Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 augusti 2024

Vänsterns snedsteg 2014 / Moderaterna: hellre shopping än fungerande järnväg / Pride & Shame (historik)

En resonerande och intressant recension av vänstertidningen Flammans senaste nummer i Expressen. Den anförda kritiken kan jämföras med den här bloggens försök att använda hinduismens ödescykler, vilka sannerligen inte varit nådiga mot Sverige. Eller rättare: tiden hinner ifall nationalhoroskopet från 1974 och blottlägger hur usel landets överhet är, synbarligen efter att ha demokratiserat ned landets befolkning till den grad att även beslutsfattare tänker som retarderade. 

Se bara DN-scoopet: staten som i vid tiden moderata Solna avyttrar mark där nu står en obehövlig köpgalleria och Friends Arena (arenan invigd på mark som var öronmärkt för nu kritiskt vanskötta Statens Järnvägar). Officiellt hette det att invigningskvällen på Friends Arena var för att hylla svensk musik:

Regissören Colin Nutley är den som har satt ihop föreställningen: Idén är att hylla svensk musik. Det är den röda tråden. Artisterna går från Peter Mattei via Sven-Ingvars till First Aid Kit. Det är en musikalisk resa. (SvD)

Men den som granskar horoskopet för SVT:s direktsända invigning inser snart att det är helt andra krafter som är i rörelse här:


Ja, Tvillingarna i öster har att göra med en kommunikativ begivenhet och indisk astrologi kallar tecknet Mithuna (Paret) och illustrerar med en kvinna som håller en trumma  och en man som "bankar på" med en trumpinne, det är en symbol med (hetero)sexuell konnotation (Venus är starkt välgörande för tecknet) men påminner också om tecknets naturliga 3e kommunikationshus dit också sång och dans räknas som en underkategori. 

Vad man ser i ett horoskop beror på vad man har för förväntningar, så en opolitisk läsning kanske bara ser en indikation om ett "sång & dans"-evenemang.

Men hur ska den politikskygge förklara vilka katastrof-omen som åtföljer kartan? Är det Sveriges sämsta artister som ställt upp? Tydaren måste ha vidvinkelblick: Tveklöst är ascendenthärskaren Merkurius i fruktansvärt blåsväder och beskriver invigningen av något som är en FIENDE, att ha ascendenthärskaren i 6e fiende- eller olyckshuset är inte ett gott omen för det som tar sin början här. 

Detta kan mycket väl ses som att ort, moderat styre och marknadskrafter har ställt till med något riktigt dåligt här (och SVT spelar med "i nationens intresse"). Se hur sjuklig handelsmanna- och kommers-Merkurius är, omgiven av begärsfyllda demonen Rahu (norra månnoden) och rent omoraliska Mars. Onda planeter i onda hus sägs neutralisera varandra, men jag är långt ifrån övertygad.

När ascendenthärskaren står i "6/8-förhållande" till sin basstation (1a huset) följer således ett självskadebeteende, särskilt när intellektets Luft och begärens Vatten som här sysslar med desinformation eller representerar en dissociation. Invigningen är av något som aldrig borta ha påbörjats. Det är en tanklös idioti som här tar sin början och det kan inte handla om Colin Nutleys program och tv:s direktsändning. 

Det finns en djupare och mycket obehaglig nivå här och den som inte vill se kapitalismens ondska här, har kanske inte rätt sensitivitet för att syssla med astrologi. Det är sant att tolkaren måste ha kringkunskaper ("cold readings") men så har alltid hovastrologer fungerat: deras enda jobb vara att förstå landets ärenden så väl att tydningen av horoskop blev tydligare.

Samma analys skulle kunna göra på den problemfyllda Mall of Scandinavia eller t.o.m. installationernas namn - varför engelska? (Friends byte till Strawberry Arena var verkligen ingen förändring.) Men ämnet var inte enskilda horoskop utan den hinduiska metoden med ödescyklar.

Inte bara moderata skamfläckar som Solna utan vänstern i stort har enligt Flamman sina tillkortakommanden enligt Sveriges ödescykler.

DN säger att Solna och SJ slöt avtal sommaren 2000 men att inget hände med exploatering med marken förrän 1 jan 2001 då SJ bolagiserades med vinst hägrande i ögonen på den korrupta högersossen Göran Persson och hans regering.

Not. Persson med känd födelsetid har en kufisk ascendent i expansiva Skytten där egna planeten Jupiter/storfinans skulle kunna ha tolkats som något mycket bättre, stor välgörare som den nominellt är. Hos Persson följer dock Venus, lilla välgöraren, med upp i öster och den är INTE vän med vare sig Skytten eller Jupiter. Venus är trogen vilket definitivt inte risktagarna är. Jupiter behåller något av sin vilja att gagna här kanske främst den egna kroppshyddan snarare än folkets välmående, men Venus är en distinkt perverterande influens (verksam illgörare). GP kan jämföras med vilken marknadsliberal som helst!

Här blir det rörigt eftersom "det stora svekets period" faller under två storcykler. 2001 tillhör en utebbande cykel, Sverige under Mars (okt 1995-okt 2002) och Solnas exploatering vars förödande resultat syns i kartan för Friends Arena sorterar under nästa storcykel, giriga demonen Rahu (okt 2002-okt 2020). 

Den senare "maha-dasha:n" har bloggen ordat om förr eftersom så mycket vidrigheter drabbade Sverige under denna tid - alla kopplade till borgerlig, marknadsliberal ideologi (profitera på sjuka och på skolbarn - segregera landets rika från de fattiga via "fria" skolvalet). Det är troligt att bloggen använt SJ som ett av exemplen på hur värdelös tiden under demonen Rahu var (förutsägbart så utifrån dess placering i nationalhoroskopet), men DN-scoopet visar en ny aspekt av hur en moderatstyrd kommun producerar skräp så fort kosmos signerar karaktärstest - politiker som väljer att bygga ännu en köpgalleria istället för plats att underhålla landets tåg borda fängslas för lång tid.

Vimshottari Dasha:

 Rahu MD:  2002-10-13  -  2020-10-13

  Antardashas in this MD:

  Rah:  2002-10-13  -  2005-06-23
  Jup:  2005-06-23  -  2007-11-19
  Sat:  2007-11-19  -  2010-09-25
  Mer:  2010-09-25  -  2013-04-10
  Ket:  2013-04-10  -  2014-04-28
  Ven:  2014-04-28  -  2017-04-28
  Sun:  2017-04-28  -  2018-03-23
  Moo:  2018-03-23  -  2019-09-25
  Mar:  2019-09-25  -  2020-10-13

Vänsterns snedsteg begränsas till 2014 som Flamman fokuserar och kretsar mycket kring den könsfixerade rörelsen som gav Sverige pågående kollektiva psyksjukdom bland flickor som tror att de vill vara män. Ett nästan oförsvarligt brott mot befolkningens unga. Men 2014 hade man inte upptäckt "hbtq-kampens" snara bieffekter, vänstern var vilse i Pride-aktivism. Och återigen det moderna samhällets materialism som gjort sig kvitt den antika läran om att vi har inre essenser (en själ), med vilka noll kontakt istället öppnar för vilka psykiska sjukligheter som helst. 

Att vara medveten om essensen är inte självklart men måste tränas in och med Sveriges sekulära agenda (stendött filosofihus i nationalhoroskopet) har landet sedan årtionden öppnat dörrarna till både demoner och osaliga andar. 

Venus (kvinnokönets planet) är visserligen en välgörare för Sverige (dess ascendenthärskare!) men Venus måste, om inte direkt ledas av patriarken (en tanke den redan skadade feministen avskyr) så åtminstone relatera till. I Sverigekartan är patriarken Saturnus fundament för Venus, men ett icke-fungerande fundament eftersom försvagande södra månnoden gör landet remarkabelt korttänkt (se turerna till hur arealen för tågunderhåll blev ett shoppingcenter). 

Samma korttänkthet drabbar också kvinnan och hennes utsatthet i ett sådant skitland kan delvis ursäkta feminismen. Urspårade män ger motsvarande kaliber på kvinnorna.

Vad säger då cykel-läran om Venus för 2014?

För årets första fyra månader gäller "halshuggningens" södra månnod Ketu, i allmänhet en illgörare som skadar Sveriges förmåga att dra korrekta gränser och identifikationer. Har ser man början på nationens skadade kvinnor som snart kommer att vilja byta kön pga htbqxxxx-galenskapen (nu har tydligen t.o.m. Pride gått sönder och spjälkats upp i två delar - söndring i individualism är tecknet på ett samhällets sönderfall - redan platonismen i dess skeden insåg det. I själar som tappat sikte på sin identitet kan falla ändå tills botten är nådd. Den fallna ljusängeln Lucifer (tolkad som den fallna Satan) berättade samma historia i en näraliggande kultur.

https://en.wikipedia.org/wiki/Phosphorus_(morning_star)

Att nyplatonisten Plotinos konsekvent använder Persephone/Venus som symbol för Själen (alltså inte de individuella människosjälarna) påminner om snårigheten. Härav den vanliga bilden av själen som feminin (i förhållande till Fadern). Bilden av en upprorisk själ när Venus stiger just före solen och antar mer av första husets krigiska och självhävdande Mars-kvaliteter hänger säkerligen samman med den historiska preferensen av en blid och begåvad diplomatisk kvinna. Här räcker det med ett exempel (förstasidan på dagens DN) som stickprov:


Aktrisen Kristen Stewart har genom åren gradvis kommit ut, först maskerad som "bi-sexuell" och benägen till återkommande otroheter. Nu tycks hon släppa alla maskspel och låter sin svajiga fullmåne verka fullt ut.

Fullmånen är inte i sig någon definitiv indikator på könsproblem, men här dyker "den fallna morgonstjärnan" upp, minsann. Venus har detta dygn stigit före Solen, samtidigt som intellektets Merkurius är infekterad av macho krigaren Mars i hyperaktivt läge (via demonen Rahu) och i patriarkala Stenbocken. Eftersom Merkurius kan mentalt bearbeta och ev. "fixa" problem i anfäktade horoskop, får man bilden an ytterst Mars-förgrovad kvinna som pga. Merkurius svaga läge i 12e förlusthuset saknar intellektuell ambition att gå till botten med sin natur. 

Fullmånen framhäver Jord och Vatten och skapar den typiska hylikern (av hyle=materia), svaga själar som i princip bara är på Jorden för att leva ut sitt fysiska jag ("anden är villig men köttet är svagt"). Är det därför hon anses makalöst själlös som skådis? Problem således med båda de klassiska könsplaneterna Mars och Venus och riktningen i den här kartan är solklar.

Men identitetsstörningar är också kopplade till horoskopets Sol och givet det sagda kan den här fullmånen vara sista spiken i kistan och gissa om Stewart bör vara "mannen" i ett lesbiskt förhållande. Fullmånen är svag och därav hennes senfärdiga lesbianism. (Samma gällde ett bekant fall, tog till över 30 innan kvinnans psyke splittrats till insikt om "bi-sexualitet", medan Mars-tendensen inte var starkt nog för en "butch-typ" och pendeln drog istället mot Venus-hållet.).

Hinduernas "atman" är i allra högsta grad "själen i en kropp" - våra levande kännande jag (jag spiritualiserade länge atman men begreppet har vanligtvis en lägre uttolkning som påminner om Aristoteles definition av själ. Men atman har också högre nivåer, med kroppar som avviker från de mänskliga, biologiska. Hinduismens "världssjäl" är också Atman, motsvarande nyplatonismens Själen (också med stor begynnelsebokstav).

Men naturligtvis kan man studera både Venus och Sol i fråga om feminismen. Stewart visade sig ett lyckosamt studieobjekt. Men för året 2014 händer det olustiga att Sveriges natalt Ketu-undertryckta Saturnus är fundament till såväl Venus som identitets-Solen och det är uppenbart att det är förvirrat om man med "Vänstern" menar kamp mot kapitalism och klassamhälle.

Och som syns i listan här ovan blir intet bättre för Venus eftersom den nu själv är sub-cyklen från maj 2014 och hela tre år framåt. Här inkuberar flickornas hbtqxxxx-griller som så småningom blir en statligt sanktionerad mildare sinnessjukdom (sinne = själen enligt den aristoteliska definition som kom att gälla i Väst). 

Men som tidigare sagts: vad hade svenska folket för chans, vi föds in i ett samhälle och socialiseras mer eller mindre till kollektiv briljans eller kollektiv dårskap.

Då bloggaren är nybörjare (alltjämt) på den hinduiska Dasha-läran dyker ständigt nya frågor upp. Den majoritet av befolkningen med svagt utvecklade Daimoner är mer mottagliga mot masspåverkan via skola och nyheter - alla former är vinklade för att skapa medborgare som passar samhällstypen i fråga. Sverige tycks ägas av eliten och här strömlinjeformas befolkningen till arbetshjon och lär sig värdet att följa arbetslinjen (deras enda chans att överleva faktiskt). Psykologi i Sverige är banal och ytlig eftersom själen i djupare mening fått på porten och därför frodas avvikelser i landet.

Alla dessa människor har, till följd sovande daimoner, de hör inte sin inre röst utan Storebror eller staten är deras internaliserade substitut-samvete. Det kan skapa mycket psykiskt illamående eftersom det ateistiska samhället bygger in bortträngningar så att folk aldrig blir kompletta och levande varelser utan får hoppas på en bättre återfödelse nästa gång, i ett samhälle med en mer utvecklad värdeskala.

Om samhällsfostran som internalisering av en utifrån påförd (pseudo-)daimon, se dessa inlägg från februari 2022 (långa inlägg, mycket att ta in!):

Dold daimon i horoskopet (1)

Dold daimon i horoskopet (2)

 

Inga kommentarer: