter-stora pengar) fullbordar grovskissen.

Den "omoraliska" konjunktionen Mars/Venus påminner om att detta merkuriska tecken i Luft är fenomenal som räknenisse och perspekivproffs. Varför slösade så mycket tid på en golftävling där inget händer (som en bekant arrogant sade), det har att göra med mixen av precision/kalkyl och rena slumpen som fascinerar fascinerar... Men kanske måste ha Månen (Fortuna!) i Tvillingarna (likt underteckad) för att finna nöje i en annan merkuriers analys av "hur landet ligger" och sedan precisionsbetet med armar och händer (Tvillingarnas verktyg och här högaktiva).

Strage:

"Grovskissen" röjer hypermaterialism om man inser att begärets Mån-Krabba behöver en starkt kontrollerande Sol men att månkartan närmast bortser från Solen, Jupiters stora pengar och hunger-demonen Ranu. En vild gissning här: klassisk fejk som låtas vara radikal och se rikedom som sin fiende men där hela övriga horoskopet signalerar en penningkåt och rätt karaktärlös typ. 

Saturnus i materiell Jord och pengatecknet Oxen satsar på "stabilitet" och kontrollerar här förvisso den begärsfyllda Månen, men styr den mot materiella förvärv och inte mot återhållsamhet. Förmodligen en shoppoman när cashen började rinna till. Saturnus kan ge fattig barndom men så över i manisk samlare/hoarder när ekonomin vill sig. Dessutom en demoraliserad Mars/Venus i Skorpionen som kan representera avundsjuka i opposition till ofta normal-begärliga Oxen. Denna Skorpion kan också dra mot slösaktighet om den erotiska energin sublimeras och blir en prylgalning.

Kielos (åter bara sitt ogifta efternamn i AB):

Tre av tre med den demoraliserade eller libidinösa Mars/Venus men nu extra konfliktfylld och materialistisk. Våldsamhet via den lejonlika konjunktionen en orolig bas för materiellt lagda Mån-Oxen (hon våldtogs som ung när medierna inte hade mycket att berätta tidigt i hennes karriär, och det överensstämmer väl med råheten i Eld/Jord-konflikten. Här bidrar den dominanslystna Lejon-Elden också som bas för avundens Skorpion och ger en väldig makt- eller revanschhungrig styrka i Mörkrets kvalitet. 

Den mest fixerade materialist jag mött var en luspank est som av ren tur hamnade i London som högavlönad it-tekniker - vänlig men hela hans liv kretsar om att namndroppa märkesnamn (påminna sig om att det lyckats honom tack vare åren i London?). Även dessa tre kartor landar i Vatten, Månens och begärens element (med Jord som god tvåa).

Precis som för Strage finns ingen handfast Sol att kontrollera denna feminist-Måne från helvetet - Solen i Vågen är både ett av de svagare soltecken och även här i 6e huset som har låg energi och är en fiende till Mån-Oxen. Indisk astrologi är trasslig här och man märker två sammanrörda traditioner. Här är det Saturnus sin via den andra aspekttypen kastar ett ofördelaktigt 6/8-förhålandet vilka är ett omen om en närmast dödliga fiende eftersom Saturnus och Månens 8 steg representerar jag- och dödshusen (1 och 8). 

Det kan ju hända att äktenskapet med hennes landskapsarkitekt (en överklassens tjänare) är över och hon behöver mer cash mer än DN-betalade. Månkartor är viktiga för kvinnor särskilt för ekonomister. Mars/Venus-kriget som ligger under Månens bofasta trygghet (särskilt i Oxen) ligger dock i 4e huset som har en distinkt ekonomisk sida (här sorterar kapitalvaror och fastigheter och här är Månens och Krabbans naturliga plats). 

Ju mer man tittar på kartan desto mer självklar blir hennes ekonomiska vägval. Jag minns mig misstro henne som skribent för AB (före hoppet till DN) och med nytt kneg på storbank visar sig pusselbitarna falla på plats.

Dessutom bör inte som jag just gjorde missa den Hungriga Demonen Rahu invid begärets Måne i resurstecknet Oxen.


Inga kommentarer: