Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 augusti 2024

Lönsamhet i gym-industrin och svenskarnas filosofiska nivå


På ett remarkabelt passande sätt förmedlar TT nyheten att mötesplatserna för slavar under det kroppsliga god lönsamhet och gör så samma dag bloggen skriver om Jennifer Lopez som ren hyliker eller kroppsmänniska. Hylikerna var en huvudtyp antikens filosofer av den gnostiska övertygelsen ofta nämnde i hånfulla ordalag. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Pneumatic_(Gnosticism)

Gnosticismen var en mix av filosofi och orientalisk mystik (se bloggens omnämnanden av Iraks och Irans "mandéer") och judiska lärde skrattade åt grekernas oskick att ränna runt nakna och tävla med sina ap-kroppar istället för att odla intellektet, men hånet slog lite snett eftersom samma förakt fanns i flera riktningar inom den grekiska filosofin. 

Redan Platon hade noterat hur hyliskt störda själar skapat en homosexuell trend i Aten och beklagade utvecklingen utan att göra något större nummer av det. Hela platonismen gick ut på att förstå skillnaden mellan den irrationella och den rationella själen och välja det högre - exakt vad judiska lärda också sade.

Sveriges horoskop saknar som bekant vettiga besked i sitt 9e filosofihus, men vad om man delar landet i rika och fattiga som gjorts i tidigare inlägg. Landet har varit på den destruktiva vägen under hela den tid "nyliberalismen" härskat (introducerad i Sverige av socialdemokratin som helt förlorat sin väg). Det är sidoordningen av 5e elithuset och 6e huset för träldom (och fysiologiska eller andra olyckor) som ger upphov till denna "naturliga" tudelning som lågt utvecklade och filosofisvaga länder tycks dömda att driva fram.

Via metoden att finna "folkets" (Månen/Massan) tendens i olika frågor kan man studera hur den ansiktslösa massan svarar på elitens direktiv. Sverige har sällsynt foglig och undersätsig befolkning som noterat: att utifrån Månen räkna till det elfte huset finner man inte hela landets men massornas virtuella 11e idealhus som kan signalera något helt annat än landets officiella ideal/ideologi.

Nu visar sig massans virtuella idealhus peka mot horoskopets verkliga 5e hus, dvs ledarnas och elitens hus. Massorna gillar det de ser: en elit som roffar åt sig. Svensken på folklig nivå fostras till att bli en kapitalistisk girigbuk, till och med socialdemokratin är bara vulgär kollektiv egoism! I brist på verklig filosofi fattar svensken typiskt inte vad han/hon håller på med i detta liv.

Nu kan denna prognos dubbelkollas genom att utifrån Månens position (i 7e huset) leta upp folkets virtuella 9e filosofihus. Minns att 9e kallas kartans "högsta goda" i indisk astrologi, vilket exakt påminner om den gamla västerländska filosofins eller platonismens lära om Det Goda (en omskrivning för Gud). 

Platon ägnar mycket text på att det högsta goda för den enskilde är att inse hur det goda utgår i ENHETEN som sprider sig nedåt i olika nivåer av verklighet och dör bara för den som fallit så djupt i förståelse att man tror mer på den materiella nivån där allt består av skilda objekt, där har mänskligheten tappat all rätt att vara stolt över sina förmågor. Där är Väst i dag och så även de som går till Gym-sekternas apparat-lokaler och tränar sina kroppar som åtskilda objekt. Här har barbariet börjat. Och här syns "folkets filosofi" perfekt som en dold nivå av perversion i nationalkartan (kropparna ser friska ut men vittnar om motsatsen på insidan):


Observera hur hela landets närmast döda 9e filosofihus sätter ribban för folket eftersom allmänheten är extremt hjärntvättad och t.o.m. tar det välmående 5e lyckohuset och söker samma status som den elit som så flitigt bevakas av medierna (en sataniskt slug och ständigt pågående hjärntvätt av folkmassan, även om "sociala medier" har stulit socialiseringsmonopolet från staten och mediemonopolisterna Schibsted och Bonnier).

Den folkliga filosofin, majoritetens "högsta goda" i ett land utan äkta filosofi blir som synes samma sak som driver 5e husets elit: mer rikedomar åt oss. Dock finns Demonen Rahu i "folkfilosofin" och tyder på "demonisk tillväxt" intill en i ödet förberedd vändpunkt där folkets skadliga filosofi kommer att kulminera (dvs dess imitation av elitens påbud). 

Sedan vänstern dog är det således en tid för krass kapitalism som egentligen bara är ideologi (11e) men som hos det svenska folket fungerar som dess "filosofi" - en typisk förvirring. Begreppen blir alltmer urvattnade eller vanställda ju djupare ner i folksjälen man tränger. Det har att göra med att landet håller på att byta ut svenska mot engelska och destruktiv IT.

Den ultimata tragiken är alltså samma sak som en gång gav Socialdemokratin kraften att sätta hårt mot hårt för att öka arbetarklassens välstånd och där "de gamla pengarna" fruktade en ny "rysk revolution" och medgav massan förbättrade levnadsvillkor. Men sedan nationalkartan 1974 är som bekant välståndets Jupiter en "verksamt ond" planeter och korrumperar både hög och låg, värre ju bättre landet får det. 

För första gången sedan nystarten med Regeringsformen 1974 genomlider landet nu den onda Jupiter som huvudcykel (2020-36) och se i nyheterna hur fjällen fallit från de beslöjade ögonen. Sverige under regeringen Kristersson visar tydligare än någonsin hur ynkligt landet blivit när allt fler berövas välfärden eftersom landets elit inte identifierar sig med några andra än sig själva.

Att vilja nå välstånd kan tyckas en naturlig och alls inte osund drivkraft, men det indiska resonemanget pekar ut ascendenttecknet som LEDANDE PRINCIP och för rättvisans och balansens Vågskålar är tillväxtfixeringens Jupiter en OND FAKTOR. Jupiters strävan rubbar landets balans och uppenbart är det elitens självtjänande beteende som nu tjänar BÅDA som folkets ideal och som de motiverar som sitt filosofiska högsta goda.

Ledsen att säga det, men när både hög och låg arbetar tvärsemot sin LEDANDE PRINCIP, då har landet dött till följd av sin tankemässiga oduglighet. Detta har det tråkigt nog fallit på den här bloggens lott att klargöra med metoder som aldrig nått Sveriges som låg utanför det vitala Europa. I kalla norr byggde vi varma hus istället och kom att locka hit själar på mycket rudimentära, t.o.m. rent kroppsliga nivåer. Redan folksjälens Måne i egosträvandets Vädur baserad på Mars-i-Oxen (grundläggande trygghet) pekar på denna nybörjarens zodiakzon. 

Jämför föregående nationalhoroskop från 1809. Även det uppehåller sig vid zodiakens primitivare ämnen (särskilt tydligt är betoningen på Oxen: pengar och basföda). Skillnad: folket DÅ var Månen-i-Fiskarna - representation av samhällets olycksbarn som dock via armod renar sina själar och förbereder dem på återfödelse i en högre division. 

Men vart äldre upplagor av svenska livsöden idag befinner sig på Jorden, är fördolt. Vad som kan sägas är att Sverige som en större entitet (eller aggregerad själ) tappade greppet 1974 och nu bjöd in en kollektiv själviskhet som helt nyligen (Jupiter-cykeln 2020-36) exploderat med dålig karma som slår mot alla medborgare som inget har att sälja till överpris.

Sverige-kartan är för tajt hopbunden vilket drabbar landet på samma sätt som mediernas drev och folkets hjärninflammationer - en följd av att det följer och idealiserar falska ledare och deras genommateriella värden.

Noterar att ett amerikanskt bilfack hyllar Sverige för dess kamp mot Antikrist Elon Musk:

– Ni inspirerar oss alla i er kamp mot giriga företag och miljardärerna som försöker riva det Sverige byggt upp. 

https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bilbranschen/amerikanska-bilfacket-uaw-stottar-tesla-strejken-i-sverige/

Vad om den kuriösa indiska metoden med virtuella hus applicerad på verkliga arbetarhuset, det 6e för trälar (idag: knegar och serviceyrken)? 

Har dagens SLAV någon filosofi alls? Övergripande: i Sverige nej. Det faktiska 9e är rent ynkligt Men det virtuella 9e räknat från 6e pekar ut Sverige-kartans 2a hus för föda och basförsörjning. Huset är tomt men det är bara att uppsöka dess tillfälliga ägare, Mars. 

Nu är man genast tillbaka vid den lägre delen av folksjälen - Månens fundament Mars i den dåliga karmans 8e hus. Detta är en glädjande överraskning eftersom bloggen ofta kallat Mån/Mars-kombinatet (Vädur/Oxe) för den folkliga svenskens påfallande uddlöshet (som korrumperats och blivit "hat" på senare år). 

Men här - fackligt organiserad och på "8e" skorpioniska viset en frän nej-sägare - får man en skymt av hur passiv aggression faktiskt kan användas till något gott. 

Landets arbetare gör mer för att rädda Vågskålarnas symbolik (rättvisa, balans) än Sverige-kartans ascendenthärskare Venus, som trots tekniskt god lutar sig mot en defekt Saturnus och bidrar till landets vacklande och hycklande spel mot omvärlden. (För hur kan ett land utan filosofi göra världen något gott?) Fackstrejker är naturligtvis inte något gott, men ibland krävs även Mars - krigets princip som ett förstadium till ett kommande gott.

En annan läsart är att 6e-husträlens filosofi är just Mars-Oxen: att träla på och arbeta hårt. Denna deprimerande filosofi är ytterligare ett tecken på hur långt landets elit lyckats i uppsåtet att döda folkets själ för det värden de anser viktiga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gnostiker har länge hävdat att denna värld styrs av en ond skarare men nu på senare år (med hjälp av stor insamling av data) pratas det om en konspiration som styr över människor även efter döden. Det sägs att om man "går in i ljuset" efter döden blir man lurad och reinkarnerad tillbaks till jorden och att man möter "spirit guides" som lurar en i eftervärlden. Det sägs att alla människor går med på ett "life script" innan reinkarnationen (astrologin verkar bekräfta detta). Det talas till och med om "the grid" som ska hindra själar från att lämna detta "matrix" redan innan de "gått in i ljuset" (en tydlig demonstration av detta kan ses bl a i den tecknade filmen "Soul". Många människor ska ha vittnat om denna "grid" som då ska emanera utifrån en själv och sina tankemönster ut i universum (kanske det går astrologiskt att se om olika människor är mer fångade i denna "grid" än andra?). Det hävdas att detta är något bokstavligt fysiskt som skulle finnas runt jorden som människor bevittnat både med och utan "magiska substanser" i kroppen. 2014 skulle även forskare ha upptäckt detta märkliga "fält" runt jorden (en 20-minuter lång YouTube-video "The Soul Net: The "Grid in The Sky" sammanfattar observationerna och ger också råd för att ta sig ur "the grid" här https://youtu.be/fAHagWBRUYQ).

Dock pratar inte alla "exit the matrix" anhängare om "the grid" även om de är överens om att följa sin egen intention efter döden och inte lyssna på andra som kan manipulera en samt att inte gå in i ljuset. En av dem är Mark som driver "Forever Conscious Research Channel" (på flera platformar bl a Youtube och Odysse). Han har analyserat tusentals "nära döden upplevelser" samt minnen från innan man var född med mera. Han har mest visningar på Youtube men han föreddrar Odysse eftersom det inte är lika mycket censur där.

Hans YouTube-kanal:
https://www.youtube.com/c/ForeverConsciousResearchChannel

Hans kanal på Odysse
https://odysee.com/@ForeverConsciousResearchChannel:3?view=content

Min tanke med allt detta var att om du hade en engelsk blogg så skulle säkert folk som vill "exit the matrix" vara intresserade av den. Mark pratar mycket om hur "life scripts" blir synliga i "nära döden upplevelser" (och andra övernaturliga upplevelser) så där finns ju möjligheter att titta på hur dessa "life scripts" blir synliga i personens horoskop. Jag tror även att Mark skulle vara intresserad att prata om de astrologiska mönstren ser ut för "life scripts" samt andra övernaturliga saker med mera i intervju med honom (han intrevjuar olika människor ibland). Det skulle även vara ett bra tillfälle för dig om du vill göra reklam för en engelsk blogg?

Hälsning
Bara ett tips

Seaward sa...

Själv är jag konservativ till den grad att jag tar alla dessa nya informationer som uttryck för slutet på den västerländska dominansen. Konspirationsteorier uppflyttade till en högre dimension är lite magstarkt för mig, men var och en blir salig (eller förledd) av sin egen tro!
:-)
Det skulle vara "nygnostiker" som uttrycker detta. De ursprungliga gnostiska riktningarna talade inte om något liknande. Världsskaparen Demiurgen sågs som ond och i trots mot den hellenistiska världsbilden vände man på alla historier (likt satanister) och såg planeterna som demoner vilka sanningssökaren måste bryta upp likt dörrlås under böne- eller transliknande tillstånd. Dagens simulerade gnosticism baserad på science fiction har uppenbart återanvänt en del gamla idéer och skruvat dem ett par varv extra.

Bland antikens filosofer saknades det inte tänkare som var riktiga mystiker av det visionära slaget och inte enbart ägnade sig åt filosofiskt resonerande. Platon sägs ha haft visioner, platonisten Plotinos hade också egna insikter (fast han är mycket fåordig om dem i sina samlade verk) och båda de följande stora platonisterna Iamblikos och Proklos levde båda i livslångt celibat för trimma sina intellekt maximal att förnimma vad som är och inte är bortom den värld där människorna är begränsade av sina "diskursiva intellekt" som spinner "åsikter" men inte har med verklig gnosis (kunskap om det som är) att göra.

Det vore spännande att höra dessa gamla medvetandemästare väga in om dagens mentala status i främst västvärlden, där greppet vad som gäller tycks svagast.

Tack för tipset, även om det är rätt likt en blandning av Matrix-filmera och new age-litteratur jag läste vid 20 (är 65 nu). Allt är en fas och gör den nytta den kan beroende på själarnas (karmiskt betingade?) kapacitet att hantera det Goda (sagt av Plotinos).