Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 9 augusti 2024

Yahya Sinwar - terrorist eller offer för den vite mannens raglande?

 


I Väst kallas Hamas en terrororganisation eftersom allt annat vore att medge ansvar för kolonialismens destruktion och skuld till att den här mänskligheten förintade sig. Dess nyvalde ledare Yahya Sinwar, född 1962, har ett liv bakom sig som fånge i den vite mannens koncentrationsläger (flyktingläger) som gör hans ungdom och några politiska mord helt begripliga. 

Horoskopet visar sig intressant eftersom det påminner om den borgerliga glidar-politikern Romina Poukmontari i det att här spelas Vågskålar i det yttre men en illa stämt verktyg som inte förmår stå för annat än det korta vinstperspektivets borgerlighet och dess klimatsvammel. 

Vågen är ett handelstecken men astrologin fungerar på många "evolutionsnivåer" och handlare tillhör mänsklighetens barndom, där folk lär sig "förhandla" till allas belåtenhet eller fullfölja ingångna avtal. Jämför Sveriges horoskop och folkets evolution givet landets höga skilsmässofrekvens - en klar signal om att kulturen kantrat till skamlös egoism. Sverige-kartan har också problem med sin folkliga Måne-i-Väduren.

Jämfört med Romina är det bara det att Sinwar fyller på den instabilt grundade Vågen med ytterligare en verklig problemhärd som för tankarna till en extremt känslohämmade affärskvinnan Enid Blyton som sålde rekordmånga barnböcker innan BBC bannlyste hennes material som trivialt, reaktionärt och underblåste den brittiska rasismen. Både hon och Sinwar föddes när Demonen eller månnodsaxeln förefaller vara av central betydelse (tyvärr ingen känd födelsetimma för någon). Svårt säga vilken karta som är värst, fullmåne och månförmörkelse (Blyton) eller astrologins båda NATURLIGA ILLGÖRARE Mars och Saturnus i opposition och knutna till varsin månnod (Sinwar).

I en betydligt mildare form än Sinwars har jag ett exempel på hur illgöraren Mars kastar sin 90-gradersvinkel mot Solen i Vågen. Nog för att störa, särskilt som Vågen är balansorgan och omdöme. Barnet i fråga fruktade sin temperamentsfulle flyktingfar (1a generationen svensk) som hotade ta sitt liv med pistol om barnen inte lydde och höll sig lugna. Det här var det nu vuxna barnets egen uppgift och jag blev med åren allt mer tveksamt om vad som var ”drama” och verklighet i hennes berättelser, men att bara hitta på en sådan historia rimmade väl med personens fruktan att utstå rasism i det svenska samhället. Mars i sitt fallna läge i ”trygghetens Krabba” på makttoppen (hus 10) och restriktionens och fattigdomens Saturnus i hemmets/trygghetens 4e hus motsvarar samma födelseår som den nya Hamas-ledaren. 

Men oavsett om barndomen var skakig och otrygg ledde livet rätt och hon arbetar med invandrarungdom som skulle kunna hamna snett. Det är möjligt att Sinwars start i ett koncentrationsläger (flyktingläger) är en alltför svår nöt att knäcka och att han, även om han inte dödar sina motståndare längre, är oförmögen att bidra till Västs mellanösternproblem. 

Hans karta tycks bestämd redan på en djup nivå att tillhöra de som upplever de Yttersta Dagarna (före Harmageddon). Himmelen är överdrivet Passionerad (Rajas guna) och denna ”ivrare” (”zealot”) dras mot Mörkret (Tamas guna). Här hänger allt på den förträffligt placerade Merkurius i Jungfrun (i Ljuset eller Sattva guna) och frågan om intellektet kan ”tänka konstruktivt nog”. (Jungfrun är annars känd som något av en separatist som undanber sig eller fruktar t.ex. Vågens kooperativa tendens.)

De tre kvaliteterna och de fyra elementen har överbetonats på den här bloggen, men mest för att bristen på känt klockslag för intressanta offentliga personer tvingar fram en vulgär form av astrologi. Föregående inlägg påbörjade avbönen, men de tre fungerar åtminstone som arbetsmaterial medan medvetandet begrundar vad kartan kan tänka säga. Något måste kan kroka fast analysen i. 

Samtidigt dyker det ständigt upp fall som bekräftar att kosmos grundning faktiskt spelar roll och att "passion (orange) för mörkret (svart)" faktiskt är för dem som klamrar sig fast vid gårdagens lösningar. Samtidigt är tydliga ljusvarelser (gult) så långt före den breda massan och värdens status quo att de inte självklart vinner gehör i sin tid.

Men bloggens målarglädje är likafullt en förenkling för Sinwars karta visar bara hur det konservativa mörkrets är en aktivist via färgskvätten av orange passion. Den klena Venus-placeringen i Skorpionen (ibland fanatisk negation, t.ex. vägran att acceptera döden som del av existensens cykel)  är bara en simpel påminnelse att Vågen tillhör passionen och därtill en passion att nå överenskommelse och harmoni. Det innebär att Sinwar blir ett lika osäkert kort som klimatminister Romina och som påminner om hur olika världar intellektuell LUFT och instinktiva VATTEN är. 

Venus är essentiellt en andlig planet och har inget i den mörka vattenvärld som enbart sysslar med naturens självreproduktion. Det förvånar inte att "anpassningsproblem" kan dyka upp vid den här symbolkombinationen. Sinwars födelse under en nymåne beskriver alltså en upplevd oförenlighet mellan ytterligheter: Hamas kräver upphävandet av den vite mannens konstruktion, nationalstaten "Israel". Visst är tragedi underförstådd i vissa astrologiska kombinationer. 

Dessa osäkra symbolkombinationer är astrologins skisser över "platserna" där extremt negativ karma kan skördas (se Israels olyckliga horoskop med Vågskålarna ur kontroll, Solen i dödens 8e hus med satansstjärnan Algol och Månen i överkänsliga protektionismen Krabba - i tionde huset - högsta prioritet. Set det här ut som Israels kroniska halvparanoia skapad av den inkompetente vite kartritaren.

Nationalism borde naturligtvis kriminaliseras, men det är omöjligt på artens nuvarande evolutionsnivå. Tro för övrigt inte för ett ögonblick att det är samma själar i Israel i dag som när Europa "löste judeproblemet" efter att Hitlers variant visat hur illa det var ställt med den EUROPEISKA SJÄLEN. (Här kan man fråga hur "atmosfärerna" i andevärlden ser ser ut... föregående två inlägg om britternas rasism tonar på något sätt över i det allmänna väsen som är den missfärgade klädedräkt av Luft som traderas i en lägre verklighet än ande-själarna själva.)

Samtidigt är inte bara zodiaktecknen klassificerade utifrån kvalitet och element men också planeterna. Det var här bloggaren kom av sig och insåg att "färgkoder" hotade bli lika krångliga som den förenklade astrologi. Ta Sinwars enda placering i ett tecken tillhörigt Ljuset. Merkurius sägs mycket effektiv i just den Jord-bundna Jungfrun, en begåvad praktiker (och allt inte bara träldomens tecken som så ofta noterat). Men Merkurius själv klassas inte som av Ljuset hos indierna utan som Passion, det är ett intellekt anpassat till Kretsloppets verkligheten och är bara en skyttel, en förmedlare men inte Ljuset självt.

Merkurius är bara den fysiologiska motsvarigheten till äkta intelligens, en fördunklad variant hur smarta räknenissar än kan framstå. Det verkliga Intellektet (stort I) representeras av Saturnus och tydligast i Vågen där den "upphöjs". Både Venus och Saturnus är essentiellt LUFT visar en släktskap med den andliga världen. Bloggaren häpnade när han upptäckte att romerska nyplatonisten Plotinos på 200-talet refererade till själen som Venus (eller Persefone). Och det är från filosofin föreställningen om själen som feminin kommer, både Världssjälen och människosjälen. 

Varför hinduerna klassificerar Saturnus som Mörker och inte Ljus är en nöt att knäcka. Kanske för att Saturnus är gränsdragaren och ritar upp vårt världsallt (kosmos) som drivs av tidsherren Saturnus själv. Men själv håller sig tidens herre ovanför tiden och blir därför Mörk och okänd för oss? Gud lär man känna inom världsalltet och därav den sattviska Jupiter som expanderar till den nått gränsen och sökaren kan sägas ha blivit den gud man satte ut för att finna. Naturligtvis fyller Spelet självt på med nya nivåer. Evigheten gestaltad i tidsströmmen.... 

Det är världen och nyvalde ledaren Sinwar ägnar sig åt är mycket små barns tramsande.

 

PS. Efter ha legat i kö några dagar nämner AB:s Minna Höggren att sociologen Eva Illouz ser sammanhanget mellan politik och känslor. Beståndsdelar som driver fram populister ska vara "rädsla, äckel, förbittring och kärlek till det egna landet". Händelsevis exakt nyckelord till de tecken som  figurerat i samband med rasism på den här bloggen. 

Äcklet finns tydligt hos kräsna Jungfrun (den urskiljande eller diskriminerande), Rädslan tillhör protektionlistiska Krabban (se Sinwars extrema problem med otryggheten i tecknet), medan bitterhet är en annan av Vattnet, här Skorpionen. Kärleken till det egna landet är återigen Krabban som uttryck för dess trygghetsbehov. Astrologin placerar Hemmet under Månen/Krabban - bloggaren har Månen stigande i öster, dock i Luft, och fick halva nattsömnen förstörd av en mardröm. Orsak: brevmeddelandet från Hyresgästföreningen att de lovar slåss mot intresseorganisationen Fastighetsägarma som ska chockhöja hyran med krav på uppåt 15%. De tjuvstartar med nästa års förhandlingar redan nu för att sabotera och förbigå representanterna för vanligt folks behov att bo.

Ägande av fastighet sorterar också under Krabban som utöver den helt okultiverade, naturliga människan har en fulare representant: den näriga, låga människa som driver "Marknaden". Månen finns i alla men det är tydligt att fastighetsägarna gör som den här bloggen siade för flera år sedan: under Sveriges "onda Jupiter" kommer de välbeställda att avslöja att de blivit monster i Sverige, rena rövare som stjäl från övriga befolkningen. Dags att bilda en svensk terror-Hamas mot överherrarna?

PS2. Sinwars mördade föregångare Ismail Haniya föddes också i ett "koncentrationsläger" och med sinnelaget i rättvisans Vågen. Med Solen i Stenbocken resulterar patos (båda Passionens kvalitet) och viljan att kämpa för korrekt behandling.

Hamas 7 oktober-attack mot Israel var otillständig men sorterar under kollektiv karma (för Israel) och får mig än en gång att inse vilken vidrig röra det koloniala Väst ställt till med i Mellanöstern. Lustigt hur västmedier undviker tala om roten till det onda!  

När skulden förfaller kan det mycket väl bli slutet för Väst - om inte Golfströmmen stannar först... (Bloggens två Harmageddon-scenarior, båda moderna repriser av de antika myterna om gudar som tappar tålamodet med mänskligheten och söker utplåna den.)

 

Extraspaning

Nymåne i Vågskålarna medan fundamentet Venus redan gått in i dödsskuggans dal? Tolvtusen kartor visar att det inte är så farligt som det låter men redan tidigt på bloggen noterades hur rockgitarristen Buck Dharma skrev Blue Öysters Cults episka FRUKTA INTE LIEMANNEN . Visst drogade han hårt och levde med neuros - LUFT och VATTEN är skilda världar, den rationella och irrationella själen, men inom konsten tycks typen producera väl.

  1. Alfred Wegener;1.11.1880;12:00, geolog, kontinentalsdriftsteorin
  2. Thomas Sebeok;9.11.1920;12:00,  lingvist/semiotiker
  3. Liliane Bettencourt;21.10.1922;12:00,  stormrik arvtagerska till L'Oreal
  4. Jack Kilby;8.11.1923;12:00, Nobelpris i fysik, uppfann den integrerade kretsen
  5. Beppe Wolgers;10.11.1928;12:00, författare, konstnär, folkkär
  6. Ennio Morricone;10.11.1928;22:25, kompositör, filmmusik
  7. June Blair;20.10.1933;12:00, nakenmodell i Playboy
  8. Avis Kimble;18.10.1944;12:00, nakenmodell i Playboy
  9. Surrey Marshe;11.11.1947;12:00, nakenmodell i Playboy
  10. Donald Roeser/Buck Dharma;12.11.1947;12:00, rockmusiker
  11. Tony Wright;23.10.1949;12:00, artist, skivomslag till bl.a. Bob Marley, Bob Dylan m.fl.
  12. Wanja Lundby-Wedin;19.10.1952;12:00, penninghungrig f.d. LO-ordförande
  13. Jan Johansson;26.10.1954;12:00, korrupt vd för SCB (någon jaktstugeskandal)
  14. Sergeij Naryshkin;27.10.1954;12:00, politiker och affärsman, kallad "spion" av förutsägbart rysshatiska DN
  15. anonym;27.10.1954;16:00, idag konstnär, en gång bemedlad ung kvinna med vilt leverne
  16. Ninna Edgardh;12.11.1955;12:00, lesbisk teolog
  17. Whoopi Goldberg;13.11.1955;12:48, dyslektisk aktris/komedienne
  18. Louann Fernald;23.10.1957;12:00, nakenmodell i Playboy
  19. Pär Norling;24.10.1957;12:00, rasistisk SD:are "förbjud islam" (hör intelligensnivån!)
  20. Yahya Sinwar;29.10.1962;12:00, ny Hamasledare fr.o.m. augusti 2024
  21. Melora Walters;21.10.1968;12:00, skådespelerska
  22. Shelby Lynne;22.10.1968;12:00, sångerska
  23. Jan Axelsson;23.10.1968;12:00, grundare slaskhögen Flashback, senaste uppgift: driver porrsajter
  24. anonym2;29.10.1970;13:30, "lösaktig" alt. instabil, jobbade i resebranschen
  25. Fredrik Virtanen;15.11.1971;12:00, journalist i blåsväder, friad från våldtäktsanklagelser
  26. Carmen Perez;25.10.1973;12:00, aktris med många roller som extremt hårdhudad / vulgär
  27. Seth MacFarlane;26.10.1973;12:00, författare, skapare av FamilyGuy - "gränslös" mot det smaklösa (Vågen--Skorpionen!)
  28. Jessica Andersson;27.10.1973;12:00, sångare
  29. Ryan Reynolds;23.10.1976; 4:30, skådis, ointressant men helt rätt i sjaskiga underklassdramat Mississippi Grind
  30. Per Mikael Nilsson;24.10.1976;12:00, ingenjör, jesus-förnekande skeptiker/ateist (glömt källan)
  31. Salem Al Fakir;27.10.1981;12:00, musiker
  32. Laura Ramsey;14.11.1982;12:00, aktris
  33. Assan Abdullah KHAN;24.10.1984;12:00, terrorist (Londons T-bana 2005)
  34. Jonas Gustavsson;24.10.1984;12:00, idrott, hockeymålvakt Toronto
  35. Katy Perry;25.10.1984; 7:58, sångerska
  36. Sara Lumholdt;25.10.1984;12:00, sångerska (f.d. A-Teens)

Mängden nakenutvik i träfflistan förklaras genom en av bloggens äldre och större studier i jakt på tendenser hos magasinet Playboys samtliga lycksökerskor, men att den ytliga Vågen med en "sunkig" Venus fick flera träffar kan möjligen säga något liksom FamilyGuy-skaparen som älskar att testa gränserna. Mängden sångare begriplig. Vatten verkar stå musikalitet nära och Vågen likaså.

Inga kommentarer: