Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 augusti 2024

Merkurius och Thomas Crooks Trump-attentat

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/fbi-en-tillfallighet-att-thomas-matthew-crooks-valde-donald-trump/

FBI:s analys av attentatsmannen Thomas Crooks verkar ha handlat mindre om Donald Trump än om han var drogs in i "hyperfokusering" och att själva jakten på tillfälle och måltavla var viktigare än vem han ämnade skjuta.

Det här är en spännande slutsats av hans googlande om man ser till horoskopet (månkarta enbart, inget känt klockslag. Eftersom kartan redan kommenterats, bara en kort summering som ev. tillför några detaljer.


Crooks har enligt indierna inte en stortrigon (3x120°), för detta krävs Jupiter, men planeter i alla Luft-tecken visar ändå någon som "samlat alla ägg i en korg" och tar man den spricker rubbet. Den mentala konceptionen kan bli hur sjuk som helst.

Med Månen som sinnelagsascendent räknas dessutom sinnet som saturniskt, och detta sinne blir därför extremt koncentrerat, ett psyke överkapabelt till att fokusera. Det kan ge en besatthet eller ett tankeliv som låst sig vid en punkt (bra för en skytt men osäkert om målet är så flaxigt som Trump).

Att Crooks sökte på både Republikaner och Demokrater motsäger inte det sagda, det är den övergripande "gestalten" (makthavare, politiker) han fixerat sig på och Saturnus har förstås också en sidobetydelse som Liemannen/döden....

Efter allt bloggens ordande om Sverige-horoskopet är Crooks raka motsatsen till landets svaga förmåga att fokusera sig djupt nog för att nå intellektuell excellens, och vad värre är, Sverige som potentiell eller reell mördare efter övergången till en amerikansk lydstat och vapenunderstöd (denna gång Ukraina och nästa...?)

När Saturnus är dominant måste motvikten Jupiter granskas noga, men här låser Saturnus med sin (indiska) korta 60-gradersaspekt, så att den dödande/begränsande sidan dominerar över den livgivande/befriande. Jupiter i Lejonet är nu inte enkel den heller pga. en krånglig signatur.

Bloggaren med känd tid påminner hur fyllt av villkor systemet är: om Tvillingarna till skillnad från Crooks är en ascendent baserad på födelseminuten innebär detta att Saturnus tar över som TILLFÄLLIG ÄGARE till normalt jupiteriska 9e huset. Saturnus MENTALISERAR nu istället för att LEVA UT 9e husets Dharma (insikt i filosofi/religion och vad den berättar). Således: en blogg som beskriver den moraliska världsordningen (efter bästa förmåga) en typisk lärdomsnörd.

För Crooks sinnelagskarta blir Jupiter i Solens tecken bara så generös och livsbejakande som Solens egen placering antyder. Om Månen i merkuriska Tvillingarna är ett kritiskt sinnelag (och än mer så genom Saturnus), då är Jupiters välvilja och tursamhet närmast avknäppt eftersom dess fundament Solen placerat sig i det andra merkuriska tecknet Jungfrun som anses mer än kritiskt - hyperkritiskt.

Och eftersom Sol-Jungfruns fundament Merkurius befinner sig i just Lejonet, kan man förstå att Saturnus eller den dödande tendensen dominerar stort över den välvilliga Jupiter. Subtilt men iögonenfallande och så blev det Crooks själv som blev offrets för "Lagens Långa Arm". (Saturnus kan källa som den exekutiva makten, även om FBI schabblade rejält i detta fall.)

Titta på den mentala Merkurius dominans hos Crooks:

  • Äger sinnet/psykets inre arena där Saturnus just här är soloaktör. (Månen/psyket viker sig helt för Saturnus fasthet.)
  • Äger också den Aktiva Solen vilken utlöser den egenmäktiga störningen mellan elementen Eld/Jord. Man kan faktiskt säga att Merkurius SKADAR den naturliga välgöraren som hade behövt balansera ut en dominant och "hyperfokuserad" Saturnus.
    I själva verket blockerar Saturnus sinne den nåderika Jupiter - "shoot at will" - man kan säga att Crooks inkorporera statens våldsmonopol i sitt psyke. FBI kan inte ha varit några snillen som inte ens kommer att tänka på DÖDSDRIFTEN som en drivande arketyp.
  • På temat astrologiska välgörare förmår den lilla välgöraren inte alls identifiera sig med och uppleva sympati med något eftersom Venus anses "fallen" i Jungfrun. (Och tacka för det, Jungfrun betecknar lika motpolen olycksbarn i denna världen, och slaven/trälen kan inte förväntas identifiera sig med sin slavägare eller orsaken till sitt lidande. "Stockholmssyndromet" är knappast en dygd och bäst är Venus i Jungfrun när den är säker på sitt övertag - först i trygghet kan den uttrycka kärlek.
    Mer normalt är att slavar bygger kropp eller vårdar skönhet - kroppen är passiv och här har man helt klart övertaget. Missa heller inte att Crooks Venus i Jungfrun hamnar i en bekant och svår sits:  den ägs av Merkurius men Merkurius (som skadar den stora välgöraren Jupiter) lider själv under Saturnus - en diktator och ingen att Venus-alliera sig med, såvida man inte själv aspirerar på diktator-/makthavar-rollen.
    Att Venus essentiellt ser upp till Saturnus som sin "vän" kan bero på att båda är just essentiellt av Luften. Venus är i platonismen dessutom Själen som sjunker till en "hora för materien" där den sätter "stoffet" före det essentiellt mänskliga (under vistelsen på Jorden). Venus (själen) måste hålla blicken riktad uppåt mot det gudomliga Intellektet. Då undgår själen förorening  och förblir gudomlig. Applicerad på astrologin blir läran plötsligt föga ego-boostande" - se avsnittet "verksam natur" - här finns ingen perfektion! Alltid är några placeringar "jobb att utföra". Crooks hade ett sällsynt uselt horoskop där Merkurius sänkte kartans gynnsamhet.

Bloggarens upptäckt av indisk astrologi 2007 var också av en extremt logisk astrologi som fick alla år med västmetoden att framstå som en tradition som stannat av. Allt ordande om platonismen på Sideriska under senare år kom av upptäckten att Väst en gång var på samma linje men förlorade sin kurs när kristendomen förbjöd allt "hedniskt".

Inga kommentarer: