Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 augusti 2024

Knivmorden och den brittiska rasismen

 

Margaret Thatcher, inte ett spöke ur det förflutna
utan brittiska folksjälens kroniska rädsla att bli brandskattad

Den färgade tonåring som knivhögg vita brittiska flickor och triggade rasistiska kravaller i England är ännu en rörig sörja för astrologen och ett tecken på Sideriska förmodligen gjort sitt för länge sedan. 

Upptäckten av Sverigehoroskopets katastrofala brist på filosofi är inte så många år gammal men börjar sjunka in hos bloggaren. Tala om att bygga sig en exil i sitt eget fädernesland som sedan Vasa hållit ihop helt enkelt genom att Överheten har likriktat befolkningen maximalt. Nåväl.

Storbritanniens horoskop har (likt USA:s) varit med så länge att man kan undra om något återstår från dess start den 1 jan 1801. Här har ett helt imperium kommit och gått, den rike mannens industrialism skapade extrem fattigdom för ett helt folk och därmed den jäsande rasism som nu fått ett nytt utbrott hos "pöbeln". 

London, världens gamla finanscenter, inte att förglömma Thatchers-erans ursinniga rasism och "uppsnyggandet" av Notting Hill från invandrarkvarter till något Hugh Grant och Julia Roberts kunde spela in en romantisk komedi i....


I Indien betraktas "de demoniska" månnoderna individuellt representera svaga själars sug efter födelse till denna planet (unikt erbjudande den "fysiska upplevelsen") för att där "prestera" och uppleva. 

Månens stigande norra sträcka (kickstartad vid norra noden Rahu) representerar strävan att "bli någon" utifrån världens normer och fångar lätt in och får de flesta att degradera sig till den sorts otänkande medborgare världens alla härskare vill se. 

Södra noden eller Ketu indikerar "halshuggning" av den negativa jordiska bindningen och garanterar inget, men innebär möjligheten för själen att avgifta sig och börja vakna upp till verklig medvetenhet. 

Detta innebär t.ex. insikten att vetenskapen i delar är helt falsk, darwinismen är enligt vetenskapsfilosofen och f.d. matematikprofessorn Wolfgang Smith med hänvisning till matematikern William Dembski bara en ideologi som tjänar vissa syften. (Se upp för Wikipedia som i de stora frågorna är kapad av en scientistisk maffiaredaktion som förklenar alla forskare som har en annan åsikt än den västerländska mainstream-nihilismen/materialismen. Googling visar först dessa rader: "He was a proponent of intelligent design pseudoscience" - mannen är till att börja med vid liv och alla som läst på vet att det knappast handlar om "pseudo".) 

The New Design Inference: William Dembski Updates a Classic
https://www.youtube.com/watch?v=eGGlNG7Gpe8

Notera den plågsamt låga nivån på YouTube-kommentarerna så långt: kamplysten ungdom och otillräcklig intelligens är en tragisk kombination.

Wolfgang Smith, en gång "rymdraketsbyggande matematiker" valde senare filosofin men var dessförinnan, som matematikprofessor, väl skickad att vidareutveckla Dembskis argument (några har säkert inkorporerats i den "kraftigt expanderade" jubileumsutgåvan av Dembskis milstolpe). Smith själv hade löpande kommunikation med Seyyed Hossein Nasr, den kanske mest intelligenta förespråkaren i den islamiska världen i frågor om logiskt hållbara världsbilder - ser i samma Wiki att Nasr tyvärr själv tvingades i exil pga. det postrevolutionära Irans bokfixering snarare än det gudomliga intellektet.

Jag har tidigare pekat ut Jupiter i Krabban i Irans horoskop som tillgång, men även Jupiter i sitt upphöjda läge har en klanisk (subjektivistisk) sida som kanske inte svarar upp mot Nasrs EXCEPTIONELLA horoskop... Alla börjar bygga från sin tilldelade nivå. Nasrs horoskop är ett av de som trotsar några allmänna käpphästar från den här bloggen och bristen på klockslag underlättar inte. 

Men som sinnelags- eller psykhoroskop påminner han om amerikanska klärvoajanten Edgar Cayce med reservation att Nasrs Mån-Lejon är inte är intresserat av att glänsa som individ (Lejonet) eftersom Ketu underkuvar Lejonets simplare nivå alltmedan Lejonhärskaren Solen står i Fiskarna i 8e vilket okcså negerar simpelhet (Fiskarna = moksha/befrielse från Vattnets typiskt biologiska begränsningar av medvetandet). Detta är ett Lejon som arbetar med Solen i tecknet där själen söker sin förlossning.

Gäckande karta med Sol och Månen BÅDE avskilda via 210-gradaren
men INTERNT FÖRENADE via ömsesidig reception om man
inkluderar det högre medvetandets Jupiter!

Jag har inte tillräckligt många horoskop för genier för att säga något mer än att detta verkar vara ett "dop i både vatten och eld". Även med en sinnelagskarta kan man minnas att 8e visserligen är "död" i denna värld, men även i indisk astrologi tecknar ett sökande bortom det synliga, så tydligt i faller Edgar Cayces ibland nästan obegränsade intellekt (den kosmiska medvetandets Jupiter i Eld, precis som hos Sayyed Nasr.). Att Måne och Sol separeras av inkonjunktvinkeln 210 (även kallad 6-8-förhållandet) indikerar brott i livslinjen (som vid 1979-revolutionen och hans exil), men högkapabla individer hanterar motgångar eller kan arbeta för att läka samman dessa medfödda "avbrott").

Den verkliga slutstriden (Harmageddon) handlar bara för de okunniga om atombomber och annektering av land. Det verkliga kriget är materialismen mot den nya världsbild som världen behöver. Och den bilden tillhandahållas naturligtvis inte i Väst. Det är Sann Kunskap som gäller om mänskligheten vill överleva sig själv.

Men den som på egen risk öppnar lådan som rymmer medvetandets gåva kommer att bli lika chockad som filmen Matrix en gång överraskade. Mänskligheten i väst lever sina liv i en mental fiktion ÄGD av de krafter som kollektivt kunde sammanfattas som satanisterna, en informell beteckning för dem som vinner på att hålla massorna så okunniga att de bara klarar sina tilldelade arbetsuppgifter. Kedjor av arbetsuppgifter som alla syftar till att vidmakthålla vår fiktion till världsbild och som ingen med position vill rubba eftersom livet i Väst varit dem så nådigt.

Nere på den lägsta nivån i Väst hittar man dock den typ av oregerlighet som nu åter blossat upp i Storbritannien till följd av landets slavdrivarförhållanden. Zodiakens Jungfru var antikens trälar eller slavar och kungadömet har själv valt denna symbol som ascendenttecken. Se sedan ascendenthärskaren i det onda ("men förbättringsbara") 3e huset för intellektualitet och kommunikation och dessutom i reaktionära Skorpionen och mycket av kungadömets många felsteg och herravälde via brutalitet börjar anas. 

Även USA drivs som stormakt av Skorpionen (som ascendent) och av slaveri/frihet som ledande problem. (Jungfrun i 11e ideologihuset.) Vem som är slav och fri har USA aldrig lyckats förstå, landet är i nästan allt alltför lågt utvecklat. (Obs. Storbritannien berömmer sig gärna av sin uppfinningsrikedom och tidiga industrialism, men "fiffighet" är inte en del av intelligensen enligt antik filosofi. "Intellektets" Merkurius anses en gatsmart eller räknenissig tankeförmåga och är upphöjd i arbetarens/slavens tecken Jungfrun, men filosofisk astrologi vet att systemet också ringar in högre medvetandenivåer än politiker vill erkänna eftersom världen bygger på den onda människans förtryck av den goda - kapitalism - astrologins fulla historia har bara antytts på denna blogg men kommer kanske att återkomma längre fram i Vattenbärarens tidsålder, som ännu bara anas i de gamla strukturernas sammanbrott. Vad som ett inbördeskrig i hela Väst? 

Northvolt bygger slavbaracker för sina batterijobbare (dåliga tider för Northvolt i medierna på sistone) och ofrivilliga mottagare till vansinnesturismen vill se de destruktiva gräshoppssvärmarna åka hem eller dö. Och så rasismen som - likt Jimmie Åkessons parti - tillhör det absoluta bottenskrapets av den DYSFUNKTION den västerländska livsstilen innebär. Folket kommer att leva och dö utan förmågan att se HELHETEN, inte minst i länder som Sverige där överheten byggt in fördumning i själva skolväsendet, allt för hålla folkmedvetandet i mörker.

Det tonåriga barnet till invandrare från Rwanda urskillningslöst knivmörda vita små Jungfrur som lekte Taylor Swift ger nivå efter nivå av djup symbolik, och astrologin ligger inte långt efter. Månnodsaxeln gör sitt varv i zodiaken på 18,6 år och tillhör därmed tungviktarna (Saturnus slöare och Jupiter snabbare). Som synes är den "halshuggande" södra noden i gradexakt läge vid knivmorden och oron som nu blossat upp, men hur länge en så extraordinär reaktivering av nationalhoroskopets startvärde håller i sig, vad jag inte. Antika uppgifter hos Ptolemaios beskriver att vissa eklipser kan förebåda åratal av ev. hemskheter, och månnoderna fokuserar speciellt mänsklighetens simpla pöbel-natur. Turbulensen i Storbritannien är således ett av flera andra på att Europa börjar tröttna på sig själv. En annan generation kommer att ta vid tids nog och på värdegrunder bortom penningen. Det eller döden.

*****

Var befinner sig Storbritannien för närvarande enligt den mer distanserat överblickande dasha-läran (planetära cykler)?

Vimshottari Dasha:

 Rahu Maha Dasha:  2012-12-24  -  2030-12-24

  Antardashas in this MD:

  Rah:  2012-12-24  -  2015-09-07
  Jup:  2015-09-07  -  2018-01-28
  Sat:  2018-01-28  -  2020-12-06
  Mer:  2020-12-06  -  2023-06-24
  Ket:  2023-06-24  -  2024-07-12
  Ven:  2024-07-12  -  2027-07-13
  Sun:  2027-07-13  -  2028-06-04
  Moo:  2028-06-04  -  2029-12-06
  Mar:  2029-12-06  -  2030-12-24


Kungariket är inne på andra varvet av den 120-åriga cykeln och drivs nu av Rahu-krafter det inte själv kan behärskare. Rahus våldsamma äregirighet är raka motsatsen till dess naturliga tendens att vilja halshugga och undertrycka allt som hotar dess 11e idealhus: britterna och deras lummiga och fridfulla trädgårdar (Krabban/Naturen/Det Skyddade i 11e huset) Jag misstänkte tidigt att rasism stammade ur provinsialismens Krabba men kvalitativa kontroller av enskilda rasisters horoskop bekräftade inte detta. Ser man till ett helt land däremot är Krabban som ideal rätt typiskt om man också påminner sig att Jungfrun i öster indikerar ärret från en slav, något som berövats sin frihet (av härjande nordiska vikingar eller annan). Britternas grundton verkar vara "lämna oss ifred på vår ö" (och därav Brexit).

Men nu är det någon annans vettlösa vilja att Rahu-expandera och med Rahu i 7e allianshusets jupiteriska (mer expansion) verkar det vara valet av lekkamrat/allierad - USA - som ytterst bereder Storbritannien problem. För notera: USA är den allierade, inte Ryssland. Däremot är det uppenbart att storcykeln och dess intensiva inledning (första sub-cykeln) under Rahu motsvarar Rysslands annektering av Kreml och därmed hela Väst-sfärens dolda undergångslängtan (Harmageddon). Har man sjunkit till ett simpelt djur som fått vittring på mänskligt blod kan civilisationen knappast återupprättas (se även dagens Mellanöstern).

Missa inte att denna onda Rahu-period för britterna är direkt betingad av deras bisarra ideal/ideologi att bara få sitta och dricka te i sin egen trädgård (Rahus fundament Jupiter står i Krabban/Trädgården). Jupiter i Krabban är en position som kan bete sig väldigt olika. Här är den Allierade (USA) väldigt lika kungariket (inte så märkligt eftersom detta är USA:s rötter). Trygghet på hemmaplan är den mest primitiva människans kanske enda verkligt fungerande instinkt. Cellen/skyddshinnan måste till för att vårda det sköra livet. Solen/barn, Månen/moderscellen. Astrologins två första faktorer. Livet och den skyddade lekplatsen. (Saturnus är här den osedde guden som dragit sig undan efter att ha gjorde den första distinktionen mellan EVIGHET och det sublunära, tidsbegränsade livet.)

Men Storbritannien har denna sommar hunnit avverka flera sub-cykler. Brexit är ett faktum sedan banden till den Allierade (EU) har kapats Intressant nog rådde Ketus kapning eller bestraffning (som sub-cykel) fram till  12 juli, bara två veckor innan morden på flickorna. Givet de många reservationer som de hinduiska astrologerna har pga. kravet på exakt känd födelsetid brukar precisionen i dessa prognoser tonas ned. Nu är dock horoskopet från 1801 britternas egen skrivbordsprodukt och midnatt ska betraktas som en minutexakt födelsetid.

Den sub-cykel som strikt talat tagit över är Venus (sommaren 2024-sommaren 2027). Det är ur nationellt perspektiv en intressant planet. Mars är rent krig men Venus står för kvinnosläktet (en trefald av mördade flickebarn) och generellt för balans i riket. Britterna är liksom svenskarna stela och formalistiska (Venus i Stenbocken) vilket omvärlden uppfattar som vonOben. 

Men britternas Saturnus (alltsedan 1801) har legat i 12e huset för "världsliga förluster" vilket antingen tyder på en självdestruktivitet och oförmåga att hitta ett bra balansläge för Venus (Venus, fast i hårt materiella Stenbocken, vilar bara på fantasier, en av 12e husets betydelser.) Den undertryckta Saturnus gör att gränsdragningar är svåra för det här folket och närheten till världsliga försakelser en källa till prövningar. Här är då en källa till rasismen som om och om blossar upp ur folkdjupet. (Och deras närmst perversa låsning till krig.) 

Glöm inte att riket har folkliga Månen i 10e (baserat på en dubiös Merkurius) vilket tyder på att Överheten är LIVRÄDD för att folket ska få något att säga till om. Sverige har Månen som ägare till 10e och Månen starkt hörnplacerad i 7e som om folket är främlingar för sig själva men har "allierat" sig med sig själva (vi pratar svengelska och tenderar till schizoid mentalitet - dubbelhet i det inre men låtsas som det regnar i det yttre - noll förståelse av skillnaden mellan lögn och sanning - se bara Ulven Kristersson). Som om Sverige bestod av en elit som "annekterat" folk på landsbygden för sina egna syften.

Likt Storbritannien har även Sverige "folkmassans" MÅNDISPONENT i ett ont förlusthus (8e istället för 12e) vilket även gör den svenska pöbelns förmåga att påverka sitt land till en chimär (skendemokrati). Genom att se britterna kanske svenskens moderna vedermödor klarnar ytterligare. De är verkligen skit att tillhöra Väst och tro på det västerländska evangeliet i denna tid i historien.

Kan det vara Venus-offret i britternas nationalkarta som aktiverades via ett afrikanskt invandrarbarn som tveklöst tvingades till ett nedköp i föräldrarnas vilja att skapa sig ett bättre liv i Storbritannien och inte alls utvecklades normalt i sin nya värld? (Medierna har talat om "autism".)


Not. De svartvita illustrationerna från sen länge avdöda vänstertidningen Musikens Makt, återgivna i inlagan till live-skivan "Misty over Sweden" (reggae, Nacksving förlag 1979)

Inga kommentarer: