Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 maj 2024

Värd för schlagern mitt under "Sveriges Lilla död"

Föregående inlägg noterade att bloggen publicerade ett "nazi-test" när den onda stjärnan Algol och glädjerusets Jupiter perfekt möttes när testet väl lades ut, månader efter tillkomsten. En ren slump men träffsäkert för den som kan de gamla döda och närmast förlorade traditionerna.

Men varför inte gå ett steg till och se hur Sverige, f.n. under sin period av "lilla döden" fortsätter att dra på sig all världens jävelskap. En del åstadkommer vi själva, som högerregeringens slappa hantering av koranbränningar, men oroligheterna kring schlagern tillhör inte nationens öde utan världens öde. Väl värt att minnas är att nationalstaten Israels födelse skedde med en skadad himmel och Algol högaktiv via Solen (landets själ). Den som har tid att gå igenom Eurovisionsschlagerns deltagarländer kommer säkert att finna få om ens något nationalhoroskop som lika väl triggas av tidens eget budskap om Satans pervertering (med Guds medgivande, enligt Jobs bok i den judiska bibeln) av vad som borde vara en fröjdefull, jupiterisk period.

Med lite god vilja kan man ta kartan för finalstarten och via det horoskopet ta den utbuade programdirektören Martin Österdahl och tajta till hans irriterande osäkra karta. Utan känt klockslag är det värsta när Månen byter tecken runt lunch så att inte ens en sinnelagskartan är pålitlig. Men se vad dagarna av oro i Malmö tipsar om:

Månen står för folkliga rörelser och här illustreras en vred och turbulent pöbel eftersom oroshärden Mars står i Vatten och skadar förståndets Måne-i-Luft. Ja så skulle överhet och ordningsmakt se saken, även om Månen i Tvillingarna under angrepp från Vatten ibland kan vara märkligt klarttänkt och representera korrekta reaktioner, om än inopportuna i vissas ögon. Det går att grotta ned sig åtskilligt i frågan om vilka dissociationer mellan Vatten och Luft som verkligen skär sig och vilka som bara är aparta men inte nödvändigtvis sjukliga. Men den veka och defekta Mars är här förstärkt av Rahu och i 6e huset för störningar och olyckor. 

Så gissa om Ordningsmakten Saturnus ligger rätt till att hålla evenemanget (Solen) i kort ledband. Den gröna och röda pilen summerar perfekt finalsändningen! (Och eftersom Saturnus f.n. passerar Sveriges soltecken påminner även denna karta om regeringen som inte är sin uppgift mogen. Det blir ingen mer nazi-moderata samlingsregeringar, folket har fattat sitt misstag nu.)

Jämför med Österdahls karta och gissa vilken månposition som verkar troligast. Detta måste vara en av hans livs sämsta yrkesnederlag, och jag tror det borgar för en sen Måne i "kaostecknet" Fiskarna, så att periodens Mars-Fisk i transit verkligen kryper under skinnet på honom.


Född med en retrograd Mars i Väduren knyter kartan an till finalkvällens Sol-Väduren (eld söker eld) på ytterligare ett sätt och Österdahl föddes kort före Sveriges omstart (regeringsformen februari 1974), med landets gräsligt svaga förmåga att dra rättrådiga gränser: Saturnus förklenas av södra månnoden.  Hos programdirektören skadar den redan skadade Saturnus "hens" sannolika Fisk-Måne. Det är kanske så man hamnar som ansvarig för en festival omhuldad av dem som hamnat mitt emellan stolarna.

En DN-skribent frågar sig dagen efter om Eurovisionkonceptet någonsin kan hämta sig från den här årgången. En enda lång fadäs. Sverige sprider sin "lilla död" omkring sig och det rätta borde ha varit att be Israel stå över ett kast till de få ordning på sin skit. Istället sprider sig nervositeten och man diskvalificerar ett annat medlemsland för att fejka handlingskraft. Istället har från nationalkartans onda karma (hus 8) vi på något märkligt sett kanaliserat världens onda på vår egen mark. 

Ett par senare inlägg har frågat sig om Algol trots för stor avvikelse ändå kan ha en allmän påverkan på Mars i Oxens tidigare del. Mars är ju nationens passiv-aggressiva stil, fundamentet till Sveriges drängiga folksjäl/Måne - den femtedel som inte borde rösta utan att någon slags demokratisk bilbesiktning.

*****

Bloggaren har inte sett schlagern många gånger i sitt liv, men upptäckte nu att han gjort det bättre valet klockan 21.00, en fantastisk svart komedi från 2005 med Robin Williams, Holly Hunter, Woody Harrelson och flera toppskådespelare. Jag hade aldrig hört talas om filmen och recensioner på imdb förklarar varför: filmen är udda och efter några provvisningar som gav ljumma recensioner fegade bolaget ur och vägrade pynta upp för den annonskampanj som måste föregå en premiär över hela USA. 

De ansvariga lät filmen självdö trots eminenta stjärnor och ett ljuvligt manus! Den påminner om Fargo, snö och död, och är i mina ögon lika bra. Komplex handling med många små sidotrådar och intressanta karaktärer. En höjdarsittning framför tv:n (på TV4 Film som ibland innehåller otippade rullar).

Lite humoristisk är allt upptäckten att medan hela Sverige slösat tid på schlagersmörjan startade såväl finalen som filmen när Vågens 28e grad steg över huvudstaden, där bloggaren bor. Hans visuella Sol står i 28e Vågen och med Månen i samma Luft-Tvilling (och nästan samma gradtal) som lördagskvällens position valde bloggaren att lunärt respondera på bra förströelse. Alla föds med det Platon kallade en lägre och en högre själ. Bloggaren hade pga medfödd "astrostruktur" denna kväll inte svårt att lyssna inåt och välja det ur tv-tablån som resonerade i harmoni. Dvs. ingen stor prestation alls. 

Ett större dåd skulle den utföra som förmådde lyssna förbi sina medfödda dispositioner och kanske tendenser mot dräggighet eller statiskt knaster i systemet. Och dubbelt stort att från Sveriges kulturella nivå (bara knaster) höra kallelsen från verkliga kulturartefakter. Ena programvärden, Malin Åkerman, hade inte rätt gehör, tackade ja till vad som bara kan bli en plump i CV:t till följd av Sveriges för närvarande dåliga karma.

Finalen sammanföll med hennes astrologiskt exakta födelsedag (Solen 28e Väduren) och med Jupiter och förmodligen också Månen i Tvillingarna kom hon för detta gig att inneslutas i Sverige-kartans funktionellt onda Jupiter i nöjesbranschens 5e hus. (Ofta kallat elitens hus, men vad ägnar sig den onde rika mannen åt annat än ett liv av nöjen?) 

Det här ett bra exempel som visar att ingen går in i Syndens Hus utan att bli delaktig i gruppens kollektiva karma. Och det gäller förstås Österdahl också. 

Sveriges högsta elit blir automatiskt en utvandrare
till den nya världen


Denna nivå av astrologin kom aldrig till Sverige som aldrig haft någon filosofisk böjelse (hela folket måste lyftas till en tillräcklig nivå). Hit kom bara kvällstidningsastrologi, kliniskt fri från alla de nivåer som gjorde detta till ett högt skattat verktyg för antikens härskare.

 

PS. DN skriver att svenska folket gav sin tolvpoängare till Israel och AB preciserar den svenska förståsigpåarjuryn gav noll. Det besannar Sideriskas farhågor om Satansstjärnan Algol åtminstone indirekta påverkan på "folket" i nationalhoroskopet (tänk: sittande regering, folkets bejakande av en fascistoid kontrollstat där kontrollanten Saturnus fungerar illa i landet). Bortom bokstavstrohetens hämmande inverkan kan man lätt se hur Algol motsvarar Mars svaga placering i Oxen och DÄRTILL i skorpioniska 8e huset. Det är är en omedvetenhet i folksjälen som gör landet sårbart för vilken som helst ondska! Ren Algol-symbolik med andra ord.


lördag 11 maj 2024

Stora nazi-testet (175 kartor)

[Skrivet 19 feb men lagt i malpåse.]

Det är länge sedan bloggen slutade tro "räknenissenivån" förmår fånga vad astrologin kan skönja. 2014 hade 116 nazi-taggade kartor sparats, nu 2024 är det 175 (efter noggrann kontroll så att inga falskträffar smugit sig in). Flera rensades bort men vissa lämnades kvar:

Bergman, Ljungström och Kamprad var nazisympatier i yngre år. "Rentvådda" av svenska etablissemanget men inkluderade här. Kvarstår även några svenska namn som beskrivs som "fd nazister" och även idrottshjälten Sven Tumba även om hans ungdomsvyer via då naziledda Tyska skolan är mig okända.

Här finns alla kända tyska och österrikiska naziledare från 2a världskriget och även direkta föregångare till nazismens föreställningsvärld. Givet bloggens utgångspunkt Sverige finns här en rik mängd svenska företagsledare, rashygieniker och allmänna anhängare till Tyskland eller Hitler under nazieran. Jag exkluderar den svenske statsministern under kriget även om hans eftergivenhet gentemot Tyskland i en striktare bedömning skulle göra honom medskyldig till nazimens brott mot mänskligheten. Också nynazister som fått rubriker ingår.

Likt en trögfattad dåre försöker bloggaren här ge astrologin ännu en chans att visa någon tendens genom en enkel kvantitativ studie. Men de flesta kartor har inget klockslag och att bara söka över- eller underrepresenterade zodiaktecken har som sagt visat sig rätt ofruktbart. Skälet är rätt uppenbart: den som dömer andra efter huden är verkligt låga människor och därmed en högintressant grupp att testa mot astrologins i vissa fall mycket gamla beskrivningar.

Bloggaren stannade i tid, som nämns i inlägget om den franske statistikern som med en Skorpions envishet kämpade för att påvisa astrologins eventuella "sanning" på samma sätt som en reduktiv materialist skulle göra det, bara för att till sist begå självmord i frustrationen över att astrologin inte tycks verkar på räknenissens låga medvetandenivå (vår kartesisk-materiallistiska världsbild). Västerlänningen har byggt sig en för trång världsbild och gränserna har nu börjat märkas. 

Ett helt fascinerande fynd av samma typ finns att se här och måste upprepas. Västmedicinen står som ett enda stort frågetecken i den här 50-minuter långa dokumentären och detta som följd av sin egen inskränkta materialism. Västs metodik förmår inte alls fånga de märkliga fenomen de skickligaste meditatörerna i tibetbuddhismen kan uppvisa:

https://urplay.se/program/232047-meditation-in-i-doden

*****

175 nazi, snitt 14,6 placeringar per tecken

           SOL   MOO

ARI        18    16
TAU        13    11
GEM        12    10
CAN        16    16
LEO         7    16
VIR        13    18
LIB        16    14
SCO        18    10
SAG        12    21
CAP        16    16
AQU        20    13
PIS        14    14

Inte längre överraskande att finna en fördelning som vittnar om ren slump. Men en underlighet från bloggens tidiga år dyker upp på nytt. En axel som lyfter fram en intressant dualism.

I det nobla Lejonet (konungen) sjunker förekomsten av Solen (Lejonets härskare!) till bara hälften av medelvärdet, medan det kontrasterande "folkgruppstecknet" eller kollektivisten Vattenbäraren toppar bland solplaceringarna. Vattenbäraren ingår också i det komplex som kan leda till "social utstötning" eller människor med oförsonliga inställningar till vissa grupper, ideologier etc. 

Här nästan anar man att den här lilla gruppen nazivänliga eller folkmordiska kartor söker berätta om en brist på Lejonkungens nobless och att Sverige-kartans Vattenbärare inte är något självklart bra tecken om Lejonets äkta individualitet är svag. Sverige-horoskopet med en svag Vattenbärar-Sol i Lejonkungens elithus närmast ser ut som det var härifrån nazismens sjuklighet kom - om inte för att vår nationalkarta är från 1974. Om inte annat är dagens Sverige en perfekt plats för Omänskligheten att skjuta nya skott, vilket vi nu ser med Sverigedemokraterna som de verkliga makthavarna bakom bluffen Ulf Kristersson. Men socialdemokratins fördumning av befolkningen ska inte glömmas, med mindre än att landets degeneration är en större sak, att det är Ödet som verkar sitt.

Franske statistikern Gauquelin hittade trots årtionden aldrig något statistiskt intressant med Solen, däremot återkom båda Mars och Venus signifikant ofta i vissa positioner. Men här gällde känd födelsetid och himlakroppens position på himmelen och inte i tecknet. Fransosen upptäckte helt enkelt en helt ny sorts astrologi eller kanske skapade ett eget universum?

Givet att konjunktionen Mars/Venus verkar bräcklig (Hitler och Åkesson har den båda i krigiska Väduren och jag har noterat den i många andra instabila typer), är det frestande att undersöka den här mixen i nazigruppen. Testet görs med hinduiska astrologins extremt generösa regler: det räcker att planeterna delar tecken för att mingla i samma hus och bilda denna överhettade kombination. Även för en strikt konjunktion är hinduerna mer generösa och accepterar en avvikelse på över tio grader, till skillnad mot moderna västastrologer som ibland räknar bort denna "krig/fred-indikator" om den överstiger ±5° (snäv orbit).

        MA.0.VE
ARI        2
TAU        1
GEM        0
CAN        4
LEO        3
VIR        2
LIB        4
SCO        2
SAG        0
CAP        1
AQU        2
PIS        3

Här är det lätt att inbilla sig saker, men utifrån astrologins doktriner är det intressant och meningsfullt att ännu en axel helt utan representation dyker upp. Det är den enligt hinduerna specifikt filosofiska axeln mellan lägre intellekt (hus 3) och den högre själens 9e hus eller i termer av tecknen Tvillingarna och Skytten. Men återigen, astrologin ger sökaren en liten munsbit men inget för den själlösa statistikern att gräva vidare utifrån.

Heller inte intressant utom för den som lyssnar är att den axel jag ofta beskrivit som potentiellt högintelligent men också benägen till psykologiska problem eller obalanser är Väduren/Vågen här har 6 placeringar. Man drar sig till minnes Hitlers Våg-ascendent och Mars/Venus i Väduren.

Faktiskt, går man tillbaka till den första listan med 21 Månen i Skytten spelade det psyket en roll vid ett tidigare test. Detta är Hitlers psykposition och när jag under två dagar letade upp en mängd nazis för stora "mördartestet" förlorade "den fallna Månen i Skorpionen" sin ledning eftersom Hitlers Mån-Skytt föreföll attrahera simpla typer av sinnet i "expansionshungriga" Skytten (Jupiter= expansion). Hela Hitlers krig var ju för att expandera till ett Stortyskland och ta Ukraina, Europas kornbod, och befolka med arier istället för alla underlägsna den mentalsjuka Hitler såg i andra folk. 

Det drällde in en så stor mängd nazis med Mån-Skytten att mördartestet inte hämtade sig, trots att en dominant Mån-Skorpion symboliskt såg så rätt ut. Hitlers Mån-Skytt stämmer förvisso in på hinduismens tanke om en filosofisk axel, även om det är Månen i Tvillingarna som ges förtur som filosof. Kanske för att Skyttens Eld spänner över galna kentaurer (drinkare och rövare) och bara ett fåtal visa kentaurer.

Man kanske kan spekulera i om Månen i Tvillingarna är bättre än i Skytten. Tvillingarnas härskare Merkurius (intellektet) ligger närmare den sublunära sfären och de enskilda tingens låga verklighet medan Skyttens härskare med dess expansiva omåttlighet är ända uppe i sjätte himmelen, ja, ÄR den sjätte himmelen och varnar alltid människosjälen om risken att in i väggen eftersom sjunde himmelen (Saturnus) sitter på den kosmiska ritningen (i den antika kosmologin) och inte accepterar hur mycket imperialistisk utbredning som helst. 

Man kan säga att Jupiter expanderar till dess att den är uppfyller hela den tanke som det gudomliga Intellektet (gr: Nous) hade med en värld. En annan bevarad antik ledtråd är att Jupiter är knuten till lagerkransen som väntar vid mållinjen. Tarot-kortleken har bevarat mötet mellan sjätte och sjunde himlen som kosmologisk undervisning i kortform (en bild säger mer än tusen ord).

Världssjälen ges permanens genom
de orubbliga Oxen, Lejonet, Skorpionen
(Örnen) och Vattenbäraren (människan)
är egentligen ett angeliskt väsen

Det är detta världen nu åser när Ryssland säger stopp till USA:s försök att göra om Hitlers grej en gång till. Ryssland återföddes efter Sovjetunionen med Saturnus sjunde himmel i sitt starkaste världsliga läge, mycket starkare än t.ex. i USA:s horoskop. Det är expansionsgalna länder i Väst som inte förstår varför Ryssland är kallade att påminna om Saturnus valör. USA placerade ut väl mycket kärnvapen i Europa och någon var tvungen att påpeka detta. Synd om Ukrainas befolkning, fattiga och under en ny regim av t.o.m. värre typ än en hybristisk Jupiter:

Ukrainas frihetsextremism - en gång till

Ukrainas horoskop (apropå Putins framhärdande att dra en linje från nazimen och till dagens Ukraina) styrs av den sublunära demonen Rahu. Ett norra månnoden är ett omen om att uppblåsta entiteter alltid nackas efter relativt kort jordisk tid vid södra månnoden. Ukraina lät sig villigt förgiftas av västerlandets bling-bling efter Sovjets sönderfall:

Ukrainas konstitution berättar: fel tid, fel plats

Detta syns i  konstitutionshoroskopet där inte längre Rahu dominerar men istället samma sjuklighet som i Sverige-kartan: en stark dragning åt Jupiters tillväxt och på precis samma sätt en urspårad Jupiter relativt måttfullhetens Saturnus! Båda måste sammanvägas och Jupiter ska tyglas av Saturnus men i båda länderna har Saturnus nedsatt funktion via halshuggaren Ketu.

Ukrainas båda kartor är olika men likheter kan förnimmas om man kan sina planeter och placeringar. Så här fungerar astrologin - som stimulans till intuitionen som hjälper människan att ta logiska sjumilasteg. Inte underligt att fransmannen tog livet av sig som trodde astrologin skulle visa sitt väsen enligt en västerländsk räknenisses förväntningar.

 

PS. Det här inlägget skrevs före t.ex. texten om Merkurius "upphöjda" läge. Merkurius är sekventiell, stegvis logik men maximal tagning av Jupiter är "Guds allvetenhet" (ett direkt, intuitivt vetande där evigheten från utanför Saturnus (Fader Tid) 7e himmel återigen visar hur gränserna inte kan fattas med bokstavstrons mentalitet). I äldre tid gällde VISHET (som kan fattas bara på högre medvetandenivå) och inte det förledande provisorium som idag går under namnet vetenskap men blivit till övertro för många.

Se också Horace Engdahls återbesökta och väl fungerande "Jupiter-karta" och hur där Saturnus faktiskt tyglar Jupiter - planeterna "inser" varandras nödvändighet och bildar ett neutralt par.

Apropå nazimen hade Adolf Hitler en dålig relation, "inkonjunktläget", mellan expansiva Jupiter i härskarläge i Skytten och måttfulla Saturnus. Hinduerna kallar detta 6-8-förhållandet och här ger "ickekontakten" mellan de två en "sensationsskapande" urladdning mellan Eld och Vatten - ett världskrig. Och det är bara en av Hitlers många dåliga omen som han visade sig oförmögen att hantera (17 inlägg taggade Hitler).

PS2. När det här inlägget slutligen publiceras den 11 maj står händelsevis Jupiter på samma zodiakala longitud som Satans stjärna Algol. Bara två bågminuter skiljer dem åt. Detta var på inget sätt planerat. Vänder mig till AB och ser att under tiden tar självutnämnda vita slöddret (ingen säger emot) Jan Emanuel gärna över och driver ett privat fängelse om regeringen ger tummen upp. Här är symboliken i ett nötskal: stora nazi-testet publiceras med sen Tvillingascendent vilket placerar Jupiters stora pengar med Satan i 12e huset för den onda demonen (under hellenismen), annars känd som låsta institutioners plats!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1252813


fredag 10 maj 2024

Horatius och flödet

DN skriver om Horace Engdahl som debuterande dramatiker och efter några få auditiva upplevelser i livet känns det han säger om sitt "flow" vagt bekant:

Texten rann ur honom.

– Det händer när jag skriver mina fragment, och det hände nu. Orden kom oombedda, säger Horace Engdahl om sin debut som dramatiker.

– Det var som om jag fick besök av någon som ville använda mig som språkrör.

https://www.dn.se/kultur/horace-engdahls-stoppade-pjas-gar-upp-i-goteborg/

Efter femtio har både en bayersk hertig och en brittisk adelsman hälsat på i drömmarnas värld med bara några månaders mellanrum. Dessa var sista upplevelserna med auditivt innehåll i detta liv vill det synas eftersom närmare 20 år själslig tystnad följde). Även tidigare, runt fyrtio, fick jag påhälsning av en assyrisk kung som av dröminnehållet tydde på god förtrogenhet - bloggaren som en förtrogen undersåte, kanske kalenderskapare som även i ett tidigare liv i det feodala Kina). Drömmen med mötet med kung Nabonassar (se: Möte i drömmen med en gammal vis) var stum, kommunikationen var "telepatisk".

Det är en gåta vilka "kommunikationslinjer" som används från fall till fall när psyket "konstruerar" möten i drömmen. Ibland har drömfigurerna svarat på drömmarens "svävande frågor" med korta men tydliga repliker. Man skulle kunna tro psyket leker med sig själv och splittrar sig i två karaktärer, men det är den i sig patologisk västerländsk förklaring av psykopatologi, alla högre utvecklade kulturer utom det moderna väst vet att andar existerar! Den som vet att andarna också är unika och samtidigt del av samma högre verklighet inser också hur oändligt lite vi vet om det Engdahl fingrar på: "...någon som söker ett språkrör..."

Det kan vara intressant att återbesöka Horace Engdahls födelsedygn, kanske finns något tankeväckande där. Tidigare inspekterad 2018 även om anledningen som så ofta fallit ur minnet..


Ett extremt laddat dygn! Här förbigås LUFT helt och hållet och den performativa ELDEN äger himlen. Ren Eld utan mentaliserande Luft är typiskt "verbalinspiration" som Kyrkan åberopade för Bibeln - helig ande eller ren inspiration dikterade texterna rakt genom handen som höll i pennan. Bilden är direkt tagen från zodiakens Zeus/Jupiter hemma i 9e som opponerar Merkurius/skrivpennan i 3e kommunikationshuset. (Den tidiga Kyrkans propaganda baserad på zodiakens struktur kan misstänkas eftersom modern textkritik visar hur redaktionellt bearbetade inte minst de fyra evangelierna är.)

I den lägre sinnevärlden från vilken vi ser stjärnhimlen som avbilder eller tecken för högre principer tecknar i detta fall planeterna via såväl mån- som solascendent en reserverad tid för enbart själar med mycket god karma. En lätt damm av guldkorn föll över världen denna fullmåne och hoppfullt föll några av Löftets Barn i alla världens länder. Minns hinduernas namn för den stora välgöraren Jupiter - han är Guru. 

Ingångsvärden är förstås ingen garanti men rörelseriktningen talar för en gräddfil som kommer att bestå även genom detta liv. Horoskop med känd tid kan ibland signera god karma men överhängande risk för avfall genom att det goda möter motstånd. Med direkt linje mellan Världssjälen/Jupiter och Solen och dessutom passionens Måne reducerad, ser det ut som kusten klar.

Trots saknad födelsetid tycks nymånen välsignad från högsta ort - här anländer själar som är Zeus/Jupiters representanter och inte bara budbärare (Merkurius, som förvisso råkar vara kartans Atma Karaka, "vad själen vill". Ingen planet kan övervinna Merkurius position i 26 graden i sitt tecken). Det faktum att konjunktionen Jupiter/Sol är så stark kan övermanna Merkurius och förklara varför Engdahl menar sig ha blankat ut när inspirationen rann till.

*****

Det här inlägget passar för att nämna hur Sideriska brottats sedan start med svårigheten att få rätsida på nyplatonismens förhållande mellan Zeus och dess representation av världens hantverkare Demiurgen. Föregående inlägg om Timbros skräptexter antyder en del av den sanningslidelse som plågat mig eftersom det varit svårt att hitta bevis för att elementen en gång i tiden haft en större betydelse än bara som "materiella byggstenar" och jag gick ut på Sideriska med detta som en självklarhet. Lyckligtvis hittade jag mars i år ett parti ur John Dillon "The Middle Platonists" som jag missat.

Överallt på bloggen ses resonemang om Zeus och Kronos/Saturnus där jag alltid hållit den senare för att stå Platons Demiurg närmast. Tidens herre tillhör evigheten och Saturnus är en passande bild för en världsskapare som vänder sig inåt och ser Formernas värld och därefter vänder sig in i världen och skapar kopiorna - Saturnus i sitt primära Luft-läge och sitt sekundära Jord-läge (Vattenbäraren resp. Stenbocken).

Men en äldre översättning av Plotinus samlade verk har skapat inre tvivel och turligen köpte jag forskareditionen med en bilingual översättning trots att bara engelskan och inte grekiskan var aktuell. Pågående omläsning av ledde till Armstrongs fotnoter  redde ut problemet (Enn. IV, s 158-161). 

Det råder faktiskt virrighet hos Plotinos som på vissa ställen använder Zeus för att beteckna det gudomliga Intellektet och därmed skapar förvirring när Zeus på andra ställen (och mer korrekt) syftar på Världssjälen ("Soul of the All"). Han är medveten om de konstlade skiljelinjerna eftersom han påpekar att de inte skiljer sig spatialt och ibland nämner själens högsta och renaste nivå "mellan" Själen i stort och det gudomliga Intellektet., 

Inifrån det kosmiska perspektiv astrologin talar är detta Jupiters sjätte och Saturnus sjunde himmel. Ponera att du är denna världens gud, Zeus, då har du inom dig Kronos/Saturnus och i den mån du kontemplerar ditt världsherravälde och blickar inåt står du över tiden och deltar i det gudomliga Intellektet. Omöjligt för nästan alla mänskliga psyken att förnimma.

Men Plotinos var tvärsäker på att människan kan förenas med Intellektet och det är då kunskap om strukturer kommer till dig. Närheten mellan Intellekt och Själ ses genom att astrologin ofta lägger spontan och omedelbar intuition på Jupiter, planeten som hoppar över en massa logiska merkurius-kalkyler och ändå funkar upptäckten. Plotinos har ett extremt svårt stycke som förklarar tidens och evigheten roll i detta mirakel. 

Detta har kallats "intelligent design" i vissa diskussioner och väcker ofta låga varianter av Saturnus vrede. Men förstår man Jupiters natur förstår man hur "kreationism" faktiskt är en metafysisk självklarhet. (Obs, bloggaren är inte en av de utvalda, Jupiter var "inaktiverad" vid min födelse...Det är därför jag skriver sådana här texter vid 60+, lyckans stjärna dröjde så länge med att avslöja svenska statens våld mot medborgarnas världsbild, tvingades lära om allt från grunden, ett liv i sådan intellektuell exil är förmodligen dålig karma pga. slarv i tidigare liv...)

Astrologins Jupiter representera tur, framgång men också expansion. PÅ filosofisk nivå blir en mäktig som Zeus (som den är i grekisk version). Hinduismen har traditioner (många!) för hur den Oändlige avgränsar sig. Den gamle Platon använde Gränsen och det Obestämda (jfr Saturnus och Jupiter) - hela världen tycks ha känt svaren på stora frågorna på principiell nivå. Bara ateister har tappat hela greppet och samtidigt kidnappat Jorden.

Saturnus/sjunde himlens gräns för världsalltet. är intressant eftersom principen fungerar även om modern kosmologi vet att universum fortsätter bortom Saturnus sjunde himmel (och den åtföljande "åttan", stjärnhimlen). Som principer funkar den antika världsbilden alltjämt. Individuella själar är närmast rena jupiterianer kan man säga att de nästan fylld hela världen såsom varande mikrokopior och detta måste vara Plotinos ”allra renaste själsliga nivå” som han ibland nämner särskilt Engdahls karta är på den nivån. Tror inte bloggen redovisat många med den här potentialen.

DEDIKATION är kanske det bästa ordet att ringa in med, och själarna kan förstås verka inom alla möjliga områden, detta handlar inte om religion även om det kan vara den renaste uttrycksformen, I sataniska kulturer som Sverige där mycket filosofiskt tänkande dött eller vägras plats i det offentliga (sittande vansinnesregering har t.ex. lagt ner public service program "Filosofiska rummet") får man söka själarna i expressiva yrken eller kanske i kreativ verksamhet. Ett horoskops 5e kreativitetshus knyts naturligen till Solen men hinduerna hakar speciellt på Jupiter som en extra signifikator, Solen och Jupiter är ändock bästa planetära vänner, den ena individualist och den andre universalist. 

Själar i sataniska kulturer har därför ett tak för hur väl Jupiter kan uttrycka sig och enligt Sverige-horoskopet med en verksamt ond Jupiter som illustrerar landets samhällselit enbart är det nattsvart. Den Stora Välgöraren kan inte göra riktigt gott i världens "mest sekulära" land. Ställ t.ex. Iran med en perfekt och verksamt välgörande Jupiter i öster mot Sveriges verksamt inskränkta välgörenhet till de redan rika. Gissa vilket folk som sakta självdör från historien...

Armstrong kan inte förklara varför Plotinos vacklar mellan Zeus som Världssjäl eller Intellektet när han är så tydlig med de tre hypostaserna (Det Ena, dess gudomliga Intellekt och Själen), men den här bloggens obefintliga publik har på det hela taget fått förklaringen genom åren, även om filosofen dolde sitt intresse för "den filosofiska astrologin" så väl att Armstrong inte såg det och därför kunde förneka österländsk påverkan på romaren. I själva verket finns det många referenser till gamla astrologiska doktriner i Enneaderna. Till och med karmaläran finns med fast under (den uppenbara) benämningen "gärningar". Även karma i dess övergripande världsordningen (dharma) beskrivs tydligt för den som inte förblindas av sin västchauvinism. 

Eftersom Engdahls nymåne ger två ascendenter till priset av en (jag har aldrig sett hinduiska sajter göra bruk av solascendenten trots att det är legitim ingång vid försök att förstå ett horoskop), kan man med viss tillförsikt granska husplaceringarna för ytterligare omen. Besvären med att få scendebuten uppsatt stämmer väl med visst gnissel i Eld-elementet där dramatikern Lejonet (naturligt kopplad till kreativitetens 5e hus) får dras med Saturnus, Lejonhärskaren Solens naturliga fiende och därför benägen att skapa förseningar. Se den för ovanlighets skull verksamt välgörande demonen Rahu verka i just femte huset för drama och kreativitet. Tecknet är debutanten Väduren. Dramadebut med förhinder men en nymåne i Jupiters lyckosamma tecken som bistår både Rahu och Saturnus. 

Mönstret kanske är övergripande för Engdahls hela liv, där han efter många år som uppnäst kultursnobb blev nästan folklig via något tv-program (delad programvärd med någon kvinna). Han var väldigt intellektuell men minns hur lågt i kurs högt och korrekt tänkande står i nationalkartan. Missa inte att den verksamt välgörande Rahu i 5e individualisthuset attackeras i ryggen från Mars, dess eget fundament, vilket skapar en turbulens runt hans person. "Tyskarna ser på svenskarna som en mindre bror." Inte självklart enkel att älska i sin originalitet, men Solen/Jupiter är ett stort stöd här jämfört med Mars-Stenbockens nålstick.

Eld-triangeln är så dominant på den här himlen att man kan stanna vid den. Detta är en "supraluär" karta och i vilket annat land som helst hade detta varit en ledare, men ödeslotten "Sverige" påminner om vilken ofattbar gradient Varats oändliga kedja är och varje tänkbar plats existerar och därmed nödvändigheten att fylla även ringa länder med själar, i allmänhet med uppgiften att söka lyfta sina omgivningar. ("Vägen upp" som bloggen kallade det i början.)


torsdag 9 maj 2024

Vanartighet på tillväxt hos Timbro

https://www.expressen.se/debatt/vi-vet-faktiskt-inte-om--skolbibliotek-ar-bra/

När någon ung vd för näringslivslobbyisten Timbro, med medförfattare mitt i karriären vid 25 båda låtsas vetenskapliga i sina önskemål bara för att kasta högerns sedvanliga skit på allt som bekostas genom skattsedeln, t.ex. bemannade skolbibliotek, då tar det mig några sekunder att inse att samma två debattörer redan producerat att antal av föregående års verkliga lågvattenmärken i Expressen. 

VD:n Fredrik "Kopf" Kopsch har bl.a. producerat pinsamheter som fönsterlösa lägenheter för samhällets arbetsslavar och hans bisittare, någon preppy Bromma-brud (moderat mark), Lovisa Lanryd, fastnade i samlingen "pinsamma horoskop" via flera stilövningar i Expressen där hon filade på det trötta stridsropet "mer skattesänkning för de rika" och liknande.

Jag skulle inför dessa upprepade förbrytelser föreslå att dum-Sverige börjar praktiserar det amerikanska "three strikes and you're out". Det kan finnas skäl att refusera allt som från Timbro som tillsänds tidningsredaktionerna.

Efter de första skräptexterna från nämnde personer lät jag respektive sak bero, men nu måste nästan båda dessa dygn inspekteras för en uppfattning av vad som ger en ovanligt låg panna (uttrycket en kvarleva från det gamla rasbiologiska Sverige, ännu användbart som metafor).

Först omfånget på VD:ns knopp eller Kopf. Bloggen skriver sig själv, för här kommer osökt en ny episod av en serie omvärderingar av taggen "kreativitet" som lätt kan vara galen fanatism som flera politiska horoskop under några dagar visat. Och återigen verkar det vara den demoniska äregirighetens Rahu som stör psykets Månen och förklarar orealismen (galenskapen) precis som med t.ex. "tokliberalen" häromdagen.

 

Med enbart dygnet kommer man inte så långt men bloggaren drog en lättnades suck som så demonens koppling vill VD:s mentala Mån-Tvilling. Utan den är bådas horoskopen misstänkt nära besläktade (tajt bindning Vågen/Lejonet i bägge).

Men "tre fummel och sedan bannlysning" är så långt jag skulle gå i min "galna kreativitet", aldrig som den här sadistens idé att spärra in de fattiga i fönsterlösa lägenheter. Införs dödsstraff i Sverige är det bevisat Rahu-smittade som ska få snabb passage till halshuggningen vid månnoden Ketu så att själen kan börja tänka på högre ting! 

Det är skrämmande att galningar tenderar att hamna högerut på den politiska skalan. Vad mystiskt öde är detta? Minns att den verkliga verkligheten är upp och ner vänt och det kosmologins evolutionära träd hinduismen beskriver har rötterna in i Himmelen och grenarna som motsvarar de falla själarna riktar sig ner i den materiella räknenissens illusionära värld. 

Frågan är om inte det fornnordiska världsträdet Yggdragsil är ännu en gång då västerlänningarna klantade till den - dessa tidiga indoeuropéer tappade bort den inte oviktiga detaljen att världsträdet växer uppifrån och ned och därför påminner oss allt vi tror nere i denna världen är bakvänt och inte som vi tror det är! 

Inte bara hinduerna förstår att dårar som Timbrofolket lever i en falsk verklighet, t.o.m. Romarrikets störste filosof, platonismens förnyare Plotinos på 200-talet verkar mystiskt påläst i österländska vishet! I ett av hans mest fascinerande traktat, fjärde volymen av Enneaderna diskuterar han intellektuella knepigheter med Själen (som västerlandet till sitt kommande förfång helt strukit ur sin sönderrationaliserade räknenisse-värld).

I "Svårigheter med själen (II)" kommer frågan upp om Världssjälen i sin evighet har något minne och behov av beräkningar, den än högre verkligheten Intellektet (platonismens värld av Former) behöver t.ex. inget minne eftersom tidlös evighet inte behöver minnas, det gudomliga Intellektet håller i allt i ett enda nu. 

Men Världssjälen rullar ut evigheten sekventiellt på låga nivåer medan Världssjälens högre regioner är förvillande lika det gudomliga Intellektet (rätt naturligt eftersom mångfaldens värld utgår från Den Ena (Gud) och allt egentligen är omskrivningar för samma gudomliga existens. 

T.o.m. en Timbro-fanatiker är en oundgänglig del av Gud eftersom Den Högsta under sitt (eviga) emanerande inte förnekar något sitt uttryck hur oansenligt eller rent pinsamt det än kan tyckas ur perspektiv av vissa ontologiska nivåer. Ringa själar har fullt om med sin egen inskränkthet och det lidande som följer, men större själar kontemplerar större helheter och skulle aldrig tänka en satanisk tanke som "inga fönster åt de fattiga" Gissa om Kopsch kommer att återfödas under ringa omständigheter!

I vilket fall använder Plotinos för 1800-år sedan "räknenisse" (eller motsvarande uttryck) som något höga själar absolut inte längre begränsas av, bara små intellekt räknar och kalkylerar:

Är det nödvändigt att den intelligens (Nous/Intellektet) som innebor i världsalltet (Själen) benyttjar sig av kalkyler och minnen? Den frågan ställs av folk som förmodar obegåvning är liktydig med intelligens och drar slutsatsen att sökandet efter intelligens är samma sak som att vara intelligent. För vad annat kan kalkylation vara än mödan att finna sann intelligens och sant förnuft och som ger entré till de sant existerande (andeväsendenas) värld. (Enn. IV, Armstrongs ö.s. s.167)

Plotinos ägnar flera sidor åt att reda ut den ynkliga människans behov av räkneövningar och bedömningar och konstaterar att vi inte ens är "sant existerande" - vi står lågt i rang i den kosmiska kedjan av existenser. Bloggaren fick sig en tillvitelse här, har ibland trott sig tillhöra de "sant existerande" bara för sitt sökande i gamla filosofer. Alls icke nog att alliera sig med ett ämne platonism eller Timbros rävgift! Men även i helvetet finns det grader...

Se även https://siderisk.blogspot.com/2024/04/mysteriet-med-merkurius-upphojelse-i.html

Timbro-vd:n föddes med räknenissens signatur. Se Tvilling-psykets (Månens) disponent Merkurius. Den är "upphöjd" i Jungfrun som är ett tecken ibland helt förblindad av att göra sig en hacka (Merkurius =girighetens dödssynd). Astrologins term "upphöjd" är missvisande in i absurdum och men jämför det gudomliga Intellektet som kan glimta fram via Saturnus, den passionslöse och essentiellt Luft-artade. (Här måste jag bekänna att Plotinos helt droppade mellanplatonismens syn på elementen som väsen, även om han verkar vackla lite. I Enneaderna IV s, 173 (Armstrong) fladdrar se i förbigående ett närmast aristoteliskt synsätt:

Vad gäller kroppar som sägs producerade av Naturen (lägsta nivån i Världssjälen) är just elementen naturens produkter.

Men bara några tiotal sidor tidigare har han talat om hur väsen som skiftar mellan olika elementära världar inte är varse varandra. Då tänkta jag på denna uppenbarelsernas tid när UFO är ett faktum och hur väsendena tycks kunna "blinka ut" och plötsligt bara försvinna från skyn in i en annan dimension eller vad som nu pågår. Plotinos kanske hade samma iakttagelser, inte minst som också han talar om själen som sfäriskt (i likhet med Platon 500 år tidigare).... 

Samtidigt är bloggarens omläsning av Plotinos i bättre översättning närmast en direkt bekräftelse på att Sideriska siktet INTE DESINFORMERAT under alla år. Elementen har används på olika sätt, t.o.m. inom platonismen. Det passar perfekt att summera de anspråkslösa Jord och Vatten och här se Naturen eller den materiella, sinnesuppbundna människans naiva verklighet. Detta är också Platons bild av själen som tvådelad, Jord/Vatten är den lägre, irrationella hälften. 

Irrationell är således den som utgår från sina sinnen och tros "empiriskt" bevisa något. Platonisterna mötte även på sin tid materialister och klena andar som knappt något förmådde omfatta, så det bakvända ordbruket är säkert lika gammalt som själarnas skilda och ibland svårt fallerande kapaciteter blev kända. Det var också då hierarkier uppstod vika numera idioter med ärvda privilegier underhåller. Timbro-folket verkar vara patrask på väg in i denna obegåvningens värld.

Den välanvända bilden tecknar Världssjälen och
inte Formermas värld (Intellektet/Nous).
Elementens former kan ses som bilder
 i vår Världssjäl och då som
t.ex. Eldens Logos, eller förnuftsprincip.
Saturnus/Luft representerar det
gudomliga Förnuftet eller Världssjälens essens.


Visst når eld och luft ner i vår natur också, men symboliken är så fiffig att andevärlden eller den högre rationella själen har multipla lager. Inom Naturen blir en Timbro-anställd med mycket luft inte andlig utan en mental tänkartyp, en ideolog, och därtill fantastisk om stark eld ingår. Luft är människoartens element men människor på Jorden är inga andeväsen utan förpackade av blandade lager...

Zodiaken är till för mänskligheten att spegla sig ur alla perspektiv och att Merkurius anses "upphöjd" i Jungfrun innebär inte att räknenissen är mer än navelludd jämfört med Zeus eller Världssjälen (kallad Jupiter i astrologin). Plotinos rör sig grundligt över skillnaden mellan ett medvetande av Jupiters intuitiva visshet och den ständigt oroliga Merkurius vinstkalkyler. Två ytterligheter också representerade av astrologins 9e och högsta/bästa hus och 6e olycksaliga huset. 

Plotinos hånade spådomsastrologer men värderade "den filosofiska astrologin" och det är faktiskt den senare typen Sideriska dragits till i alla år... En väntande inlägg om Horace Engdahl fortsätter en kort bit på den här tråden: individfixerat jordiskt intellekt kontra eld-medvetande med orientering så långt världssjälen sträcker sig... (Ja, eftersom den rör sig i cirklar går världen bara runt, för att nå Intellektet (det verkliga) måste själen vända sig inåt och ta ett kvantsprång, nå en helt ny självbild.)

En sista sak om knoppen eftersom det är lite bävande att se en så snarlik karta som tillhör bloggarens ideologiskt (eller t.o.m. metafysiska) fiendeläger - reservation för platonismens tanke att även ringa själar ska ha en chans att över många liv växa till sig. Bloggarens och VD:n sinnelagsascendent i Tvillingarna för 9e filosofihuset "Mitt högsta goda" är intressanta att jämföra. 

Att Saturnus äger 9e väger förstås lätt om man bara har Månen att gå efter, men eftersom Månen inte har något planeter fiende är 9e inte på förhand skadad (detta är inte riktigt sant,  själavandringen kan ge rejält skadade psyken men bara en exakt födelsetid kan sia om den saken, som generellt sinnelag för hela dygnet är Månen användbar).

Bloggarens kända tid ger Månen på ascendenten och därmed ett viktigt 9e hus för både sinne och i verkliga livet då Saturnus ligger som starkast i väster. Väderstrecksrelaterade omen kan inte identifieras för Timbro-mannen, men ett annat och rätt otillfredsställande omen ges: Hans "högsta goda" tillhör den ringa människan. Hopvuxenheten med kalkylatorn och tendensen att inte förstå annat språk än Profitörens: 9e-herren Saturnus - på den lunära, emotionella nivån står i konjunktion med Merkurius i Jungfrun. 

Så säkert excellent på att knappa på sin miniräknare men 9e huset för filosofi och etiska medvetenhet och Merkurius skär sig illa som de står, här gömmer sig "icke-integrationens" 150-gradersvinkel och visar att de vettlösa debattartiklarna enbart gör honom till ett åtlöje, Merkurius skriftlighet skiter sig helt eftersom det han säger inte stämmer med Världsordningens/Dharmas föreskrifter.

Jämfört med Plotinos diskussioner är det här som att höra en efterbliven pladdra urvattnat om behovet av vetenskapliga bevis för att skolbiblioteken ska bemannas (ja, artikelförfattarna är väldigt unga eller har haft en hemsk miljö att växa i). Men hans ondska och avvikelse är "so över top" (det är ju skatten som han egentligen talar om) att han inte gör mycket skada. Ingen lyssnar på den smörja Timbro producerar för kvällsmedierna.

Knopps bisittare då, Lovisa Lanryd, gissningsvis grundligt ideologiskt hjärntvättad genom favoriserad uppväxtmiljö i ett övre medelklassområde. (Bloggaren bodde själv i Brommas villakvarter i tonåren men fadern stod inte ut med förställdheten och lämnade denna värld efter några år... Därav intresset för Per Albin Hanssons gamla trakter och att det numera blivit nedlusat av korkade räknenissar. På 1970-talet var det populärt för mediefolk och annan övre medelklass som stannade kort om Stockholms verkliga snobbområden, Djursholm, Lidingö...

Inte mycket kan sägas ens med en månkarta eftersom referenspunkten har osmaken att byta tecken runt lunch. Och i Tvillingarna (som hos chefen) bildar Månen en fet opposition med komplikationer att reda ut. Och kanske ännu värre efter lunch när Månen når sitt emotionella hemmatecken Krabban och stöter på en våldsamt problematisk opposition med tre planeter i materialistiska Stenbocken, en typisk figur för ett barndomshem (Månen) som tänker i termer av status, pengar och hierarki och dessutom slåss för en (ännu) större del av kakan. 

Ebba Busch har samma irriterande svårighet att ens skapa ett rudimentärt horoskop, även om hennes problem med fakta tycker på att båda kvinnorna kan ha Månen i fabulerande Krabban. Jag sätter en hypotetisk tid, 12.30, bara för att peta in Månen i Krabban som psykascendent. 

Månen och Krabban symboliserar hushåll, trygghet och ekonomi vilket passar bättre än Mån-Tvillingarna - hennes flera stilövningar i Expressen låter bara som vilken malande högerpropaganda som helst och jag tycker mig minnas hennes trötta repetition av tropen "smular från den rike mannans bord". Titta på hackordningens axel Krabba/Stenblock här, vänd Stenbocken till toppen och se vilken burgen och krigisk maktelit som tar maktpositionen och försvarar rikedomen i slottet på bergstoppen med våld mot den hungrande och upproriska menigheten om så är:


För att ta ut och garberobsvädra de små indiska specialare som kan användas även utan klockslag, hör definitivt 6-8-relationen eller den dissociativa inkonjunktaspekten. Nästan alla kartor innehåller ett par "glappkontakter" men när inte Måne och Sol håller som livsväg och känslolivets Måne dessutom ser på vuxenlivet (Solen) med skräck, som en olycka och fiende (hus 6), då är frågan om detta bara beskriver en sjuk trygghetsnarkomani som en värsta borgerligheten. (Hon har redan skrivit flera dåliga texter där hon förnekar allmän välfärd.) Kartan tycks kunna ses som disponerad till illvilja om vill ha allt det goda för sig själv, mycket troligt pga. djupt sittande fruktan (däggdjurets försvarsinstinkt förpackad och dold bakom nötta tankemönster).

Även om månascendenten stämmer innebär det inte att den verkliga ascendenten skapar en lågintensiv Sol i förlorarnas eller olyckans 6e hus och därtill nedsatt intelligens, men det är hotfulla omen som tornar upp sig här: psyket i fruktans Krabba och opponerad av Mars/Venus/Jupiter som uppenbarligen handlar om fullkrig krig om vem ska ha och vem intet få, och därtill den mest räddhågsna Månen som är bortkopplat från Solen som ska bjuda på en strålande framtid.

Kartor utifrån så lite data duger inte till mycket mer än göra nidbilder av. Det kan säkert ha fötts några helgon också detta dygn men det är inte den bilden Timbro-kvinnan presenterar av sig själv. Så mycket bättre mänsklighet från skribenten som kommenterar ännu ett av Timbros vansinnesutspel (falskt så det heter duga):

https://www.dn.se/kultur/vesna-prekopic-hur-mater-man-ljuset-i-ett-barns-ogon-som-last-ut-sin-forsta-lanade-bok/

 

(Först tre dagar senare upptäcktes att rättstavningen glömts bort. Skrivet i högt tempo och många stavfel!)


onsdag 8 maj 2024

Ulven Kristerssons ordvrängande (nyspråk)

[Ompublicerad med kort tillägg]

När man via vinstdrivna skolor framskapat den hittills trubbigaste generationen svenskar, är det fritt fram för politikerna att håna medborgarna öppet. Det statsministern här säger, när man avkodat hans undermåliga språk, är: Vi ska värna [vår rätt att hjärntvätta] svenska familjer vil[ja] ha flera barn. 

Genom att tala ren skitsvenska försäkrar sig ULVEN dels att invandrare inte märker det från SD påbjudna invandrarhatet (där gäller i stället att få dem att lämna landet). Men det verkliga sveket i ULVENs uttalande framgår först när man rekonstruerar en  meningsfull utsaga: det han egentligen värnar om är indoktrineringen av folket. De ska "trollas" att knulla på och föda fler arbetsslavar åt de som inbillat eller verkligen sorterar till de högre samhällsklasserna.

Detta är ren ondska, förevigad i en Expressen-rubrik från tisdagen när nymånen i Väduren underströk den svenska nationalsjälens egoism. Det är i själva verket perfekt med krympande födelsetal med tanke på att kapitalismens självförstörelse är överhängande. Vad som behövs är en kunnigare befolkning som konsumerar mindre och en stat som går i fronten för en ny och bantad västerländsk livsstil. Dags låta Asien ta över rodret ett tag nu, Väst gör ju bara tankefel och ägnar sig åt dubbelmoral. Je suis Ulven Kristersson.


Tillägg 8 maj. 

Ny dag och mer nyspråk från Ulven. Hans kommenterar till Kalla Faktas avslöjande att hans allierade SD undergräver den demokrati svenskarna fått lära sig är vår religion, den finten heter duga:

– Det är allvarliga anklagelser och jag ser allvarligt på hela situationen, säger han till TV4 Nyheterna.
– Det ska alla partier hålla sig borta ifrån.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1251230

Vad statsministern gör är att vända medborgarnas fokus till de andra partierna när frågan gäller SD. En falskare statsminister har Sverige aldrig haft. Bloggaren ser sig tvingad att addera taggen "Lögnens ande", en term i persisk zoroastrianism som migrerade till de judiska esséerna och låg till grund för kristendomens rekommendation att följa Sanningens ande, en världsbild Sverige värre än den Stora Satan USA helt förnekar existensen av. I USA existerar en pluralism som helt saknas i Sverige och som spänner från rent hyckleri till verkligt skarpsinne.

Länken till den lättlästa artikeln om zoroastrianisemen börjar med Ahura Mazda (Fadern) som delar sig i Spenda Mainyu (Sanningens eller godhetens ande) och i Angra Mainyu (Orenhetens eller Lögnens ande). Det är exakt samma trenighet i världen som hos de judiska esséerna. Dessa parade också Gud med Godhetens ande fiende till mörker, bluffmakare som Ulven och i generellt ateism/satanism. Den här bloggens enkla grävande lämnar inga tvivel om att zoroastriansmen har nära förbindelse med hinduisk kosmologi.


Den naturliga zodiaken om Dadgostars högersväng

Bloggen har tagit några myrsteg sedan start då mixen av Eld och Luft döptes till "kreativitet". Men som den tokliberala politikern (kinahataren) och Nato-höken Hodges visat helt nyligen kan elementens kombination leda till galen kreativitet (minns Hitler! Eld och Luft så det förslog), 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Gy1oA4/59-medlemmar-i-v-sverige-behover-ettsocialistiskt-vansterparti

En debattext i AB om den framvuxna toppstyrningen i Vänsterpartiet lockar till ny titt på Dadgostars naturliga zodiak (zodiaken utan särskilt klockslag).

En naturlig zodiak kan ses som en illustration av platonismens förnuftsprinciper - den högre verkligheten som har genomslag i Världssjälen (vår sinnliga värld). Det här är fulastrologi eftersom tid och rum bara gäller i den låga verklighet som är Naturen. I den högre verkligheten ligger zodiaken alltid stilla, vilar i evigheten. Bara fallna själar dras in i förändring.

Men det högre och det lägre har en mystisk koppling till varandra - alla världar samexisterar på samma fläck eftersom "fläck" eller "lokalitet" är en inbillning som skapas i den sublunära sfären - förstå den vansinnesresande turisten på Jorden och hur djupt fallna vissa själar är vars begär söker "nyhetens behag"  - i själva verket upprepar de i sin resemani bara ett ödesmönster som är deras ödeslott, men de tittar så ytligt att de faktiskt tror något händer i deras liv. Kanske är inbilskhet en välsignelse...

Dadgostars naturliga zodiak tycks visa att materiell och världslig framgång och makt är hennes dominanta tema - Jupiter i 10e makthuset. Om detta är en strävan för alla (socialism) är det en mycket god förnuftsprincip! Husen existerar inte i den högre verkligheten men väl deras bakomliggande idéer. Fritt fram för den kreativa astrologin att använda vad den naturliga kartan har att bidra med.

Nymånen i Tvillingarna är inte en lysande kommunikatör kan konstateras för den som hört Dadgostar. Språket flyter men lyssnar man noga hör man att det "hackar" i tankarna, typiskt för som jobbar maximalt med sitt lägre intellekt (Merkurius) men saknar "flytet" från den gudomliga inspiration som Jupiter representerar. 

Splittraren Mars mitt i denna nymåne i det merkuriska tecknet kan båda indikera en födelse till en miljö i krig men också en intern tendens till uppbrytning, Mars slår in en kil mellan Måne och Sol och här är vi ett öde till följd av symbolen för krig och att skapa sig en framtid (Solen) annorstädes från födelsemiljön (Månen). 

Dessutom får Dagdostar en ojämn och ibland brysk konmunikationsstil där Mars "spyr upp" responser i intervjusituationen. Intellektet skärps av Mars och Merkurius men här finns baksidor som påminner om diktatorstypen som en som är rädd att tappa kontrollen...

Men bland flera viktiga figurer är nog ändå den sublunära demonen som via sydliga och nordliga noden anger att självbevarelsedriften hos egot dominerar, precis som höken Hodges militära Vädurs-horoskop visar att han begränsas av USA:s mardröm, att förlora världsherraväldet och därför måste involvera Vågen - allierade - i sin maktfullkomliga politik. 

Paradox! Den naturliga zodiaken sägs illustrera högre förnuftsprinciper - ytterst avbilder av platonismens Former från en ännu högre verklighet. Men till dessa principer eller "ord" (logos/logoi) nu den sublunära demonen och dess noder.

Demonen eller rådaren över denna värld har en existens även bortom sin knutenhet till månen eller det sublunära perspektivet, minns den indiska legenden att demonen avundades gudarnas (planeternas) eviga liv högre upp. Man kan säga att den naturliga zodiaken är den tänkande, förnuftiga människans kartritning (frigjort från detta universum som den rationella själen alltid är). Kartan faktorerar in även Jordens syndafall (Jorden har en själ) bland de realiteter denna generella zodiak tecknar och som varje förnuftig själ är fullt medveten om (men sällan de fallna som låter sig luras till vad som helst). 

Noderna betraktas i Indien som "ingång i och utgång ur" vårt kosmos som helhet, vilket helt klart höjer noderna och ger dem kosmiska funktioner, precis som den gamla västerländska platonismen ser elementen som Former i det gudomliga medvetandet. Jordiskhet och materia är verkliga hos oss men i ett högre medvetande "intellektuell materia", på inget sätt "fallen", men väl fallet i potentiell form. 200-talsfilosofen Plotinos ägnar stort utrymme åt förhållandet mellan dessa skilda verkligheter, vilka västerlänningen skrotade och enbart behöll materialism.

Dumheten började breda ut sig i världen från 500-talet efter en remarkabel tankeutveckling under tusen år. Idag har mänskligheten nått sitt bottennapp - AI-teknik som t.o.m. ska ersätta det sista lilla av gemene mans tankeförmåga för att istället ge dem leksaker som de offer de är. Ett teknokratiskt "prästerskap" som kommer att få Atlantis att sjunka den här gången också.

Det är Dadgostars Venus i Väduren med begärets demon Rahu (norra månnoden) som visar potentialen att bli en anpassling och barnalika diktator/toppstyrare. Barnet/Väduren har en mycket begränsad syn på Venus eller kooperation och ofta finns väldigt själviska motiv i denna placering. Särskilt illa blir det om en sådan Venus är fundamentet eller disponenten för organisatören och gränsdragaren Saturnus som normalt är fenomenalt placerad i Vågen, förutom då dess verksamhet baseras på ego-tendensen istället för sin egen rättvise- och balanstendens. Lätt därtill att månnoderna Rahu/Ketu här tycks säga: "högmod/själviskt inbilskhet går före fall (Ketus "halshuggning")

Den naturliga zodiaken kan alltså användas trots att den inte sägs anknyta till en viss födelse, men den beskriver de grundläggande "förnuftsprinciperna" i världen och hur de rankas är helt omöjligt att säga eftersom tid och lokalitet saknas. Men nog känner man igen många av Dadgostars särdrag på kartan och inte minst det övergripande målet: materiell makt i kombination med Barnets (Vädurens) egenintresse. Just så den Felfördelades horoskop kan misstänkas se ut och just den "arbetartyp" som ligger i farozonen att bara söka borgerliga privilegier och högervridas i syfte att komma någon vart. Ideologi med grumligt uppsåt där egoprincipen blandas in.


tisdag 7 maj 2024

Sverigehoroskopet och utförsäljningen till USA

Bloggarens tidigare mödor att hitta ett nytt nationalhoroskop för Sverige i samband med NATO-anslutningen kan ses som en nyttig förövning.

Alla dessa Sverigehoroskop efter USA:s påstötning om NATO

Självklart är det som DN:s allt mer politiska tv-recensent Croneman skriver om - regeringens snara beslut om ev. bifall av DCA-avtalet - som är det perfekta och kuppliknande tillfället för landets "förnyelse". I det förväntade "ja" där Sverige viker ned sig under sin nya Överherre ligger självklart Sveriges "lilla död" (som den här bloggen ordat om i flera år).

https://www.dn.se/kultur/johan-croneman-obegripligt-snomos-av-ebba-busch-om-sveriges-sjalvstandighet-i-svt/

Två vakna röster i AB har redan öppnat ögonen på dess läsare, men det är väl att Croneman söker väcka de bortkollrade svenska borgarna också. Avtalet som Jan Guillou och bara häromdagen Mikael Nyqvist fingranskat finns här:

https://www.regeringen.se/regeringens-politik/militart-forsvar/avtal-om-forsvarssamarbete-med-usa-dca/

Med omröstningen i juni (datum ej satt) kommer DET NYA SVERIGEHOROSKOPET som ersätter det gamla (Regeringsformen 1974). Givet milstolparna så här långt lär ingen upplyftande karta resultera. Spekulativt kan man ta midnattstimman 1 juni som en "container". Inom detta övergripande omen kommer Tidsherren att finjustera, men som öppningsdrag är utsikterna för Sverige under USA:s överherravälde KOLSVARTA!

Eld/Jord-friktionen visar att Sverige nu
VILL KRIG
och därtill förlora! Självhat?

Jag lämnar kartan nästan utan kommentar. Den med ögon att se (och kunskap om hinduisk astrologi) hittar snabbt de skriande friktionerna. Räcker att säga att den expansiva Jupiter är ascendenthärskare men här står i Fiendens och Olyckans 6e hus. Sverige löper här risk att bejaka historiens stora förlorare som sin nya övermakt!

Kuriöst är detta i stort en upprepning av 1809 års svenska horoskop (8 taggade inlägg): Solen i jordbundna Oxen och Månen (folket) i "de som får offra sig"-Fiskarna. Men den här gången är det Solen (ledarskiktet) som är uppenbar förlorare i det välfyllda 6e huset för USA:s alla slavar! Jämför den här månadens "övergripande omen" med Rysslands horoskop som också har en svag Sol i 6e men å andra sidan stark uppslutning från sitt folk i Månen+välvilliga Jupiter. 

Det är visserligen att blanda horoskopiska äpplen och apelsiner men skulle nya Sverige drivas av Sol/Jupiter från 6e huset skulle det oheliga monstret USA-Sverige förlora en uppgörelse med Ryssland pga den senares folkliga godhet (och i godheten ligger styrkan) medan Sverige självdog och pånyttföddes som bihang till USA.

Förklaring: det svenska folkets svaghet och hur denna svaghet speglades i 1974-kartans "demokratiska" 10e riksdagshus (månägt men med klen måndisponent, Mars, i 8e dödshuset). 

Kristersson blev vår sista statsminister och en påminnelse om hur egoismen i landets ätit upp en åtminstone potentiellt upplyst folkvilja (1809 års svenska Måne var visserligen fattig och inte särskild bildad, men god). Liten påminnelse förstås att det var regeringen Magda som satte bollen i rullning till följd av landets långt gångna högervridning."Från folket via riksdagen tillbaka till folket" - "What goes around comes around"

Det lär bli ett inlägg till när riksdagen fattat sitt ödesdigra beslut om avtal med den Stora Satan. Märk att skriftliga Merkurius står exakt med Satanshuvudet/Algol i Olyckans hus - det är inte så att det saknas varnande signaler dygnet när världen går in i det vi kallar juni månad...

När alla talar om trollens verkstad...

En av SD:s ledande folkförgiftare, någon PR-general, har hamnat i blåsväder och tvingas medge att han och partiet använt troll för att förleda ett beklämmande obildat folk. Denna Wallerstein i Resumé-intervju från 2021 utnyttjar folkets av staten/marknaden framodlade ynklighet som svepskäl för att han alls inte ägnar sig åt att kränga hat och splittring. "Enkelt folk hör om våld nästgårds men har inte tankestruktur eller språk att uttrycka sig bättre i kommentarfälten och den som vill kan tolka det som hat".

Just efter den orealistiska liberalens övningstext i nationsfokuserat hat undertecknat av henne och partiledaren och publicerat i Expressen, hamnar snabbkollen av Wallersteins horoskop perfekt i tiden. Här är ännu en karta på nybörjarnivå och lätt att förstå hur en människa kan utvecklas i så infam riktning. Himmelen bjussade på en av sina mest inskränkta modeller för hågade själar att segna ner till Jorden och ännu en fysisk återfödelse. 

 

 

Den torra mixen av Luft och Jord döptes till "rationalism" i bloggens begynnelse och "torr" är just hur Resumés intervju från hösten 2021 beskriver hans svar på fråga. Intervjun är neutral men det var innan Wallerstains imperium rasade in över honom. Jag kallar det hans eftersom han är registrerad för två aktiebolag, ett som handlar om tv-produktion (Riks YouTube-kanal) och det andra för PR (läs: trollverksamhet).

Rationell behöver den person vara som ska lyckas organisera en verksamhet, men den här kartan är närmast pervers eftersom kommunikatören Tvillingarna (härskare: Merkurius) är extremt överdriven som psykascendent, exakt som den tokliberala Kina-hataren var skadad av överdriftens demon, äregiriga norra månoden.

Om detta är ett mänskligt psyke eller en demon i människokropp avgörs på det enkla psykiska planet (människan är så mycket mer än tankar och känslor), av hur Tvillingarnas härskare beter sig. Och värre för en merkurisk psykascendent än placeringen i det dolska 8e korruptions- och dödshuset blir det knappast. Här avslöjas tendensen till en falsk eller förvirrande information. 

Nu är sinnelaget bara en del i den totala människan, och Solen kan vara en djupare motor som drar i rätt riktning, Men i det här fallet bara ser Solen ut att stå för någon slags moral i 9e huset "mitt bästa". Eftersom Sverigehoroskop drivs av en väldigt sjuk Vattenbärar-Sol, nära knuten till en korrupt storfinans, ser man här en karta med besläktade tendenser. Den här kommunikationstypen är en tjänare av maktelitens mörkaste nivåer. Tyder redan det tyskklingande namnet på någon seglivad koppling till den gamla elitens nazifavorisering?

Varför Jord här resulterar i ett praktiskt förnuft (ut med främmande element från vår mark) syns tydligt i att både Sol och reaktivitetens Måne signalerar akut dissociation från sina respektive grunder: Saturnus i Jungfruns eller tjänaren står disjunkt från sitt uttryck i Solen. Bakom Wallersteins försök att framstå som en hela folkets rösta "skevar" Solen i 150-gradersförhållande till fundamentet Saturnus. Orent mjöl i påsen kan befaras från dem som inte inspekterat denna dunkla del i sina karaktärer! 

Missa inte att Vattenbäraren står för HELA folket (grupptänkande eller mängdlära) medan Jungfrun typiskt maskar av och fixerar sig på enskildheter och projicerar fruktan/hat kring utvalda fenomen. Tecknet har den tråkiga rollen av olyckszon i astrologin. Bra exemplar av Jungfrun blir t.ex läkare eller sjukvårdare och skyddar eller botar "olycka" men sedan finns de improduktiva typer som enbart fuktar pga. överdriven egocentricitet och är lätta byten för onda splittrare.

Samma med Månen som med Solen, dess fundament är intellekt Merkurius (Månen är mer av tänkare än kännare i detta tecken). Psyket skevar disjunkt och är i psykhoroskopets 8e hus extra förrädiskt eftersom sektorn indikerar ting som ofta ligger svåråtkomliga.

Alla tre "naturliga" Vatten-hus representerar det omedvetna och det gäller även 4e Hemmets hus. Men här är oåtkomligheten legitim., Hemmatrygghetens 4e är ett HAREM, ett fredat område och det är typiskt att invandrarhat dyker upp som ett arketypiskt motiv hos dem som har problem med fjärde. I ett så här Luft-mentalt horoskop (och dessutom utan känd födelsetimma) behöver 4e inte alls betyda faktiska problem med trygghetskänslorna, det kan hos verkliga demoner betyda att man själv profiterar på andra som fruktar för sina hem=trygghet. Borgerliga politiker är experter på mild terrorism och SD i synnerhet.

Jag har tonat ner betydelsen av 150-gradaren (hinduisk beteckning: 6-8-förhållandet) men denna aspekt står paradoxalt för bristen på integration mellan två parter och om det handlar om en planet och dess disponent/fundament, blir det mer riskabelt. När dessutom hela livsvägen (Mån -->Sol) drabbas av "osammanhang", då närmar man sig den ondskan inkarnerad i människokropp, utövare av den eller som offer. Den här himlen beskriver symboliskt ett avsiktligt spridande av falsk fakta (Luft = åsikter, Jord = fakta). I detta fall har desinformationen fått ett ansikte.

Kommunikationen handlar inte om verkligheten utan skevande fulvinklingar (150°) och bjuder därför på en långt mer förrädisk typ än tokliberalens Eld/Luft-extremism. Där var äregirighetens demon Rahu visserligen också i farten men någonstans visade Månen med Venus i Vågen ändå att det fanns en frihetsfilosofi, men vanställd. Wallerstein är istället folkets fiende nummer ett. En verklig giftspridare i folkliga led. 

Jämför Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels (4 taggar). Horoskopet skiljer sig från Wallersteins men har också en stor dos "rationalism" där Vågens Luft faller kort eftersom varken de naturliga välgörarna Venus eller Jupiter kommer till full rätt i träldomens Jungfrun. Dessutom hade Goebbels den bekymmersamma anti-aspekten (150°) mellan ascendenthärskaren (Månen) och dess faktiska position i 6e huset för Fienden eller Olyckan. Ett typexempel på ett skevt psyke som hårt projicerar sitt onda på en målgrupp (syndabockar).

Hade den här bloggen haft det minsta av det  inflytande Wallersteins verksamheter så långt haft i landet (vilket bekräftar Sideriska siktets ödesmättade ord om ett intellektuellt dött land) skulle landet ge den här nationella fienden yrkesförbud inom just kommunikation. Allt i kartan talar mot att han kan göra annat än fördärva. 

Till och med sinnelagskartans omen som drömmer om framgångar (Jupiter) allmänt och hos eliten (hus 5) har som fundament den onda karma som kryper i 8e dödshuset. Jupiter i Vågen ägs av Venus sin också representerar en rest av ond karma som ännu försåtligt ligger och gror. Den dåliga karman kanske inte är redo för återbetalning förrän i ett kommande liv: en del horoskop har så föga godhet i sig att det är lönlöst att utlösa Vedergällningen förrän själen samlat åtminstone lite godhet  som hjälp att hantera återbetalningen.


PS. Taggen "Lögnens ande" har fallit i glömska på bloggen. Den går tillbaka på den gamla judiska religionen som långt innan det galna sekulära Israel kände skillnaden på sanning och lögn. Taggen "desinformation" är modern men inte synonym eftersom den bygger på det sekulära samhället som i sig är en delmängd av Lögnens ande!


PS2. Efter att detta angelägna horoskop kommenteras till följd av morgonradions nyheter om trollavslöjandet, riktas blicken mot nätmedierna.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/Gy1VKm/eric-rosen-om-kalla-faktas-granskning-av-sd-och-riks

Läsvärt. Bekräftar att en betydande del av svenskarna sjunkit så lågt att den store Desinformatören nästlat sig in i folksjälen (se femtioelva tidigare inlägg om nationalkartans problem med 8e husets korruption där den lunära folksjälens hatiska Mars ligger och pyr).